Publisert 06. januar.2016 av

- I Norge og internasjonalt er det koselige i stigende grad etterspurt. Under årets designmesse vil vi utforske temaet «The Return of Cosy», sier kreativ leder for Oslo Design Fair, Dagny Thurmann-Moe.

 

Fra 28.-31. januar arrangeres den tradisjonsrike Gave & interiørmessen på Lillestrøm. Men nå med ny profil og nytt navn – Oslo Design Fair. Mye er fremdeles under utarbeiding, men det overordnede målet er fastsatt: Oslo Design Fair skal bli den viktigste møteplassen for norsk design- og interiørbransjen.

 

Som et ledd i strategien skal nye sesongbaserte temaer definere messen de to gangene i året den arrangeres.

 

I slutten av januar vier Thurmann-Moe og resten av staben fire dager til «det koselige».

 

Les flere saker om interiør og design på Botrend her.

Gammelt og nytt mikses for å skape en "koselig stil". Styling av Kirsten Visdal. FOTO: SIREN LAUVDAL

Motreaksjon til minimalismen

Temaet «The Return of Cosy» skal utforskes gjennom foredrag fra kjente fagpersonligheter som blomsterdekoratør Finn Schjøll, samt ulike utstillinger under messens fire dager. Et knippe av Norges flinkeste interiørstylister skal lage sin tolkning av temaet ved å innrede hver sin stue.

 

Landlig stil på Høibak Gård i Vollen.

 

- Vi har lenge sett en tendens med fokus på kvalitet og at vi ønsker å omgi oss med ting som betyr noe. I en stressende hverdag er kosen mer verdsatt enn noensinne, sier Dagny Thurmann-Moe som er overbevist om at det koselige er en motreaksjon til det kalde, minimalistisk hjemmet.

 

- Hva som er koselig er veldig personlig, og det finnes ikke noe fasitsvar som gjelder for alle. Å ha et koselig hjem er ofte koblet til personlige elementer, så det er også avhengig av hver og en av oss.

 

Thurmann-Moe har likevel noen faste elementer som bør være på plass for å skape årets koseligste hjem:

 

- Grønne planter, tekstiler, farger, ordentlige materialer og godt håndverk er gode ingredienser som skaper en god og behagelig atmosfære.

 

Og fargene, ja, de skal gjerne være varme og litt støvete i nyansen. De fremstår som behagelige og koselige elementer av et interiør, ifølge Thurmann-Moe som har arbeidet som fargekonsulent i en rekke år.

 

Dette er trendfargen for 2016.

 

Designfellesskapet Klubben synliggjør norsk design.

100% Norway-utstillingen skal vises i sin helhet. FOTO: SIREN LAUVDAL

Talent, tradisjon og tendenser

Norsk design og unge talenter spesielt, gjøres nå til en sentral del av messen. En fast utstilling vil vise det beste fra designscenen i Norge.

 

100% Norway utstillingen som ble vist i London tidligere i år, vil vises i sin helhet under messen.

 

En av Norges eldste designbedrifter, Magnor Glassverk, skal flytte deler av verkstedet sitt inn på messen. Der vil de blant annet lage en ny vase designet av en av årets nykommere, designeren Silje Nesdal.

 

Slik forenes talent og tradisjoner, noe Magnor Glassverk ikke er fremmed for. De senere årene har de inngått en rekke samarbeid med designere som Nesdal. I høst fikk for eksempel vasen Oui, laget av designekteparet Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen, mye oppmerksomhet.

 

- Både programmet og utstillingene er knyttet til messens tre hovedkategorier; talent, tradisjon og tendenser. Viktigheten av kvalitet og håndverk er i ferd med å gå opp for oss, og vi vil for alle messer fremover definere det som påvirker hvordan vi lever og innreder hjemmene våre, sier Dagny Thurmann-Moe som mener vi vil se mer varme, personlige elementer og miks av nytt og gammelt i året som kommer.  

 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Hvitt er på vei ut, ifølge Dagny Thurmann-Moe. Styling av Kirsten Visdal. FOTO: SIREN LAUVDAL
Publisert 29. desember.2016 av

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut.

 

Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til.

 

Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt.

 

Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig

 

FOTO: SKJERMDUMP/ INSTAGRAM @TILBORDS

Tid for refleksjon

Like viktig som å dekke et hyggelig bord, er det å reflektere over året som har gått.

 

Tipper de fleste av oss har kjent på gleder så vel som på sorger.

 

Ta deg en liten pust i romjuls-bakken, tenk over hva du er takknemlig for og hva du både håper og drømmer om i 2017.

 

De største hårete nyttårsforsettene kan man kanskje like greit styre unna, men å ha en ambisjon om at man ønsker å benytte mer tid med de man er glad i, det kan være et godt og oppnåelig ønske.

Ofte er det nettopp disse vi setter oss rundt et bord med, hvor vi deler god mat, så vel som drikke og prat.

 

Jeg er tilhenger av at vertskapet har gjort ting så enkelt, men likevel har så koll på logistikken at de har god tid til å sitte  ned mellom retter og glass som fylles.

 

Besøk Bo Naturlig på bloggen her.

 

Ha noen retningslinjer

 

Om du velger å dekke et bord som er rustikt med trematerialer, kongler og julens leftovers, eller om du drar frem det som skinner og går for en litt mer glamorøs inntreden til det nye året, så er det greit å holde seg til noen retningslinjer.

 

- Husk at alle, på kryss og tvers av bordet, synes det er hyggelig å kunne se hverandre i øynene. Altså ikke ha for høye gjenstander på bordet. Velger du noe med høyde, bør det i så fall være smalt og høyt, ikke volumiøst, høyt og bredt.

 

Mer inspirasjon til borddekking her

 

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @SILJE707

Fordel pynten

Ellers er det lurt å huske på det samme som man gjør når man pynter kaker, nemlig at alle skal få et like godt stykke med like mye pynt. Fordel pynten utover bordet, ikke bare på midten, og husk å benytte lengderetningene.

 

Servietter benytter de fleste av oss til fest, men om du velger den klassiske papirvarianten, går for linservietter eller du bretter de så de utgjør et dekorativt supplement som her i form av et juletre, så er det bare din kreativitet som setter grenser.

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @MOA_HOME

 

Har du slått på kokke- stortromma og skal servere flere retter, så trenger du fort flere typer bestikk og glass.

 

En enkel huskeregel er at du alltid starter ytterst med bestikket, og jobber deg innover. Dette er en enkel måte å slippe unna med å sitte igjen med fiskekniven, når indrefiletèn entrer bordet.

 

Ellers kan du plukke frem og benytte pynt du ellers har litt her og der av i huset. Telysstaker, noen kongler, litt granbar, noe som skimrer og hyggelig belysning- slikt tilrettelegger for god feststemning.

 

 - Riktig glass er 50 % av smaksopplevelsen

 

FOTO: BO NATURLIG
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @TILBORDS
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @INGERLISELILLE

Klar for nytt år

Jeg vet hva jeg er takknemlig for dette året som har gått, og jeg er veldig klar for det nye året.

 

Med stormen «Urd» hylende utenfor vinduet og på tampen av året, så avslutter jeg med å takke dere alle for engasjement, klapp på skuldra og ikke minst følget her, så vel som i øvrige sosiale medier.

 

Slik velger du riktig champagneglass

 

 

Også synes jeg vi alle bør huske på at livets oppturer ikke hadde vært så store, hvis det ikke var for samspillet og kontrastene med noen nedturer.

 

Så gjør deg klar og 2017 blir akkurat hva du gjør det til!

 

Diktet fra Kjerstin Aune gjør meg klar til å ta fatt på det nye året!

 

Livet byr på mere spenning
fart og fest og mang en vending
Her er dagen, her er året
Pakk det opp og sett av gårde.

 

Riktig godt og varmt nytt år til dere alle fra  Tina

 

Følg Tina og Bo Naturlig på  bloggen  og på Instagram på @bonaturlig

 

Mer på Botrends forside

 

SKJERMDUMP / INSTAGRAM @CGNORGE (CHRISTIANIA GLASSMAGASIN)
Illustrasjonsbilde Istock.com
Les mer

– Det var du som bestemte hvordan pendlene skulle henge, ikke sant? Lars Kristian Amundsen (42), hotelldirektør ved Radisson Blu på Fornebu, spør en av resepsjonistene som står bak den nye disken i skinn. I fem måneder har teamet jobbet seg gjennom en total oppussing av fellesområdene. – De siste årene har vi pusset opp jevnt og trutt – både kjøkken, rom og bad, sier han. Men nå var det på tide å ta tak i lobbyen og resepsjonen, baren med den intime restauranten og kurs og

Les mer

Da Maria Hole mistet jobben som markedsfører i telecom startet hun sin egen arbeidsplass. Nå jobber hun for å bringe spansk design inn i de norske hjem.  Historien om Noes begynte høsten for to år siden. Bedriften hun jobbet i ble kjøpt opp av en konkurrent og skulle nedbemanne. Maria Hole hadde dermed ingen jobb å gå til etter endt permisjon. Hun begynte den møysommelige prosessen med å søke jobb, men merket at det var lite som fristet. Med kultur og ledelse fra BI og erfaring fra

Les mer
Annonse

Oppgradering handler litt om å gjøre huset finere, men mest om å gjøre det bedre. Det er en langsiktig smart og lønnsom investering. Hos Byggmakker Skattum Skui er det eksperthjelp å få. Energispesialistene Eystein Holter (49) og Tom Hunsnes (59) hjelper deg med å tenke nytt, energieffektivt og smart.  – Først må kundens behov avdekkes. Dette bør optimalt skje tidlig i prosessen. Ved å vite noe om behovet, vet vi mer om løsningen, sier Eystein. Hos Byggmakker Skattum Skui får du

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland