Denne Personvernpolicy utgjør sammen med aID Brukervilkår (for innloggingstjenester) grunnlaget for hvordan Budstikka og Amedia AS, organisasjonsnummer: 980198049 (”Leverandøren”) bruker, behandler, deler og lagrer personopplysninger og cookie-informasjon som vi samler inn fra deg, eller som du gir oss, når du inngår avtale med oss om våre tjenester og når du besøker vårt nettsted (”Nettstedet”). Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

 

Nettstedet Botrend.no er et nettsted som ligger som et underdomene av Budstikka.no, og vil ha felles personvernpolicy som Budstikka.no. Ved videre henvisning til ‘Nettstedet’ vises det til Budstikka.no. For Botrend.no vil ikke innloggingstjenesten aID være implementert og tilgangen til Min konto må gjøres fra Budstikka.no.

 

Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet retningslinjer i markedsføringsloven og regnskapsloven.

 

Det er frivillig å inngå avtale med oss om kjøp av tjenester, besøke Nettstedet og abonnere på nyhetsbrev mv. Behandlingsgrunnlaget for Leverandørens behandling av dine personopplysninger er således ditt samtykke.

 

Behandlingsansvarlig

Leverandøren er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger.

 

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker å kontakte oss, se Nettstedet for nærmere informasjon.

 

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Leverandøren til å administrere ditt kundeforhold, til ordrehåndtering, gjennomføring av betaling, for å levere deg tjenestene, svare på henvendelser fra deg, gjøre deg oppmerksom på endringer, og i øvrige sammenhenger der Leverandøren må vite hvem vi har kontakt med. Personopplysninger benyttes også til å markedsføre, tilpasse, forbedre og videreutvikle våre tjenester, herunder gi deg relevant informasjon slik at du kan velge de tjenestene som passer deg best, gi deg tilbud, anbefalinger og sende deg nyhetsbrev, samt sørge for at du får relevant innhold og tilpasset markedsføring.

 

Opplysninger som kan bli samlet inn

Hvilke personopplysninger Leverandøren behandler om deg avhenger av din bruk av våre tjenester, og kan inkludere blant annet ditt fulle navn, e-postadresse, bostedsadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn, betalingsinformasjon, korrespondanse, svar på brukerundersøkelser, informasjon om programvare og hardware du benytter og din bruk av våre tjenester, herunder IP-adresse.

Opplysningene blir samlet inn når du:

  • - registrerer deg og benytter våre tjenester
  • - gjør endringer i informasjon på Min Konto
  • - gjennomfører betaling, herunder for å kontrollere at betalingskortet er gyldig
  • - tar kontakt med oss
  • - abonnerer på vårt nyhetsbrev
  • - svarer på kundeundersøkelser eller deltar i konkurranser
  • - anbefaler eller mottar anbefaling om våre tjenester fra venner
  • - besøker Nettsteder

 

Deling av informasjon

Vi deler dine opplysninger med de av våre samarbeidspartnere som deltar i vår leveranse av tjenester til deg. Opplysningene deles kun i den utstrekning det er nødvendig for å levere tjenester til deg. Tredjepartene er pålagt å behandle dine persondata i samsvar med gjeldende regelverk og denne Personvernpolicy.

 

Du samtykker til at Leverandøren og andre selskaper i Amedia-konsernet kan gi deg informasjon om varer og tjenester som kan være av interesse for deg. Vi vil kunne kontakte deg via e-post, post eller telefon. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ikke lenger ønsker å motta tilbud, nyheter eller informasjon fra oss.

 

Personvernpolicy Amedia

Dine opplysninger vil også kunne bli utlevert i lovpålagte tilfelle, som ledd i betalingsinnkreving (inkasso), regnskapsbehandling, eller som følge av pålegg fra relevant offentlig myndighet.

Lagring og sikkerhet

Dine opplysninger kan bli overført og lagret på et sted utenfor EØS eller bli behandlet av personell som arbeider utenfor EØS, for eksempel i forbindelse med bestilling, betaling eller support. Ved å avgi dine personopplysninger, aksepterer du slik overføring, lagring og behandling. Leverandøren vil treffe nødvendige tiltak for å sikre at dine personopplysninger blir behandlet sikkert og i tråd med denne Personvernpolicy.

Leverandøren har etablerte prosedyrer for å håndtere din informasjon på en sikker måte. All informasjon om deg vil bli lagret på sikrede servere, og vi gjør vårt ytterste for å sikre all informasjon fra deg på best mulig måte. Det er likevel slik at informasjon som overføres over Internett ikke er fullstendig sikret, og vi kan derfor ikke garantere mot uautorisert tilgang. Overføring av dine opplysninger til oss via Nettstedet skjer derfor på egen risiko. Alle betalingstransaksjoner blir kryptert med teknologi som holder industristandard. Det er viktig at du holder passordet som gir tilgang til din konto hos oss hemmelig, dette er ditt ansvar.

Innsyn, endring og retting av informasjon, reservasjon

Etter personopplysningslovens regler har du rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Enkelte opplysninger kan du selv korrigere ved å logge inn på ”Min Konto” på Nettstedet. For å sikre at personopplysninger utleveres til rett person, kan Leverandøren stille krav om at begjæring om innsyn skjer skriftlig eller at identitet verifiseres på annen måte.

 

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Leverandøren lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

 

Du kan reservere deg mot at opplysninger blir benyttet til markedsføring.

Logging av trafikkdata, bruk av informasjonskapsler (”cookies”) på Leverandørens nettsider

Leverandøren kan benytte informasjonskapsler (”cookies”) og annen teknologi som logger opplysninger om bruk av tjenestene og Nettstedet for å analysere brukermønsteret og for å tilpasse tjenester og annonsering. Informasjonskapsler er tekstfiler som Nettstedet lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av Leverandøren og av deg selv, og benyttes for eksempel for å se om du har besøkt Nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket samt hvilket annet nettsted du kom fra. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Dette kan imidlertid påvirke funksjonaliteten og kvaliteten på Nettstedet og tjenestene.

 

Endringer

Den til enhver tid gjeldende Personvernpolicy vil være tilgjengelig på Nettstedet. Ved vesentlige endringer i denne Personvernpolicy vil vi informere om dette på Nettstedet, samt informere deg som er kunde i samsvar med bestemmelser om endringer i Brukervilkårene.

Publisert 01. mai.2017 av

De to rekkehusene i samme rekke i Seljeholtet på Haslum i Bærum ble solgt med fem måneders mellomrom.

 

Prisforskjellen var formidabel.

 

Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend

I oktober i fjor ble et rekkehus i Seljeholtet lagt ut for salg med en prisantydning på 6,5 millioner kroner. En heftig budrunden presset prisen opp til 7,9 millioner kroner for Haslum-boligen.

 

– Det var fire i budrunden og to som holdt på ganske lenge. Det var for så vidt bare de to som var ordentlig interessert i boligen, sier eiendomsmegler og partner Jørgen Ek.

 

I mars i år ble et tilsvarende rekkehus i samme rekke lagt ut for salg med samme prisantydning som det første. Her endte salgsprisen til slutt på 6.850.000 kroner, noe som betyr at de to rekkehusene ble solgt med en prisforskjell på 1.050.000 kroner.

 

– Det er litt sånn som det er i perioder. Noen uker og måneder er det masse folk på jakt etter en type hus, mens andre ganger er det langt færre, sier eiendomsmegleren.

 

Les mer om oppussing her

Ulik standard

Begge rekkehusene var tilnærmet like i størrelse, men boligen som gikk lavest hadde 14 m² mer i primærrom. Standardmessig var det også noe forskjell på de to boligene.

 

– Det man kan si om det første rekkehuset, er at det var en eldre standard men utrolig pent vedlikeholdt. Jeg tror nok at det var noe av forskjellen her. Folk hadde lyst til å pusse opp, men følte likevel at de kunne flytte rett inn, sier Ek, og fortsetter:

 

 

Eiendomsmegler og daglig leder i Eie i Sandvika, Jørgen Ek. FOTO: Eie Eiendomsmegling

– Det andre rekkehuset hadde en standard fra 70-tallet. Der var det litt mer usikkerhet rundt boligen, og den hadde ikke en grei standard. Stemningen blant interessentene var også litt mer lunken, legger han til.

 

Ek mener imidlertid bestemt at forskjellen på standard ikke gjenspeiler prisgapet mellom de to.

 

– Det siste rekkehuset var en god del eldre, og måtte kanskje pusses opp litt mer enn det første, men ikke i nærheten av differansen mellom de to, fastslår Ek.

 

Nå kommer vårslippet på boligmarkedet

 

– Tilfeldigheter

Ek sin hovedteori er at salgene i Seljeholtet på Haslum er preget av tilfeldigheter.

 

– Jeg satt med en del kunder som jeg visste var interesserte da det første rekkehuset ble solgt. I mars var det ikke like mange, sier Ek, og fortsetter:

 

– Det var et litt sånn engangstilfellet, og ikke noe som er representativt for markedet her. Tilbakemeldingene fra folk er at disse rekkehusene er verdt 6,7 – 6,9 millioner kroner maks med denne standarden, men akkurat i dette tilfellet var det to eller tre personer som syntes det var verdt mer, legger han til.

 

Eiendomsmegleren er glad for at han ikke tok utgangspunkt skyhøye salgssummen i oktober når han gikk i gang med salget av det andre rekkehuset i mars.

 

– Fordelen ved at vi jobber lokalt er blant annet at vi ikke blir blendet av at en bolig går til 7,9 millioner kroner. Hadde jeg satt prisantydningen på 7,5 på det andre rekkehuset, så hadde jeg sittet med det for salg enda, og det hadde ikke nødvendigvis endt opp med å bli solgt for den summen det til slutt ble solgt for.

 

Annonsestunt på oppussingsobjekt

 

Rekkehusene på Haslum i Bærum hadde stor prisforskjell. Foto: Eie Eiendomsmegling

– Forholder seg til prisantydning

Eie-megleren forteller at erfaringen hans er at folk forholder seg til prisantydning og forventer å få boligen til rundt den prisen. Likevel legger han ikke skjul på at det innimellom er vanskelig å spå hva markedet er villig til å betale for en bolig

 

– Markedet kan stoppe fortere enn det boligen blir solgt for, men så får man av og til to personer som er villig til å betale mer enn det markedet egentlig er villig til å betale. Så kan man spørre seg om det er de to personene som representerer markedet eller de ti andre interessentene, avslutter han.

 

Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no, og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Avsnitt1

Avsnitt2

Avsnitt3

Les mer

Helt nye leiligheter på Oksenøya på  Fornebu legges nå ut for salg. Det kan ende med den høyeste kvadratmeterprisen i området. Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend 

Les mer

Et hett boligmarked har gjort det svært tøft for førstegangskjøperen.  Lokale meglere har imidlertid noen gode råd på lur. Her får du flere saker fra boligmarkedet 

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland