Publisert 13. januar.2016 av

Fjorårets salgsvinner fra danske Kähler, Hammershøi-serviset, når nye høyder i vårens lansering.

 

Nå akkompagneres seriens 21 ulike elementer med ytterligere 16 til i de klassiske rillene - direkte inspirert av Kählers store kunstner, Svend Hammershøi. Kolleksjonen, som kommer i norske butikker fra midten av mars, ble først presentert utenfor København tirsdag 12. januar.  

 

- Jeg er kjempefornøyd, det er akkurat sånn jeg ville ha det. Som designer er man ikke alltid 100 prosent fornøyd, men nå er jeg faktisk helt trygg på at det som kommer ut er den beste versjonen, sier en fornøyd designer, Hans-Christian Bauer.

 

Med sin tredje Hammershøi-kolleksjon for Kähler har den unge norske industridesigneren for alvor blitt en tungvekter i bransjen.

 

Bli bedre kjent med Hans-Christian Bauer her.

Den norske industridesigneren Hans-Christian Bauer står bak Hammershøi-serviset. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Bestikket er nytt materiale for Kähler. FOTO: KÄHLER
Nytt serveringsfat og bestikk i Hammershøi-serien. FOTO: KÄHLER

Bestikket tilfører et nytt materiale i Kähler-universet

Det har vært knyttet stor spenning til hva designer Hans-Christian Bauer ville presentere i vårens kolleksjon. Han har tidligere uttalt at målet er å lage et komplett servise i Hammershøi-serien.  

 

Den store nyheten i vårens kolleksjon er derfor bestikket. Det er første gang den danske designgiganten tar i bruk høyglanspolert rustfritt stål.

 

- Bestikk er helt nytt for Kähler, men jeg har tidligere jobbet litt med det bak kulissene uten å sette noe i produksjon. Den erfaringen gjorde prosessen noe lettere, sier Bauer.

 

Han gikk til innkjøp av en 3D-printer før han startet med prosjektet og kunne enkelt gjøre forbedringer underveis i tegneprosessen.

 

- Det tok bare en time å printe ut en gaffel eller kniv, og dermed kunne jeg fort se hvordan bestikket lå i hånden. Noe som vanligvis ville vært en tidkrevende prosess tok dermed kort tid, forklarer Bauer.

 

Bestikket består av kniv, gaffel, spiseskje og teskje, og har et moderne formspråk i høyglanspolert rustfritt stål. Tanken bak designet har vært å ta proporsjonene fra serviset over i bestikket, og de klassiske rillene er representert på den avrundede og slanke enden i hver del.

 

Se hvordan møbeltapetsereren gir nytt liv til gamle møbler.

 

Nå skal hjemmet være fargerikt og koselig.

Krus med hank i vårens farger: Marmorgrått, hvitt, petroleumsblått og himmelblått. FOTO: KÄHLER
Mugge til kaffe eller fløte og bonbonnier komplementerer kaffeserviset. FOTO: KÄHLER

Grått, hvitt og marmor

Foruten bestikket, lanseres en rekke nye tilleggsprodukter til det populære serviset.

 

En større kopp med skål og krus med hank supplerer kolleksjonens mindre termokopper. En kanne til melk eller fløte, samt en klassisk skål til søtsaker, en bonbonniere, gjør Hammershøis kaffeservise mer komplett.

 

Fargevalgpaletten er, som i resten av produktene, holdt i hvitt, marmorgrå, petroleumsblå og himmelblå. Vårkolleksjonens eneste fargeklatt er kruset med hank som kommer i korall i tillegg til de andre fargene.

 

- Det er naturlig å holde tilbehøret i rene farger som gjør det enklere å tilpasse med kolleksjonens øvrige elementer. Det som er så kult med Hammershøi er at folk nettopp kan velge hvilke farger de ønsker å sette sammen. Noen velger å kjøre rent hvitt og kanskje supplere med noen grå deler, mens andre kjøper kun farger. Jeg syns det er veldig gøy å følge med på sosiale medier og se hvordan folk setter sammen serviset og hvilke farger de bruker, sier designer Hans-Christian Bauer.

 

Dette designstudioet vil du se mer til i 2016.

 

Kolleksjonen utvides også med ildfaste former, tre ulike serveringsfat og pastabolle. De store salt- og pepperkvernene i tre og keramikk fra første lansering får selskap av et mindre salt- og peppersett. Veiledende priser ligger fra 89,95 kroner for en teskje til 499,95 for den store ildfaste formen.

 

- Alle delene er ting som gjør serviset enda mer komplett. Mange har savnet serveringsfat til både formelle og uformelle situasjoner, og de ildfaste formene er pene nok til å ta dem fra ovnen til bordet, sier Bauer.

 

Slik var designåret 2015.

Nytt salt- og peppersett og pastabolle fra Hammershøi. FOTO: KÄHLER
Den nye Omaggio-vasen kommer i perlemorfarge. FOTO: KÄHLER

Ny Omaggio-vase

I tillegg til Hammershøi-serviset lanserte Kähler flere spennende nyheter i København.

 

De har inngått nye samarbeid med designerne Cecilie Manz og Anders Arhøj. Førstnevnte er en anerkjent og etablert designer som nå har laget et nytt og hvitt nordisk servise i benporselen. Enkle og eksklusive boller, tallerkner og kopper akkompagneres av fat i stål og tre.

 

Anders Arhøj har laget en ny og rå serie i stentøy med farger som er inspirert av kystlinjer, havet og den nordiske faunaen, og spås en lys fremtid som keramiker og designer.

 

Det som allerede har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier, er den nye Omaggio-vasen. På få år har den karakteristiske vasen blitt en av Nordens mest populære designgjenstander, og vasen har solgt i bøtter og spann. De håndmalte stripene og det klassiske utseendet har gjort den til en stor favoritt i store deler av Europa.

 

Nå har de fargerike rillene fått selskap av en perlemorsfarget vase. Den er mer diskret enn tidligere utgaver og smelter inn i det øvrige miljøet rundt.

 

- Formen på Omaggio-vasene oppleves på en helt annen måte nå som silhuettene står klarerer frem enn stripene, og vi syns at vasen får et virkelig spennende utseende uten de markante grafiske stripene, sier Jelena Schou Nordentoft og Ditte Reckweg i Stilleben som står bak Omaggio-vasen.

 

Få flere interiørnyheter på Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her

Det eksklusive serviset Kaolin er et nytt samarbeid med Cecilie Manz. FOTO: KÄHLER
Ombria er også et nytt samarbeid mellom Kähler og designer Anders Arhøj. FOTO: KÄHLER
Publisert 13. januar.2017 av

- Nei, er det sant? Så utrolig gøy! Nå ble jeg veldig overrasket.

 

Det var Heidi Tolos første reaksjon på nyheten om at huset hun deler med mannen Bjørn K. Haugland og sønnen Brede (14) på Nesøya, er kåret til Årets Botrend-hjem 2016.

 

- Jeg trodde kanskje det kunne bli for teknisk for de fleste, for ekstremt kanskje? Men det kan også være at det tekniske er noe vi vant på. Folk har fått mer interessen for dette, sier Heidi Tolo. 

 

Her kan du lese mer om Heidi og Bjørns hjem

 

Her kan du lese om de tekniske løsningene i boligen

 

 

 

Huset er fullt av teknikk og bærekraftige løsninger. FOTO: BETTINE NICOTRA

Moderne teknikk

Nesøya-boligen er noe helt for seg selv. Nede ved vannkanten ligger den moderne, arkitektoniske perlen, tegnet av LundHagem arkitekter.

 

Den 180 kvm store eneboligen går over to plan, og har flere tekniske detaljer som Botrends-lesere har latt seg begeistre av.

 

På taket er det 26 solcellepanel som forsyner boligen med strøm. Ved siden av disse, er det to solfangere. De varmer opp vann som går til husholdningen. Solcellepanelene produserer nok strøm til å lade to el-biler året rundt.

 

Haugland tror også at all teknikken kan ha bidratt til lesernes begeistring under kåringen.

 

Solceller og solpaneler på taket av huset. FOTO: BETTINE NICOTRA

- Det er veldig gøy at vi vant, og vi opplever at folk er nysgjerrige på teknikken i huset. Vi får mye positiv respons, og mange lurer på hvordan de kan ta i bruk ny teknologi i sine prosjekter, sier Bjørn K. Haugland.

 

Han er bærekraftsdirektør hos DNV GL, og har dermed en spesiell interesse for miljø og bærekraftighet.

 

- Gjennom jobben har jeg et ekstra engasjement og glød for dette. Det har vært fint å kunne kombinere interessen for miljø med husbyggingen, sier han.

 

Her kan du lese om flere hjem på Nesøya

 

Sønnen i huset, Brede (14), trives best i vinduskarmen med utsikt over Oslofjorden. FOTO: KARL BRAANAAS

Uteplass på østsiden

 

For å få det huset de ønsket seg, arrangerte Heidi Tolo, som er interiørarkitekt og partner i firmaet IARK, en konkurranse mellom tre arkitekter. Den vant (Svein Lund i) Lund Hagem arkitekter.

 

- Vi fikk tre vidt forskjellige tegninger fra arkitektene.  LundHagem var den eneste som tegnet  uteplass   på østsiden av huset, noe som skulle tilsi mindre sol. Men vi opplever det motsatte. Solen kommer over hustaket her. Det var huset han tegnet som traff oss best, forklarer Heidi.

 

Boligen har store, åpen rom og glassflater mot sjøen. Det kan fort bety stort varmetap, noe arkitekt og huseier har veiet opp mot ved å isolere vegger og tak andre steder.

 

Dessuten er det 3-lags gassfylte vindusglass som bidrar til å redusere varmetapet.

 

Utsikten fra både stue, soverom og takterrasse er noe enhver vil misunne familien som bor her. Samtidig har de en nærhet til naturen på vestsiden og foran huset. Her opplever de hvordan lyset forandrer seg gjennom dagen, og kan bivåne et rikt dyreliv utenfor vinduene.

 

- Den første tiden etter at vi flyttet inn, sto vi opp en time tidligere om morgenen, bare for å sitte her og se ut av vinduet. Det var helt spesielt, sier Bjørn.

 

Vanskelig byggeprosjekt ble drømmehus

 

Huset har skyvedører og er innredet etter feng-shui prinsipper. FOTO: BETTINE NICOTRA

Flotte hjem

Kåringen av Årets Botrend-hjem ble lansert i begynnelsen av desember 2016, og pågikk frem til nyttårsaften.

 

10 nominerte kandidater kjempet om seieren, og alle kandidatene   kan du lese mer om her.

 

Gjennom året har Botrend-redaksjonen besøkt mange fantastiske hjem, stor og små,   rekkehus,   eneboliger  og  leiligheter.   Noen  fritidsboliger  har vi også laget reportasjer fra.

 

Har du tips til redaksjonen om hjem, hytter eller hus vi bør besøke, så nøl ikke med å  sende oss en e-post.

 

Les mer på Botrends forside

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

 

Åpen kjøkkenløsning med mange finurlige løsninger. FOTO: BETTINE NICOTRA
Huset er tegnet av LundHagem arkitekter. FOTO: BETTINE NICOTRA
Inne i skapet skjuler komfyr og kokeplater seg. FOTO: KARL BRAANAAS
Huset er selvforsynt med strøm. FOTO: BETTINE NICOTRA
Les mer

Vis personlighet med bokhyller

Nå er det inn med bokhyller.

Publisert 13. januar.2016 av Bjørg Owren/ifi.no

Nå skal det være bokhyller, fra vegg til tak. De er vår tids settekasse.

Les mer

– Det var du som bestemte hvordan pendlene skulle henge, ikke sant? Lars Kristian Amundsen (42), hotelldirektør ved Radisson Blu på Fornebu, spør en av resepsjonistene som står bak den nye disken i skinn. I fem måneder har teamet jobbet seg gjennom en total oppussing av fellesområdene. – De siste årene har vi pusset opp jevnt og trutt – både kjøkken, rom og bad, sier han. Men nå var det på tide å ta tak i lobbyen og resepsjonen, baren med den intime restauranten og kurs og

Les mer
Annonse

 Når man først har tatt avgjørelsen om å selge, er man ofte ferdig med boligen. Men siste innsats er avgjørende for et godt salg. Ofte kan små detaljer utgjøre den store forskjellen. Med litt investering i maling, noe egeninnsats og nytt interiør kan boligen fremstå som ny.

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland