Publisert 03. januar.2016 av

Hos matblogger og hobbykokk Espen Nersveen står maten sentralt. Planlegging, tilberedning, nytelse og samvær foregår på det åpne kjøkkenet hvor spisestuen er integrert.

 

- Jeg ville ha et åpent kjøkken slik at man får nærkontakt med gjestene. Når de ankommer mingler vi gjerne litt ved kjøkkenbenken før vi setter oss ned ved spisebordet – og der blir vi sittende til sistemann har gått hjem, sier Espen Nersveen.

 

Etter å ha blogget om mat på hobbybasis i mange år, arbeider han nå med sortimentet til Samson-bakeriene. Litt kommunikasjonsarbeid for bakerkjeden blir det også tid til for den tidligere reklamefotografen.

 

- Da jeg var yngre tenkte jeg ikke så mye over selve maten. Det var noe man nærer seg selv med. Nå har jeg mange meninger og synspunkter som jeg ønsker å dele både gjennom jobben i Samson og på bloggen når anledningen byr seg.

 

Morten Øverbye gir deg oppskriftene på saftige supper.

Spisestuen er integrert i kjøkkenet på Jar. FOTO: ANETTE ANDRESEN
De populære String-hyllene erstatter overskap. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Langsiktige endringer

Fem år etter at Nersveen og familien flyttet inn i familiehuset på toppen av Jar, er det lite han vil endre på. Totaloppussingen ble gjort i en fei for å rekke å komme på plass før datteren Iben meldte sin ankomst. Men reklamefotografen og hobbykokken viste hvordan han ville ha det.

 

- Det ble dobbelt så dyrt som vi hadde tenkt. Jeg vil si vi er 90 prosent fornøyd til tross for at alt ble gjort uten planlegging. Men hvis jeg skulle gjort noe annerledes hadde jeg fjernet viften av estetiske årsaker, sier Espen Nersveen.

 

Det tar ofte litt tid å bo inn et hus, og fremdeles gjenstår små prosjekter før matbloggeren er 100 prosent fornøyd. Siste tilskudd til kjøkkenet er et stort og solid spisebord fra Bolina. Bordet har en matt finish og er laget av fiberbetong med resirkulert bordbein i teak.

 

- Nå sparer vi til flere stoler. Tanken er å ha åtte forskjellige stoler i ulikt materiale og farger. Nå som vi er kommet til et sted vi vil bo lenge, vil vi heller investere i solide stoler av god kvalitet.

 

Rene linjer hos interiørstylist Susanne Swegen.

Den gamle peisen har fått ny look med ny mur. FOTO: ANETTE ANDRESEN

- Skap er nesten unødvendig

Det første som møter de ankomne på Jar er kjøkkenet. Med vindu mot inngangsdøren kan nysgjerrige gjester titte inn på selve hjertet i huset.

 

Kjøkkenet er smalt, men velutstyrt. Overskap er ikke å se, til gjengjeld er det nok av underskap, og samtlige er utstyrt med skuffer. Her stues alt utenom servise og skjærefjøler.

 

- Skap er nesten unødvendig. Skuffer gir bedre plassutnyttelse og sørger for at man har alt tilgjengelig, sier Espen.

 

Howard Kjøkkenskriveri går nye veier med ny butikk.

 

Både skapene og benkeplatene kommer fra IKEA, mens ovnen er et resultat av et spontantkjøp på et B-vareutsalg på Hasle i Oslo. Induksjonsplaten på 90 cm har fem kokepunkter og gir god plass til flere gryter i bredden.

 

Designer Jan-Erik Haavi gjorde om snekkerverkstedet til bolig.

Hos Espen Nersveen finnes kun skuffer og hyller. Skap er nesten unødvendig, mener han. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Arvegodset - et hjørneskapet fra Fyresdal i Telemark - overlevde fire timer på biltaket. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Griller mais i sokkelesten vinteren gjennom

Kjøleskapet har bolig på andre siden av rommet. En stor fryser står trygt plassert i kjelleren.

 

- Jeg har større behov for kjøl og valgte derfor å bruke hele plassen til et kjøleskap. Dessuten liker jeg at det er litt upraktisk i et hus. Det gjør ingenting å gå ned en trapp for å hente noe i fryseren, sier Espen.

 

Den store fryseboksen rommer noe av det han selv er aller mest glad i: Grove kjøttstykker som nakker, boger og oksehaler. En vakumpakkemaskin sørger for at kjøttstykkene holder seg til Espen finner det passende å braisere dem i litt rødvin.

 

Kjøkkendrøm i sort drakt på Snarøya.

 

- Og så har vi masse selvplukket mais fra Ringi. Etter høsting renser vi maisen og tar en tur innom vakumpakkemaskinen før vi fryser dem. På terrassen har vi en innebygget keramisk kullgrill som ikke påvirkes av temperaturen ut. Så da kan vi grille fersk mais i sokkelesten vinteren gjennom.

 

60-tallshuset fikk nytt, moderne tilbygg.

Kjeramiker og mormor Uni Jacobsen bodde i huset inntil Espen og familien overtok i 2010. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Gode oljer, krydder og praktiske redskaper står lett tilgjengelig på den store kjøkkenbenken. FOTO: ANETTE ANDRESEN

- Mat skal være gøy

Med utsikt over Oslo og Bærum, akkompagnert av musikk og stearinlys tryller gjerne Espen Nersveen frem retter inspirert av det franske eller det italienske kjøkkenet. For det skal være koselig å lage mat.

 

- Jeg er god til å sette pris på hverdagen og er veldig opptatt av kvaliteten. Men er vi slitne etter en lang dag er det også ok med ferdigmat, sier Espen som har lite til overs for matsnobberi.

 

- Kvalitet er viktig, men blir det mye mas rundt maten mister det litt av gleden. Mat skal også være gøy.

 

Les flere saker om mat og drikke på Botrend her.

 

Det samme er meningen bak bloggen Heia Mat som oppdateres når lysten tilsier det. Alt fra sjeldne anledninger til tre ganger i uka lekkes lekre bilder av mat og tilhørende oppskrifter. Ikke sjeldent også en artikkel eller to om vin eller kjøkkenutstyr.

 

Men egentlig er det ikke så mye en trenger, ifølge matbloggeren.

 

- Jeg har ikke noe favorittutstyr, og av kniver bruker jeg stort sett kun en stor kokkekniv og en litt mindre til småting. Jeg har mange kniver, men halvparten har jeg fått i gave. Så da blir luksusen at jeg kan nappe ned nye kniver istedenfor å vaske den jeg allerede har brukt!

 

Espen smiler lurt. Om noen timer skal han forberede kveldens middag: Pannekaker og tomatsuppe.Det er datterens bursdag - og hennes ønske. 

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

Fra spisebordet oppdateres bloggen Heia Mat jevnlig. FOTO: ANETTE ANDRESEN
- Én stor og én liten kniv er egentlig alt man trenger, sier Espen Nersveen. FOTO: ANETTE ANDRESEN
Publisert 14. juni.2017 av

Mulig du, som meg, reflekterer litt over at nå er vi jammen kommet halvveis ut i 2017 straks alt.

 

Og ja, det stemmer, det er bare et halvår igjen til jul.

 

Men la oss dvele litt mer ved sommervarme og fellesferie enn akkurat julepynten nå.

 

Les flere innlegg fra Bonaturlig

 

I stadig endring

Trender endrer seg i takt med at verden endres.

 

Og med tanke på de siste ukers grusomme terrorhendelser, så er det kanskje ikke så rart at vi trer ut av hamsterhjulene vi løper flittig i, og at de mykere verdier blir viktigere enn noen gang tidligere.

 

Interiørtrendene lages av produsenter og leverandører, men de styres av hjertet så vel som sinnet ditt og mitt.

 

 

Foto: IKEA

Her er en liten oppsummering dersom du føler at gråværet har tatt fra deg piffen litt i det siste, og du trenger å komme deg opp på interiør- hesteryggen igjen -  full gallopp, opp fra godstolen og hopp!

 

Her kan du lese om fargetrender

Interiørtrender styres av hjertet. Foto: IKEA

Bruk farger

Dype, lette farger...Er det ikke en motsetning? Nei, fargene nå har mer en dushet, enn en tunghet i seg. 

 

De spiller på overflater, struktur, malingsteknikk og lys. De luner hjemmene våre og de får oss til å føle på hotellfølelsen hjemme, med sine sofistikerte valører. Nordmenn har gått fra eggehvit, til bomull ( der hoppet vi ikke særlig langt..) til dype toner som deco blue og peppersort!

 

Med vårt kalde nordiske lys, fungerer dette spranget faktisk svært godt.

 

Men varme sjeler skal ikke fortvile, for siden vi fortsatt reiser mye, så gjenspeiles også dette i hjemmene våre. Vi lar våre vegger få smake på dype farger, som minner oss om rosa, varm takstein fra Provence og en herlig grønnfarge som gir assosiasjoner til frodige sletter med oregano og timian.

 

Følg Tina og Bonaturlig på Instagram under @bonaturlig

 

Veggene skal ha dype farger. Foto: Jotun
Fargepaletter fra Jotun. Foto: Jotun

Mangfold av tekstiler

Får man aldri nok puter? Nei, tydeligvis ikke å år heller.

 

Med verden tettere, blir også utvalget større. Vi har et mangfold av tekstiler å velge mellom, og de skal mikses og matches som aldri før!

 

Grov lin i selskap med ponponger er liksom like naturlig som kvikklunsjen som selskap på tur. Med fokus på ulike strukturer og teksturer, samt farger, så er det bare å bre om seg raust, både i sofa, på seng og ikke minst på gardiner.

 

La de henge tungt og deilig, og rekke fra gulv til tak. Synes du det blir for mørkt, så er det et godt triks å henge gardinene på hver side av vinduet, altså la være å dekke til lysflaten.

 

Her kan du lese mer om tekstiler

 

La gardinene gå fra tak til gulv. Foto: Intag

Prikken over i'en

Skap deg et hjem, ikke kjøp deg et.

 

Et hjem fylt til randen med interiørartikler fra de kjente leverandører, sier veldig lite om deg som bor der.

 

Så finn frem buddhaen du kjøpte når du var på Bali, og konkylien fra Sydenturen når du var 4, den skal nå stå på badehyllen, og frigis fra esken på loftet.

 

Gå på skattejakt i eget hjem, da slår du i tillegg to fluer i en sommersmekk, og får ryddet i det som ofte er sårt tiltrengt både på loft og i kjeller.

 

På ferie er Lise alltid på skattejakt

 

Foto: Day Home
Foto: Day Home

Vi myknes

Verden byr på om dagen. Det har den for så vidt alltid gjort, men jeg tror mange av oss kjenner på at ytterpunktene mellom det gode og det onde er store og kommer ekstra tett på nå.

 

Dette gjenspeiler seg hos oss mentalt så vel som i våre hjem. Vi "luner" oss til, vi er takknemlige for å komme hjem til trygge, gode hjem, og vi bruker rekordtid nettopp inne og ute, hos oss selv. 

I går surfet jeg innom en artikkel hvor det stod at det å komme på uanmeldt besøk, nå  begynner å bli en tilbakevendende trend igjen. Det tenker jeg er hyggelig. Da kan man glemme cupcakes med rosa, sirlig pyntet glasur, men heller ta seg en bolle - fra bakeren. Så nedpå og deilig!

Gjør hjemmet ditt personlig, vis raust frem hvem du er og sørg for å ha det akkurat så passe nedpå og rotete at det er helt naturlig å krølle beina oppunder seg i sofaen  når man popper innom på en kveldsvisitt.

Something old and something new

Det gjelder i bryllup, men også i interiørverdenen.

 

La gamle skatter få gifte seg med de nye og mer minimalistiske. Og apropos sistnevnte, den helt stramme, nordiske stilen har nå blitt forelsket i grønne planter og mykere, runde kanter og  sammen fungerer de som et par i et godt ekteskap.

 

De spiller på hverandres kontraster og får den andre til å skinne. Så disse spås definitivt å leve lykkelig i alle sine dager.

 

Bo godt, ha fokus på de gode verdier og ikke skam deg om du velger å tilbringe ferien hjemme.

Tina Leqvamb er stylist og skribent i Bonaturlig. Foto: Privat

Fordi vi er uendelig heldige som har nettopp et hjem vi kan kose oss i.

 

Fyll det med glede, raushet og vær stolt av det hjemmet du har!

 

Les Tinas blogg - Bonaturlig her

 

 

Les mer på Botrends forside 

 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Tina er stylist og skribent under bloggen Bonaturlig.Foto: Tina Leqvamb
Les mer

I 1987 tegnet Jones og Stenstadvold Arkitekter en high tech-bolig, bedre kjent som ufo-en på Bærums Verk, som et bidrag til boligutstillingen «Bygg for Fremtiden».   Utstillingen var den andre i rekken av boligutstillinger etter initiativ fra Foreningen Norske Boligutstillinger. 

Les mer

Smarte knapper og nye apper

Unges svar på morgendagens design.

Publisert 03. januar.2016 av Bettine Nicotra

Inn døren og ned en betongtrapp er utstillingen. I det grå, åpne rommet, står fargerike produkter utstilt på bord og platåer. Etter å ha vært i tenkeboksen, forsket rundt, utviklet, testet og evaluert, har de endelig kommet til finalen. 38 avgangsstudenter i bachelor i Produktdesign ved Høgskolen i Oslo og Akershus, stiller ut på DogA i Oslo denne helgen. I overetasjen stiller åtte masterstudenter ut sine produkter. Og i et annet rom er lærernes utstilling. På toppen av det hele

Les mer
Annonse

 Det handler om å bygge på den eksisterende stammen og skape nye og bedre løsninger. – Dette er et miljøvennlig alternativ som gir mange muligheter. Alt vi gjør blir laget på mål og spesialtilpasset ditt kjøkken, forklarer distriktssjef for Asker og Bærum, Bjørn Langli. Norsk Kjøkkenfornying startet sin drift i 2002, og da handlet det primært om å bytte dører. I dag utfører de omfattende forvandling av eksisterende kjøkken. – Det handler om at kundene har andre krav. De f

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland