Annonse

Dette er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer

Ferie og høytidsdager er dessverre høytid for innbrudd. Det er derfor viktig at du tar forhåndsregler og tenker preventivt for å bedre sikre boligen din til ferien.

 

1. La boligen se bebodd ut

Det aller beste tipset for å unngå innbrudd er å gi inntrykk av at det er noen hjemme. Ikke skru av alle lys, og invester i en smartplugg med timer. Den kan du stille slik at lyset slår seg av og på innimellom mens du er bortreist. Unngå også tom søppelkasse og full postkasse, ellers vil tyvene skjønne at huset mest sannsynlig står tomt. 

 

2. Skjul verdifulle gjenstander

Innbruddtyvene ser ofte etter små og verdifulle gjenstander som er enkle å ta med seg. Skjul derfor dyrebare smykker og ikke la de ligge lett tilgjengelig på badet eller soverommet - det er nemlig her tyvene ser først.

 

3. Lås vinduer, dører og garasje

Omtrent halvparten av alle tyver kommer seg inn i huset gjennom dører. Pass derfor på at både vinduer, dører og garasjen er låst. Det kan også være en fordel å montere doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter-, kjeller- og verandadører.

 

4. Ikke informer på sosiale medier

Legg ikke ut informasjon om at du reiser bort på Facebook, Twitter eller andre sosiale medier. Det kan være morsomt å fortelle familie og venner at du skal bort, men det du egentlig gjør er å opplyse tyvene om at huset er tomt. 

 

5. Boligalarm

Anskaff deg en boligalarm! Det er ingen tvil om at kriminelle velger hus uten alarm. Med en boligalarm har du alltid noen som passer på hjemmet mens du er borte. En boligalarm betyr sikkerhet; både for deg og din familie, kjæledyr, personlige eiendeler og verdifulle minner. 
 
I en boligalarm inngår det også ofte innbrudd-, panikk- og brannalarm, alt etter ditt behov. Vi hjelper deg å finne den billigste alarmen for akkurat din bolig og ditt behov. Fyll ut skjemaet og velg ulike leverandører du ønsker tilbud fra, og forhør deg om mulighetene for boligalarm:

Kommersielt innhold.

Det er mange gode grunner til å installere varmepumpe. I en normal husstand går 50-80% av strømforbruket til å varme opp boligen. Dette kan du redusere betraktelig med bruk av varmepumpe.

 

Men varmepumper er ikke bare nyttige på kalde, norske vinterdager. På sommerstid kan du bruke varmepumpen som air-condition og sørge for en behagelig innetemperatur.

 

Botrend samarbeider med Tjenestetorget om å gi våre lesere god økonomi knyttet til boligen. Her finner du nyttige artikler om varmepumper - og ikke minst - ved å fylle ut skjemaet under eller i artiklene, kan du få uforpliktende tilbud fra leverandører av varmepumper - helt uten kostnad for deg.

Våre artikler om varmepumper

 

Gode argumenter for å installere varmepumpe

  • Du minimerer strømforbruket
  • Du sparer miljøet
  • Du får en nedkjølet bolig på varme sommerdager
  • Du får bedre inneklima
  • Du får mer en mer attraktiv bolig

 

Flere samlesider for boligeiere hvor kan hente inn tilbud fra leverandører: Alt om boligalarm I Alt om boligforsikring I Alt om eiendomsmegling

Les mer

Eiendom Norge spår en prisoppgang på 9-11 prosent for det norske boligmarkedet neste år.  I Oslo vil den ligge på 10-12 prosent, anslår bransjeforeningen for eiendomsmeglingsforetakene. De baserer sine antagelser på de gjennomsnittlige boligprisene i 2016 som har vært alt annet enn normale. Les den siste boligprisstatistikken her. - Som i 2016 forventer vi at Oslo og omkringliggende områder vil ha en sterkere vekst enn landet for øvrig. Det er fremdeles svært få boliger for salg i

Les mer

Gjør boligen klar for kulden

Tips til å gjøre boligen klar for vinter.

Publisert 07. mars.2016 av Mari Andersen Rosenberg/Ifi

Her er seks tips for å gjøre boligen klar til vinteren. Gjør peis og pipe klare for sesongen Fyringssesongen er her, men først må sot og fastbrent smuss fra fjoråret bort. Det gjør vedfyringen både sikrere og hyggeligere. Ved å holde røykrør og piper rene, kan du forhindre pipebrann. Pipebrann oppstår nemlig når det legger seg et belegg av beksot inne i skorsteinen, som begynner å brenne. Det viktigste du må huske på er å fyre med god trekk og tørr ved, men også ved å ren

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er økonomisk rådgiver i Tjenestetorget og ekspert på privatøkonomi.BSU er Norges beste spareordningIngen over, ingen ved siden.Det er tre årsaker til hvorfor BSU er den beste spareformen - her er de:

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland