Publisert 08. mai.2016 av

Nylig ble det avgjort hvem som vant prisene i de ulike kategoriene til årets Inspirasjonspris. Prisene deles årlig ut av trelastprodusenten Bergene Holm.

 

I år var det Tina Stuestøl fra Oslo, bedre kjent som damen bak Instagramprofilen «Interiorwife», som utkonkurrerte finalistene.

 

– Det var kjempemorsomt å vinne! Jeg følte meg absolutt ikke sikker på at det skulle skje, for det var mange fine bidrag. Jeg vet det var veldig jevnt, og jeg setter stor pris på alle som har stemt på meg. Jeg må også innrømme at det betydde veldig mye å få juryens stemme, som viste seg å være avgjørende, forteller vinneren.

 

Jakten på de perfekte utemøblene

 

Botrend  gir deg inspirerende artikler om både  interiør  og  uterom

 

Blant stemmene som kom inn gjennom Bergene Holms samarbeidspartner, Norges største hageblogger «Moseplassen», var det konkurrent Charlotte Hegge Wærstad fra Skien som ledet med sin hagestue.

 

Dermed var det fagjuryens stemme, som teller 50 prosent, som avgjorde at Tina gikk av med seieren.

Sittegruppen ved bassenget. FOTO: PRIVAT

Falt for hagen på visning

Tinas  hage  er på hele 500 kvadratmeter, og har fått en real overhalling de siste par årene.

 

 

Hun forteller at de falt for hagen på visning for snart 12 år siden, og at den hadde et godt utgangspunkt med to plattinger, mye dyrket plen og frukttrær.

 

– Hagen hadde også et basseng, men det så vi oss nødt til å pusse opp. Siden har vi bygget flere plattinger på to ulike nivåer som følger terrenget. I tillegg har vi blant annet bygget tak over lounge og spiseplass med monterte varmelamper som gjør at vi kan utvide utesesongen, forteller hun. Fordi familien bruker mye av tiden ute, i tillegg til Tinas interiørinteresse, har familien valgt å prioritere uterommet.

 

Hagens lounge og spiseplass. FOTO: PRIVAT

Ulike seksjoner

Terrassen rammer inn det runde bassenget som er hagens midtpunkt, og gir uterommet et trendy uttrykk.

 

Utemøbler med assosiasjoner til 30-tallets badeanlegg.

 

Juryen beskriver hagen som nordisk «Californian wibe». Terrassen er inndelt i fire ulike seksjoner, med ulike formål. Den romslige terrassen med både lounge og spisebord har et overbygg med varmelamper som gir økt komfort og lengre utesesong for familien.

 

Ved bassenget har familien innredet med en egen sittegruppe som er skjermet med en levegg. Denne sonen ligger også bevisst i skyggen ved høydagssolen.

 

– Vi har sol fra morgen til kveld, og det er fint med et sted hvor man kan slappe litt av fra solsteken. I tillegg er leveggen et fint element som skaper lunhet og skjermer av for vind. Den er også veldig kul å se på, sier hun.

Fornøyd med helheten

Det er ikke en enkel sone som utpeker seg som favoritt i egen hage, men derimot helheten.

 

– Det ferdige uttrykket og hvordan elementene henger sammen med hverandre er vi spesielt godt fornøyd med. Og selvfølgelig spisesonen og loungen med overbygg som gjør at vi kan bruke uterommet til langt utpå høsten, forteller hun.

 

Sett farge på uterommet

 

Bassenget er hagens midtpunkt. FOTO: PRIVAT
Familien nyter gjerne sommerdagene ute. FOTO: PRIVAT

Anbefaler flere elementer

Tinas beste tips for en inspirerende hage er variasjon.

 

– Varier gjerne med ulike elementer. Treverk, plen og planter synes jeg er viktig. Bassenget og vannet er også et fint element hos oss. Ellers er lune ting som tepper, puter og lys på kveldstid innbydende. I tillegg mener jeg man får en god følelse ved å dele uterommet inn i ulike soner i ulike høyder, sier hun.

 

Stemningslys mener Tina er viktig i en hage. FOTO: PRIVAT

Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at dette uteromsprosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design.

 

Se dette unike hjemmet med flere ulike stiler.

 

Fagjuryen er bevisst sammensatt av ulike ressurspersoner innenfor ulike fagfelt, og består av juryleder Tone Bente Bergene Holm i tillegg til Frank Ivar Andersen, Tone Strand Molle, Ingar Vedeld, Asgeir Borgemoen og Dagny Thurmann-Moe.

 

Jakten på de perfekte utemøblene.

Spisebordet har familien plassert under tak. FOTO: PRIVAT

Flere kategorier

Årets Inspirasjonspris deles ut i seks ulike kategorier. Hovedkategoriene uteromsprisen, interiørprisen, hytteprisen og eksteriør, hvor vinnerne får 50.000 kroner hver, og barnas trepris og åpen klasse hvor vinnerne får 10.000 kroner.

 

Det er 7. året prisen blir utdelt, og drøyt tusen stemmer kom inn til uteromsprisen.

 

– Det alle viktigste med Inspirasjonsprisene er at de skal hedre de som har bygget med tre på en god måte som er til inspirasjon for andre, forteller Hege Midtgaard Holm, merkevaresjef i Bergene Holm.

 

En stor og romslig lounge med tak og varmelamper. FOTO: PRIVAT

Hun forteller om heftige diskusjoner og høy temperatur når finalister og vinnere skal plukkes ut, og at det ikke nødvendigvis er Norges vakreste uterom de leter etter, men derimot et uterom med høy inspirasjonsfaktor.

 

– Nettopp derfor utmerket Tina seg tidlig. Hun har brukt billige, standardimpregnerte materialer på en måte som ser stilrent og eksklusivt ut. Det skal inspirere andre som også ønsker å bygge et uterom, noe vi føler hun har gjort med sin hage, forteller hun.

 

Til sammen fikk Bergene Holm inn 130 søknader til de ulike Inspirasjonsprisene.

 

Her er sesongens utemøbler.

 

Juryens begrunnelse:

 

Tina Stuestøl har vist at «vanlige» impregnerte materialer kan gi uterommet et eksklusivt og trendy uttrykk bare det gjøres på den rette måten. Uterommet har i dette prosjektet gitt fasaden og eiendommen et skikkelig løft som bør være til inspirasjon for mange som renoverer hus. Juryen var enstemmige i sine tilbakemeldinger om at prosjektet har et svært gjennomført, moderne og ryddig design. Det var derfor aldri tvil blant medlemmene i juryen om at dette prosjektet fortjente finaleplass. Det impregnerte treverket er et bærende element i hele det bebygde uterommet og det skaper rolige overganger til resten av hagens naturelementer. Spileveggene og de ulike nivåene skaper spennende soner, og med basseng og flere spisesoner har familien skapt en avslappet «hotellfølelse» og et urbant uttrykk.

Hegen er delt inn i ulike seksjoner på ulike nivå. FOTO: PRIVAT
Publisert 07. februar.2017 av

 

Møbelprodusenten  Vestre er helt i verdenstoppen når det kommer til  bærekraftig design.

 

Nå har familiebedriften blitt den første i verden som får sette miljømerket Svanen på en bybenk.  Svanemerket er et av verdens strengeste miljømerker.

 

- Vi er veldig stolte av å presentere et utemøbel med Svanemerket. Det viser at vi mener alvor når det kommer til miljø og bærekraft, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre.

 

Her kan du lese mer om norsk design.

 

Merket får de for møbler i kolleksjonen April.

Lanserer ny kolleksjon

Det er i forbindelse med messen  Stockholm Light and Furniture Fair  at nyheten om Svanemerket kommer.

 

På den største og viktigste møteplassen for skandinavisk møbel- og lysdesign i verden, lanserer Vestre en ny produktkolleksjon - April.

 

Møblene er tegnet av prisvinnende designere, deriblant Espen Voll fra designduoen  Anderssen & Voll.  De designer for noen av de fremste merkevarene i Europa.

 

Bærumsdesigneren Kristine Five Melvær  har også designet for Vestre, en kolleksjon som ble lansert på fjorårets messe.

 

- Klimakrisen er en av vår tids største trusler. Alle har et ansvar for å bidra til å nå klimamålene. Bedrifter som ikke spør seg selv hvilken forskjell de kan utgjøre for mennesker og natur, har gått ut på dato, sier Jan Christian Vestre.

 

Norsk bærekraftig design i Milano

 

Jan Christian Vestre leder familiebedriften som satser på bærekraftig produksjon. FOTO: CHARLOTTE SVERDRUP

Miljøvennlig produksjon

Vestres møbelkolleksjoner pryder flere store byer i Europa, og nylig lanserte de også et prosjekt ved Hudson River i New York.

 

For Jan Christian Vestre er det viktig at produksjonen er så bærekraftig og miljøvennlig som mulig.

 

- Det handler ikke om å selge flest produkter, men å bidra til en bedre verden. Mange mener at dette er et naivt syn. Ja vel, men hva er alternativet, da?

Bedrifter som ikke tar samfunnsansvar og spør seg selv hvordan de kan utgjøre en forskjell for mennesker og miljø, har gått ut på dato, sa han da  Botrend nylig møtte ham  på Vulkan i Oslo, der flere Vestre-benker står plassert.

 

Dette teknohuset har mange solfangere på taket

 

Vestres benker i London. FOTO: JIM STEPHENSON / VESTRE
Vestre i Malmø. FOTO: VESTRE
Benkene April og April høy rygg er verdens første bybenker med Svanemerket. FOTO: VESTRE

Kortreist produksjon

All produksjon av Vestres møbler foregår i Skandinavia.

 

- Vestre er basert på 100 % fornybar energi, vi bruker kortreiste og miljøvennlige materialer og vi lager produkter som varer i generasjoner. Men det er ikke nok. Vestre har satt oss som mål å bli verdens mest bærekraftige utemøbelprodusent. Det betyr at vi i løpet av de neste årene vil ta nye skritt for å bidra til å realisere FNs 17 bærekraftmål, fortsetter han. 

 

Les mer på Botrends forside

 

Gi oss gjerne tilbakemelding her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

 

Benkene April og April høy rygg er verdens første bybenker med Svanemerket. FOTO: VESTRE
Les mer

Cityprisen   skal bidra til bedre bygg, byer og tettsteder og for å premiere de byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter, og deles ut av Norsk Eiendom.  Her får du flere eienomsnyheter fra Stor-Oslo Torsdag denne uken ble bransjeprisen delt ut til Union Brygge i Drammen. Hele eiendomsbransjen var samlet på Hotel Plaza i Oslo der prisen ble delt ut. – Etter å ha jobbet med dette i 20 år, så setter dette kronen på verket, sier adm. direktø

Les mer

Vinteren i Norge er lang og mørk, og desto viktigere blir belysningen rundt deg. Det mener i hvert fall interiørarkitekt Henriette Bergsjø. Når det kommer til belysning av hus og hage, avhenger resultatet av hvor du plasserer lyskilden, og hvordan lyset faller. – Lys er mer enn bare lampeform, sier hun.

Les mer
Annonse

Kommersielt innhold fra Plantebørsen. Rottingstoler eller minimalistiske møbler? Liker du det rustikke eller romantiske? Uansett hva du leter etter, finner du det mest sannsynlig hos Plantebørsen i Lier. Nå er sommeren her – og ferien rett rundt hjørnet. Utover sommeren blir det mange fine dager og kvelder på terrassen. Hos Plantebørsen finner du det du trenger for å gjøre verandaen koselig. De har mange gode tips til hvordan du kan innrede terrassen din.– Mange kunder kommer ti

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland