Publisert 01. oktober.2015 av

- Fisk for familien, forklarte Fru Fransen. 

 

Fra forværelset fortet filharmoniens Frank Fredriksen fedmen fremover.

 

- Fisk? Fantastisk, frydet Fredriksen. 

 

- Fatalt, furtet Frøken Fransen. 

 

Fra foajeen formante Fia Finnestad.

 

- Fersk fisk får folk fornøyde.

 

Frøken Fransen fnøs.

 

Fru Fransen fniste fornøyd fra fiskefatet. Frøken Fransens far, finansfullmektig Freddy Fransen, fektet fyrstelig formelt fra fiskens front. Fisken fortjente forsvar.

 

- Frøkenens fornektelse for fisk fortjener forbannelse, formante finansfullmektigen. 

Friske folk

Frilynte Fia Finnestad forklarte forsøksvis fiskens funksjon for familien. 

 

- Fisk får folk friske for fremtiden. 

 

Frøken Fransen fornektet fortsatt fascinasjon for fisken. 

 

- Fisk forpester familiens formiddag, furtet frøkna. 

 

Fetter Fritjof forlangte fiskefatet. 

 

- Få fortgang! Fatet fremover, for fanden!

 

Fritjof frådet. Fetterens fiskeforelskelse frydet forsamlingen.

 

- Fantastisk festlig, Fritjof, fremførte Fru Fredriksen. 

Furten frøken

- Fornøyelig flott, forbilledlig fremtreden, fremmet filharmoniker Frank Fredriksen. 

 

Frøken Fransen furtet fortsatt. 

 

- Fatale fjott, Fritjof!

 

Fetterens fiskefarse furoret Frøken Fransen. Fetter Fritjof forfektet frøknas falittfrase. 

 

- Frøken Fransens fasong fordrer fisk, forbarmet fetteren. 

 

- Fanatiker! Falske, falske fetter, freste Frøken Fransen. 

Fundamentalister

Forsamlingen fortiet. Fia Finnestad fremmet forsiktig forslag. For familiefarsens fremtid. 

- Forsøk fisk fra fatet, fantastiske, fabelaktige Frøken Fransen. 

 

Fia Finnestads forsøk fungerte fruktbart. Frøken Fransen fuktet fisken, før frøkna famøst førte fisken forsiktig fra fatet. 

Familien forventet forbausende fraser. 

- Forkastelig! Forbannede fiskefundamentalister!

 

Frøken Fransen forsvant fra festen. 

Fine flyndrer

Det finnes mange flyndrefisker å velge mellom, blant annet piggvar, sjøtunge og rødspette. Sistnevnte er den vanligste og rimeligste, men den er fortsatt fantastisk på smak. De tynne fiskefiletene er også ferdigstekte på et par minutter, så det er definitivt i klassen fast food. 

 

Du får tak i flyndrefiskene i fiskebutikker eller i fiskedisken hos de litt større kjedene. 

Oppskrifter

Flyndre

250 g. pr person

Smør til steking

Salt og pepper

Tynne, fine fileter av flyndrefisk er ferdigstekte på et par minutter. Smelt smør i stekepanne, og stek fisken på høy varme, et lite minutt på hver side. Smak til med salt og pepper.

 

Potetmos

800 gram potet

350 gram smør

Fløte

Salt og pepper

Pistasjenøtter

 

 

  •  Skrell og kok potetene møre. Mos, press eller knus potetene i kjelen. 
  •  Varm opp forsiktig mens du tilsetter litt og litt smør. Det finnes nesten ikke grenser for hvor mye smør en hjemmelaget potetmos tåler uten at den blir kvalmende. Det er faktisk ikke uvanlig å bruke 50 /50 smør og potet, men nødvendig er det selvfølgelig ikke. Men for at mosen skal bli smidig og fløyelsaktig kan du tilsette litt fløte mot slutten. Ha i passende mengde slik at mosen blir glatt. Melk kan også brukes, men fløte gir en rundere smak. 
  • Smak til med salt og pepper. Og et kjempetips: Prøv med en spiseskje sennep! Den blir litt skarpere, men for en smak!
  • Finhakk litt nøtter og bland i mosen. Dryss også litt over for en grønnere farge. 

 

Søyasmør

150 gr. smør

1 dl. soyasaus

  • Smelt smøret og la det få litt farge.
  • Hell smøret over soyasausen. Klar til servering!

 

Granateple

Del granateplet i to og legg den ene halve i hånden med snittflaten mot hånden. Bruk en spiseskje og slå lett mot granateplet. Etter hvert vil du kjenne at frøene begynner å løsne fra kjernen og falle ut mot hånden din. Frøene legger du ut over tallerkenen rett før servering. Det gir en sprø, frisk og ikke minst fargerik finish på måltidet. 

 

Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

MAT
Publisert 30. mars.2017 av

Fordi du klikker

Hvis vi ikke skal fylle livene våre med skyhøy forventning og mermaid-toast, hva skal vi fylle de med da? Trenger verden virkelig en interaktiv brødskive? Antakeligvis ikke. Tellus hadde kanskje til og med vært et bedre sted, uten.

 

Hvordan kan en toast med kremost (sikkert ikke økologisk en gang) bli et gigantisk fenomen som spres over hele verden, over natten?

 

FORDI. DU. KLIKKER. OG. LIKER. OG. DELER. OG. BLIR. INSPIRERT.

 

Jeg er ikke bedre enn deg. Jeg klikker, jeg også.

 

Saumfarer verdensveven for fenomen og farger og tendenser, bare venter på å omfavne det som treffer akkurat meg – det jeg oppfatter som inspirerende, forbereder imaginære argument for hvorfor dette er bra eller lurt eller kult, på å verve deg, på å like.

 

SUB

 

Det mest irriterende med disse (tør jeg påstå?) døgnfluetrendene, er at du med ditt realistiske hode forstår at du er med på å bidra til at det blir et fenomen, ved å klikke.

 

Du skaper en trend.

 

Lenge leve ytringsfrihet, men… hvis ingen responderer på det du melder, har det ikke makt. Da vet ikke verden at du blir lykkelig av å lage toast med fargerik kremost.

 

Les også: Å rydde på japansk: Oppstart

 

Med det andre hodet, som er drevet av affekt, elsker du det du finner. Det ser unektelig helt fantastisk ut, høy kreativ-flink-pike-faktor. Du vil være med, du vil ha en bit av kaka – sånn at du kan dele og få 10 millioner likes? Ikke nødvendigvis.

 

Du trenger å være flink, du behøver annerkjennelse – hva gjelder meg, av meg. Det er både trist og fint.

Har du fått med deg Instagramfenomenet unicorntoast?
Klart supermamma kan!

Gjør det sånn

Vel! Hva er oppskriften på ekstatisk tilværelse og et langt, lykkelig liv uten rynker og åreknuter?

 

Du trenger:

  • En brødskive
  • Kremost
  • Farge (personlig aner jeg ikke hvor jeg får tak i naturlig fargepigmenter fra spirulina og klorofyll)

 

Rist brødet, smør på kremost og dekorer med farge.

 

Å, jo. Ikke ta alt så seriøst. En skive med tørt brød, er fortsatt bare tørt brød. Med filter på. Heia deg og velbekomme da. 

 

Les flere innlegg fra Fanny her

 

Les flere innlegg på forsiden av Botrend

Les mer

Imponerte stort hver gang damene kom på besøk

Da fikk Kamilla en ide.

Publisert 01. oktober.2015 av Bettine Nicotra

Anna (4) og Mattis (4) løper mot kjøkkenet. - Kanskje dere kan lage noe mat? - Hva da? spør Anna. - Hva vil du lage da? - Jeg vil skjære agurk! sier hun fornøyd. Mamma, Mette Mari Sønstebø Østad (37), henter frem en skjærefjøl og to kniver. - Se på den rosa kniven min, jeg fikk den i kalenderen, sier Anna stolt mens hun skjærer agurk i terninger. Kamilla Krogsveen (38) og sønnen Mattis er på besøk hos Mette Mari og Anna denne solfylte formiddagen i Heggedal i Asker. Asiati

Les mer
Annonse

En dag kom det et brev til Lisa Syltetøy - en historie om lyr og syltetøy. Hva brevet handlet om, ser du i videoen. På Vøyenenga ligger Lisa syltetøyfabrikk, et lite stykke familiehistorie og godt syltetøy. – Vi har alltid drevet i det små, det er det vi kan og vil være. Lars Horn Johannessen i Lisa syltetøy, nikker fornøyd. – I dag tidlig ringte det en kar fra Hedmark som hadde 120 kg blåbær til meg. Kanskje kan vi lage noe av det. Hvis bærene er bra. Typisk Lisa. Hiver s

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland