Publisert 28. september.2015 av

– Der har du Falketind, og der ligger Trollveggen og Svalbard!

Norrøna-sjef Jørgen Jørgensen fra Jar peker mot stilrene møterom med glassvegger, fargerike møbler og storslåtte naturfotografier. De er oppkalt etter klesprodusentens konsepter, som igjen er inspirert av Norges naturperler. Utenfor de store industrivinduene kan en så vidt høre brusingen fra Lysakerelva og Fåbrofossen.

– Store deler av bygget er opprinnelig et gammelt sagbruk fra 1860-tallet, så vi synes det var tøft å få frem gamle industrielementer, forteller han.

Ville reflektere personligheten til Norrøna

34 år er gått siden den siste papirarbeideren forlot Granfos bruk, som ligger på Bærum-siden av Lysakerelva. Siden da har Mustad Eiendom omgjort området til næringsarealer på til sammen 60.000 kvm.

Forrige måned flyttet Jørgensen og hans 80 ansatte inn i et av de gamle fabrikkbyggene etter 27 år på Hvalstad. Selskapet hadde vært på jakt etter nye lokaler lenge, og ønsket noe sentralt.

– Vi har gjort dette løftet på grunn av to ting. Det ene er at vi ønsker et så bra arbeidsmiljø som mulig, og det andre fordi vi er et selskap med fokus på design og funksjon. Vi ville ha noe som reflekterte personligheten til Norrøna, sier Jørgensen.

Oppussingen startet for fullt i 2014. Lokalene hadde stått tomme i fem år, og var relativt nedslitte. Men bak den 80-tallspregede kontorstilen skjulte det seg en rekke arkitektoniske kvaliteter.

Sammen med arkitekt Gunhild Eide fra Bios Arkitekter har Jørgensen jobbet med å få frem kvaliteter fra byggets opprinnelse. De avdekket flere av de originale teglsteinsveggene og konstruksjonene, og satte inn høye vinduer i industristil. Betonggulvet og det synlige tekniske anlegget i taket forsterker det røffe uttrykket de ønsket å oppnå.

– Vi lot de tekniske føringene være synlige for å unngå for lav takhøyde, forklarer Eide.

Tøft bakteppe for klærne

I tillegg har de skåret ut enkelte dekker for å få dobbel takhøyde. Ved å male rørene og bjelkene i samme farge som taket og veggene ser det renere ut. Vegger og tak er malt i svart og hvitt, i likhet med interiøret i Norrønas kles-butikker.

– Interiøret danner et tøft bakteppe for kjernen, som jo er klærne, forteller Eide.

Fokuset på fossen har dessuten vært viktig. Kantinen, møterom og flere av kontorene vender mot den og de grønne omgivelsene.

– Elven var jo starten på industrien i sin tid. Kontoret skal inspirere til kreativitet, sier hun.

Bekkestua-arkitekten har utformet en rekke kontorer, og ser klart en sammenheng mellom det fysiske arbeidsmiljøet og produktiviteten.

– Jeg opplever det som veldig viktig. Det påvirker oss hele tiden.

Ulike nivåer

Det Bjersne liker best med de nye lokalene er overgangen fra ett rom til et annet. Ettersom arealet er relativt langstrakt, er etasjene inndelt på en kreativ måte.

– Jeg liker at det er delt inn i ulike nivåer. En rører seg på en annen måte enn i tradisjonelle kontorbygg, sier hun.

– Vi er avhengige av god kontakt mellom avdelingene fordi arbeidet flyter inn i hverandre, legger Jørgen Jørgensen til.

Samtidig har det vært viktig å gi folk mulighet til å jobbe i fred. En god miks av åpne rom, møterom og stillerom har vært sentralt.

– Og en egen kantine for de ansatte – med skikkelig lunsj. Det er viktig for miljøet, sier sjefen.

I tillegg til økt trivsel og produktivitet håper Jørgensen at den nye plasseringen like ved Lysaker stasjon vil endre de ansattes transportvaner.

– Målet er at alle som kommer hit skal reise miljøvennlig innen 2017. Nå er det 73 prosent som reiser miljøvennlig. Jeg er optimistisk.

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland