Publisert 12. november.2015 av

Vi ønsker å omgi oss med sofistikert luksus i vår egen private hule, og lar oss inspireres av de som virkelig kan kunsten med å få oss til å føle oss hjemme: hotellene.

 

«Hotellstil» er blant vinterens viktigste trendbegrep.

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

 

Les også om de nye trendene på tapetfronten her. 

Hotellfølelsen brer om seg i norske hjem. FOTO: BORGE

Økende interesse

Hotellstilen har blitt et begrep som har festet seg bra blant det norske folk, først og fremst ved innredning av soverom, men nå også i flere deler av huset.

 

– Det er stadig flere som ønsker den hjemme, og det er ikke så rart, for hotellene er proffe til å få oss til å føle oss hjemme, sier Birgit Torkildsby, produktansvarlig hos tapetleverandøren Borge, som har kalt en av sine tre retninger for sesongen nettopp «Hotellstil».

 

Hübsch: - Nordmenn tenker kvalitet fremfor pris. 

 

Man har snakket om denne stilen i flere sesonger, men populariteten er fortsatt økende.

 

– Dette er et fenomen vi egentlig har sett en god stund, men den brer stadig om seg i omfang. Før var det noe for trendsetterne, men nå skal «alle» ha den litt mørke luksusstilen på soverommet. Det at leverandørene betegner stilen som egne satsningsområder sier noe om hvor bredt dette favner i markedet, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos Informasjonskontoret for farge og interiør, ifi.no.

 

Slik bor gründerne bak Drivved.no-konseptet.

Sengetøy fra Høie kan bidra til hotellfølelse på soverommet. FOTO: PRODUSENTEN

Elegant, men ikke feminin

– Hotellstilen er helst mørk og eksklusiv med ton-i-ton fargebruk, men den kan også være fargesterk og vågal. Den er uansett svært gjennomført, og tapet på alle veggene i rommet er fast følge. Det samme er gardiner fra gulv til tak, sier Torkildsby.

 

I tillegg til de store flatene, er det en del interiørelementer som bygger oppunder stilen og gjør helheten komplett:

 

– Skal du ha denne stilen på et soverom, må du i tillegg ha masse tekstiler i form av hodegjerde, sengeteppe, puter, store lampeskjermer og aller helst en puff, chaiselong eller liten sofa. Selv om hotellstilen er elegant, er den langt fra feminin, dette er heller en androgyn stil med mange maskuline referanser, sier Torkildsby videre.

 

TineK til Botrend: - Alt skal ha en rå finish

Ikke bare på soverommet

 

Hotellstilen har vært typisk for soverommet, men vi er nå i ferd med å hente ut elementer også til andre rom i huset, spesielt gjelder dette fargesettingen.

 

– Jeg er ganske sikker på at de mørke fargene vil ta over for de lyse innen få år. Vi ser det helt tydelig rundt på de store trendmessene, og her hjemme er det flere og flere som tar mørke farger i bruk – også de som tidligere har sverget på at hvitt er det eneste riktige, hopper nå rett over på mørke nyanser på veggene sine, bekrefter Torhild Rustenberg, konseptsjef hos tapetleverandøren Storeys.

 

Les om den tøffe konkurransen i interiørbransjen. 

 

I tillegg til fargene, vil bruken av tapet og tekstil også være hotellstil-elementer vi nok vil se mer av fremover.

 

– Tapet er allerede på god vei til å bli et naturlig valg på alle fire vegger, fremfor den ene fondveggen vi har sett en stund. Mange ønsker å gjøre hjemmet litt som en hule, men det skal likevel virke rent og ryddig, og vi har betraktelig mindre nips enn før. Mykhet er et viktig stikkord i dette, både når det gjelder farger, former og selvfølgelig tekstiler. Tekstiler er avgjørende for å skape den myke rammen; her kommer også akustikken inn, ved at romklagen dempes og at dermed også lyden i rommet blir mykere, sier Bjørg Owren hos Informasjonskontoret for farge og interiør.

 

Les flere saker på Botrends forside.

Denne stilen er det mange som ønsker seg. FOTO: BORGE
Gardiner kan påvirke romfølelsen. FOTO: GREEN APPLE
Mange ønsker hotellfølelse hjemme. FOTO: BORGE
Publisert 29. desember.2016 av

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut.

 

Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til.

 

Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt.

 

Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig

 

FOTO: SKJERMDUMP/ INSTAGRAM @TILBORDS

Tid for refleksjon

Like viktig som å dekke et hyggelig bord, er det å reflektere over året som har gått.

 

Tipper de fleste av oss har kjent på gleder så vel som på sorger.

 

Ta deg en liten pust i romjuls-bakken, tenk over hva du er takknemlig for og hva du både håper og drømmer om i 2017.

 

De største hårete nyttårsforsettene kan man kanskje like greit styre unna, men å ha en ambisjon om at man ønsker å benytte mer tid med de man er glad i, det kan være et godt og oppnåelig ønske.

Ofte er det nettopp disse vi setter oss rundt et bord med, hvor vi deler god mat, så vel som drikke og prat.

 

Jeg er tilhenger av at vertskapet har gjort ting så enkelt, men likevel har så koll på logistikken at de har god tid til å sitte  ned mellom retter og glass som fylles.

 

Besøk Bo Naturlig på bloggen her.

 

Ha noen retningslinjer

 

Om du velger å dekke et bord som er rustikt med trematerialer, kongler og julens leftovers, eller om du drar frem det som skinner og går for en litt mer glamorøs inntreden til det nye året, så er det greit å holde seg til noen retningslinjer.

 

- Husk at alle, på kryss og tvers av bordet, synes det er hyggelig å kunne se hverandre i øynene. Altså ikke ha for høye gjenstander på bordet. Velger du noe med høyde, bør det i så fall være smalt og høyt, ikke volumiøst, høyt og bredt.

 

Mer inspirasjon til borddekking her

 

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @SILJE707

Fordel pynten

Ellers er det lurt å huske på det samme som man gjør når man pynter kaker, nemlig at alle skal få et like godt stykke med like mye pynt. Fordel pynten utover bordet, ikke bare på midten, og husk å benytte lengderetningene.

 

Servietter benytter de fleste av oss til fest, men om du velger den klassiske papirvarianten, går for linservietter eller du bretter de så de utgjør et dekorativt supplement som her i form av et juletre, så er det bare din kreativitet som setter grenser.

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @MOA_HOME

 

Har du slått på kokke- stortromma og skal servere flere retter, så trenger du fort flere typer bestikk og glass.

 

En enkel huskeregel er at du alltid starter ytterst med bestikket, og jobber deg innover. Dette er en enkel måte å slippe unna med å sitte igjen med fiskekniven, når indrefiletèn entrer bordet.

 

Ellers kan du plukke frem og benytte pynt du ellers har litt her og der av i huset. Telysstaker, noen kongler, litt granbar, noe som skimrer og hyggelig belysning- slikt tilrettelegger for god feststemning.

 

 - Riktig glass er 50 % av smaksopplevelsen

 

FOTO: BO NATURLIG
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @TILBORDS
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @INGERLISELILLE

Klar for nytt år

Jeg vet hva jeg er takknemlig for dette året som har gått, og jeg er veldig klar for det nye året.

 

Med stormen «Urd» hylende utenfor vinduet og på tampen av året, så avslutter jeg med å takke dere alle for engasjement, klapp på skuldra og ikke minst følget her, så vel som i øvrige sosiale medier.

 

Slik velger du riktig champagneglass

 

 

Også synes jeg vi alle bør huske på at livets oppturer ikke hadde vært så store, hvis det ikke var for samspillet og kontrastene med noen nedturer.

 

Så gjør deg klar og 2017 blir akkurat hva du gjør det til!

 

Diktet fra Kjerstin Aune gjør meg klar til å ta fatt på det nye året!

 

Livet byr på mere spenning
fart og fest og mang en vending
Her er dagen, her er året
Pakk det opp og sett av gårde.

 

Riktig godt og varmt nytt år til dere alle fra  Tina

 

Følg Tina og Bo Naturlig på  bloggen  og på Instagram på @bonaturlig

 

Mer på Botrends forside

 

SKJERMDUMP / INSTAGRAM @CGNORGE (CHRISTIANIA GLASSMAGASIN)
Illustrasjonsbilde Istock.com
Les mer

Da Maria Hole mistet jobben som markedsfører i telecom startet hun sin egen arbeidsplass. Nå jobber hun for å bringe spansk design inn i de norske hjem.  Historien om Noes begynte høsten for to år siden. Bedriften hun jobbet i ble kjøpt opp av en konkurrent og skulle nedbemanne. Maria Hole hadde dermed ingen jobb å gå til etter endt permisjon. Hun begynte den møysommelige prosessen med å søke jobb, men merket at det var lite som fristet. Med kultur og ledelse fra BI og erfaring fra

Les mer

- Nei, er det sant? Så utrolig gøy! Nå ble jeg veldig overrasket. Det var Heidi Tolos første reaksjon på nyheten om at huset hun deler med mannen Bjørn K. Haugland og sønnen Brede (14) på Nesøya, er kåret til Årets Botrend-hjem 2016. - Jeg trodde kanskje det kunne bli for teknisk for de fleste, for ekstremt kanskje? Men det kan også være at det tekniske er noe vi vant på. Folk har fått mer interessen for dette, sier Heidi Tolo.  Her kan du lese mer om Heidi og Bjørns hjem  H

Les mer
Annonse

Hos Fyr & Flamme er grillsesongen langt fra sesongbasert. Det moderne utleielokalet har sitteplasser til 50 personer, et storkjøkken med alle fasiliteter og en lounge med barløsning. Et avansert grillrom der du kan grille og røyke maten innendørs, er elegant integrert bak hele glassflater. Et innholdsrikt konferanserom er tilgjengelig for møter og annen kursvirksomhet. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland