Publisert 22. april.2016 av

- Det gir bygningen en helt unik historie,  betong  er et evig materiale, sier huseier og arkitekt Franz Messel-Jenssen og klapper på veggen i gangen.

 

Huset på Jar har han og kona Helle Messel-Jenssen tegnet og bygget sammen. I 2011 kjøpte de tomten, og to år senere sto huset på eiendommen. Arkitekt-ekteparet har en forkjælighet for betong.

 

- Fordi det er et, om ikke levende, så veldig naturlig materiale. Man kan lage en form og støpe akkurat slik du vil ha det, forklarer Helle.

 

Dessuten blir betong bare finere med årene.

 

- Man trenger ikke pusse opp noe her. Om 100 år er ser det bedre ut enn i dag, forklarer Franz.

 

Byggeskikk-ros til Bærums-bolig

 

 

Helle liker spesielt godt fargetonene i gulvene.

 

- Ved å slipe og få frem snittet i steinen, får man et helt unikt liv i gulvet, sier hun.

 

Huset har mange særpreg, og gjør seg bemerket i det bratte terrenget. Eierne beskriver det «som å sitte i toppen av et tre» når de på sommeren kan nyte utsikten fra takterrassen.  Særpregene er tydelige både fordi tomten er bratt og ulendt, men også i selve materialvalget som paret har tatt: det preges av betong, aluminium og eik.

 

Valgte ferdighus - endret alt

Tomten der huset ligger er bratt. FOTO: STUDIO OSLO

Naturlig lys

Paret kom over tomten i Løvenskiolds vei på Jar da den hadde ligget ute for salg i et halvt år. For mange var nok dette en helt uangripelig tomt, en bratt og gjengrodd skrent med høye stup.

 

Hvordan i alle verden kunne man se for seg et hus her?

 

Men det kunne paret Messel-Jenssen. Slike tomter har nærmest blitt deres varemerke, og Franz har hatt lignende prosjekter før.

 

- Jeg kjørte bort 1.000 kubikk med stein før vi begynte å bygge, smiler han.

 

Se flere lekre boliger på Botrend.

 

 

 

Selve byggeprosessen tok om lag to år, og veldig mye av jobben har paret selv gjort. Gelenderet både utvendig og innvendig i trappen, er sveiset på stedet av huseieren.

 

Paret kjøpte også en gammel lastebil med kran, og slik fikk de selv satt på plass de store vinduene. Ett av vinduene i stuen veier 360 kilo, og ble heist på plass av Franz og faren hans.  At huset har store vindusflater, var nærmest et «must» for paret. Utsikten går fra Holmenkollen til Nesoddtangen fra stuevinduene. Enda bredere fra takterrassen.

 

- Vi liker å følge med på flyene på himmelen, sier de og understreker samtidig betydningen av alt det naturlige lyset som strømmer inn.

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

Soverommet har skyvedør ut mot stue og kjøkken. FOTO: STUDIO OSLO

Lange linjer

 

Kjøkkenet fra Hanstholm i Danmark går over hele den ene veggen i hovedetasjen.

 

Her har paret valgt å sette lysbokser i taket, som også blir en del av takterrassen. Kjøkkenveggen vender inn i fjellsiden, og kunne potensielt blitt en mørk vegg. Nå strømmer det naturlig lys inn ovenfra.

 

Det er Helle som har designet kjøkkenet, og paret dro til fabrikken i Danmark for å be om å få linoleumsbelagte fronter. Kjøkkeninnredningen flyter over i baderomsinnredning i rommet ved siden av.

 

Dette hjemmet ser ut som et hotell

 

Se det moderne Bærums-huset med funksjonelle løsninger

 

Saken fortsetter under bildene. 

Kjøkkenet strekker seg over hele den ene veggen og er fra Hanstholm. FOTO: STUDIO OSLO

New York-loft

 

Tanken bak prosjektet har vært å lage en følelse av at man er i en hotellsuite. Hovedsoverommet og det store badet ligger i hovedetasjen, og bruken av skyvedør gir følelsen av at alt er i ett rom.

 

- Vi ønsket en New York loft-stil, som et røft bygg. Det er rom for eldre møbler og nye materialer i en miks. Dette huset tåler jo nesten alt. Det er et romslig uttrykk, som gir rom for alle stiler, smiler Franz Messel-Jenssen.

 

Budrunde for luksusvilla til 24 millioner

 

Nylig solgte paret huset for 18,5 millioner kroner via Privatmegler Dyve og Partnere på Skøyen.

 

- Det er litt trist å selge det for vi skulle gjerne ha bodd her, sier Helle Messel-Jenssen.

 

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Har du tips til Botrend-redaksjonen - send oss en e-post

 

Utsikten strekker seg fra Holmenkollen og langt sør i Oslofjorden. FOTO: STUDIO OSLO
Peis og pipe er tegnet av huseierne. FOTO: STUDIO OSLO
Store vindusflater og enorm utsikt preger boligen. FOTO: STUDIO OSLO
Publisert 04. juli.2017 av

En sammenslåing av tre små hytter i tre og glass, signert Reiulf Ramstad arkitekter, er løsningen på hyttedrømmen for tre generasjoner av samme familie.

 

Her kan du lese flere saker om fritidsboliger

 

 

Samlingspunkt for familien

Prosjektet som har fått navnet Micro Cluster Cabin ligger på Herfell i Vestfold, mellom Sandefjord og Larvik.

 

Prosjektet ble bestilt av et par som ønsket å lage et samlingspunkt for seg og sine to voksne sønner som begge var i ferd med å bli foreldre selv.

 

De tre skråtak-formede bygningene er plassert slik at familiene kan feriere sammen, men samtidig ha sine egne private soner. To av hyttene har separate soverom, mens den tredje har felles kjøkken og oppholdsrom.

 

Slik fikk familien drømmehytte ved sjøen

 

Åpent fellesareale

- Oppdragsgiveren ønsket seg en hytte for hele familien, men den skulle også kunne oppleves som de enkeltes innbyrdes hytter
, forteller Reiulf Ramstad.

 

- Løsningen ble en samling av tre volumer som kan brukes individuelt, legger han til.

 

Hvert av husene er plassert i ly av en kolle i nordøstlig retning, noe som avgrenser og definerer tomten sammen med utsikten mot sørvest. Fellesarealet er åpnet mot utsikten med vindu i hele gavlfasaden, noe som lar det grønne naturlandskapet blir en del av rommet.

 

Sørlandets bortgjemte perler

Åpent fellesareale mellom hyttene. Foto: Lars Petter Pettersen

Glassvegger

-Vi diskuterte hvordan arkitekturen og kollen som danner en naturlig vegg av stein, sammen kunne skape et lokalt mikroklima som ville forlenge bruken av hytta fra tidlig vår til tidlig vinter, forteller Ramstad.

 

Fra fellessonen ser man ut på et åpent friareal gjennom glassveggen i gavlfasaden, mens motsatt side har fått store skyvedører i glass som kan åpnes mot uteplassen som ligger skjermet mellom hytteveggene.

 

Blålige toner på Brønnøya

 

 

 

Utpreget bruk av glass. Foto: Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen

Variert materialbruk

Landstedet har felles kjøkken og sosial sone i rommet med gavlsvegg i glass, mens soverom og bad er lagt til de mer private byggene med lukkede fasader kledd i naturpanel. Hver av disse hyttene har eget bad, et separat soverom og en rommelig hems under skråtaket.

 

De private hyttene er begge kledd i naturpanel med smale avlange vinduer, mens byggenes møtepunkter er kledd med blikkplater.

 

Både innvendig og utenpå er det benyttet treverk fra distriktet som vil gråne og gå mer i ett med de naturskjønne omgivelsene over tid.

 

Og uterommet mellom hyttene, fjellsiden og en liten separate redskapsbod, danner et skjermet tun, med en liten hageflekk.

 

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Det er benyttet treverk fra distriktet. Foto: Lars Petter Pettersen
Treverket vil gråne og gå mer i ett med omgivelsene over tid. Foto: Lars Petter Pettersen
Les mer

Huset i jungelen

Forelsket seg i yogalæreren og flyttet til India.

Publisert 22. april.2016 av Bettine Nicotra

- Yogaretreatet ligger i en jungel, så vi har banantrær og pasjonsfrukt i hagen, og sover til lyden av aper og papegøyer, sier Silje Dubey (36). Hun forteller om livet i deres primitive hus midt i jungelen i Goa i India, en spasertur unna stranden. Som 19-åring var jenta fra Inderøy i Nord Trøndelag klar for å utforske verden. Fra Stockholm, Madrid, Los Angeles, Oslo og til Mallorca. Der startet hun opp butikken «Tipi» hvor hun solgte klær, innredning og egenproduserte smykker.  

Les mer

I 84 år har det stått familien Graver på postkassen. Velkommen til Lillengveien nummer 20! 

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland