Når februar blir lang – inviter til fest

Hola, hacienda por favor - nå vil Fanny til Mexico.

Publisert 18. februar.2016 av

 

Hvis du ikke kan ferra til Mexico, må Mexico komme til deg.

 

Jeg drømmer meg bort, til hvit sand, azurblått hav og ekte taco. 

 

 

 

 

Lapp med krøllete bokstaver

 

Til den som lurte på om jeg fortsatt lå i fosterstilling mandag etter valentinsdagen, - svaret er så visst ikke.

 

Jeg fikk lang morgen, kaffe på sengen, marsipankake og kort.

 

Så nå er listen lagt skyhøyt, så høyt at Steinar Hoen ville ha slitt med å komme over. Eller ikke.

 

Jeg ble i alle fall overrasket, veldig glad og møtt i døren.

 

For selv om kaken smakte kjempegodt og de røde rosene luktet roser, var det en liten lapp skrevet med krøllete bokstaver som røsket i hjerterota, som man sier der jeg bor.

 

Fanny guider deg i gardin-jungelen

Fanny Dehn Arvesen ved kjøkkenbordet. FOTO: SOFIE DEGE DIMMEN

Akutt solsyk!

 

Halvveis i februar. Yes!

 

Selv om startskuddet gikk treigt, har dagene gått styggfort.

 

Som vanlig, rett før vinter blir til vår, drømmer jeg meg bort til et varmere sted. Jeg er ikke en av de som har reist jorden rundt, reist fra meg, før jeg fikk barn. Og naturlig nok får vi heller ikke reist så mye som jeg skulle ønske vi kunne.

 

Det er en tid for alt, kanskje.

 

Tilfeldig eller ikke, jeg lever stjernetegnet mitt. Jeg er en vannmann eller en fisk, og har alltid hatt en spesiell lengsel til havet.

 

Det kjennes som februar i hele kroppen, den rastløse tilværelsen kribler utålmodig helt til fingerspissene. En kjapp egendiagnose forteller meg at jeg er akutt solsyk, også.

 

Jeg antar at man tager det man haver, så hvis du ikke kan ferra til Mexico, må Mexico ferra til deg.

Sukkulenter og små kaktus brukt som blomst til bordet. Disse billige, fine er fra Ikea. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Sukkulenter og små kaktus gir følelse av sydligere strøk. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Panikk før middag

 

Fra en feiring, til en annen. Kanskje du, til og med, begynner å få nok.

 

Uansett. For å feire ett år, var mine nærmeste invitert til middag lørdag. Du vet, de du har snakket med den siste uken, de du ikke trenger ikke vaske badet for. Hvem jeg egentlig har prøvd å lure med å tenke på denne måten, vet jeg ikke. For selvfølgelig vil du vaske badet før du får besøk. Du vil alltid det.

 

Panikken kom torsdag kveld. Og når det butter i alle kanter, når det er så rotete hjemme at du ikke evner å ta en beslutning om i hvilken ende du skal starte, da er du i trøbbel og det var jeg.

 

Men tenk, mirakuløst og som fra en magisk nøtt kom hjelpen, la oss si at lørdagen startet med mannen på Kaffebrenneriet for en rykende fersk latte. For en lørdag!

 

Den ble så avslappende at jeg klokken fire fortsatt ikke hadde bakt, laget mat, dekket bordet eller kledd meg. Til gjengjeld hadde jeg mer energi enn jeg har hatt på lenge, hev meg rundt, stressfri og rakk alt jeg skulle.  

Fredagstaco på en annen måte, med gratinerte nachos med cheddar til forrett. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Lav terskel

 

Jeg er gjennomført, det har jeg alltid vært. Som regel tar jeg utgangspunkt i et element, i maten, dekoren eller årstid.

 

Hola, hacienda por favor – vi skal til Mexico.

 

Der har jeg aldri vært, og dit skal jeg ikke, som jeg vet med det første.

 

Men taco har de. Og mojito. Og varme dager og hvite strender.

 

Jeg slår et slag for å drømme seg bort, for å feire selv om man bare blir 31, for venninner og høylytt snakk. Og lavterskel, generelt.

 

Ha en fin kveld.

 

Tilbakemelding eller tips? Send oss en e-post. 

Lystig lag blant gode venner. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Bursdagskake må man ha. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Publisert 29. desember.2016 av

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut.

 

Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til.

 

Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt.

 

Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig

 

FOTO: SKJERMDUMP/ INSTAGRAM @TILBORDS

Tid for refleksjon

Like viktig som å dekke et hyggelig bord, er det å reflektere over året som har gått.

 

Tipper de fleste av oss har kjent på gleder så vel som på sorger.

 

Ta deg en liten pust i romjuls-bakken, tenk over hva du er takknemlig for og hva du både håper og drømmer om i 2017.

 

De største hårete nyttårsforsettene kan man kanskje like greit styre unna, men å ha en ambisjon om at man ønsker å benytte mer tid med de man er glad i, det kan være et godt og oppnåelig ønske.

Ofte er det nettopp disse vi setter oss rundt et bord med, hvor vi deler god mat, så vel som drikke og prat.

 

Jeg er tilhenger av at vertskapet har gjort ting så enkelt, men likevel har så koll på logistikken at de har god tid til å sitte  ned mellom retter og glass som fylles.

 

Besøk Bo Naturlig på bloggen her.

 

Ha noen retningslinjer

 

Om du velger å dekke et bord som er rustikt med trematerialer, kongler og julens leftovers, eller om du drar frem det som skinner og går for en litt mer glamorøs inntreden til det nye året, så er det greit å holde seg til noen retningslinjer.

 

- Husk at alle, på kryss og tvers av bordet, synes det er hyggelig å kunne se hverandre i øynene. Altså ikke ha for høye gjenstander på bordet. Velger du noe med høyde, bør det i så fall være smalt og høyt, ikke volumiøst, høyt og bredt.

 

Mer inspirasjon til borddekking her

 

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @SILJE707

Fordel pynten

Ellers er det lurt å huske på det samme som man gjør når man pynter kaker, nemlig at alle skal få et like godt stykke med like mye pynt. Fordel pynten utover bordet, ikke bare på midten, og husk å benytte lengderetningene.

 

Servietter benytter de fleste av oss til fest, men om du velger den klassiske papirvarianten, går for linservietter eller du bretter de så de utgjør et dekorativt supplement som her i form av et juletre, så er det bare din kreativitet som setter grenser.

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @MOA_HOME

 

Har du slått på kokke- stortromma og skal servere flere retter, så trenger du fort flere typer bestikk og glass.

 

En enkel huskeregel er at du alltid starter ytterst med bestikket, og jobber deg innover. Dette er en enkel måte å slippe unna med å sitte igjen med fiskekniven, når indrefiletèn entrer bordet.

 

Ellers kan du plukke frem og benytte pynt du ellers har litt her og der av i huset. Telysstaker, noen kongler, litt granbar, noe som skimrer og hyggelig belysning- slikt tilrettelegger for god feststemning.

 

 - Riktig glass er 50 % av smaksopplevelsen

 

FOTO: BO NATURLIG
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @TILBORDS
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @INGERLISELILLE

Klar for nytt år

Jeg vet hva jeg er takknemlig for dette året som har gått, og jeg er veldig klar for det nye året.

 

Med stormen «Urd» hylende utenfor vinduet og på tampen av året, så avslutter jeg med å takke dere alle for engasjement, klapp på skuldra og ikke minst følget her, så vel som i øvrige sosiale medier.

 

Slik velger du riktig champagneglass

 

 

Også synes jeg vi alle bør huske på at livets oppturer ikke hadde vært så store, hvis det ikke var for samspillet og kontrastene med noen nedturer.

 

Så gjør deg klar og 2017 blir akkurat hva du gjør det til!

 

Diktet fra Kjerstin Aune gjør meg klar til å ta fatt på det nye året!

 

Livet byr på mere spenning
fart og fest og mang en vending
Her er dagen, her er året
Pakk det opp og sett av gårde.

 

Riktig godt og varmt nytt år til dere alle fra  Tina

 

Følg Tina og Bo Naturlig på  bloggen  og på Instagram på @bonaturlig

 

Mer på Botrends forside

 

SKJERMDUMP / INSTAGRAM @CGNORGE (CHRISTIANIA GLASSMAGASIN)
Illustrasjonsbilde Istock.com
Les mer

Alle som skal kjøpe bolig, også mine kunder, har en forestilling om hva de bare MÅ ha når de skal kjøpe bolig. Kanskje er det mulig å bytte ut noen MÅ ha med KJEKT å ha og dermed komme nærmere målet? 

Les mer

Nesten 30 prosent prisvekst på Obos-boliger

Obos-sjef reagerer på prisveksten.

Publisert 18. februar.2016 av Elin Reffhaug Craig

 I desember var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 63 525 kroner. Kvadratmeterprisen i desember 2016 var 2,3 prosent høyere enn i november 2016, og 29,5 prosent høyere enn i desember 2015. Det skriver selskapet i en pressemelding. Les flere eiendomsnyheter her.

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland