Publisert 27. oktober.2015 av

Ny konseptbutikk for kjøkkenutstyr skal omgjøre kunden fra hobbykokk til feinschmecker.

 

- Det handler om å gi kundene våre det lille ekstra. Når du handler får du en kjøkkenkamerat med på kjøpet, sier daglig leder, Nils H. Houge.

 

30 år etter at Tom Howard kombinerte kjøkkenutstyr med design i Skovveien på Frogner, har feinschmeckere fått et nytt tilholdssted i hovedstaden. Vegg i vegg med matmekkaet Maschmanns Matmarked på Skøyen, ligger Howard Kjøkkenskriveris nye konseptbutikk.

 

Tanken bak plasseringen er ikke tilfeldig. Hos Howard skal du finne det siste innen design og høyteknologisk kjøkkenutstyr, før du inntar lunsjen eller handler ingredienser til kveldens middag hos Maschmanns. Men det er kunnskapsrik betjening og kursing som skal trekke kundene til Skøyen.

 

- Howard er også grossister og leverer merkevarer til kjeder som Kitch’n og Traktøren. Vi vil aldri være i stand til å konkurrere på pris. Derfor må vi gi noe mer til kundene samtidig som vi ikke undergraver kjedene, sier daglig leder Nils H. Houge.

- Mange er opptatt av utstyret

I samarbeid med Tom Howard og prosjektleder Cecilie Lyngby Ulltveit-Moe, lanserte han i høst et nytt butikk-konsept hvor kunden får spesialtilpassede kurs ut ifra hvilke produkter man kjøper. På kurskalenderen står alt fra baking, juicing, innføring i sous vide, til preparering av vilt.

 

- Det er populært å lage mat og mange er opptatt av å ha det rette utstyret. Men vi vil at kunden skal få mest mulig ut av dette utstyret. De skal få muligheten til å lære, sier Houge.

 

Les flere matsaker fra Botrend her

Vilt og vakkert villsvin

Litt sennep, sopp og en frakk av butterdeig er godt nok for de villsvina.

MAT
Konseptbutikken ligger vegg i vegg med Maschmanns Matmarked på Skøyen. Utstillingen er på hjul og kan flyttes når butikken forvandles til kurslokale på kveldstid. FOTO: EINAR ASLAKSEN

Fra Milano til Skøyen på 48 timer

Den nye konseptbutikken strekker seg langt for å tilfredsstille dagens kvalitetsbevisste kunder. Som en av de første i Norge tilbyr de nå et «click & collect»-konsept gjennom italienske Alessi. Konseptet går ut på at kunden betaler i kassen på Skøyen, men bestiller direkte fra produsenten i Milano. 48 timer fraktgaranti til tross, det er rimeligere enn å ha samtlige 3.500 produkter på lager i Norge.

 

- Dette er stort innen detaljhandel og en voksende trend i England. Jeg er overbevist om at vi kommer til å se mer av dette på markedet fremover, spår Houge.

 

Les flere saker om design på Botrend

De populære vinglassene fra det østeriske firmaet Riedel selger godt på det norske markedet. Selskapet ble grunnlagt i 1756 i Böhmen, i dag en Tsjekkisk region, og driftes i dag av ellevte generasjon Riedel ved Maximilian Riedel. FOTO: EINAR ASLAKSEN

Stor designetterspørsel

Noen uker etter åpningen er både han og betjeningen overrasket over den store designetterspørselen. I utgangspunktet var planen å distansere seg fra originalbutikken i Skovveien ved å satse på høyteknologisk kjøkkenutstyr. En mer levende butikk hvor utstillingen er på flyttbare bord som stues vekk når den forvandles til kurslokale på kveldstid.

 

Men som i Skovveien, har etterspørselen vært stor etter designvarer, og da spesielt Alessi. Etter å ha vært ute av trendbildet i noen år, er de humoristiske figurene i fargerik plastikk til det stilrene og klassiske designet i rustfritt stål, på vei tilbake i full fart.

 

- Det er veldig overraskende, og helt motsatt av det vi hadde sett for oss. Samtidig er det jo dette som er gøy når man åpner en ny butikk. Vi antar og tror, men tiden vil vise hva kundene våre faktisk vil ha.

To voksne utgaver inspirert av den ikoniske vinåpneren, Anna, designet av Alessandro Medini for Alessi i 1994, møter deg utenfor nye Howard Kjøkkenskriveri på Skøyen. FOTO: EINAR ASLAKSEN
MAT
Publisert 28. mai.2017 av

Så en enkelt tror jeg at det er; enten så er du opptatt av detaljer, eller så er du det ikke. Jeg er, som du kanskje gjettet, en av de som er opptatt av dette. Svært opptatt, faktisk. Detaljer trenger ikke bare være estetiske effekter. Detaljer jeg er opptatt av, kan like gjerne omfatte toneleie man snakker ikke, vinkelen ett bilde er tatt eller hvilken vei vinden blåser.

Detaljer har alltid gjort mitt liv rikere. Når jeg leser det nå, ser jeg hvordan det ser ut som en stor floskel – det er ikke mindre sant av den grunn. Jeg vil se mer, videre, forbi.. Spesielt hvis du er av typen som lett lar deg inspirere, utgjør detaljer helhetsinntrykket. Sånn er jeg, og sånn er det. Hva jeg omgir meg med og det jeg anser som detaljer, er helt individuelt. På samme måte som du ikke nødvendigvis liker eller blir inspirert av naboen greie.

 

Hvordan detaljene utgjør en helhet, har for meg bestandig vært fascinerende. Mange små, blir stor å.

 

Isbitfisker, blåbær og sugerør i sølv passer blir til et farlig, drikkbart farvann.

Coole isbiter

Dekorative isbiter (som nesten er for vakre til å la smelte) herjet som en farsott i fjor sommer, og den blomstrende trenden ser fortsatt ut til å fascinere. Isbitene passer like bra i vannglasset som i sommerdrinken, og er en smart måte å bruke opp det du har til overs av frukt, bær, urter eller spiselige blomster.

 

Man tager det man haver:

 

- Spiselige blomster.

- Urter og grønt som setter smak og gir helseeffekt.

- Frukt i visuelle biter, former og farger.

- Bær bør kan brukes hele.

 

Kok vannet du skal bruke og avkjøl det før du fyller isbitformen. På denne måten fordamper luften i vannet, slik at isbitene blir klarerer.

 

 

Dekorer sommerdrikken din med blomster. (Margeritt er kun for pynt)

Slik gjør du:

 

- Vask frukten og bærene du vil bruke. Blomster og urter renses og vaskes ved behov.

- Finn en passende isbitform. Til et barnebord finnes det mange morsomme formerer i silikon.

- Legg det du vil bruke av blomster, urter, grønt, frukt og bær i isbitformen. Hva skal du bruke det til? Tenk smak, farge og konsept. Agurk eller mynteblader passer perfekt til en alkoholfri mojito.

- Frys.

 

Tips til andre kaffeelskere: Frys isbiter av kaffe, og hell melk over for en rask, instant iskaffe.

Slik lager du sommerens cooleste isbiter.
Les mer

Interiørarkitekt Nina Isabell Abrahamsen er en av dem som liker å ha noen grønne urter på kjøkkenbenken. De står aldri i direkte sol, men de får godt lys, noe urtene trives i. – Urter på kjøkkenbenken er ikke bare praktisk, men gir også et fint fargestikk, sier hun. Gjør bra mat bedre med urter 

Les mer

Mai handler mye om fri, fest og tradisjoner.  Denne rømmegrøten er signert Mamma og er virkelig et av symbolene på tradisjonsmat for meg. Når storfamilien samles, enten det er bursdag, konfirmasjon, 17. mai eller dåp står denne ofte på bordet. En av fordelene med rømmegrøt er at den kan gjøres klar i forkant, en annen er at det er langt mindre væravhengig å servere enn grillmat. Noe som jo kan være en fordel når mai-været er så ustabilt ...  Jeg synes den søte, litt syrli

Les mer
Annonse

En dag kom det et brev til Lisa Syltetøy - en historie om lyr og syltetøy. Hva brevet handlet om, ser du i videoen. På Vøyenenga ligger Lisa syltetøyfabrikk, et lite stykke familiehistorie og godt syltetøy. – Vi har alltid drevet i det små, det er det vi kan og vil være. Lars Horn Johannessen i Lisa syltetøy, nikker fornøyd. – I dag tidlig ringte det en kar fra Hedmark som hadde 120 kg blåbær til meg. Kanskje kan vi lage noe av det. Hvis bærene er bra. Typisk Lisa. Hiver s

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland