Publisert 29. oktober.2015 av

 

 

På kort tid har Bærum kommune økt prisen på megleropplysninger med ca. 350 prosent.

 

– Dette fordyrer selgers kostnader ved salg, sier Vegard Antonsen i Privatmegleren.

 

 

Les flere saker på Botrend her. 

 

Les hva meglerne sier om tidspunkt for salg av boligen din

 

Les om eneboligen på Høvik som gikk en million over takst. 

Hvordan leve i et oppussingsobjekt

Å pusse opp hjemme er slett ingen spøk.

INTERIØR

Sterke reaksjoner

 

– Det har vært en kraftig økning som selger da må betale. Dette fordyrer selgers kostnader ved salg, sier seniorpartner og megler Vegard Antonsen i Privatmegleren Thøgersen og Partnere.

 

Antonsen forteller at de tidligere har fått informasjon om kommunale avgifter og eventuelle oljetanker på eiendommene. Nå er dette utelatt fra megleropplysningene.

 

– Tjenesten har blitt dårligere og vesentlig dyrere. Med en slik kraftig prisøkning burde man i hvert fall kunne forvente å få de opplysningene man fikk før, fastslår han.

 

Privatmegleren i Sandvika er imidlertid ikke de eneste som reagerer på kommunens prishopp.

 

– Vi i Krogsveen er tilsvarende overrasket over det ekstreme prispåslaget som er kommet. Kommunale kostnader skal reflektere de reelle utgiftene som kommunen har, så det hadde vært spennende å høre hvordan de forsvarer dette, sier daglig leder Håkon Dybvad i Krogsveen Bekkestua.

Vegard Antonsen i Privatmegleren reagerer på at kommunen tredobler prisen på megleropplysninger. FOTO:

- Har ligget lavt

 

– Det har ligget veldig lavt og mer eller mindre uforandret i mange år. Nå har vi økt prisen for å komme opp på tilsvarende nivå som andre kommuner, og det er det som er hovedgrunnen, sier geodatasjef Kjell Berge i Bærum kommune.

 

Den siste tusenlappen ble puttet på da kommunen valgte å benytte seg av et eksternt formidlerforetak.

 

Les også at det er økt interesse for dyre boliger. 

 

– Det er fordi dette innebærer en del praktisk arbeid, og vi finner det derfor hensiktsmessig å bruke sånne foretak. Dette er helt vanlig for kommuner, sier Berge, og fortsetter:

 

– Det produktet som leveres i dag er lik det som ble levert tidligere bortsett fra at opplysninger om kommunale avgifter ikke følger med. Det er en beslutning som ansvarlig instans i kommunen står bak, avslutter han.

 

Fra annet hold i kommunen får Budstikka opplyst at informasjonen om kommunale avgifter er å finne på huseiers siste faktura. Det er en av grunnene til at informasjonen ikke er tatt med.

 

– Kort fortalt er svaret på spørsmålet at informasjonen er tilgjengelig for selger. Når det gjelder informasjon om oljetanker så er kommunens register begrenset, og er derfor ikke kvalitetssikret informasjon, sier avdelingsleder Øystein Nyborg for myndighet og service i Bærum kommune.

 

Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

Publisert 25. januar.2017 av

Millionærarvingen Lillian Olsson har forsøkt å selge luksusvillaen i Holmenkollen i flere år. I programmet «Lukket visning» på TV3 ble prisen anslått til 79 millioner kroner. Deretter ble den forsøkt solgt av luksusmegler Øyvind Olstad til 75 mil, ifølge Finansavisen.

 

Nå er prisantydningen 50 millioner kroner. Noe som gjør den til den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Salget er nå overtatt av advokat Torolv Sundfør på oppdrag fra Oslo Byfogdembete. Det som en følge av pengekrav mot huseier Olsson.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

 

- Den ble jo ikke solgt til det nivået, sier Torolv Sundfør og viser til de tidligere prisantydningene på henholdsvis 79 og 75 millioner kroner.

 

- Den nye taksten er utarbeidet etter at tvangssalget ble bestemt. Prisen er ikke pumpet opp, selv om det er mye penger, sier Sundfør i Advokatfirmaet SGB Storløkken AS.

 

- Tvangssalg tar jo litt tid, men det har vært en del visninger der oppe. Det er mange som har tatt kontakt, og det beveger seg sakte og forsiktig.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

Det er gjort store oppgraderinger i boligen de siste årene. FOTO: DIAKRIT
Holmenkollveien 109 har vært forsøkt solgt i flere år. FOTO: DIAKRIT

Flere interessenter

Han kan fortelle om flere interessenter på objektet som har blitt vesentlig oppgradert de senere årene. Villaen på nærmere 700 kvadratmeter ble bygget i 1900, og fikk da navnet Villa Skansen.

 

Olsson kjøpte eiendommen for 15 millioner kroner i 2012, og har siden gjennomført omfattende rehabilitering som nytt elektrisk anlegg, nye rør, utskifting av dører og vinduer, samt overflater.

 

- Interessentene er i stor grad privatpersoner som ønsker å bo der selv. Man får god plass og alt man ønsker seg i en moderne bolig, sier Sundfør.

 

Les også: Dette var de dyreste boligene som ble solgt i Asker og Bærum i 2016

 

I skrivende stund foreligger det bud på eiendommen. Hvor mye vil ikke Sundfør si, men det skal være høyere enn de 26 millionene Finansavisen refererte til nylig.

 

- I og med at dette er tvangssalg så må det gå til den verdien som markedet er villig til å gi, selv om prisantydningen er basert på hva takstmannen mener markedet er villig til å gi.

 

Salget har foreløpig ingen tidsfrist, men advokat Torolv Sundfør presiserer at det ikke er et mål om å dra det ut dersom prisantydningen ikke oppnæs.

 

- Kommer det ikke inn noe høyere bud så skal det jo selges. Men det har jo et stort potensiale, og foreløpig må det jo sies å være mer enn et godt kjøp til det budet som foreligger.

 

Les mer på Botrends forside

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Er det mulig for en megler å ivareta interessene til både selger og kjøper? Tar vi utgangspunkt i loven som regulerer eiendomsmeglers rolle, og utøvelsen av salgsoppdraget, er svaret ja.  Megler både kan og skal "dra omsorg for" begge parters interesser. Men hvordan virker det i praksis og hvordan er dette regulert i andre land? Les flere innlegg fra Boligdama her.  

Les mer

Investorer som kjøper bolig for å leie ut, kjøper ikke borettslags- eller andelsleligheter.  Det er fordi det kreves ett års botid før du kan leie ut.  Deretter kan du leie ut i tre år uten styrets samtykke. Men hva gjør du hvis du ikke er investor, men vanlig kjøper eller beboer som ikke kan bo i boligen det påkrevede første året, og trenger å være borte fra boligen en stund? Må den stå tom? Her kan du lese flere av Boligdamas innlegg på Botrend.  

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland