Publisert 08. mai.2016 av

Nylig ble det avgjort hvem som vant prisene i de ulike kategoriene til årets Inspirasjonspris. Prisene deles årlig ut av trelastprodusenten Bergene Holm.

 

I år var det Tina Stuestøl fra Oslo, bedre kjent som damen bak Instagramprofilen «Interiorwife», som utkonkurrerte finalistene.

 

– Det var kjempemorsomt å vinne! Jeg følte meg absolutt ikke sikker på at det skulle skje, for det var mange fine bidrag. Jeg vet det var veldig jevnt, og jeg setter stor pris på alle som har stemt på meg. Jeg må også innrømme at det betydde veldig mye å få juryens stemme, som viste seg å være avgjørende, forteller vinneren.

 

Jakten på de perfekte utemøblene

 

Botrend  gir deg inspirerende artikler om både  interiør  og  uterom

 

Blant stemmene som kom inn gjennom Bergene Holms samarbeidspartner, Norges største hageblogger «Moseplassen», var det konkurrent Charlotte Hegge Wærstad fra Skien som ledet med sin hagestue.

 

Dermed var det fagjuryens stemme, som teller 50 prosent, som avgjorde at Tina gikk av med seieren.

Sittegruppen ved bassenget. FOTO: PRIVAT

Falt for hagen på visning

Tinas  hage  er på hele 500 kvadratmeter, og har fått en real overhalling de siste par årene.

 

 

Hun forteller at de falt for hagen på visning for snart 12 år siden, og at den hadde et godt utgangspunkt med to plattinger, mye dyrket plen og frukttrær.

 

– Hagen hadde også et basseng, men det så vi oss nødt til å pusse opp. Siden har vi bygget flere plattinger på to ulike nivåer som følger terrenget. I tillegg har vi blant annet bygget tak over lounge og spiseplass med monterte varmelamper som gjør at vi kan utvide utesesongen, forteller hun. Fordi familien bruker mye av tiden ute, i tillegg til Tinas interiørinteresse, har familien valgt å prioritere uterommet.

 

Hagens lounge og spiseplass. FOTO: PRIVAT

Ulike seksjoner

Terrassen rammer inn det runde bassenget som er hagens midtpunkt, og gir uterommet et trendy uttrykk.

 

Utemøbler med assosiasjoner til 30-tallets badeanlegg.

 

Juryen beskriver hagen som nordisk «Californian wibe». Terrassen er inndelt i fire ulike seksjoner, med ulike formål. Den romslige terrassen med både lounge og spisebord har et overbygg med varmelamper som gir økt komfort og lengre utesesong for familien.

 

Ved bassenget har familien innredet med en egen sittegruppe som er skjermet med en levegg. Denne sonen ligger også bevisst i skyggen ved høydagssolen.

 

– Vi har sol fra morgen til kveld, og det er fint med et sted hvor man kan slappe litt av fra solsteken. I tillegg er leveggen et fint element som skaper lunhet og skjermer av for vind. Den er også veldig kul å se på, sier hun.

Fornøyd med helheten

Det er ikke en enkel sone som utpeker seg som favoritt i egen hage, men derimot helheten.

 

– Det ferdige uttrykket og hvordan elementene henger sammen med hverandre er vi spesielt godt fornøyd med. Og selvfølgelig spisesonen og loungen med overbygg som gjør at vi kan bruke uterommet til langt utpå høsten, forteller hun.

 

Sett farge på uterommet

 

Bassenget er hagens midtpunkt. FOTO: PRIVAT
Familien nyter gjerne sommerdagene ute. FOTO: PRIVAT

Anbefaler flere elementer

Tinas beste tips for en inspirerende hage er variasjon.

 

– Varier gjerne med ulike elementer. Treverk, plen og planter synes jeg er viktig. Bassenget og vannet er også et fint element hos oss. Ellers er lune ting som tepper, puter og lys på kveldstid innbydende. I tillegg mener jeg man får en god følelse ved å dele uterommet inn i ulike soner i ulike høyder, sier hun.

 

Stemningslys mener Tina er viktig i en hage. FOTO: PRIVAT

Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at dette uteromsprosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design.

 

Se dette unike hjemmet med flere ulike stiler.

 

Fagjuryen er bevisst sammensatt av ulike ressurspersoner innenfor ulike fagfelt, og består av juryleder Tone Bente Bergene Holm i tillegg til Frank Ivar Andersen, Tone Strand Molle, Ingar Vedeld, Asgeir Borgemoen og Dagny Thurmann-Moe.

 

Jakten på de perfekte utemøblene.

Spisebordet har familien plassert under tak. FOTO: PRIVAT

Flere kategorier

Årets Inspirasjonspris deles ut i seks ulike kategorier. Hovedkategoriene uteromsprisen, interiørprisen, hytteprisen og eksteriør, hvor vinnerne får 50.000 kroner hver, og barnas trepris og åpen klasse hvor vinnerne får 10.000 kroner.

 

Det er 7. året prisen blir utdelt, og drøyt tusen stemmer kom inn til uteromsprisen.

 

– Det alle viktigste med Inspirasjonsprisene er at de skal hedre de som har bygget med tre på en god måte som er til inspirasjon for andre, forteller Hege Midtgaard Holm, merkevaresjef i Bergene Holm.

 

En stor og romslig lounge med tak og varmelamper. FOTO: PRIVAT

Hun forteller om heftige diskusjoner og høy temperatur når finalister og vinnere skal plukkes ut, og at det ikke nødvendigvis er Norges vakreste uterom de leter etter, men derimot et uterom med høy inspirasjonsfaktor.

 

– Nettopp derfor utmerket Tina seg tidlig. Hun har brukt billige, standardimpregnerte materialer på en måte som ser stilrent og eksklusivt ut. Det skal inspirere andre som også ønsker å bygge et uterom, noe vi føler hun har gjort med sin hage, forteller hun.

 

Til sammen fikk Bergene Holm inn 130 søknader til de ulike Inspirasjonsprisene.

 

Her er sesongens utemøbler.

 

Juryens begrunnelse:

 

Tina Stuestøl har vist at «vanlige» impregnerte materialer kan gi uterommet et eksklusivt og trendy uttrykk bare det gjøres på den rette måten. Uterommet har i dette prosjektet gitt fasaden og eiendommen et skikkelig løft som bør være til inspirasjon for mange som renoverer hus. Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at prosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design. Det var derfor aldri tvil blant medlemmene i juryen om at dette prosjektet fortjente finaleplass. Det impregnerte treverket er et bærende element i hele det bebygde uterommet og det skaper rolige overganger til resten av hagens naturelementer. Spileveggene og de ulike nivåene skaper spennende soner, og med basseng og flere spisesoner har familien skapt en avslappet «hotellfølelse» og et urbant uttrykk.

Hegen er delt inn i ulike seksjoner på ulike nivå. FOTO: PRIVAT
Publisert 22. juni.2017 av

Man kan velge hvilket fokus man vil ha her i livet.

 

Noen bemerker med oppgitt stemme om dagen at "nå, nå snur solen", mens andre lar seg glede over at vi faktisk enda ikke har startet på fellesferie, tur til både den ene og den andre fornøyelsesparken og sommermåneden juli.

 

For ikke å minne om hvor mye varme august har å by på?! Nei, her er det for mange lyse netter og glade møter som i stedet bør få fokus.

 

Hva passer vel da bedre enn en real sommerfest? Hvor lista legges i overkommelig hopphøyde, man kommer som man er og hvor barna får testet ut sine leggerutiner.

 

Her får du noen tips til sommerfesten.

 

Karns tips til en vellykket sommerfest

Dispenser med forfriskende drikke i varmen. Foto: Bonaturlig

Spleiselag eller tapasbord

"Du tar med salat, jeg pølser". Spleiselag fungerer fortsatt like bra som tidligere. Deilig for vert/vertinnen, og like deilig for gjestene som føler de får bidratt med noe.

 

Hvis ikke så er tapas ypperlig og ettertraktet mat. Mulig du nå tenker at det er da hinsides mye jobb, men det geniale med småretter er at du kan forberede de i forkant!

 

Kjøttbollene kan lages og stekes, for deretter å hvile seg i fryseren, før de varmes i en herlig, spicy tomatsaus.

 

Potetbåtene kuttes opp og legges i vann dagen før, manchegoèn danderes på fat, og aiolien kan du lage enda tid i forveien.

 

Surdeigsbrødet kjøper du enkelt hos en av de mange som utsalg som selger de beste brød nå, så du slipper behøve å tenke på å lage din egen surdeigskultur.

 

Noe kjøpt, noe hjemmelagd er SÅ 2017! Eller du lager raskt et focacciabrød i stedet.

 

Her er noen enkle tapasfavoritter

 

  • Albondigas (Altså, disse herlige, små, spicy kjøttbollene ... )

 

  • Bakte potetklyfter.

 

  • Stekt chorizopølse.

 

  • Scampi i selskap med chilli og mango.

 

  • Manchego-ost.

 

  • Foccacia eller surdeigsbrød.

 

  • Grønn salat.

 

  • Aioli og godt smør.

 

Og vips, med det har du et favorittbord hvor alle finner noe ganen begjærer.

Tapas er alltid en favoritt. Foto: Bonaturlig

Det meste handler om forberedelser

Om været er usikkert, så er ikke inne alltid det eneste alternativet. Garasjen pyntet med lykter, lysslynger - og klaffebord gir også god, nedpå sommerfølelse.

 

Har du ikke lang nok duk til langbordet, for det er klart mange vil komme på sommerfesten din, så kan man bruke laken eller gardinfag. Og vil du kjøre papirduk som revner i kanten, ja, da er til og med det helt innafor - og det ute! 

Apropos sistnevnte, så kan jo norske somre være litt lunefulle. Sørg for å ha pledd- og puter lett tilgjengelig. Da slipper du å måtte lete kaotisk frem mens gjestene hutrer, og ting bare sklir litt lettere.

 

Det meste handler om forberedelser, og med litt planlegging, så koser man seg bare mer.

 

En ting undertegnede alltid blir tatt litt på sengen av når hun inviterer til sosiale lag, er hvor man skal oppbevare og sette fra seg all maten.

 

Jeg har balansert fat mens jeg har sjonglert med å åpne kjøleskap- og boddører, noe som blant annet har resultert i en brå slutt for 12 stk. panna cottaer.

 

Sørg for at du har ledig plass på kjellergulv, eller tømt et par kjøleskapshyller i forkant.

 

Derfor fortjener du en pause i sommervarmen

Dekorer med vimpelrekker, lysslynger og lyslykter

Når det gjelder pynting, så jubler jo stylisten i meg bare ved tanken!

 

Vimpelrekker, lysslynger og lyslykter som tåler en liten sønnavind uten at de slukner, gir raskt partystemning!

 

Skjøteledninger, tape og stiftemaskin er nødvendige hjelpemidler for å belyse festen så vel som maten for gjestene.

 

Og når mørket kommer snikende, noe som fort skjer når man er i hyggelig selskap, så ligner det med et på ei trang bakgate i Paris med alle sine smålys, levende som elektriske.

 

Alle billigkjeder har nå et variert og godt utvalg av alt du trenger, så du slipper å  bruke opp feriebudsjettet før ferien har begynt.

 

Tryll frem den rette sommerstemningen

Uformell stemning. Foto: Bonaturlig
Koselig med lyslenker. Foto: HouseDoctor DK
Hva med å invitere til piknik på stranden? Foto: HM Home

Inviter og gjennomfør – man angrer aldri

Så om det blir inne eller ute, bestilt mat eller hjemmelagd, linduker eller den i papir, bare inviter og gjennomfør.

 

Man angrer aldri når man sitter samlet rundt et bord med de man bryr seg om, ler og hvor man sammen skaper de beste sommerminner.

 

Avslutningsvis, så kan man i stedet for å gå direkte på en drink, velge denne varianten i stedet. Slikt blir det sommerfest av!

 

God sommer og ferie.

 

Les Tinas blogg - Bonaturlig her (ekstern lenke)

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

Les mer

Men for at  tekstilene  skal holde seg fine lenge, må vi sørge for at de tåler vær og vind. – Tekstiler tilfører form, tekstur og farge til utemiljøet og gjør det hyggelig og «lunt». Det setter raskt et personlig preg på uteplassen. Og når det ser innbydende ut, blir vi også mer fristet til oppholde oss der, sier Annette Jørstad Bolme hos INTAG. Men puter og tekstiler til utendørsbruk må ha andre egenskaper enn de vi har inne i sofaen. – Vi har varierende somre med litt u

Les mer

Nasjonalmuseet har åpnet en helt ny utstilling som viser hvilke byggeprosjekter som har preget den norske arkitekturen de siste fem årene. Les flere saker vi har skrevet om Nasjonalmuseet her 

Les mer
Annonse

Det var en regnfull sommer at familien Briså begynte å tenke på å kjøpe seg en robotgressklipper. – Gresset ble så langt fordi vi sjeldent fikk klippet det på grunn av regnet, og da det først var fint vær hadde gresset blitt så langt at gressklipperen vår slet med å komme igjennom alt sammen, forteller Kristine Briså. Med en plen over flere nivåer var de usikre på om det faktisk ville fungere å ha en robotgressklipper.

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland