Strandeiendom solgt etter seks år

Askers dyreste bolig er solgt.

Publisert 07. mai.2016 av

Hus og 4,6 mål tomt ble første gang annonsert i 2010.|

 

Nå er Nesøya-eiendommen solgt. Endelig, mener megler – og helt sikkert eier.

 

Prisen i 2010 var 38 millioner kroner. Etter seks år var prisantydningen nede i 32 millioner kroner.

 

– Det var godt at den ble solgt, sier eiendomsmegler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren til DN.no.

 

Han har hatt ansvaret for eiendommen hele tiden. Solli ønsker ikke å oppgi den endelige salgssummen, men opplyser at både kjøper og selger nå er fornøyd.

 

Dette er Asker og Bærums dyreste boliger. 

 

Dette følger med ved boligsalg

Mye omtalt

 

Budstikka  og  Botrend  har tidligere skrevet om eiendommen på Nesøya. 

 

Markedet er ikke veldig forandret de siste årene, men det er litt begrenset hvor mange som er ute etter eiendommer til over 30 millioner. De som er ute etter slike objekter, ser ofte mindre på selve huset, men er mest opptatt av eiendommen og de muligheten den kan gi, sier Solli.

 

Desperate boligkjøpere kupper før visning

 

Eiendommen i Øverbergveien 2A har vært i selgers familie siden 1958. Huset som står der nå, er på 330 kvm og er bygget i 1981. Eiendommen har en strandlinje på 175 meter.

 

Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post. 

Publisert 25. januar.2017 av

2016 ble et meget godt år for salg og igangsetting av nye boliger, viser den siste statistikken til Boligprodusentenes Forening

 

Onsdag la administrerende direktør Per Jæger frem tallene som viste at antall igangsettinger i 2016 ble det høyeste på mange år.

 

- Vi har aldri vært på et så høyt nivå når det gjelder salg, sier Jæger til E24.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs

 

Nye spadetak ble satt på totalt 31.278 nye boliger i fjor.

 

Det er likevel kun fire prosent høyere enn året før. Over halvparten - 54 prosent - av disse var leiligheter.

 

 

Det ble omsatt totalt 35.621 nye boliger i fjor, ifølge Boligprodusentenes Forening. Det er hele 15 prosent mer enn året før, og det er først og fremst leilighetsmarkedet som dominerer veksten.  

 

Det var ikke overraskende om man har fulgt de månedlige målingene gjennom fjoråret. Omtrent hver måned har administrerende direktør Jæger lagt frem tall som viser en oppadgående kurve hva gjelder salg og igangsetting av nye boliger.

 

Du finner tidligere månedsstatistikker her

Fortsatt for lite bygging

Igangsettingen er imidlertid fremdeles lavere enn hva utbyggerne ønsker. Særlig hovedstadsområdet, som var preget av høye priser i hele fjor, har man merket at interessen for nye boliger har økt.

 

Les også: Utbygger trodde prisen var for høy - nå er nyboligprosjektet innhentet av markedet

 

Ser man landet under ett ble det både bygget og solgt flest boliger i Oslo, Akershus og Sør-Trøndelag. Ifølge Per Jæger ligger fremdeles hovedutfordringen i det norske boligmarkedet i Oslo.

 

- Det demografisk betingede boligbehovet for Oslo i 2016 er 6 700 nye boliger, mens det ble igangsatt i overkant av 4 200 boliger. Oslo kommune må få opp farten og regulere mere til bolig. Plan- og bygningsetaten må tenke mere volum og mindre på smådetaljer i enkeltplaner. Om et knapt tiår skal hovedstaden huse rundt 800.000 mennesker. Skal man unngå enda høyere boligpriser, må byrådet handle nå, sier Per Jæger i en pressemelding.

 

Les også: Denne tomten skal huse boliger til førstegangskjøpere

 

Til E24 kommenterer Jæger at den tøffe kampen om Oslo-boligene fortsetter å gi voldsomme prisøkninger fra måned til måned. (Alt om den månedlige bruktboligstatistikken finner du her)

 

- Det er ikke noe positivt at Oslo-prisene går banans. Jeg tror ikke vi kommer i balanse i Oslo-markedet før vi får politisk vilje til det. Har man ikke vilje, får man det ikke til. Man må prioritere. Vi kommer bare til å bli flere, sier Jæger til E24.

 

Les mer på Botrends forside

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Tvangssalg på Norges dyreste bolig

Prisantydning: 50 millioner kroner.

Publisert 07. mai.2016 av Sofie Dege Dimmen

Millionærarvingen Lillian Olsson har forsøkt å selge luksusvillaen i Holmenkollen i flere år. I programmet «Lukket visning» på TV3 ble prisen anslått til 79 millioner kroner. Deretter ble den forsøkt solgt av luksusmegler Øyvind Olstad til 75 mil, ifølge Finansavisen. Nå er prisantydningen 50 millioner kroner. Noe som gjør den til den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Salget er nå overtatt av advokat Torolv Sundfør på oppdrag fra Oslo Byfogdembete. Det som en fø

Les mer

- Er du også megler, har du tenkt å prøve å kuppe ? - Det er vi ikke interessert i. Disse ordene falt fra en eiendomsmegler da jeg presenterte meg som boligkjøpsrådgiver  og ringte for å  undersøke noen forhold rundt en bolig til salgs. Det fikk meg til å undre: Er det noen som leier inn rådgivere for å prøve å kuppe budrunder i det hete markedet vi opplever om dagen? Kanskje trodde hun bare at vi visste om denne muligheten og ville prøve oss å på vegne av våre kunder. I

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland