Publisert 27. oktober.2015 av

Halloween har kommet for å bli – enten vi liker det eller ikke. 

 

Noen tror dagen har kommet for å øke omsetningen i detaljhandelen, men dagen har faktisk historiske koblinger til både hekser, drap og det hinsidige.

 

Les mer på Botrend.no her. 

 

Også for flere hundre år siden delte man ut noe å spise denne siste dagen i oktober.

 

Her kan du lese flere Botrend-saker om Halloween. 

Mer eller mindre skremmende muffins finnes på mange Halloween-bord. FOTO: ISTOCK
Enklere kan det nesten ikke bli. FOTO: MARCI COOMBS BLOGSPOT/PINTEREST
Hva med å stifte sammen et grønt og rødt eple? FOTO: BONKRISSYBOND/PINTEREST

Allehelgen

 

- Den gang delte man ut mat, frukt og nøtter, og man forestilte seg at de døde kunne komme tilbake til vår virkelighet akkurat på denne dagen. Derfor ble det satt ut mat også til dem, forklarer Rune Blix Hagen til Forskning.no.

 

Og lurer du på hvorfor det heter Halloween?

 

Det er fordi det er kvelden før allehelgensdag – All Hallows Day.

 

Les flere saker på Botrend.no her. 

Enkel dekorasjon fra chickenscratchny.com
Enkel og ekkel godteripose fra makezine.com

Enkle knep

Nå er det bare få dager igjen, og er du i siste liten, kan du få noen tips her. Pinterest er nemlig full av råd om enkle knep for å få til en fin Halloween-feiring.

 

Mye kan gjøres med frukt og grønt. For eksempel kan du kjøpe noen grønne epler, feste litt gasbind rundt og et par øyne du lett får tak i på Panduro. Dermed har du noen dekorative mumier.

 

Kjøper du grønne og røde epler, kan du dele de i to, feste et rødt og et grønt sammen med stifter. Enklere kan det nesten ikke bli.

 

Amerikanske nettsider er fulle av tips til Hallween. Et enkelt råd, som på Homedit.com, er å dryppe lys. Drypp et rødt stearinlys over et hvitt, så ser det ut som om blodet renner.

Drypp lys så ser det ut som om blodet renner. FOTO: HOMEDIT.COM/PINTEREST
Også sushi kan få Halloween-preg. FOTO: ISTOCK

Dekorativt

Er man ute etter mer dekorative, og ikke fullt så makabre dekorasjoner, er det endeløse muligheter med et gresskar.

 

Det kan sprayes med gullfarge, man kan lime på sorte knapper for å skrive f.eks BØ, eller man kan klippe ut flaggermus av sort papp, slik som hos Lilluna.com.

 

Og husker du hvordan vi klipte ut snøkrystaller av papir i barndommen? Vel, det samme kan man gjøre med sort søppelposer, som hos bloggeren How About Orange.

 

Da er det bare å telle ned dagene og gjøre seg klar. Og husk, skal du ha fest for barn - gjør plass for én ekstra. Det finnes mange barn som gruer seg fordi de aldri blir bedt med hjem. 

God Halloween-feiring på lørdag. FOTO: ISTOCK
MAT
Les mer
Annonse

En dag kom det et brev til Lisa Syltetøy - en historie om lyr og syltetøy. Hva brevet handlet om, ser du i videoen. På Vøyenenga ligger Lisa syltetøyfabrikk, et lite stykke familiehistorie og godt syltetøy. – Vi har alltid drevet i det små, det er det vi kan og vil være. Lars Horn Johannessen i Lisa syltetøy, nikker fornøyd. – I dag tidlig ringte det en kar fra Hedmark som hadde 120 kg blåbær til meg. Kanskje kan vi lage noe av det. Hvis bærene er bra. Typisk Lisa. Hiver s

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland