Annonse

Dette er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer

Finn den beste varmepumpen

Hva bør du se etter for å finne den beste varmepumpen for deg?

Det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter når man skal velge varmepumpe til boligen sin. Her har vi tatt utgangspunkt i Forbrukerrådets varmepumpeundersøkelse fra 2015 og samlet de viktigste punktene du bør tenke på.

 

Det finnes flere typer varmepumper og de varierer veldig i blant annet ytelse, kvalitet og pris. Noen varmepumper produserer nok varme for en hel enebolig, mens andre passer bedre til en mindre leilighet. Noen pumper er vegghengt og noen plasseres på gulvet. Det krever litt undersøkelse for å finne varmepumpen som passer best for ditt behov.

 

Når man skal velge varmepumpe skiller man mellom klimasoner. De deles opp i kald klimasone, temperert klimasone og varm klimasone. Norge tilhører i hovedsak den kalde klimasonen. Kystnære strøk i Norge har mildere vintre, mens innlandet eller Nord-Norge er kaldere. Ytelsen varmepumpen bør ha vil derfor variere ut i fra hvor du bor i landet. På mildere steder er ikke ytelsen like viktig som i kalde områder.

 

Hva skal du se etter?

Ytelse: Viktig for de som vil ha de beste og kraftigste varmepumpene på markedet og har et høyt budsjett.

 

Pris: Passer for de som er på jakt etter den modellen som gir deg mest for pengene. De som vil tjene inn investeringen så raskt som mulig.

 

Kompromiss ytelse og pris: Passer for de som ønsker et kompromiss mellom kostnadene og kvaliteten. Viktig for de som er ute etter å spare penger, men også er opptatt av ytelse.

Forbrukerrådets varmepumpeguide

Du kan også les en mer detaljert sammenligning av varmepumper i Forbrukerrådets store varmepumpeguide 2015. De har sammenlignet 94 luft til luft varmepumper fra 14 produsenter og gir deg en full oversikt over spesifikasjonene og prisene på disse. Undersøkelsen til Forbrukerrådet sier ikke noe om design, filtre, spesialfunksjoner, kvalitet eller levetid. Den har kun fokus på tekniske data. En varmepumpe med høy kvalitet vil fungere fint år etter år, men en billigere pumpe kan ha kortere levetid.

 

Er du usikker på hvilken type varmepumpe som passer for deg er det lurt å kontakte en leverandør og høre om de kan anbefale noen varmepumper som passer for deg der du bor.

Kom i kontakt med en leverandør nå

 

Sammenlign tilbud og priser

Nå kan du raskt og enkelt sammenligne tilbud og priser fra forskjellige leverandører ved å fylle inn skjemaet nedenfor. Du kan også sammenligne dette mot resultatene til Forbrukerrådet.

 

Kilde: Forbrukerrådet.no

Kommersielt innhold.

Det er mange gode grunner til å installere varmepumpe. I en normal husstand går 50-80% av strømforbruket til å varme opp boligen. Dette kan du redusere betraktelig med bruk av varmepumpe.

 

Men varmepumper er ikke bare nyttige på kalde, norske vinterdager. På sommerstid kan du bruke varmepumpen som air-condition og sørge for en behagelig innetemperatur.

 

Botrend samarbeider med Tjenestetorget om å gi våre lesere god økonomi knyttet til boligen. Her finner du nyttige artikler om varmepumper - og ikke minst - ved å fylle ut skjemaet under eller i artiklene, kan du få uforpliktende tilbud fra leverandører av varmepumper - helt uten kostnad for deg.

Våre artikler om varmepumper

 

Gode argumenter for å installere varmepumpe

  • Du minimerer strømforbruket
  • Du sparer miljøet
  • Du får en nedkjølet bolig på varme sommerdager
  • Du får bedre inneklima
  • Du får mer en mer attraktiv bolig

 

Flere samlesider for boligeiere hvor kan hente inn tilbud fra leverandører: Alt om boligalarm I Alt om boligforsikring I Alt om eiendomsmegling

Les mer

Slik gjør du hjemmet personlig

Få inspirasjon fra bloggen Bo Naturlig.

Publisert 12. oktober.2015 av Tina Leqvamb Steensen

Veldig mange av de jeg besøker, beklager seg over hvordan ting ser ut hjemme hos dem. Jeg forstår at mange tenker at jeg som stylist sikkert veier og vurderer hver deres lille pyntegjenstand i minste detalj. Men det gjør jeg altså ikke.  Les mer fra bloggen Bo Naturlig

Les mer

Stor interesse for mindre hus

Eneboliger under 100 kvm er populært.

Publisert 12. oktober.2015 av Elin Reffhaug Craig

Botrend har den siste tiden skrevet om flere minihus som er til salgs i distriktet, dog ikke helt i samme kategori som de stadig mer populære minihusene i utlandet. Nylig ble det solgt to småhus i Asker, begge under 100 kvadratmeter. Interessen har vært stor når slike små hus kommer for salg, ifølge flere meglere. Les flere eiendomsnyheter fra Stor-Oslo

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland