Publisert 12. februar.2016 av

I alle år har blogger og interiørstylist Anine von Krogh (33) ventet på at mannen Fredrik von Krogh (40) skal ta initiativ til å feire Valentinsdagen.

 

– Men etter 10 år sammen uten en eneste feiring, sett bort fra et restaurantbesøk, tar jeg nå saken i egne hender, sier Anine og ler.

 

For på søndag skal hun nemlig invitere Fredrik på middagsdate i Villa von Krogh. Etter at barna har hoppet til køys, skal paret sammen lage en treretters middag, komponert av Anine selv.

 

Gavetipsene til mor og kjæresten.

Anine von Krogh inviterer mannen Fredrik på middagsdate. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Treretters middag i hjemmet. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Mannens favorittdessert

Invitasjonen til mannen har hun skrevet på kritt-tavlen i gangen. Til forrett blir det kamskjell med blomkålpure, og hovedretten vil bestå av Fredriks selvskutte hjort. Til dessert har Anine valgt mannens favorittdessert, sjokoladefondant.

 

– Og så er det typisk med sjokolade på Valentine´s Day, så derfor valgte jeg sjokoladefondant som er både enkelt og godt, forklarer Anine.

 

Les Fannys morsomme beretning fra fjorårets feiring.

Hjemmelaget fondant med vaniljeis og fiken slår ikke feil. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Etter 10 minutter i ovnen er desserten klar. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Myk og saftig fiken som tilbehør. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Dryss litt melis over sjokoladefondanten for siste finish. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Til Anine, fra Anine

Med hvite roser, ferskenfargede nelliker og eukalyptus tryller Anine frem en lekker blomsterbukett som kan stå på spisebordet.

 

– Jeg bare elsker blomster, så denne blomsterbuketten er fra meg selv, til meg selv, sier hun humoristisk.

 

Eukalyptus lukter godt og gjør seg også når den er tørket.

 

Se hvor lett du kan lage islykt.

En kombinasjon av hvit, grønn og ferskenfarge. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Anine tar saken i egne hender og lager en bukett til seg selv på årets Valentinsdag. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Anine liker å spe på med eukalyptus for å tilføre mer grønt til blomsterbuketten. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Bevarer gnisten i en hektisk småbarnshverdag

For Anine og Fredrik er ikke Valentinsdagen en spesielt viktig merkedag.

 

– Men det er en dag der man har anledning til å gjøre noe ekstra hyggelig for noen man er glad i, sier Anine om hennes tanker rundt skikken som ikke er like utbredt i Norge.

 

Hun mener det er viktigere å være romantisk i hverdagen resten av året. Og for å bevare gnisten i en hektisk småbarnshverdag er det ifølge Anine viktig å sette av tid til hverandre.

 

– Vi spiser gjerne middag sammen alene, eller drar på kino. Men aller viktigst er det å flørte litt i hverdagen. Jeg flørter mye med Fredrik og klyper ham ofte på rumpa, sier hun og ler.

 

Og rådet til andre håpefulle før søndagens feiring er klart.

 

– Ikke vent på at partneren din skal arrangere Valentine´s Day. Gjør det selv!

 

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Bordet er dekket med arvede tallerkener og rosa skåler. Portvinsglassene har Anine også arvet, og kaffekoppene er fra Villeroy & Boch. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Anines tips til aktiviteter og gaver som ikke koster skjorta

  • Arranger en romantisk filmkveld med ost og kjeks.

 

  • Inviter til middagsdate hjemme, eller dra ut på restaurant.

 

  • Lag et hjemmelaget kort eller kjærlighetsbrev.

 

  • Gi massasje til partneren din, eller lag hjemme-spa på baderommet.

 

  • Finn på en aktivitet. Kanskje har dere en felles interesse? Pakk ryggsekken og gå en tur i marka, eller dra på skitur med Kvikk Lunsj på innerlommen.
Romantisk dessert for to. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Oppskrift på Anines sjokoladefondant

Dette trenger du til tre sjokoladefondanter:

 

  • 1 plate kokesjokolade
  • 100 gram smør
  • 3 egg
  • 1,5 dl mel
  • 1 dl sukker
  • melis, vaniljeis og fersk fiken som tilbehør

 

Slik går du frem:

 

Smelt sammen sjokolade og smør i en kjele. Tilsett sukker, og rør til alt er smeltet. Avkjøles.

 

Tilsett et helt egg, og to eggehviter. Visp godt sammen.

 

Sikt inn mel. Rør godt til du får en jevn blanding.

 

Hell røren i tre ildfaste former og stek på 200 grader midt i ovnen, i 10 minutter.

 

Dryss litt melis over for siste finish. Serveres i en skål med vaniljeis og fersk fiken til, eller med annet godt tilbehør du måtte ha for hånden. Nam!

For Anine handler ikke Valentinsdagen om de store og dyre gavene, men om å sette av tid til hverandre. FOTO: JOAKIM S. ENGER

 

Denne saken ble første gang publisert i 2016

 

Les mer på Botrends forside

 

Gi oss gjerne tilbakemelding her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Publisert 17. juni.2017 av

I 1987 tegnet Jones og Stenstadvold Arkitekter en high tech-bolig, bedre kjent som ufo-en på Bærums Verk, som et bidrag til boligutstillingen «Bygg for Fremtiden».  

 

Utstillingen var den andre i rekken av boligutstillinger etter initiativ fra Foreningen Norske Boligutstillinger.

 

Huset skulle være fremtidsrettet, og resultatet ble en enebolig av de sjeldne.

 

Huset er reist på samme prinsipp som oljeplattformene, altså en stålkonstruksjon på fire søyler.

 

I stuen var det både boblebad og åpen peis, det eksklusive materiale corian ble brukt på både kjøkken og bad, en heis skulle ta deg opp i huset fra garasjen, og som den eneste eneboligen i landet, hadde huset elektriske persienner med følere.

 

Styringspanelet i huset var enormt.

Boligen er bygget på samme prinsipp som en oljeplattform. FOTO: PRIVAT

Falt for huset

Da Merete Inderberg så annonsen for huset i avisen drøyt ti år senere, var hun solgt. 

 

– Jeg falt for huset med det samme og husket det fra boligutstillingen. Med de store vinduene fikk man naturen inn i stuen, og huset var ideelt for å samle familie og venner. Boblebadet i stuen var «harry», men kunne jo bare fjernes. Åpen kjøkken- og stue-løsning var heller ikke vanlig på den tiden, men det gjorde huset større og lysere, og ideelt for oss som da hadde to små barn, forteller Merete.

 

Mens svigerforeldrene kun så hvor rart huset var, så Merete og mannen Sverre kun muligheter for hvor fint det kunne bli etter totalrenovering.

 

Slik gjorde de om det gamle tømmerhuset til moderne familiebolig

 

– Huset kunne nok vært plassert hvor som helst, og jeg ville likevel kjøpt det. Så godt likte jeg det. Den optimale beliggenheten hadde vært ved sjøen med alle disse vinduene, men vi er glad for nærheten til skogen, Bærums Verk og den forholdvis korte avstanden til Oslo sentrum, samtidig som det er et godt miljø her, og ikke minst rolig og vakkert, sier hun.

Merete trives godt i den originale boligen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Spisestuen har Merete nylig byttet ut og er kjøpt brukt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Peisen brukes jevnlig og stuen er et naturlig samlingspunkt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Vil pusse opp

 

Da hun og Sverre overtok boligen, ble det umiddelbart iverksatt en totalrenovering av huset for å få vekk «80-talls faktoren». Dermed ble også boblebadet fjernet. 

 

– Kun det ene badet, originalt fra 87, og kjøkkenet fra Leicht, er det eneste som fremdeles står så godt som urørt, men nå får vi vel slippe nostalgien og pusse opp det også, forteller Merete. 

 

Heisen som var i huset ble fjernet før paret flyttet inn, men styringsrommet i huset har de oppgradert. 

 

– Inne fjernet vi aller først vegg til vegg-teppet som var i alle rom, og erstattet det med nytt heltre Jatoba gulv. Vi etterisolerte også huset og erstattet alle veggene inne med nye. Enkelte vinduer er også fornyet, et av dem erstattet med vegg med gasspeis, forteller hun. 

 

Etter overtakelse har de også tatt vekk takterrassen de forrige eierne laget, for å stramme opp «looken» utvendig.

 

Peisen midt i stuen er nå blitt biopeis, slik at den enorme avtrekkshetten er borte.

 

Les også: Dette hjemmet er alt annet enn svart-hvitt

 

 

Badet er originalt og noe uvanlig dekket med speil på alle vegger og tak. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

 

To av tre bad er også pusset opp.

 

Ute har Merete og Sverre  malt fasaden, fjernet gammel solskjerming ute med ny inne, tatt vekk minst 12 store grantrær i hagen, sådd plen og laget terrasser.

 

Dessuten er massevis av blomstrende planter innkjøpt hvert år. 

 

I hele huset går vinduene fra gulv til tak, og flere steder kan de skyves helt opp.  

 

– Aftensolen kommer inn her, og det har flere ganger hendt at vi har åpnet opp og solet oss fra kjøkkenet. Det blir som en terrasse som er inne. Veldig praktisk, forteller Merete. 

Kjøkkenet har også for det meste stått urørt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Peisen midt i stuen er nå blitt biopeis, slik at den enorme avtrekkshetten er borte. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Bygget med kvalitet

Da huset ble bygget på slutten av 80-tallet var det kun det beste av materialer og innredning som ble brukt, noe familien har fått godt utbytte av.

 

Verken hovedbadet eller kjøkkenet har de gjort noe med, foruten å erstatte alle hvitevarer, og de har ikke hatt problemer med hverken innredningen eller stilen, som uten tvil var forut for sin tid.

 

Les også: Sunniva trives i mørke omgivelser

 

Merete elsker visuelle opplevelser, og tidløst kvalitetsdesign har også vært viktig når hun har innredet hjemmet. 

 

– Jeg elsker en god atmosfære med masse levende lys, friske blomster og kule puter i sofaene. Samtidig er det viktig at det ikke blir for mye visuelt støy. Det skal være vakre og stilrene ting vi bruker, mener hun. 

 

Merete er miljøbevisst, og flere elementer i stuen er gjenbruk med ting hun har funnet på nett i stedet for i butikker. 

 

 

Spisestuen har Merete nylig kjøpt brukt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

– Jeg liker å fornye hjemmet innimellom, og da er det fint å både kunne selge og kjøpe brukt. Spisestuen og et supertøft bilde er de siste innkjøpene vi har gjort, kjøpt nesten ubrukt, smiler hun.

 

Skinnstolene er også et bruktkupp. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Fornøyde eiere

Merete og familien trives godt i den originale eneboligen, og mye skal til for å få henne ut derfra.

 

– Jeg tror aldri vi kommer til å selge dette stedet, smiler hun. 

Denne kjøkkendelen har Merete nylig innredet til lesekrok. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Rundt hele huset er det store vinduer som gir mye lys, selv på soverommet. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Kjøkkenet er enkelt innredet med friske detaljer. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Ufo-boligen på Bærums Verk. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips og innspill? Ta kontakt her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no

Les mer

- Jeg husker da jeg begynte å nærme meg rundt tusen følgere at jeg tenkte: ”jøss!”, men nå om dagen tenker jeg lite på antallet som følger meg, men at det jeg legger ut er noe jeg og andre kan sette pris på. Vibeke hadde blogget om sin landlige livsstil i idylliske Heistad ved Porsgrunn i Telemark siden 2011. Interiør, billedkunst og ”the country life” var hennes store hobby. Men det var først da noen iherdige lesere begynte å mase om at hun burde komme seg på Instagram at

Les mer

Mulig du, som meg, reflekterer litt over at nå er vi jammen kommet halvveis ut i 2017 straks alt. Og ja, det stemmer, det er bare et halvår igjen til jul. Men la oss dvele litt mer ved sommervarme og fellesferie enn akkurat julepynten nå. Les flere innlegg fra Bonaturlig 

Les mer
Annonse

Ditt drømmekjøkken er produsert med omsorg og presisjon, ved et tradisjonsrikt treforedlingsfirma i Ballingslöv, Skåne. Drømmekjøkkenet har produsert kjøkken preget av hverdagsglede siden 1929. Interiør påvirkes av trender, godt håndverk av yrkesstolthet. Du kan derfor være sikker på at ditt Drømmekjøkken er produsert i et ærlig materiale, med utførelser tilpasset tidens tendenser.

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland