Publisert 09. februar.2016 av

Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag feires 14. februar hvert år. I år deles dagen med en annen kjent og kjær merkedag – Morsdagen. Den faller hvert år på den andre søndagen i februar, som i år også er Valentines Day.

 

Så hva med å hylle både mor og kjærligheten på søndag? Vi har samlet et knippe av vårens nyheter – både som inspirasjon og forslag til hva en designbevisst mor eller kjæreste kan ønske seg.

 

Butikker var raskt ute med å tilby varer til festdagene. Men en hjemmelaget kake, et håndskrevet kort eller en blomsterbukett gjør også susen.

 

Det viktigste er tross alt å hedre både mor og kjærligheten – og det har som kjent ingen pris.

 

Les mer om interiør og design på Botrend her.

Med kvinnen i sentrum

Både Valentinsdagen og Morsdagen har kvinnen i sentrum. Det hadde også den danske kunstneren og illustratøren Bjørn Wiinblad. De senere årene har hans designunivers fått en ny renesanse gjennom relanseringer og videreutvikling av hans signaturprodukter gjennom Rosendahl Design Group. Vårens nyheter er hans klassiske sylindervase og skål i grått og rosa – alle med kvinnen i sentrum.

 

Skålene Verona og Philippa kommer i to forskjellige størrelser, og egner seg til både dekorering og servering. Telysestaken Linette og sylindervasen Olympia kommer i den nye grå-fargen, mens Lily sylindervase tilbys i den tradisjonelle blåfargen. Nyhetene koster fra 129,- til 999,- for den største vasen.

 

 

Gled mor eller kjæresten med en blomst i vårens trendfarge. FOTO: MESTERGRØNN

Også den norske tradisjonsrike sengetøysprodusenten Høie har mye grått og rosa i sine nyheter. I tråd med den natursterke trenden, er rå materialer som sten, tre, keramikk og bambus fremtredende i Høies nye sengetøydesign. Kolleksjonen rommer flere nye sengesett og pledd, og koster fra 390,- til 500,- for pleddene.

 

Røros Tweed satser internasjonalt med noen av Norges beste designere.

Vetle i teracotta-farge fra Høie. FOTO: MARGARET DE LANGE
Grå og rosa skåler fra Bjørn Wiinblad. FOTO: ROSENDAHL DESIGN GROUP

Gaver som smaker

I forbindelse med lanseringen av vinen Gentlemans Collection gjennomførte den australske vinprodusenten Lindemans en undersøkelse blant skandinaviske menn og kvinner. Den viste at forventningene til en gentleman i 2016 gjenspeiler moderne verdier, men at det å være en moderne gentleman nettopp ikke er så enkelt og veldefinert som det pleier å være.

 

For mens en gentleman opprinnelig var en mann av edel byrd med rett til å være våpenskjold uten å tilhøre høyadelen, forbindes ordet i dag med en hensynsfull og oppvartende mann.

 

Slik pusset de opp 70-tallshuset på kun 10 uker.

 

Så vil du varte opp søndag 14. februar kan kanskje Lindeman’s Gentlemans’s Collection fra Puglia være et alternativ? Vinen har toner av mørke frukter, kaffe og sjokolade, og kommer både på flaske og i Bag-In-Box til 134,90,- og 439,90,-.

 

Å varte opp med en kake eller en pai vil også være kjærkomment for de fleste. Denne våren kommer Rosendahls Grand Cru serie med mange flotte designyheter til kjøkkenet. I mer enn 20 år har det danske merket satt multifunksjon og hverdagseleganse på bordet – med de hvite rillene som seriens kjennetegn.

 

Tertefatet har ny grafisk design, og ekstra høy kant som gir rom for fyldige paier – enten det er til en salt Quiche Lorraine eller søt bærterte. Fatet er i hvit, ildfast porselen og koster 399,- (veiledende).

 

Fra samme serie kommer også et sett med nye eggeglass. Glasset følger eggets ovale form, men har et firkantet preg som en følge av Grand Crus karakteristiske riller. Eggeglasset måler 5 cm, har mattglasert porselen på utsiden og blank innvendig glasur. Veiledende pris for ett sett er 199 kroner.

 

Nå er det trendy å ha et koselig hjem.

Gentlemans collection, Puglia 2014. FOTO: LINDEMANS
By på nykokte egg med eggeglass fra Grand Cru. FOTO: ROSENDAHL DESIGN GROUP

For den designbevisste

Italienske Alessi har også en rekke velsmakende nyheter å by på denne våren. Merket som betegner seg som et «forskningslaboratorium for kunsthåndverk» kommer nå med alt fra konvoluttholdere i stål til en serie originale vegg-klokker.

 

Arkitekten Daniel Liebeskind har designet Time Maze – et rødlakkert veggur i stål til 1.600 kroner. Mens Giulio Lacchetti har laget to rimeligere varianter: Ora Out er til oppheng på utvendige hjørner, mens Ora In henges på innvendige hjørner. Begge klokkene er laget i hvit eller oransje termoplast og koster 850 kroner.

 

Fra Alessi kommer også salatskål og salatbestikk i rustfritt stål. En mor eller kjæreste kan nemlig aldri få nok av serveringsskåler eller salattilbehør. Så vil du klinke til med en ekstra flott gave i år, kan dette være tingen. Bestikket koster 460 kroner, mens bollene koster 640 for den minste og 1.730 for den største.

 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Ora-klokke for innvendige hjørner. FOTO: ALESSI
Salatbolle fra Human Collection. FOTO: ALESSI
Salatbestikk fra Human Collection. FOTO: ALESSI
Publisert 07. april.2017 av

Til påske dekker interiørstylist Tone Kroken selvsagt et lekkert festbord.

 

Bordekkingen er rustikk med gull – ikke gult.

 

- Mitt tips er at man ikke velger for mange farger når man dekker bord. La heller fargene i maten komme frem, sier hun.

 

Selv har hun dekket et bord i sort, brunt, grått og gull.

 

Serviset er grått og tøft, og linduken er sort.

 

- Men ønsker du et mer elegant påskebord, kan du velge hvit linduk. Så enkelt forandrer man uttrykket fra røft og tøft til elegant og stilig, forteller Tone Kroken.

 

Guide til runde spisebord

Tone Kroken er stylist for flere norske magasin, i tillegg til at hun styler for TV og tar reklameoppdrag. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Løkblomster hører med. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Man tager hvad man haver

Bordet har hun dekorert med påskeegg, brun fjærpynt og løkblomster.

 

- Jeg må også alltid ha hvite telys på bordet når jeg dekker til fest. Det hører med!

 

Dekorasjonen bør ifølge stylisten være i ulike former og høyder.

 

- Denne gangen ble fløtemuggen og sukkerkoppen til vaser. Jeg bruker alltid å se hva jeg har i skuffer og skap og bruke det jeg har, sier hun.

 

Så lenge dekorasjonen går i samme fargetone, så blir det fint selv om tingene egentlig ikke matcher, mener stylisten.

 

Se blomsterdekoratørens påskeblomster

Allergisk mot å stryke? Velg linduk og linservietter. De kler å være skrukkete. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Maleriet har datteren malt. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Tradisjoner

Påsken handler om nostalgi og tradisjoner, også for Tone Kroken.

 

Derfor er det ekstra hyggelig med maleriet over spisebordet som datteren Emma har malt.

 

Det lille fatet med liljekonvaller har også stor affeksjonsverdi.

 

- Det må alltid være med for det gir meg den deilige vårfølelsen!

 

Ønsk fuglene velkommen med hjemmelaget fuglekasse

Stylisten er veldig glad i fatet med liljekonvaller. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Tips: velg en fargeskala og miks som du vil med ting og tang. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Les mer på Botrends forside her

 

Gi oss gjerne tilbakemelding, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Hvor gøy er det ikke når det spirer og gror i vinduskarmen? For å så karse trenger man: Karsefrø, en potte (et halvt eggeskall, bunnen av en melkekartong, en kopp eller en frokostskål), bomull og vann. Fyll potten med bomull, hell vann over og strø på frøene. Etter noen dager vil dere se at det begynner å spire og gro, og etter en ukes tid er karsen klar for å spises. Husk å holde bomullen fuktig hele tiden. Karse er godt på brødskiven med gulost, leverpostei eller kjøttpål

Les mer

I høst gikk interiørstylist Tone Kroken løs på den slitne leiligheten i Bygdøy Allé. Det var takhøyden, stukkaturen og ikke minst balkongen som lokket henne til å kjøpe leiligheten. Det siste halvåret har hun tatt for seg rom for rom. Magefølelsen har hele tiden vært avgjørende for valgene hun har tatt. Og endelig er hun ferdig med alle rommene, bortsett fra gjesterommet og gjestebadet som skal stå klart i løpet av et par uker. Se hvordan hun har innredet soverommet

Les mer
Annonse

Hos Fyr & Flamme er grillsesongen langt fra sesongbasert. Det moderne utleielokalet har sitteplasser til 50 personer, et storkjøkken med alle fasiliteter og en lounge med barløsning. Et avansert grillrom der du kan grille og røyke maten innendørs, er elegant integrert bak hele glassflater. Et innholdsrikt konferanserom er tilgjengelig for møter og annen kursvirksomhet. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland