Annonse

Dette er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer

Derfor bør du selge bolig i januar

Les hvorfor det kan være lurt å selge like etter nyttår.

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget

Når bør du selge?

Den største oppgangen i boligmarkedet tas ut de tre første månedene i året. Senere på året er det bare små svingninger opp og ned hvor markedet flater ut eller har en liten nedgang. Det er flere årsaker til dette, men den største årsaken er at svært mange vil vente med å selge boligen sin til det blir lysere og grønnere ute. De tenker at boligen tar seg bedre ut på denne tiden. Problemet er at mange tenker dette, og derfor kommer det veldig mange boliger på markedet samtidig. Altså vil du få større konkurranse.

Forberedelser før salg

Hvis du har bestemt deg for å legge ut boligen for salg i januar kan det være lurt å gjøre alt forarbeidet før jul. Velg megler, ta bilder og få annonsen ut slik at alt er klart for visning første helga etter nyttår. Da vil du være før de andre på markedet.

Finn riktig eiendomsmegler

Valg av eiendomsmegler er også helt avgjørende for resultat av salget. Det er mange å velge mellom og nå kan du raskt og enkelt sammenligne flere eiendomsmeglere slik at du finner den megleren som passer best for deg.

Start prosessen nå, sammenlign flere eiendomsmeglere helt uforpliktende. Fyll ut skjemaet under:

Les mer
Annonse

Det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter når man skal velge varmepumpe til boligen sin. Her har vi tatt utgangspunkt i Forbrukerrådets varmepumpeundersøkelse fra 2015 og samlet de viktigste punktene du bør tenke på. Det finnes flere typer varmepumper og de varierer veldig i blant annet ytelse, kvalitet og pris. Noen varmepumper produserer nok varme for en hel enebolig, mens andre passer bedre til en mindre leilighet. Noen pumper er vegghengt og noen plasseres på gulvet. Det k

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland