Denne Personvernpolicy utgjør sammen med aID Brukervilkår (for innloggingstjenester) grunnlaget for hvordan Budstikka og Amedia AS, organisasjonsnummer: 980198049 (”Leverandøren”) bruker, behandler, deler og lagrer personopplysninger og cookie-informasjon som vi samler inn fra deg, eller som du gir oss, når du inngår avtale med oss om våre tjenester og når du besøker vårt nettsted (”Nettstedet”). Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson.

 

Nettstedet Botrend.no er et nettsted som ligger som et underdomene av Budstikka.no, og vil ha felles personvernpolicy som Budstikka.no. Ved videre henvisning til ‘Nettstedet’ vises det til Budstikka.no. For Botrend.no vil ikke innloggingstjenesten aID være implementert og tilgangen til Min konto må gjøres fra Budstikka.no.

 

Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet retningslinjer i markedsføringsloven og regnskapsloven.

 

Det er frivillig å inngå avtale med oss om kjøp av tjenester, besøke Nettstedet og abonnere på nyhetsbrev mv. Behandlingsgrunnlaget for Leverandørens behandling av dine personopplysninger er således ditt samtykke.

 

Behandlingsansvarlig

Leverandøren er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger.

 

Kontaktinformasjon

Dersom du ønsker å kontakte oss, se Nettstedet for nærmere informasjon.

 

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Leverandøren til å administrere ditt kundeforhold, til ordrehåndtering, gjennomføring av betaling, for å levere deg tjenestene, svare på henvendelser fra deg, gjøre deg oppmerksom på endringer, og i øvrige sammenhenger der Leverandøren må vite hvem vi har kontakt med. Personopplysninger benyttes også til å markedsføre, tilpasse, forbedre og videreutvikle våre tjenester, herunder gi deg relevant informasjon slik at du kan velge de tjenestene som passer deg best, gi deg tilbud, anbefalinger og sende deg nyhetsbrev, samt sørge for at du får relevant innhold og tilpasset markedsføring.

 

Opplysninger som kan bli samlet inn

Hvilke personopplysninger Leverandøren behandler om deg avhenger av din bruk av våre tjenester, og kan inkludere blant annet ditt fulle navn, e-postadresse, bostedsadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn, betalingsinformasjon, korrespondanse, svar på brukerundersøkelser, informasjon om programvare og hardware du benytter og din bruk av våre tjenester, herunder IP-adresse.

Opplysningene blir samlet inn når du:

  • - registrerer deg og benytter våre tjenester
  • - gjør endringer i informasjon på Min Konto
  • - gjennomfører betaling, herunder for å kontrollere at betalingskortet er gyldig
  • - tar kontakt med oss
  • - abonnerer på vårt nyhetsbrev
  • - svarer på kundeundersøkelser eller deltar i konkurranser
  • - anbefaler eller mottar anbefaling om våre tjenester fra venner
  • - besøker Nettsteder

 

Deling av informasjon

Vi deler dine opplysninger med de av våre samarbeidspartnere som deltar i vår leveranse av tjenester til deg. Opplysningene deles kun i den utstrekning det er nødvendig for å levere tjenester til deg. Tredjepartene er pålagt å behandle dine persondata i samsvar med gjeldende regelverk og denne Personvernpolicy.

 

Du samtykker til at Leverandøren og andre selskaper i Amedia-konsernet kan gi deg informasjon om varer og tjenester som kan være av interesse for deg. Vi vil kunne kontakte deg via e-post, post eller telefon. Du kan når som helst kontakte oss dersom du ikke lenger ønsker å motta tilbud, nyheter eller informasjon fra oss.

 

Personvernpolicy Amedia

Dine opplysninger vil også kunne bli utlevert i lovpålagte tilfelle, som ledd i betalingsinnkreving (inkasso), regnskapsbehandling, eller som følge av pålegg fra relevant offentlig myndighet.

Lagring og sikkerhet

Dine opplysninger kan bli overført og lagret på et sted utenfor EØS eller bli behandlet av personell som arbeider utenfor EØS, for eksempel i forbindelse med bestilling, betaling eller support. Ved å avgi dine personopplysninger, aksepterer du slik overføring, lagring og behandling. Leverandøren vil treffe nødvendige tiltak for å sikre at dine personopplysninger blir behandlet sikkert og i tråd med denne Personvernpolicy.

Leverandøren har etablerte prosedyrer for å håndtere din informasjon på en sikker måte. All informasjon om deg vil bli lagret på sikrede servere, og vi gjør vårt ytterste for å sikre all informasjon fra deg på best mulig måte. Det er likevel slik at informasjon som overføres over Internett ikke er fullstendig sikret, og vi kan derfor ikke garantere mot uautorisert tilgang. Overføring av dine opplysninger til oss via Nettstedet skjer derfor på egen risiko. Alle betalingstransaksjoner blir kryptert med teknologi som holder industristandard. Det er viktig at du holder passordet som gir tilgang til din konto hos oss hemmelig, dette er ditt ansvar.

Innsyn, endring og retting av informasjon, reservasjon

Etter personopplysningslovens regler har du rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Enkelte opplysninger kan du selv korrigere ved å logge inn på ”Min Konto” på Nettstedet. For å sikre at personopplysninger utleveres til rett person, kan Leverandøren stille krav om at begjæring om innsyn skjer skriftlig eller at identitet verifiseres på annen måte.

 

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. Leverandøren lagrer personopplysninger i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

 

Du kan reservere deg mot at opplysninger blir benyttet til markedsføring.

Logging av trafikkdata, bruk av informasjonskapsler (”cookies”) på Leverandørens nettsider

Leverandøren kan benytte informasjonskapsler (”cookies”) og annen teknologi som logger opplysninger om bruk av tjenestene og Nettstedet for å analysere brukermønsteret og for å tilpasse tjenester og annonsering. Informasjonskapsler er tekstfiler som Nettstedet lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av Leverandøren og av deg selv, og benyttes for eksempel for å se om du har besøkt Nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket samt hvilket annet nettsted du kom fra. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Dette kan imidlertid påvirke funksjonaliteten og kvaliteten på Nettstedet og tjenestene.

 

Endringer

Den til enhver tid gjeldende Personvernpolicy vil være tilgjengelig på Nettstedet. Ved vesentlige endringer i denne Personvernpolicy vil vi informere om dette på Nettstedet, samt informere deg som er kunde i samsvar med bestemmelser om endringer i Brukervilkårene.

Publisert 04. april.2017 av

Foto: Silkedalen, Rauland.

 

Botrend vil i dagene før påske ta for seg seks av de mest populære områdene for fjellhytter innen rimelig reiseavstand fra Oslo. I dag er turen kommet til Telemarks-kommunene Vinje og Tinn.

 

Både Gaustablikk og Rauland er tradisjonsrike hytteområder. Vinje kommune, som dekker blant annet sistnevnte, er en av fem kommuner hvor det fra februar 2016 til januar 2017 ble solgt mer enn 100 fjellhytter, ifølge prisstatistikken til Eiendom Norge.

 

- De siste åtte årene har det vært veldig godt fart i hyttemarkedet. Det har gitt oss mulighet til å gjøre nye investeringer i infrastruktur og heisanlegget, sier turistsjef i Visit Rauland, Torben Andersen.

 

- Vi har mange tomannshytter til 1,8 millioner kroner. Da kan "alle" småbarnsfamilier få sin egen hytte, og det har bidratt til farten, sier Andersen.

- Etter at vi kom ut av finanskrisen har pilen de tre-fire siste årene pekt jevnt oppover, sier Sindre Tjønn i Aktiv Eiendomsmegling. Han jobber med salg av fritidsboliger både i Rauland og på Gaustablikk.

 

Tall fra Eiendom Norge viser at omsetningstiden i Vinje er gått klart ned  - fra 119 dager i snitt til 76.

 

Les også:

 

- Det er veldig mange hytter som er gått unna etter første visning, og det har vært mer trøkk i budrundene. Før gikk det meste under takst, men nå har det vært en formidabel prisvekst, sier Tjønn, og peker på lavt rentenivå som en forklaring. Samtidig understreker han at noen objekter er vanskeligere å selge enn andre.

 

Todelt hyttemarked

Tjønn beskriver hyttemarkedene både i Rauland og Gaustablikk som todelte. I de tradisjonsrike hytteområdene er det mest eldre, ofte litt enklere hytter som ligger litt spredt. I de nyere feltene er det en klar fortetting, både i form av leiligheter i tilknytning til alpinanlegget og todelte hytter.

 

Les også: @nordisk stil poster bilder fra Rauland-hytta

 

Hyttetypene skiller seg derimot noe.

 

- I Rauland er det grove, håndlaftede hytter som er veldig populært blant de som bygger. På Gaustablikk er det en litt mer moderne stil, hvor det er bygget en god del lodgetyper, sier Tjønn.

 

Les også: Laftet hyttedrøm på Hafjell

 

- Hvor viktige er Asker, Bærum og Oslo-området som marked?

 

- Det er et viktig område for begge. Mange av hytteeierne er fra Oslo-området, men vi ser at på Rauland er de fleste hytteeierne fra Grenland og Vestfold, mens det er flere fra Oslo-området på Gaustablikk. Det kan nok ha noe med reisevei å gjøre, selv om forskjellen ikke er så stor, sier Tjønn.

Denne hytta er til salgs i Rauland for 2,8 mill. kroner. Foto: Zentuvo Boligfotografering ved Arild Brun Kjeldaas.

600 millioner i året

For Vinje kommune er de 5200 hyttene er særdeles viktig. 

 

En fersk rapport fra Menon Economics viser at hyttenæringen bidrar med 600 millioner kroner i året i kommunen med 3.700 innbyggere.

 

Les alle Botrends artikler om hytte

 

- Det sier seg selv at hyttenæringen er alfa og omega for oss, sier turistsjef Torben Andersen.

 

- Nå fokuserer vi på å få flere til å leie ut hyttene sine når de selv ikke bruker de. Det er mye som står tomt i midtukene i de fritidsboligene hvor det ikke er utleieplikt. Vi jobber mye med utlandet, og danske turister kommer ofte på tider av året da vi ikke har fri her hjemme, sier Andersen.

I Rauland finnes tradisjonsrike hytteområder med mye åpen plass i tillegg til de mer fortettede områdene rundt skisenteret. Foto: Oddgeir Mella

Fakta Telemark

Alle tall om medianpris, antall salg og omsetningstid er hentet fra Eiendom Norges prisstatistikk for fritidsboliger på fjellet. Statistikken går fra februar 2016 til januar 2017. Øvrige opplysninger er hentet fra Finn.no 20. mars og Google Maps.

 

Tinn (Gaustablikk m.fl.)

  • Medianpris: 2.820.000. Opp 545.000 fra året før.
  • Antall solgte fritidsboliger: 44 mot 46 året før.
  • Omsetningstid: 83 dager mot 70 året før.
  • Antall usolgte fritidsboliger: 36
  • Dyreste usolgte fritidsbolig: 7.500.000
  • Rimeligste usolgte fritidsbolig: 395.000 (leilighet)
  • Reisetid Oslo-Gaustablikk: 2t 40min.

 

Vinje (Rauland og Haukelifjell m.fl)

  • Medianpris: 2.700.000. Opp 480.000 fra året før.
  • Antall solgte fritidsboliger: 102 mot 79 året før.
  • Omsetningstid: 76 dager mot 119 året før.
  • Antall usolgte fritidsboliger: 82
  • Dyreste usolgte fritidsbolig: 9.400.000
  • Rimeligste usolgte fritidsbolig: 850.000 (leilighet)
  • Reisetid Oslo-Rauland: 3t 9 min.

 

Les mer

Eneboligen i Myrabakken på nedre Bleiker i Asker var tydeligvis et hus mange kunne tenke seg å flytte til. Partner og eiendomsmegler i Eie Asker, Odd André Engh, er ikke overrasket. - Det er en velholdt bolig med fantastisk beliggenhet nesten innerst i en blindvei med populær adresse. I tillegg kan en fremtidig fradeling være aktuelt, så eiendommen har kvalitetene til å løfte seg, sier Engh. Eneboligen på 212 kvadratmeter med prisantydning på 7,5 mill. ble til slutt solgt for 9,15

Les mer

Boligannonsen som har hatt flest sidevisninger på Finn hittil i år, er en funkisbolig i Jakobsli i Trondheim. Annonsen har hatt hele 302 000 sidevisninger. - Boligen lå lenge under «Populært på Finn» i mobilappen, og jeg tror det er noe av grunnen til at den er sett så mange ganger, sier Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig i Finn. Huset som lå ute med en prislapp på 8,5 mill. ble solgt den 8. februar for 10,25 mill.

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland