Publisert 03. januar.2016 av

Hos matblogger og hobbykokk Espen Nersveen står maten sentralt. Planlegging, tilberedning, nytelse og samvær foregår på det åpne kjøkkenet hvor spisestuen er integrert.

 

- Jeg ville ha et åpent kjøkken slik at man får nærkontakt med gjestene. Når de ankommer mingler vi gjerne litt ved kjøkkenbenken før vi setter oss ned ved spisebordet – og der blir vi sittende til sistemann har gått hjem, sier Espen Nersveen.

 

Etter å ha blogget om mat på hobbybasis i mange år, arbeider han nå med sortimentet til Samson-bakeriene. Litt kommunikasjonsarbeid for bakerkjeden blir det også tid til for den tidligere reklamefotografen.

 

- Da jeg var yngre tenkte jeg ikke så mye over selve maten. Det var noe man nærer seg selv med. Nå har jeg mange meninger og synspunkter som jeg ønsker å dele både gjennom jobben i Samson og på bloggen når anledningen byr seg.

 

Morten Øverbye gir deg oppskriftene på saftige supper.

Spisestuen er integrert i kjøkkenet på Jar. FOTO: ANETTE ANDRESEN
De populære String-hyllene erstatter overskap. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Langsiktige endringer

Fem år etter at Nersveen og familien flyttet inn i familiehuset på toppen av Jar, er det lite han vil endre på. Totaloppussingen ble gjort i en fei for å rekke å komme på plass før datteren Iben meldte sin ankomst. Men reklamefotografen og hobbykokken viste hvordan han ville ha det.

 

- Det ble dobbelt så dyrt som vi hadde tenkt. Jeg vil si vi er 90 prosent fornøyd til tross for at alt ble gjort uten planlegging. Men hvis jeg skulle gjort noe annerledes hadde jeg fjernet viften av estetiske årsaker, sier Espen Nersveen.

 

Det tar ofte litt tid å bo inn et hus, og fremdeles gjenstår små prosjekter før matbloggeren er 100 prosent fornøyd. Siste tilskudd til kjøkkenet er et stort og solid spisebord fra Bolina. Bordet har en matt finish og er laget av fiberbetong med resirkulert bordbein i teak.

 

- Nå sparer vi til flere stoler. Tanken er å ha åtte forskjellige stoler i ulikt materiale og farger. Nå som vi er kommet til et sted vi vil bo lenge, vil vi heller investere i solide stoler av god kvalitet.

 

Rene linjer hos interiørstylist Susanne Swegen.

Den gamle peisen har fått ny look med ny mur. FOTO: ANETTE ANDRESEN

- Skap er nesten unødvendig

Det første som møter de ankomne på Jar er kjøkkenet. Med vindu mot inngangsdøren kan nysgjerrige gjester titte inn på selve hjertet i huset.

 

Kjøkkenet er smalt, men velutstyrt. Overskap er ikke å se, til gjengjeld er det nok av underskap, og samtlige er utstyrt med skuffer. Her stues alt utenom servise og skjærefjøler.

 

- Skap er nesten unødvendig. Skuffer gir bedre plassutnyttelse og sørger for at man har alt tilgjengelig, sier Espen.

 

Howard Kjøkkenskriveri går nye veier med ny butikk.

 

Både skapene og benkeplatene kommer fra IKEA, mens ovnen er et resultat av et spontantkjøp på et B-vareutsalg på Hasle i Oslo. Induksjonsplaten på 90 cm har fem kokepunkter og gir god plass til flere gryter i bredden.

 

Designer Jan-Erik Haavi gjorde om snekkerverkstedet til bolig.

Hos Espen Nersveen finnes kun skuffer og hyller. Skap er nesten unødvendig, mener han. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Arvegodset - et hjørneskapet fra Fyresdal i Telemark - overlevde fire timer på biltaket. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Griller mais i sokkelesten vinteren gjennom

Kjøleskapet har bolig på andre siden av rommet. En stor fryser står trygt plassert i kjelleren.

 

- Jeg har større behov for kjøl og valgte derfor å bruke hele plassen til et kjøleskap. Dessuten liker jeg at det er litt upraktisk i et hus. Det gjør ingenting å gå ned en trapp for å hente noe i fryseren, sier Espen.

 

Den store fryseboksen rommer noe av det han selv er aller mest glad i: Grove kjøttstykker som nakker, boger og oksehaler. En vakumpakkemaskin sørger for at kjøttstykkene holder seg til Espen finner det passende å braisere dem i litt rødvin.

 

Kjøkkendrøm i sort drakt på Snarøya.

 

- Og så har vi masse selvplukket mais fra Ringi. Etter høsting renser vi maisen og tar en tur innom vakumpakkemaskinen før vi fryser dem. På terrassen har vi en innebygget keramisk kullgrill som ikke påvirkes av temperaturen ut. Så da kan vi grille fersk mais i sokkelesten vinteren gjennom.

 

60-tallshuset fikk nytt, moderne tilbygg.

Kjeramiker og mormor Uni Jacobsen bodde i huset inntil Espen og familien overtok i 2010. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Gode oljer, krydder og praktiske redskaper står lett tilgjengelig på den store kjøkkenbenken. FOTO: ANETTE ANDRESEN

- Mat skal være gøy

Med utsikt over Oslo og Bærum, akkompagnert av musikk og stearinlys tryller gjerne Espen Nersveen frem retter inspirert av det franske eller det italienske kjøkkenet. For det skal være koselig å lage mat.

 

- Jeg er god til å sette pris på hverdagen og er veldig opptatt av kvaliteten. Men er vi slitne etter en lang dag er det også ok med ferdigmat, sier Espen som har lite til overs for matsnobberi.

 

- Kvalitet er viktig, men blir det mye mas rundt maten mister det litt av gleden. Mat skal også være gøy.

 

Les flere saker om mat og drikke på Botrend her.

 

Det samme er meningen bak bloggen Heia Mat som oppdateres når lysten tilsier det. Alt fra sjeldne anledninger til tre ganger i uka lekkes lekre bilder av mat og tilhørende oppskrifter. Ikke sjeldent også en artikkel eller to om vin eller kjøkkenutstyr.

 

Men egentlig er det ikke så mye en trenger, ifølge matbloggeren.

 

- Jeg har ikke noe favorittutstyr, og av kniver bruker jeg stort sett kun en stor kokkekniv og en litt mindre til småting. Jeg har mange kniver, men halvparten har jeg fått i gave. Så da blir luksusen at jeg kan nappe ned nye kniver istedenfor å vaske den jeg allerede har brukt!

 

Espen smiler lurt. Om noen timer skal han forberede kveldens middag: Pannekaker og tomatsuppe.Det er datterens bursdag - og hennes ønske. 

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

Fra spisebordet oppdateres bloggen Heia Mat jevnlig. FOTO: ANETTE ANDRESEN
- Én stor og én liten kniv er egentlig alt man trenger, sier Espen Nersveen. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Publisert 03. januar.2017 av

Nå skal det være bokhyller, fra vegg til tak.

 

De er vår tids settekasse.

Da vi åpnet hjemmene våre for minimalisme og hvitfarger rundt tusenårsskiftet, ble mengder av bokhyller forvist til kjellere, boder og det som verre var.

 

Tidligere generasjoners symbol på et opplyst og møblert hjem hadde mistet sin verdi som identitetsmarkør.

 

Her kan du lese flere interiørsaker på Botrend

 

 

Viser hvem vi er

Men tidene skifter; nå dreier motepila mot mer personlig stil, og da er hyllemøblene på nytt aktuelle, med en noe utvidet funksjon.  

 

– Bokhyller har blitt vår tids settekasse. Det har blitt en arena der vi viser hvem vi er, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

 

Her får du innredningstips av Trond Ramsøskar

 

– Sammen med noen velvalgte bøker, viser vi fram familiebilder, reiseminner, arvegods – nytt og gammelt. Pent dandert, inspirert av sosiale medier, sier han.

Tapet fra Storeys. FOTO: PER ERIK JÆGER / IFI.NO

Han mener at innholdet i hyllene er alt annet en tilfeldig.

 

– Vi har lyst til å  vise mer personlighet,  og bruker hyllene til å vise at vi bryr oss om familien. Reiseminner og reisebøker viser at vi er på farta og at vi er opptatt av de riktige tingene, og et utvalg gjenstander viser at vi har god smak, sier han.

 

Slik blir interiørtrenden i 2018

 

Integrert

 

Interiørarkitekten merker godt den nye trenden.

 

Kundene vil ofte ha spesiallagede hyller som ser integrerte ut, bygget over vinduer og rundt dører. Møbelsnekkere  leverer på mål, men du kan også bruke ferdighyller som listes inn og fores opp mot taket.

 

– Når hyllene bygges fra gulv til tak blir de som et fast inventar, påpeker han.

 

Vår tids settekasse. FOTO: NORDSJÖ

Farge på hyllen

 

Fargen betyr også mye for hvordan hyllen integreres i rommet.

 

– Samme farge på hylle og vegg er fint. Enda finere blir det med en nyanse som er en anelse mørkere enn veggen. Det gir mer tyngde og gjør hyllen litt mer monumental, sier Ramsøskar.

 

Slik bruker Anette farger i interiøret

 

 

Her bor noen lekne og reiseglade. Palmetapetet er fra Cole & Son, som føres av tapetleverandøren Borge. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)
Hyller fra gulv til tak. Foto: Anne Manglerud/Green Apple)
  Les mer på Botrends forside     Ta gjerne kontakt med oss her,   og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no
Les mer

Nye Pir Nord på Gardermoen har fått 1.700 sitteplasser signert Bærums-designerne Torsteinsen Design og Dysthe Design. Siden 1998 har ventemøblene «Gardist», signert den anerkjente industridesigneren Sven Ivar Dysthe fra Rykkinn, gitt hvile til trøtte reisekropper på Gardermoen. Når nye Pir Nord åpnes om tre måneder, står norsk design igjen i høysetet. – Det er et slektskap mellom møblene, slik at de skal kunne stå i samme rom. Vi har bygd videre på noen av erfaringene til Sve

Les mer

Det er tre år siden Hedda Ferrington satte i gang med renoveringen av   kjøkkenet. Hun ønsket å fornye rommet som var alt annet enn lyst og imøtekommende. Derfor sto en åpen kjøkkenløsning med lys innredning høyt på ønskelisten. – Vi kikket på en rekke ulike kjøkkenløsninger, og fant noen favoritter hos Kvik og HTH. Vi var begge innstilt på et hvitt kjøkken, det var jo det vi visste om, forteller Hedda. Planer om oppussing? Ler flere slike saker her  

Les mer
Annonse

 – Design for Flere, det er det vi vil gi kunden, smiler Anne Kathrine Sandbrekke (50), eier og daglig leder av den hyggelige designbutikken midt i Sandvika. – Vårt utvalg skal gi varig glede for øyne og hjerter, men også ha en funksjon som gjør at interiøret blir en del av hjemmet, tilføyer Elisabeth Hjertø Høidahl (47), som eier og driver butikken sammen med Anne Kathrine.  Den lokale, lille designdrømmen ble til virkelighet for drøyt to år siden. Design for Flere har et svær

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland