Publisert 16. oktober.2015 av

Etter en slunken sommer kommer høsten.

 

Få utbytte av oktobers siste godværs dager - flytt selskapet ut og dekk bordet i hagen.

 

Det blir en stund til neste gang.

Hva høsten byr på, bruker man

Høsten er høysesong for selskap hjemme hos oss, med bursdagsfestival som hovedattraksjon.

 

Jeg er generelt glad i å stelle i stand, noe som stadig resulterer i bomkjøp. Jeg vil helst ha flere typer sugerør, servietter, blomster og lys.

 

Alt som kan kalles dekorasjon, utgjør til slutt en ganske "kitsch" stil hos meg. På ingen måte det opprinnelige uttrykket jeg så for meg.

 

For mobillesere: Artikkelen fortsetter under bildene.

Gi eplene en dusj med gull- og kobberspray. Ps: Disse er kun til glede for øyet som ser. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Takket nei til hysteriet

I en markedsjungel av impulser og inspirasjon fra blader og sosiale medier, og med vid åpen lommebok,  gjelder det å navigere stø kurs. Det er så fantastisk mye fint å få kjøpt.

 

I år ble det annerledes. Mer eller mindre motvillig takket jeg pent nei til hysteriet.

 

I høst har jeg hatt tid. Tid til å se meg om, lukte, kjenne og bruke av naturen. Ikke bare er det ubeskrivelig organisk og vakkert - det er også gratis.

Dekk festbordet med hva høsten har å by på. Modne epler, røde lijaner, gamle roser og vissent strå gjør seg godt sammen. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Solsikken lyser opp høstbordet med sin klare, gule farge. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Dekk bordet

Du trenger: Perfekt modne epler og et par lijaner - gå for den røde varianten. Noen gamle roser og vissent strå. Tilsett så varm sol og glade gjester.

 

Du trenger ikke: Vaske gulvene før gjestene kommer, stryke duken eller fluffe sofaputene. Å vaske do kan likevel være greit.

 

Server gjerne gjestene litt varm drikke.  Eplegløgg er min favoritt og lager seg, så å si, selv.

 

Du trenger, på slump:

  • Eplejuice, en sur og en søt sort

 

  • Hel kanelstang

 

  • Vaniljestang

 

  • Nellikspiker

 

  • Epleskiver

 

Alt blandes i en kjele for et raskt oppkok, og settes deretter på lunk.

 

Husk varm genser. Og ha en fin fest!

 

 

Server eplegløgg, laget på slump og med en epleskive i for å pynte opp. Oransje sugerør tar opp høstbordets farger. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Fanny Dehn Arvesen (30) er Botrends nye, faste bidragsyter. Hver uke leverer hun inspirerende artikler om bolig, hage og interiør.

 

Les flere saker fra Botrend.no her

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland