Publisert 04. mars.2016 av

Sensommeren for litt over et år siden flyttet Bente og familien inn i et nytt, moderne trehus i hagen til Bentes svigerforeldre på Ullern.

 

Fra et 100 kvadratmeter stort rekkehus til en spesialtilpasset bolig på 270 kvadratmeter ble lagringsplass-drømmen endelig oppfylt.

 

– Plassen, og ikke minst mer tilpasset lagringsplass, er det vi merker mest i hverdagen, sier Bente som til daglig jobber som avdelingsleder ved en barneskole i Bærum.

 

 

Få maksimalt ut av minibadet.

 

Ikke helt i vater.

 

Etter å ha sett tidligere prosjekter paret likte godt falt valget av arkitekt på en bekjent av familien – Pål Gjelseth i JTG arkitekter. Kjetil og Bente lot arkitekten få fritt spillerom.

 

– Det var helt i tråd med våre ønsker, da vi selv ikke hadde tid til eller interesse for å sette oss inn i trender og løsninger, sier Bente til Botrend.

 

I stedet lagde paret en ønskeliste for den nye boligen, med antall rom og romplassering.

 

– Resultatet har blitt et hus tilpasset vår familie og våre behov, sier den praktiske moren som blant annet ønsket alle soverom plassert i andre etasje, i tilknytning til vaskerommet.

 

Saken fortsetter under bildene

 

 
This poll is closed! Poll activity:
Start date 28-11-2016 19:21:02
End date 31-12-2016 23:59:59
Poll Results:
Syns du Røa-boligen fortjener å bli årets Botrend-hjem?
 
Bentes trives i sitt nye kjøkken. FOTO: EVA GROVEN
Trehus med mørkebrunt stående panel og jernvitriolbehandlet panel utvendig. FOTO: EVA GROVEN
Møbelsnekkeren har laget spisebordet med tilhørende sittebenk på kjøkkenet. FOTO: EVA GROVEN
Sorte Spinning BH2 pendellamper fra &tradition. FOTO: EVA GROVEN

Interiør tegnet av møbelsnekker

I hver sin del av huset er kjøkkenet og stuen plassert, med adkomst og trapperom i midten.

 

– Her er familien skjermet mot innsyn, samtidig som åpningene skaper god kontakt med hagen, lyset og himmelen, sier Pål Gjelseth.

 

Heges interiørdrøm ble virkelighet.

Stort sett alt interiør er tegnet av ham, og utført av møbelsnekker Jan Jorde. De mange skuffer og skap i hvitmalt tre og eik er glatte med push open-funksjon.

 

I det kritthvite, store kjøkkenet er også det meste laget av møbelsnekkeren. Som det stilige spisebordet, og sittebenken med lagringsplass under vinduet.

Materialer som eik, hvitmalt tre, stål og betong er gjennomgående i boligen. FOTO: EVA GROVEN
Grått timeglass, stearinlys og blomstervaser på brettet fra Munk Collective. FOTO: EVA GROVEN

Her kan barna hjelpe til

I de store vinduskarmene har Bente plassert stearinlys og blomster.

 

– Vi prioriterte stort kjøkken, da det er her vi stort sett oppholder oss. Her kan vi lage mat, samtidig som vi er sammen med gjestene, sier Bente, som har vært lur.

 

Skuffer i underskapene gjør det enkelt for barna å hjelpe til med å rydde ut av oppvaskmaskinen. Og bekjente har latt seg inspirere.

 

– Flere vi kjenner bygger et kjøkken med mange av de samme detaljene som vi har valgt, sier hun og trekker opp rullegardinen på skapet. Bak her skjules vannkokeren.

 

Med vannbåren varme i alle gulv er det ingen fare for å fryse på tærne. Men ekstra stemningsfullt blir det likevel når Bente setter fyr på noen vedkubber i den lekre peisen i stuen. Her har også møbelsnekkeren satt sin finish – med plassbygd åpen bokhylle i eik.

 

(Saken fortsetter under bildene.)

 

Bevarte stilpreget og atmosfæren.

 

Den hvite ståltrappen levert av Sundby Trapper er sveiset sammen på stedet. FOTO: EVA GROVEN
Glatte eikeskap med push open-funksjon i entreen. FOTO: EVA GROVEN.
Stilrent gjestebad i første etasje. FOTO: EVA GROVEN

Rene flater og få ting

– Jeg liker kombinasjonen av treverk, glass og betong. Det gir et varmt og moderne uttrykk, sier Bente.

 

Stilen er moderne, med rene flater og få ting.

– Viktig for meg når jeg innreder er at det må være praktisk og fint. I dette huset er det ikke rom for de store forandringene, men jeg liker å flytte rundt på pyntegjenstander, sier hun.

 

Mest fornøyd er småbarnsmoren med at boligen rommer alt familien kan drømme om – store skap og mye lagringsplass, som gjør det enkelt å holde hjemmet ryddig.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

 

Les flere saker på Botrends forside her.

Gangen i andre etasje utenfor barnerommene fungerer som gang og walk-in-closet i ett. Legg merke til den praktiske og flyttbare stigen. FOTO: EVA GROVEN

Moderne enebolig

  • Moderne enebolig på 270 kvadrat-meter, over tre plan.

 

  • Tegnet av Pål Gjelseth i JTG Arkitekter.

 

  • Interiør utført av møbelsnekker Jan Jorde i Framnæs Interiør.

 

  • Utvendig en kombinasjon av brunt stående panel, og jernvitriolbehandlet panel som gråner med tiden. Sorte og grå vinduskarmer, og grått inngangsparti.

 

  • Her bor: Bente (40) og Kjetil (41), Kaja (9) og Jakob (11).

 

  • Inspirasjonskildene mine: – Jeg henter inspirasjon hos venner og når jeg leser interiørmagasiner eller titter i interiørbutikker.

 

  • Mitt yndlingssted hjemme: – Vårt nye, lyse kjøkken. Her lager vi mat og er sammen med gjester.

 

  • Det jeg ønsker meg aller mest: – Et utekjøkken som vi skal bygge til våren på plattingen utenfor kjøkkenet.

 

  • Det siste jeg skaffet til boligen: – Stolen Slow Chair fra Vitra som var en gave til oss selv på vår 10-års bryllupsdag.

 

  • Kjæreste eiendel: – Det må bli den integrerte kaffemaskinen på kjøkkenet.

 

  • Kommer aldri over dørstokken: – Klistremerker med veggsitater kommer jeg aldri til å henge på veggene.

 

  • Mitt beste innredningstips: – Sørg for å ha nok skap og skuffer til oppbevaring, slik at du kan bevare rene og ryddige flater uten for store anstrengelser.
Gul E27 pendel fra Muuto i gangen. FOTO: EVA GROVEN
Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland