Denne Personvernpolicy utgjør sammen med aID Brukervilkår (for innloggingstjenester) grunnlaget for hvordan Budstikka og Amedia AS, organisasjonsnummer: 980198049 (”Leverandøren”) bruker, behandler, deler og lagrer personopplysninger og cookie-informasjon som vi samler inn fra deg, eller som du gir oss, når du inngår avtale med oss om våre tjenester og når du besøker vårt nettsted (”Nettstedet”). Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

 

Nettstedet Botrend.no er et nettsted som ligger som et underdomene av Budstikka.no, og vil ha felles personvernpolicy som Budstikka.no. Ved videre henvisning til ‘Nettstedet’ vises det til Budstikka.no. For Botrend.no vil ikke innloggingstjenesten aID være implementert og tilgangen til Min konto må gjøres fra Budstikka.no.

 

Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet retningslinjer i markedsføringsloven og regnskapsloven.

 

Det er frivillig å inngå avtale med oss om kjøp av tjenester, besøke Nettstedet og abonnere på nyhetsbrev mv. Behandlingsgrunnlaget for Leverandørens behandling av dine personopplysninger er således ditt samtykke.

 

Behandlingsansvarlig

Leverandøren er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger.

 

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker å kontakte oss, se Nettstedet for nærmere informasjon.

 

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Leverandøren til å administrere ditt kundeforhold, til ordrehåndtering, gjennomføring av betaling, for å levere deg tjenestene, svare på henvendelser fra deg, gjøre deg oppmerksom på endringer, og i øvrige sammenhenger der Leverandøren må vite hvem vi har kontakt med. Personopplysninger benyttes også til å markedsføre, tilpasse, forbedre og videreutvikle våre tjenester, herunder gi deg relevant informasjon slik at du kan velge de tjenestene som passer deg best, gi deg tilbud, anbefalinger og sende deg nyhetsbrev, samt sørge for at du får relevant innhold og tilpasset markedsføring.

 

Opplysninger som kan bli samlet inn

Hvilke personopplysninger Leverandøren behandler om deg avhenger av din bruk av våre tjenester, og kan inkludere blant annet ditt fulle navn, e-postadresse, bostedsadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn, betalingsinformasjon, korrespondanse, svar på brukerundersøkelser, informasjon om programvare og hardware du benytter og din bruk av våre tjenester, herunder IP-adresse.

Opplysningene blir samlet inn når du:

  • - registrerer deg og benytter våre tjenester
  • - gjør endringer i informasjon på Min Konto
  • - gjennomfører betaling, herunder for å kontrollere at betalingskortet er gyldig
  • - tar kontakt med oss
  • - abonnerer på vårt nyhetsbrev
  • - svarer på kundeundersøkelser eller deltar i konkurranser
  • - anbefaler eller mottar anbefaling om våre tjenester fra venner
  • - besøker Nettsteder

 

Deling av informasjon

Vi deler dine opplysninger med de av våre samarbeidspartnere som deltar i vår leveranse av tjenester til deg. Opplysningene deles kun i den utstrekning det er nødvendig for å levere tjenester til deg. Tredjepartene er pålagt å behandle dine persondata i samsvar med gjeldende regelverk og denne Personvernpolicy.

 

Du samtykker til at Leverandøren og andre selskaper i Amedia-konsernet kan gi deg informasjon om varer og tjenester som kan være av interesse for deg. Vi vil kunne kontakte deg via e-post, post eller telefon. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ikke lenger ønsker å motta tilbud, nyheter eller informasjon fra oss.

 

Personvernpolicy Amedia

Dine opplysninger vil også kunne bli utlevert i lovpålagte tilfelle, som ledd i betalingsinnkreving (inkasso), regnskapsbehandling, eller som følge av pålegg fra relevant offentlig myndighet.

Lagring og sikkerhet

Dine opplysninger kan bli overført og lagret på et sted utenfor EØS eller bli behandlet av personell som arbeider utenfor EØS, for eksempel i forbindelse med bestilling, betaling eller support. Ved å avgi dine personopplysninger, aksepterer du slik overføring, lagring og behandling. Leverandøren vil treffe nødvendige tiltak for å sikre at dine personopplysninger blir behandlet sikkert og i tråd med denne Personvernpolicy.

Leverandøren har etablerte prosedyrer for å håndtere din informasjon på en sikker måte. All informasjon om deg vil bli lagret på sikrede servere, og vi gjør vårt ytterste for å sikre all informasjon fra deg på best mulig måte. Det er likevel slik at informasjon som overføres over Internett ikke er fullstendig sikret, og vi kan derfor ikke garantere mot uautorisert tilgang. Overføring av dine opplysninger til oss via Nettstedet skjer derfor på egen risiko. Alle betalingstransaksjoner blir kryptert med teknologi som holder industristandard. Det er viktig at du holder passordet som gir tilgang til din konto hos oss hemmelig, dette er ditt ansvar.

Innsyn, endring og retting av informasjon, reservasjon

Etter personopplysningslovens regler har du rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Enkelte opplysninger kan du selv korrigere ved å logge inn på ”Min Konto” på Nettstedet. For å sikre at personopplysninger utleveres til rett person, kan Leverandøren stille krav om at begjæring om innsyn skjer skriftlig eller at identitet verifiseres på annen måte.

 

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Leverandøren lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

 

Du kan reservere deg mot at opplysninger blir benyttet til markedsføring.

Logging av trafikkdata, bruk av informasjonskapsler (”cookies”) på Leverandørens nettsider

Leverandøren kan benytte informasjonskapsler (”cookies”) og annen teknologi som logger opplysninger om bruk av tjenestene og Nettstedet for å analysere brukermønsteret og for å tilpasse tjenester og annonsering. Informasjonskapsler er tekstfiler som Nettstedet lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av Leverandøren og av deg selv, og benyttes for eksempel for å se om du har besøkt Nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket samt hvilket annet nettsted du kom fra. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Dette kan imidlertid påvirke funksjonaliteten og kvaliteten på Nettstedet og tjenestene.

 

Endringer

Den til enhver tid gjeldende Personvernpolicy vil være tilgjengelig på Nettstedet. Ved vesentlige endringer i denne Personvernpolicy vil vi informere om dette på Nettstedet, samt informere deg som er kunde i samsvar med bestemmelser om endringer i Brukervilkårene.

Publisert 10. februar.2017 av
- Er du også megler, har du tenkt å prøve å kuppe ?

 

- Det er vi ikke interessert i.

 

Disse ordene falt fra en eiendomsmegler da jeg presenterte meg som boligkjøpsrådgiver  og ringte for å  undersøke noen forhold rundt en bolig til salgs.

 

Det fikk meg til å undre:

 

Er det noen som leier inn rådgivere for å prøve å kuppe budrunder i det hete markedet vi opplever om dagen?

 

Kanskje trodde hun bare at vi visste om denne muligheten og ville prøve oss å på vegne av våre kunder.

 

I disse tider skal jeg ikke bidra til å spre "fake news" eller spekulasjoner, men prøve å holde meg til fakta.

 

Her kan du lese flere innlegg fra Boligdama

 

Kupping av budrunder forekommer 

Når det er kamp om boligene er det ikke til å unngå at såkalt  kupping av budrunder foregår.

 

Med det menes at boligen blir solgt før visning, fordi en kjøper gir et bud som for selger føles er så bra at han vil sikre seg salgsprisen med en gang.

 

Dette er fullt ut lovlig da det er avtalefrihet som gjelder.

 

Desperate boligkjøpere kupper før visning

 

Men regler om budgivning og prinsippet om utøvelse av god meglerskikk tilsier at megler ikke skal bidra til dette.

 

Derfor må bud som skal aksepteres før kl 12 etter siste visning, alltid gå direkte fra kjøper til selger og ikke via megler.

 

Blir hauset opp av media

Av oppslag i media kan man lett få inntrykk av at veldig mange boliger blir kuppet før visning.

 

Umettelig behov for artikler om boligpriser

 

Det er ikke tilfelle.

Forbrukerombudet hadde en undersøkelse for en tid tilbake hvor de kom frem til at ca 5% av boligene ble omsatt uten at de annonserte visningene ble gjennomført.

Kupping foregår men er snarere unntaket enn regelen.

 

Boligdama: Skal du kjøpe brukt eller ny bolig?

 

Kupping frarådes av alle eksperter, men brer om seg i markedet likevel. FOTO: ISTOCK

Anbefales ikke

 

En del av våre kunder ønsker at vi skal vurdere kupping dersom de har forelsket seg i en bolig.

 

De har gjerne inntrykk av at dette er veien å gå for å få tak i boligen.

 

Vi kan ikke nekte dem dette.  

 

Og strengt tatt er det ikke ulovlig for oss å gi dem råd i forbindelse med et kuppforsøk, da vi i forhold til loven er partsrådgivere og ikke meglere.

 

Tross dette ser vi det ikke hensiktsmessig å bidra til dette.

 

I tilfeller hvor kunden tar opp spørsmålet, spør vi gjerne megler om hva han eller hun og selger mener rundt dette og om de har diskutert problemstillingen.

 

Stort sett sier megler - heldigvis - at de har bestemt seg for å gjennomføre visninger og budrunder.

 

Da ser ikke vår kunde noen grunn til å gå videre med kuppemetoden.

 

Så dersom du er usikker på om dette vil skje, spør megler direkte om dette har vært diskutert med selger.

 

Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend

 

Hvorfor er det ikke så lurt å kuppe?

 

Hvis du skal kuppe budrunden nytter det ikke, i et stigende marked, å legge seg på prisantydning. 

 

Du må derfor legge inn et bud et stykke over denne og kan derfor fort ende opp med å betale mer enn gjeldende markedsverdi.

 

Gleden over å ha fått tak i boligen kan da raskt blekne dersom du har kjøpt for dyrt.

 

Kupping må foregå raskt og før visningene.  

Kan hende går du glipp av tilleggsinformasjon av boligen som megler enten sender ut eller gir på visning.

 

For å vite at du betaler riktig pris og unngår "katta i sekken" er det lurt å ha fått all tilgjengelig informasjon.

 

"Fort og gæli" er ikke alltid det beste, selv om vi alle kan ha flaks av og til.

 

- Slike oppslag presser prisene opp

 

Det er lov å håpe

 

Ingen kjøpere er glad i denne muligheten for kupping av budrunder.

 

Kanskje burde det vært regler som sa at hadde du først annonsert boligen for salg, så måtte prosessen fullføres?

 

Antagelig har dette for mange juridiske implikasjoner til å kunne bli gjennomført.

 

Et roligere boligmarked med større tilbud og mindre prisvekst, vil naturlig nok minske lysten til å kuppe.

 

Det er det i alle fall lov til å håpe på.

 

Trude Larsen blogger under Boligdama, og er daglig leder i Boligkjøpsrådgiver Krogsveen AS. Hun har lang erfaring som eiendomsmegler.

 

Les mer på Botrends forside her

 

 

Kommersielt innhold

 

Skal du selge bolig eller ønsker verdivurdering av boligen du har?

Fyll ut skjemaet fra Tjenestetorget (link) under, for å få gratis, uforpliktende tilbud.

 

Les mer

I januar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 64.977 kroner. Det betyr at kvadratmeterprisen er 2,3 prosent høyere enn i desember, og 27,1 prosent høyere enn i januar 2016, skriver OBOS i en melding. Her får du flere eiendomsnyheter  

Les mer

Er du blant dem som ønsker å flytte fra stress og mas i byen, og finne fred og ro på landet? Da er du ikke alene.  I 2015 var ordet  småbruk  det mest søkte på FINN.no, og trenden ser ut til å fortsette. - Småbruk er nest mest brukte søkeordet på FINN.no i 2016. Det ble gjort nesten 600.000 søk på dette ordet, sier Kristine Eia Kirkholm, PR og informasjonsansarlig i FINN.no. (For ordens skyld -  sofa  er det vi nordmenn søker mest etter). I alt ble det publisert 830 annonse

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland