Publisert 27. november.2015 av

Den kalde, fine tiden er her.  Vi viser deg hvordan du enkelt og elegant kan imponere med årets festbord.

 

Enten du skal samle familie eller venner til bords i vinter, er levende lys et «must have». Det mener de tre kreative og interiørglade damene som gir deg tipsene du trenger for at festbordet skal bli en suksess.

 

Les flere saker på Botrends forside her.

Enkel og elegant borddekking. FOTO: Kristine Nytrøen

Tradisjonell advent

 

Carolina Søvik, daglig leder på Tilbords Fornebu, har dekket et tradisjonelt og moderne adventsbord.

 

For henne er den tradisjonelle førjulstiden viktig, og hun har derfor valgt et lilla tema som hører advent til. Med en enkel base har hun desto større mulighet til å dekorere mer rundt ellers på bordet.

 

– Har du et servise eller en duk med mye mønster, kan det bli rotete om du dekorerer bordet i tillegg. Derfor har jeg valgt enkelt servise og ensfarget løper. Jeg har brukt naturelementer i tillegg til lysestaker og julekuler i gull og sølv. Det gir en glamorøs og fin kontrast til den enkle basen, forteller hun.

 

Cathrine endret stil hjemme med enkle grep.

 

Selv om hun også foretrekker elementer i gull og sølv på festbordet, mener hun at man fint kan bruke det man har, eller det man finner i naturen for et fint festbord med lavt budsjett.

 

– Bruk det du har. En hyssing eller et pakkebånd rundt servietter med en kvist eller en kongle kan være mer enn nok til at bordet får et fint uttrykk. Det er en enkel måte å gjøre noe ekstra på, tipser hun.

Bruk naturelementer til dekorering. FOTO: Kristine Nytrøen

Sofistikert og trendy 

 

I likhet med Søvik synes også Benedikte Bryhn på Habitat Fornebu at forskjellige materialer er viktig for å gjøre festbordet lekent og lekkert. Derimot går hun bort fra de tradisjonelle fargene til fordel for en mer moderne og sofistikert borddekking.

 

Kjenner du dette designikonet?

 

– Jeg liker å gjøre bordet levende. Jeg er ikke opptatt av symmetri, men foretrekker en mer tilfeldig plassering av ting. I tillegg er lys, blomster eller planter vesentlig for det perfekte festbordet, forteller hun.

 

De fineste boligene i 2015.

 

Bryhn har brukt trendy naturelementer som tre og marmor for å få et dekorativt bord. I tillegg anbefaler hun bruk av utradisjonelle ting til dekorering.

 

– Serveringsfat i ulike høyder med for eksempel julekuler på til dekor er både smart og skaper bevegelse. Å være litt leken er viktig. Det finnes ingen normer og regler du må følge. Er du likevel redd for at det skal bli voldsomt, anbefaler jeg å bruke en enkel base med hvitt eller ensfarget servise. Gull og glitter hører også med på denne tiden av året. Det er både delikat og spennende, og er det lille ekstra som skal til for et perfekt bord, sier hun.

 

Saken fortsetter under bildene.

Bryhn anbefaler bruk av moderne naturelementer. FOTO: Kristine Nytrøen
Bordet trenger ikke være symmetrisk. FOTO: Kristine Nytrøen

Elegant rustikk 

 

Dekoratør Therese Drabitzius på Home & Cottage forteller at det viktigste å tenke på når man dekker et bord er gjestene som skal sitte rundt.

 

– Ikke ha så høye blomstervaser at du ikke ser personen du sitter overfor. Pynt gjerne med naturelementer og kombiner det med noe som glitrer, tipser hun.

 

Få Jonathan Adlers interiørtips

 

Drabitzius forteller også at lyslenker er noe av det mest trendy du kan ha på bordet denne sesongen.

 

– Sammen med levende lys eller granbar skaper dette en god stemning og er veien til suksess, avslutter hun.

 

Rojal designhyllest fra Prins Carl Philip.

 

Les flere saker om design og interiør på Botrend her.

Lyslenker på bordet er trendy. FOTO: Kristine Nytrøen
Granbar er fint til dekorering. FOTO: Kristine Nytrøen
Publisert 28. mai.2017 av

Så en enkelt tror jeg at det er; enten så er du opptatt av detaljer, eller så er du det ikke. Jeg er, som du kanskje gjettet, en av de som er opptatt av dette. Svært opptatt, faktisk. Detaljer trenger ikke bare være estetiske effekter. Detaljer jeg er opptatt av, kan like gjerne omfatte toneleie man snakker ikke, vinkelen ett bilde er tatt eller hvilken vei vinden blåser.

Detaljer har alltid gjort mitt liv rikere. Når jeg leser det nå, ser jeg hvordan det ser ut som en stor floskel – det er ikke mindre sant av den grunn. Jeg vil se mer, videre, forbi.. Spesielt hvis du er av typen som lett lar deg inspirere, utgjør detaljer helhetsinntrykket. Sånn er jeg, og sånn er det. Hva jeg omgir meg med og det jeg anser som detaljer, er helt individuelt. På samme måte som du ikke nødvendigvis liker eller blir inspirert av naboen greie.

 

Hvordan detaljene utgjør en helhet, har for meg bestandig vært fascinerende. Mange små, blir stor å.

 

Isbitfisker, blåbær og sugerør i sølv passer blir til et farlig, drikkbart farvann.

Coole isbiter

Dekorative isbiter (som nesten er for vakre til å la smelte) herjet som en farsott i fjor sommer, og den blomstrende trenden ser fortsatt ut til å fascinere. Isbitene passer like bra i vannglasset som i sommerdrinken, og er en smart måte å bruke opp det du har til overs av frukt, bær, urter eller spiselige blomster.

 

Man tager det man haver:

 

- Spiselige blomster.

- Urter og grønt som setter smak og gir helseeffekt.

- Frukt i visuelle biter, former og farger.

- Bær bør kan brukes hele.

 

Kok vannet du skal bruke og avkjøl det før du fyller isbitformen. På denne måten fordamper luften i vannet, slik at isbitene blir klarerer.

 

 

Dekorer sommerdrikken din med blomster. (Margeritt er kun for pynt)

Slik gjør du:

 

- Vask frukten og bærene du vil bruke. Blomster og urter renses og vaskes ved behov.

- Finn en passende isbitform. Til et barnebord finnes det mange morsomme formerer i silikon.

- Legg det du vil bruke av blomster, urter, grønt, frukt og bær i isbitformen. Hva skal du bruke det til? Tenk smak, farge og konsept. Agurk eller mynteblader passer perfekt til en alkoholfri mojito.

- Frys.

 

Tips til andre kaffeelskere: Frys isbiter av kaffe, og hell melk over for en rask, instant iskaffe.

Slik lager du sommerens cooleste isbiter.
Les mer

Og det blir bare mer og mer pop. I 2016 ble det solgt nær 5 millioner kvadratmeter laminat i Norge. Det viser tall fra Prognosesenteret. Det er 7,2 prosent mer enn året før og cirka 1 million kvadratmeter mer enn parkett, som ligger på annenplass. Laminat er den store folkefavoritten når nordmenn skal legge nytt gulv. – Laminat er førstevalget for veldig mange. Det ser vi på omsetningen og utviklingen de senere årene. Tallene fra Prognosesenteret viser en forsterkning av trenden mot

Les mer

Drømte om trespiler i 60-tallshuset

Så fikk de en lur ide.

Publisert 27. november.2015 av Bettine Nicotra

Det var vinter og kaldt ute.  Trine Bakkeli (51) og mannen Stamati Stenseth (51) hadde akkurat kjøpt 60-tallsboligen med utsikt over Drammen sentrum, men overtakelsen var ikke før til sommeren.  I den gode og varme leiligheten midt i sentrum, begynte Trine å planlegge hvordan hun kunne få oppfylt spile-drømmen i huset ”på landet”.  Mens hun tittet gjennom inspirasjonsbilder på Hamran Snekkerverksteds hjemmesider, dukket noe interessant opp.  – Ett av bildene var a

Les mer
Annonse

 – Design for Flere, det er det vi vil gi kunden, smiler Anne Kathrine Sandbrekke (50), eier og daglig leder av den hyggelige designbutikken midt i Sandvika. – Vårt utvalg skal gi varig glede for øyne og hjerter, men også ha en funksjon som gjør at interiøret blir en del av hjemmet, tilføyer Elisabeth Hjertø Høidahl (47), som eier og driver butikken sammen med Anne Kathrine.  Den lokale, lille designdrømmen ble til virkelighet for drøyt to år siden. Design for Flere har et svær

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland