Publisert 22. oktober.2015 av

 

Familien Nicolaisen fra Vollen lot ikke et lite budsjett stå i veien for store drømmer. 

 

Nå bor de i et moderne funkishus tegnet av arkitekt Magnus Næss. 

 

- Det å bygge hus er noe av det morsomste jeg har gjort, fortelle Rune Nicolaisen.

 

 

Les flere boligsaker på Botrend her.

 

 

Søsken bosatte seg i trippelbolig på Snarøya

Milea (3) og pappa Rune tilbringer mye tid i den åpne stue- og kjøkkenløsning. FOTO: TRINE JØDAL

Langtidsprosjekt

For ti år siden bestemte han og samboeren Liv seg for å bygge et hus fra bunnen av. 

 

Begge er oppvokst i Asker, og hadde fått øynene opp for Vollen, med nærhet til både skog og sjø.

 

Samtidig ønsket de å bosette seg i et byggefelt med tanke på det sosiale miljøet. Gleden var derfor stor da de fant en tomt med utsikt mot Oslofjorden og et skogholt, i tillegg til jevnaldrende naboer. 

 

De startet med å utforske huskataloger, men var nysgjerrig på muligheten for å bygge et arkitekttegnet hus i samme prissjiktet. 

 

Tanken var at det skulle være et langtidsprosjekt, og at de skulle gjøre mye selv. 

 

Artikkelen fortsetter under bildene

- Vi valgte en trevegg på denne siden av huset, ettersom materialet kommuniserer med skogen nedenfor, sier huseier. FOTO: TRINE JØDAL
Store deler av underetasjen er i dobbel takhøyde. Glassmaterialene sørger for god sikt. FOTO: TRINE JØDAL

Arkitekt under utdannelse

- Vi ønsket å bygge et hjem for fremtiden, forteller Rune og Liv.

 

Løsningen ble å kontakte arkitektstudent ved Arkitekthøyskolen i Oslo, som hadde tegnet huset til noen bekjente av dem.

 

- De ville ha et spenstig hus på stramt budsjett. Jeg fikk lov til å bruke et halvt år av utdannelsen min på å tegne huset deres, forteller Magnus Næss, som nå er ferdig utdannet arkitekt. 

 

Rune og Liv hadde i utgangspunktet sett for seg et nokså tradisjonelt hus, men da de la frem ønskene sine, kunne arkitekten fortelle dem at behovene deres kledde langt mer moderne løsninger. 

 

- Vi ble moderne på vei i prosessen. Det er fordelen med at vi har brukt så lang tid - vi har utviklet smaken vår. Arkitekten åpnet opp øynene våre, og vi har ikke sett oss tilbake, forteller huseierne. 

 

60-talls hus fikk tilbygg

 

Byttet ut leilighet i byen med funkis i Bærum

 

Kommuniserer med omgivelsene

Arkitekten har utforsket rene elementer og gode siktlinjer. Huset skulle ikke fremstå som prangende fra utsiden, men heller åpne seg opp i det en kommer inn. 

 

- Det ser lite ut fra veien, men er storslagent inni, forteller arkitekten. 

 

Dialogen mellom huset og naturen har stått sentralt i utformingen. Takfasongen svarer på terrenget ved at den følger skråningen huset ligger i. Matarialvalget samsvarer også med omgivelsene. Mot veien er huset utført i betong, mens fasaden mot skogen er bygget i tre. Tanken er at betongskallet beskytter mot jorden, og at treverket kommuniserer med skogen.

 

Et stort glassfelt åpner opp for denne dialogen. 

 

Artikkelen fortsetter under bildene. 

Huset virker mindre fra utsiden, men føles storslagent ut på innsiden. FOTO: TRINE JØDAL
Ubehandlet tre, betong og glass går igjen i hele huset. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken. FOTO: TRINE JØDAL

Eierskapsfølelse

Huseier har forsøkt å gjøre mest mulig på egen hånd, og gir seg ikke før de er fornøyde. 

 

- Å skape noe selv, og få til et godt resultat når du vet hvor mye arbeid som ligger bak - det synes jeg er utrolig fascinerende, sier Rune. 

 

Utallige kvelder har gått med på å male, mure, snekre møbler og anlegge hage. Sammen med en håndverkerkamerat, har Rune lagt gulv, kledd vegger og himling. Egeninnsatsen har tilført huseierne ekstra eierskapsfølelse til huset. 

 

- Det beste var følelsen av å stå opp den første morgenen å se ut, sier Liv og titter ut mot skogholtet fra soverommet deres. 

 

I dag er det tre år siden de flyttet inn. 

 

- Den følelsen må vi ikke glemme. Det var en enorm glede og en frihetsfølelse. Og en drøm vi hadde jobbet hardt for i mange år, svarer Rune. 

 

Har du tips eller tilbakemelding til Botrend? Send oss en e-post 

Publisert 10. januar.2017 av

Familien på fire trivdes så godt i nabolaget på Nøtterøy, men følte behov for å gjøre 80-tallshuset tøffere i stilen.

 

Å flytte fra huset var ikke et alternativ.  Dermed kom interiørarkitektkontoret Nyfelt og Strand inn med nye løsninger.

 

 

Huset før renoveringen startet. FOTO: PRIVAT
Stuen før renovering. FOTO: PRIVAT

Typisk 80-tallsbolig

 

- De følte nok at det ikke var drømmehuset, et 80-tallshus med alt som hører til: Smårutete vinduer og mindre rom, forklarer interiørarkitekt Anne-Linn Nyfelt i Nyfelt og Strand.

 

Planla huset rundt møblene

 

Huset fikk ulike soner, blant annet med dagsengen ved vinduet. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT

 

For å gjøre uttrykket strammere, bestemte hun seg for å ta bort listverket rundt vinduene, fjerne rutene og gjøre uttrykket tøffere. Noen nye farger ble også introdusert.

 

Alle overflater ble totalrenovert og eierne bestemte seg for å bygge ut i 2. etasje for å få et ekstra soverom. I gangen ved trappen er en vegg slått ut, og det er skapt mange mindre soner.

 

Opprettet soner

- Familien følte at de hadde massevis av plass. Det pleier som regel å være motsatt, man føler at man har forliten plass, mens her var det motsatt. Derfor lagde vi soner, for eksempel med dagsengen som utgjør en sone i stuen og teppe som binder det hele sammen, forklarer Nyfelt.

 

Over den spesialbygde dagsengen i stuen står TV ’n plassert i en hylle. Den kan trekkes ut på en stang, slik at man kan se på TV både i dagsengen og i sofaen om man er flere.

 

Slik gjør du hjemmet personlig

 

Stuen skimtes via kjøkkenet. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT
Speil fra Noes design. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT

Spesialbygd hjemmekontor

På motsatt side av rommet er det satt opp et helt nytt hjemmekontor. Men dette har også flere funksjoner.

 

- Det er også et sted der barna kan sitte å gjøre lekser. Og selv om man er på kontoret, er man ikke langt unna resten av familien, forklarer interiørarkitekten.

 

Hjemmekontoret har mange skap for oppbevaring der både skriver og kabler er lagret.

 

Sjekk disse hjemmekontorene

 

Spesialbygd hjemmekontor. Fargekode S5020Y10R. FOTO: ANNE BRÅTVEIT
Kjøkkenet har beholdt opprinnelig innredning fra Kvik. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT
Klassiske Y-stoler og stolen Fibre chair fra Muuto har fulgt familien. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT

Møblene fulgte oppussingen

Familien har mange designmøbler og mye kunst, blant annet av Ole Kristian Reinsbu, fra før. Dette er noe av grunnen til at vegger er beholdt hvite. Likevel ønsket familien å introdusere litt mer farge i boligen.

 

- Fargevalgene er gjort med den tanke at de ikke skal gjøre så mye ut av seg. Når rammene som vegger og gulv i ordentlig kvalitet er på plass, kan man nesten sette inn hva som helst av møbler, sier Nyfelt.

 

Familien ville gjerne bruke mange av møblene sine også etter oppussingen. Det er gjort på kjøkkenet, der den gamle Kvik-innredningen er beholdt, mens gulvet er nytt.

 

Gulvene i boligen er i eik, og kontorløsningen av hvitpigmentert eik.

 

- Fargene får meg i godt humør

 

Nye farger ble introdusert til trappegangen. Fargekode S5020Y10R. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT
Soverommet fikk ny farge; Deco Blue 4477. FOTO: ANNE BRÅTVEIT
Badetkaret ble flyttet til under skråtaket for å få mer plass. FOTO: ANNE BRÅTVEIT
Stuen har fått soner med hjemmekontor og dagseng. STYLING: MARIA VESTRE, FOTO: ANNE BRÅTVEIT

Slurver med belysning

Belysning  har vært en sentral del av oppussingen i boligen på Nøtterøy.

 

Interiørarkitekten råder oppussingsklare nordmenn til å legge bort tanken om at belysning er en kilde til innsparing.

 

- Her gjøres det mange feil, og flere ender opp med å bruke det elektrikeren har i bilen. Eller så tenker de at det er et punkt der de kan spare penger.

 

Nyfelt råder alle til å tenke motsatt – sett heller av litt ekstra på budsjettet til riktig belysning.

 

- For det først må man tenke hvordan lyskilden gir et varmt lys, man må også tenke LED, der ligger framtiden. Og ikke minst, belysningen skal ha en funksjon og følge møbleringen.

 

Les mer på Botrends forside

 

Kontakt oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

 

Les mer

– Det var du som bestemte hvordan pendlene skulle henge, ikke sant? Lars Kristian Amundsen (42), hotelldirektør ved Radisson Blu på Fornebu, spør en av resepsjonistene som står bak den nye disken i skinn. I fem måneder har teamet jobbet seg gjennom en total oppussing av fellesområdene. – De siste årene har vi pusset opp jevnt og trutt – både kjøkken, rom og bad, sier han. Men nå var det på tide å ta tak i lobbyen og resepsjonen, baren med den intime restauranten og kurs og

Les mer

- Jeg kom til et punkt der jeg skjønte at hvis jeg ikke tok steget og satset, så kom jeg til å angre resten av livet på at jeg ikke gjorde det. Uansett utfall, sier Lars Erlend Bye (39), opprinnelig fra Bodø og nå CEO og gründer av H5 Property. På litt over to år har selskapet gått fra å ha null til nærmere ti prosent markedsandel i kanskje verden tøffeste boligmarked på Manhattan, New York. Hvordan er dette mulig? Med hardt arbeid, stort kontaktnett, utmerket kvalitet, og litt

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland