Publisert 03. januar.2016 av

Hos matblogger og hobbykokk Espen Nersveen står maten sentralt. Planlegging, tilberedning, nytelse og samvær foregår på det åpne kjøkkenet hvor spisestuen er integrert.

 

- Jeg ville ha et åpent kjøkken slik at man får nærkontakt med gjestene. Når de ankommer mingler vi gjerne litt ved kjøkkenbenken før vi setter oss ned ved spisebordet – og der blir vi sittende til sistemann har gått hjem, sier Espen Nersveen.

 

Etter å ha blogget om mat på hobbybasis i mange år, arbeider han nå med sortimentet til Samson-bakeriene. Litt kommunikasjonsarbeid for bakerkjeden blir det også tid til for den tidligere reklamefotografen.

 

- Da jeg var yngre tenkte jeg ikke så mye over selve maten. Det var noe man nærer seg selv med. Nå har jeg mange meninger og synspunkter som jeg ønsker å dele både gjennom jobben i Samson og på bloggen når anledningen byr seg.

 

Morten Øverbye gir deg oppskriftene på saftige supper.

Spisestuen er integrert i kjøkkenet på Jar. FOTO: ANETTE ANDRESEN
De populære String-hyllene erstatter overskap. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Langsiktige endringer

Fem år etter at Nersveen og familien flyttet inn i familiehuset på toppen av Jar, er det lite han vil endre på. Totaloppussingen ble gjort i en fei for å rekke å komme på plass før datteren Iben meldte sin ankomst. Men reklamefotografen og hobbykokken viste hvordan han ville ha det.

 

- Det ble dobbelt så dyrt som vi hadde tenkt. Jeg vil si vi er 90 prosent fornøyd til tross for at alt ble gjort uten planlegging. Men hvis jeg skulle gjort noe annerledes hadde jeg fjernet viften av estetiske årsaker, sier Espen Nersveen.

 

Det tar ofte litt tid å bo inn et hus, og fremdeles gjenstår små prosjekter før matbloggeren er 100 prosent fornøyd. Siste tilskudd til kjøkkenet er et stort og solid spisebord fra Bolina. Bordet har en matt finish og er laget av fiberbetong med resirkulert bordbein i teak.

 

- Nå sparer vi til flere stoler. Tanken er å ha åtte forskjellige stoler i ulikt materiale og farger. Nå som vi er kommet til et sted vi vil bo lenge, vil vi heller investere i solide stoler av god kvalitet.

 

Rene linjer hos interiørstylist Susanne Swegen.

Den gamle peisen har fått ny look med ny mur. FOTO: ANETTE ANDRESEN

- Skap er nesten unødvendig

Det første som møter de ankomne på Jar er kjøkkenet. Med vindu mot inngangsdøren kan nysgjerrige gjester titte inn på selve hjertet i huset.

 

Kjøkkenet er smalt, men velutstyrt. Overskap er ikke å se, til gjengjeld er det nok av underskap, og samtlige er utstyrt med skuffer. Her stues alt utenom servise og skjærefjøler.

 

- Skap er nesten unødvendig. Skuffer gir bedre plassutnyttelse og sørger for at man har alt tilgjengelig, sier Espen.

 

Howard Kjøkkenskriveri går nye veier med ny butikk.

 

Både skapene og benkeplatene kommer fra IKEA, mens ovnen er et resultat av et spontantkjøp på et B-vareutsalg på Hasle i Oslo. Induksjonsplaten på 90 cm har fem kokepunkter og gir god plass til flere gryter i bredden.

 

Designer Jan-Erik Haavi gjorde om snekkerverkstedet til bolig.

Hos Espen Nersveen finnes kun skuffer og hyller. Skap er nesten unødvendig, mener han. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Arvegodset - et hjørneskapet fra Fyresdal i Telemark - overlevde fire timer på biltaket. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Griller mais i sokkelesten vinteren gjennom

Kjøleskapet har bolig på andre siden av rommet. En stor fryser står trygt plassert i kjelleren.

 

- Jeg har større behov for kjøl og valgte derfor å bruke hele plassen til et kjøleskap. Dessuten liker jeg at det er litt upraktisk i et hus. Det gjør ingenting å gå ned en trapp for å hente noe i fryseren, sier Espen.

 

Den store fryseboksen rommer noe av det han selv er aller mest glad i: Grove kjøttstykker som nakker, boger og oksehaler. En vakumpakkemaskin sørger for at kjøttstykkene holder seg til Espen finner det passende å braisere dem i litt rødvin.

 

Kjøkkendrøm i sort drakt på Snarøya.

 

- Og så har vi masse selvplukket mais fra Ringi. Etter høsting renser vi maisen og tar en tur innom vakumpakkemaskinen før vi fryser dem. På terrassen har vi en innebygget keramisk kullgrill som ikke påvirkes av temperaturen ut. Så da kan vi grille fersk mais i sokkelesten vinteren gjennom.

 

60-tallshuset fikk nytt, moderne tilbygg.

Kjeramiker og mormor Uni Jacobsen bodde i huset inntil Espen og familien overtok i 2010. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Gode oljer, krydder og praktiske redskaper står lett tilgjengelig på den store kjøkkenbenken. FOTO: ANETTE ANDRESEN

- Mat skal være gøy

Med utsikt over Oslo og Bærum, akkompagnert av musikk og stearinlys tryller gjerne Espen Nersveen frem retter inspirert av det franske eller det italienske kjøkkenet. For det skal være koselig å lage mat.

 

- Jeg er god til å sette pris på hverdagen og er veldig opptatt av kvaliteten. Men er vi slitne etter en lang dag er det også ok med ferdigmat, sier Espen som har lite til overs for matsnobberi.

 

- Kvalitet er viktig, men blir det mye mas rundt maten mister det litt av gleden. Mat skal også være gøy.

 

Les flere saker om mat og drikke på Botrend her.

 

Det samme er meningen bak bloggen Heia Mat som oppdateres når lysten tilsier det. Alt fra sjeldne anledninger til tre ganger i uka lekkes lekre bilder av mat og tilhørende oppskrifter. Ikke sjeldent også en artikkel eller to om vin eller kjøkkenutstyr.

 

Men egentlig er det ikke så mye en trenger, ifølge matbloggeren.

 

- Jeg har ikke noe favorittutstyr, og av kniver bruker jeg stort sett kun en stor kokkekniv og en litt mindre til småting. Jeg har mange kniver, men halvparten har jeg fått i gave. Så da blir luksusen at jeg kan nappe ned nye kniver istedenfor å vaske den jeg allerede har brukt!

 

Espen smiler lurt. Om noen timer skal han forberede kveldens middag: Pannekaker og tomatsuppe.Det er datterens bursdag - og hennes ønske. 

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

Fra spisebordet oppdateres bloggen Heia Mat jevnlig. FOTO: ANETTE ANDRESEN
- Én stor og én liten kniv er egentlig alt man trenger, sier Espen Nersveen. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Publisert 19. april.2017 av

I høst gikk interiørstylist Tone Kroken løs på den slitne leiligheten i Bygdøy Allé.

 

Det var takhøyden, stukkaturen og ikke minst balkongen som lokket henne til å kjøpe leiligheten.

 

Det siste halvåret har hun tatt for seg rom for rom.

 

Magefølelsen har hele tiden vært avgjørende for valgene hun har tatt.

 

Og endelig er hun ferdig med alle rommene, bortsett fra gjesterommet og gjestebadet som skal stå klart i løpet av et par uker.

 

Se hvordan hun har innredet soverommet

Den nye gangen til Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Gir inntrykk av større rom

I gangen går fargetonene i sort, hvit, grå, brun, gull og sølv – og et hint av knallrødt.

 

Tak, vegger, lister og dører er malt i samme gråfarge, mens gulvet er malt i en gråhvit tone.

 

- Siden gangen er lang og smal har jeg valgt et ganske stort, rundt gulvteppe. Den runde formen gjør at rommet virker bredere, sier hun.

 

Ifølge stylisten bør man innrede med flere runde ting, gjerne teppe, et lite bord, puff og bokser.

 

Her er Krokens spiseplass

Tone Kroken er stylist for magasiner, styler for TV og tar reklame-oppdrag. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Bokser til oppbevaring. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Her er ikke garderobeskap, men like gullknagger hengt opp rett på veggen som en knaggrekke til sesongens klær – og til gjester.

 

- Jeg har blandet inn noen speilknagger for å bryte opp. De er supre til skjerf og småting, sier Kroken.

 

Å rydde på japansk

Gullknagger hengt på rekke. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Speilknaggene bryter opp. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Å kjøpe bokser til oppbevaring av sko, skjerf, solbriller og vesker er både billig, praktisk og lekkert, ifølge stylisten.

 

Her har Tone Kroken sesongbaserte ting slik at hun lettere kan finne det frem.

 

- Folk har ofte alt for mange ting i gangen, så mitt beste tips er egentlig å rydde etter sesong.

 

Livet blir bedre med planter

Dekorativt og praktisk. Foto: Yvonne Wilhelmsen

 Les flere saker på Botrends forside

 

Følg oss på Facebook og Instagram, og tips oss gjerne her

Les mer

Denne uken er designerne Thomas Jenkins og Sverre Uhnger i Milano for å vise sitt nye samarbeidsprosjekt på den norske utstillingen "Everything is Connected". I år har de satset på lampen "Tangent" - en svært fleksibel lampe med en LED-stripe som er festet til en pidestall og som kan lyse både opp og ned. Hele lampen er laget i aluminium og to eksemplarer blir tatt med til utstillingen som åpner tirsdag 4. april; en  i pulverlakkert svart og den andre i eloksert aluminium. - Vi har

Les mer

Går så det suser for Bolina

Men det krever beinhard jobbing.

Publisert 03. januar.2016 av Nils Harnes

Både salget og overskuddet vokser for den lokale livsstilsbutikken Bolina på Stabekk.  – Det er helt utrolig, sier daglig leder Hanne Borge. Omsetningen økte med 3,4 millioner kroner, eller 10,5 prosent, til 35,3 millioner kroner. Overskuddet ble det største noensinne: 3,6 millioner kroner. Og det i året butikken feiret 30-årsjubileum. – Tallene for fjoråret er veldig bra, men det er beinhard jobbing, understreker hun. Les hele saken om Bolina-søstrenes suksesshistorie her Bol

Les mer
Annonse

 – Design for Flere, det er det vi vil gi kunden, smiler Anne Kathrine Sandbrekke (50), eier og daglig leder av den hyggelige designbutikken midt i Sandvika. – Vårt utvalg skal gi varig glede for øyne og hjerter, men også ha en funksjon som gjør at interiøret blir en del av hjemmet, tilføyer Elisabeth Hjertø Høidahl (47), som eier og driver butikken sammen med Anne Kathrine.  Den lokale, lille designdrømmen ble til virkelighet for drøyt to år siden. Design for Flere har et svær

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland