Annonse

Dette er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer

Hvordan fungerer en varmepumpe?

I en varmepumpe brukes elektrisitet for å hente ut varme fra luft, vann, fjell eller jord. Mest populær er luft/luft-varmepumpen. På denne måten kan du få flere ganger mer varme enn energien som brukes. Med en varmepumpe vil du senke de faktiske kostnadene fordi du bruker mindre elektrisitet/olje på oppvarmingen.

 

Grunner til å velge varmepumpe

Det er mange grunner til å velge en varmepumpe:

  • Minimer utgifter til energi
  • Sparer miljøet
  • Nedkjøling på varme dager
  • Bedre inneklima
  • En mer attraktiv bolig

 

Hvor effektive er de?

Normalt brukes 50-80% av det totale energiforbruket i en bolig til oppvarming. Dette forbruket kan du redusere betraktelig ved å investere i en varmepumpe. I tillegg gjør du et aktivt bidrag for miljøet.

Virkningsgraden på en varmepumpe ligger på omtrentlig 4 (altså, 1kW gir 4 kW ut). Det sier seg selv at dette vil påvirke oppvarmingen positivt. Hvor mye du kan spare i oppvarmingskostnader påvirker selvfølgelig av størrelse på bolig, hvor godt isolert den er, og hvilken varmepumpe du velger.

 

Varmepumpe som aircondition

Få en behagelig temperatur på solstekende sommerdager! Visste du at en varmepumpe funker utmerket som aircondition? De fleste nye varmepumper har mulighet til å produsere både varme og kulde. Og det aller beste – varmepumpen krever mindre energi til å kjøle ned enn å varme opp.

 

Få tilbud på varmepumpe

Mange syns det er dyrt å investere i en varmepumpe. For å gjøre dette enklere for deg, har Tjenestetorget samlet leverandører av varmepumper på ett sted.

Fyll ut et skjema og velg hvem du ønsker tilbud fra. Slik får du en best mulig avtale, til en best mulig pris. Det er enkelt, gratis – og helt uforpliktende! 

Kommersielt innhold.

På Botrend har vi samlet en rekke artikler og tjenester som kan være nyttig for deg som skal kjøpe eller selge bolig. Skal du selge bolig, kan du ved hjelp av vårt skjema enkelt hente inn anbud fra eiendomsmeglere der du bor.

 

Botrend samarbeider med Tjenestetorget om å tilby denne tjenesten. Her er en rekke nyttige artikler om temaet eiendomsmegling.

 

Artikler om eiendomsmegling

 

Artikler om verdivurdering

 

Foruten artikler hvor du kan få tilbud på eiendomsmegling, gir Botrend deg muligheten til å hente inn anbud på en rekke andre områder - f.eks boliglån og flytting.

 

Flere samlesider på Botrend med nyttige lenker hvor du kan hente tilbud fra leverandører: Alt om boligalarm I Alt om varmepumpe I Alt om boligforsikring

 

Les mer

- Dette er jo tidenes bakkerekord. En kjempesum! sier eiendomsmegler Werner Holthe i Privatmegleren. Sammen med kollega Anders Langtind solgte han denne uken en nyoppusset leilighet på 106 kvadratmeter i ærverdige Ullevål Hageby til rett over 11 millioner kroner. Prisantydningen på 10 mill. ble gjort til skamme av budgiverne som knivet om den snart 100 år gamle leiligheten. Totalt 38 stykker stod på lista etter visningen av leiligheten som ligger på enden av boligbygget som ble oppfør

Les mer

Dersom du har kjøpt bolig noen gang, har du sikkert følt på den boblende gleden det er å få seg sitt eget hjem.   Samtidig er du kanskje litt bekymret.  Har jeg gjort et riktig kjøp eller tatt meg vann over hodet? Da er du nok en typisk  boligkjøper.   Som boligkjøpsrådgiver føler jeg først og fremst på gleden ved å hjelpe folk med å kjøpe boligen de ønsker seg.  Under prosessen forsøker jeg å gjøre dem så trygge som mulige på beslutningene de tar.   Da vet de at k

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland