Publisert 12. februar.2016 av

I alle år har blogger og interiørstylist Anine von Krogh (33) ventet på at mannen Fredrik von Krogh (40) skal ta initiativ til å feire Valentinsdagen.

 

– Men etter 10 år sammen uten en eneste feiring, sett bort fra et restaurantbesøk, tar jeg nå saken i egne hender, sier Anine og ler.

 

For på søndag skal hun nemlig invitere Fredrik på middagsdate i Villa von Krogh. Etter at barna har hoppet til køys, skal paret sammen lage en treretters middag, komponert av Anine selv.

 

Gavetipsene til mor og kjæresten.

Anine von Krogh inviterer mannen Fredrik på middagsdate. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Treretters middag i hjemmet. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Mannens favorittdessert

Invitasjonen til mannen har hun skrevet på kritt-tavlen i gangen. Til forrett blir det kamskjell med blomkålpure, og hovedretten vil bestå av Fredriks selvskutte hjort. Til dessert har Anine valgt mannens favorittdessert, sjokoladefondant.

 

– Og så er det typisk med sjokolade på Valentine´s Day, så derfor valgte jeg sjokoladefondant som er både enkelt og godt, forklarer Anine.

 

Les Fannys morsomme beretning fra fjorårets feiring.

Hjemmelaget fondant med vaniljeis og fiken slår ikke feil. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Etter 10 minutter i ovnen er desserten klar. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Myk og saftig fiken som tilbehør. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Dryss litt melis over sjokoladefondanten for siste finish. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Til Anine, fra Anine

Med hvite roser, ferskenfargede nelliker og eukalyptus tryller Anine frem en lekker blomsterbukett som kan stå på spisebordet.

 

– Jeg bare elsker blomster, så denne blomsterbuketten er fra meg selv, til meg selv, sier hun humoristisk.

 

Eukalyptus lukter godt og gjør seg også når den er tørket.

 

Se hvor lett du kan lage islykt.

En kombinasjon av hvit, grønn og ferskenfarge. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Anine tar saken i egne hender og lager en bukett til seg selv på årets Valentinsdag. FOTO: JOAKIM S. ENGER
Anine liker å spe på med eukalyptus for å tilføre mer grønt til blomsterbuketten. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Bevarer gnisten i en hektisk småbarnshverdag

For Anine og Fredrik er ikke Valentinsdagen en spesielt viktig merkedag.

 

– Men det er en dag der man har anledning til å gjøre noe ekstra hyggelig for noen man er glad i, sier Anine om hennes tanker rundt skikken som ikke er like utbredt i Norge.

 

Hun mener det er viktigere å være romantisk i hverdagen resten av året. Og for å bevare gnisten i en hektisk småbarnshverdag er det ifølge Anine viktig å sette av tid til hverandre.

 

– Vi spiser gjerne middag sammen alene, eller drar på kino. Men aller viktigst er det å flørte litt i hverdagen. Jeg flørter mye med Fredrik og klyper ham ofte på rumpa, sier hun og ler.

 

Og rådet til andre håpefulle før søndagens feiring er klart.

 

– Ikke vent på at partneren din skal arrangere Valentine´s Day. Gjør det selv!

 

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Bordet er dekket med arvede tallerkener og rosa skåler. Portvinsglassene har Anine også arvet, og kaffekoppene er fra Villeroy & Boch. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Anines tips til aktiviteter og gaver som ikke koster skjorta

  • Arranger en romantisk filmkveld med ost og kjeks.

 

  • Inviter til middagsdate hjemme, eller dra ut på restaurant.

 

  • Lag et hjemmelaget kort eller kjærlighetsbrev.

 

  • Gi massasje til partneren din, eller lag hjemme-spa på baderommet.

 

  • Finn på en aktivitet. Kanskje har dere en felles interesse? Pakk ryggsekken og gå en tur i marka, eller dra på skitur med Kvikk Lunsj på innerlommen.
Romantisk dessert for to. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Oppskrift på Anines sjokoladefondant

Dette trenger du til tre sjokoladefondanter:

 

  • 1 plate kokesjokolade
  • 100 gram smør
  • 3 egg
  • 1,5 dl mel
  • 1 dl sukker
  • melis, vaniljeis og fersk fiken som tilbehør

 

Slik går du frem:

 

Smelt sammen sjokolade og smør i en kjele. Tilsett sukker, og rør til alt er smeltet. Avkjøles.

 

Tilsett et helt egg, og to eggehviter. Visp godt sammen.

 

Sikt inn mel. Rør godt til du får en jevn blanding.

 

Hell røren i tre ildfaste former og stek på 200 grader midt i ovnen, i 10 minutter.

 

Dryss litt melis over for siste finish. Serveres i en skål med vaniljeis og fersk fiken til, eller med annet godt tilbehør du måtte ha for hånden. Nam!

For Anine handler ikke Valentinsdagen om de store og dyre gavene, men om å sette av tid til hverandre. FOTO: JOAKIM S. ENGER

 

Denne saken ble første gang publisert i 2016

 

Les mer på Botrends forside

 

Gi oss gjerne tilbakemelding her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Publisert 28. mars.2017 av

Er du en av dem som stadig kjøper nye lamper, men fremdeles synes det er mørkt hjemme?

 

Lysdesigner Marianne Bjerke i Lyskonsept opplever ofte at kunder har gått til innkjøp av nye gulvlamper, bordlamper og vegglamper – til liten nytte.

 

- Grunnbelysning som downlights eller spotter må alltid på plass først, sier hun.

 

Ifølge Bjerke er komposisjon viktig.

 

- Komposisjon er alfa og omega og jeg jobber alltid med balansen i et rom samtidig som det skal ha en rød tråd. Det er også viktig å bryte opp med andre elementer, sier hun.

 

Med det mener hun at man også bør kombinere pendler, takkroner, gulvlamper, bordlamper og vegglamper i hjemmet. 

 

- Lys skal være behagelig og bidra til å gjøre opplevelsen av et rom komplett, forteller hun.

 

Og for å oppnå dynamikk bør du rette noen av spottene mot bilder og noen utvalgte detaljer. Tekstiler er også fint å fremheve, ifølge lysdesigneren.

 

- Selv har jeg valgt å lyse opp en del av sofaen. Ved å lyse opp tekstiler gir man varme til rommet, forklarer hun.

 

Slik velger du riktig utebelysning

Marianne Bjerke har hengt et smykke av en lampe over spisebordet. FOTO: BETTINE NICOTRA

Lysdesigner Tatiana Bibikova og Samsungs råd

  • Lyset bør være fordelt på flere steder i ulike høyder – i taket, på bord, på gulv.

 

  • Lys mot gulv eller teppe, mot vegger og mot vakre detaljer.

 

  • Lys opp veggen bak TV-en for å redusere kontrasten mellom TV-en og veggen.

 

  • Belysningen skal ikke blende.

 

  • Bruk varm fargetemperatur.

 

  • Utstyr lampene med dimmer.
Kontorlamper plassert på stuebordet - riktig så lekkert? FOTO: PINTEREST/ALEXIS TOUREAY

Og slik jukser du med takhøyden og romfølelsen

  • Ønsker du å gi inntrykk av høyere tak? Mal taket hvitt og plasser uplights langs veggene mot taket.

 

  • Ønsker du å gi bredde og dybde i rommet? Belys ved gulv eller bak møbler.

 

Kilde: Christiania Belysning

Tips: heng pendler i ulike høyder over spisebordet, stuebordet eller i et hjørne. FOTO: MARKSLÕJD

Les mer på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? - Send oss en mail! Husk at du kan følge oss på Instagram og Facebook under Botrend.no 

Les mer

Tenker du noen gang over hvilke materialer som er belastende for miljøet når du handler interiør? Bærekraftighet er i vinden som aldri før, også i interiør og designbransjen. Fra 8. februar til 19. mars er utstillingen «Designed to Last» å finne ved ArkDes i Stockholm, der svenske designere viser hvordan de mener du som forbruker bør tenke når du skal innrede boligen din. Utstillingen er et samarbeid mellom det svenske boligmagasinet Residence, og ArkDes.  

Les mer

For to år siden ble hun inspirert av en venninne som hadde skaffet seg bruker på bildedelingstjenesten Instagram. Hun tok noen interiørbilder av sitt nye funkishus, og ble raskt bitt av basillen. Følgerne strømmet på, og Hanne satte seg som mål å få 10.000 følgere før julen 2015. – Det tok fort av og det var selvfølgelig veldig gøy, forteller hun. 

Les mer
Annonse

SOVEROMSoverommet skal helst være et rom forbunnet med hvile og avslapning, så velg for eksempel en mørk, dyp og matt farge på veggen for å skape et lunt rom, med hotellfølelsen hjemme. Videre kan du velge ett bilde på den ene siden, og gi luft på den andre siden av rommet. Alternativt er en full bildevegg eller ett stort bilde som kan få leve alene. Alt for mye på veggen på soverommet kan skape kaos. Bruk flere puter og et fint sengetepper når du rer opp sengen. Det gir volum, o

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland