Publisert 12. mai.2016 av

17.mai er rett rundt hjørnet. Dagen hvor vi vaier norske flagg, går i tog, hiver innpå store mengder pølser og is, og generelt gleder oss over god mat og drikke.

 

Kanskje skal du følge barna i barnetoget? Kanskje har du invitert familie og venner over på selskap? Eller er du kanskje selv invitert bort og trenger litt inspirasjon til hva du kan ta med?

 

Uavhengig av hva slags planer du har – vi har laget et knippe saker fulle av inspirasjon i anledning Norges nasjonaldag.

 

Vi har fått hjelp av noen interiør- og blomstereksperter på Bærums Verk som kommer med sine beste stalltips til en stilig fest. Saken finner du her.

 

Her viser Line Landmark-Larsen hvordan du pynter festens flotteste kaker. Og hennes cakepops vil du ikke gå glipp av!

 

Vi har også samlet våre favoritter fra Instagram og Pinterest som syder over av lekre bord om dagen. For man kan vel aldri få nok av borddekkingstips?

 

Ikke minst bidrar vår egen bidragsyter Fanny med sin beste is-oppskrift – til både store og små!

 

17. mai er favorittdagen til mange barn, men også de voksne fortjener en liten hyllest. Derfor har vi vært på champagnesmaking med vinkelner Svein Lindin som forteller deg hvilke glass du bør hente frem til den store dagen.

Skålene har flere bruksområder, og vinneren kan selv velge farge. FOTO: IMERCO

Vis oss din 17. mai og vinn premie

Men vi vil jo gjerne se hvordan våre lesere tilbringer og feirer dagen! På vår Instagram-profil og på forsiden av Botrend.no vil vi vise frem deres beste bilder fra forberedelsene og festdagen. Og vinneren vil bli premiert med vårens store trend: Grete Prytz Kittelsens emaljerte kjøkkenskåler «Stripes Collection» fra jernverket Cathrineholm utenfor Halden.

 

Det er en knapp måned siden de ettertraktede designobjektene fra 60-tallet ble relansert. Og allerede har Cathrineholm-skålene blitt svært populære.

 

I samarbeid med BoBedre AS som forhandler Cathrineholm og andre skandinaviske designsuksesser som Kähler og Hammershøi, premierer vi det beste bildet med 6 skåler fra «Stripes Collection».

 

Du står selv fritt til å velge mellom blått, rødt, sort eller grønt. Skålene har en diameter på 14 cm og egner seg godt til forrett, dessert, supper – eller bare som stilig pynt!

 

Gaven har en totalverdi på 1.500 kroner og alt du behøver å gjøre for å være med i trekningen er å tagge bildet ditt på Instagram med #botrend17mai og #botrendcathrineholm

 

Konkurransen varer frem til onsdag 18. mai.

 

Vi ser frem til å ta del i dagen deres! 

 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

 

Vi vil gjerne se hvordan du pynter til 17.mai! FOTO: BETTINE NICOTRA
Publisert 29. desember.2016 av

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut.

 

Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til.

 

Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt.

 

Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig

 

FOTO: SKJERMDUMP/ INSTAGRAM @TILBORDS

Tid for refleksjon

Like viktig som å dekke et hyggelig bord, er det å reflektere over året som har gått.

 

Tipper de fleste av oss har kjent på gleder så vel som på sorger.

 

Ta deg en liten pust i romjuls-bakken, tenk over hva du er takknemlig for og hva du både håper og drømmer om i 2017.

 

De største hårete nyttårsforsettene kan man kanskje like greit styre unna, men å ha en ambisjon om at man ønsker å benytte mer tid med de man er glad i, det kan være et godt og oppnåelig ønske.

Ofte er det nettopp disse vi setter oss rundt et bord med, hvor vi deler god mat, så vel som drikke og prat.

 

Jeg er tilhenger av at vertskapet har gjort ting så enkelt, men likevel har så koll på logistikken at de har god tid til å sitte  ned mellom retter og glass som fylles.

 

Besøk Bo Naturlig på bloggen her.

 

Ha noen retningslinjer

 

Om du velger å dekke et bord som er rustikt med trematerialer, kongler og julens leftovers, eller om du drar frem det som skinner og går for en litt mer glamorøs inntreden til det nye året, så er det greit å holde seg til noen retningslinjer.

 

- Husk at alle, på kryss og tvers av bordet, synes det er hyggelig å kunne se hverandre i øynene. Altså ikke ha for høye gjenstander på bordet. Velger du noe med høyde, bør det i så fall være smalt og høyt, ikke volumiøst, høyt og bredt.

 

Mer inspirasjon til borddekking her

 

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @SILJE707

Fordel pynten

Ellers er det lurt å huske på det samme som man gjør når man pynter kaker, nemlig at alle skal få et like godt stykke med like mye pynt. Fordel pynten utover bordet, ikke bare på midten, og husk å benytte lengderetningene.

 

Servietter benytter de fleste av oss til fest, men om du velger den klassiske papirvarianten, går for linservietter eller du bretter de så de utgjør et dekorativt supplement som her i form av et juletre, så er det bare din kreativitet som setter grenser.

FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @MOA_HOME

 

Har du slått på kokke- stortromma og skal servere flere retter, så trenger du fort flere typer bestikk og glass.

 

En enkel huskeregel er at du alltid starter ytterst med bestikket, og jobber deg innover. Dette er en enkel måte å slippe unna med å sitte igjen med fiskekniven, når indrefiletèn entrer bordet.

 

Ellers kan du plukke frem og benytte pynt du ellers har litt her og der av i huset. Telysstaker, noen kongler, litt granbar, noe som skimrer og hyggelig belysning- slikt tilrettelegger for god feststemning.

 

 - Riktig glass er 50 % av smaksopplevelsen

 

FOTO: BO NATURLIG
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @TILBORDS
FOTO: SKJERMDUMP/INSTAGRAM @INGERLISELILLE

Klar for nytt år

Jeg vet hva jeg er takknemlig for dette året som har gått, og jeg er veldig klar for det nye året.

 

Med stormen «Urd» hylende utenfor vinduet og på tampen av året, så avslutter jeg med å takke dere alle for engasjement, klapp på skuldra og ikke minst følget her, så vel som i øvrige sosiale medier.

 

Slik velger du riktig champagneglass

 

 

Også synes jeg vi alle bør huske på at livets oppturer ikke hadde vært så store, hvis det ikke var for samspillet og kontrastene med noen nedturer.

 

Så gjør deg klar og 2017 blir akkurat hva du gjør det til!

 

Diktet fra Kjerstin Aune gjør meg klar til å ta fatt på det nye året!

 

Livet byr på mere spenning
fart og fest og mang en vending
Her er dagen, her er året
Pakk det opp og sett av gårde.

 

Riktig godt og varmt nytt år til dere alle fra  Tina

 

Følg Tina og Bo Naturlig på  bloggen  og på Instagram på @bonaturlig

 

Mer på Botrends forside

 

SKJERMDUMP / INSTAGRAM @CGNORGE (CHRISTIANIA GLASSMAGASIN)
Illustrasjonsbilde Istock.com
Les mer

Det er tre år siden Hedda Ferrington satte i gang med renoveringen av   kjøkkenet. Hun ønsket å fornye rommet som var alt annet enn lyst og imøtekommende. Derfor sto en åpen kjøkkenløsning med lys innredning høyt på ønskelisten. – Vi kikket på en rekke ulike kjøkkenløsninger, og fant noen favoritter hos Kvik og HTH. Vi var begge innstilt på et hvitt kjøkken, det var jo det vi visste om, forteller Hedda. Planer om oppussing? Ler flere slike saker her  

Les mer

Carl Hansson (42) og Jennie-Ann Hansson (41) har satt seg ned på de hvite Eames-stolene på kjøkkenet. To industrielle lamper henger over dem. På andre siden av bordet sitter Jørgen Bøhle Bakke (42) og Inger Charlotte Sundt (43). – Hva sa familie og venner da dere fant ut at dere skulle bygge sammen? – De sa at det var en fryktelig dårlig idé. De sa det ... Dere burde ikke gjøre det, sier Carl. Les mer på Botrends forside her. 

Les mer
Annonse

Heidi og Frode Falk er tredje generasjon, og kundebehandling er viktig for familiebedriften som strekker seg tilbake til 1950. − Vi tilbyr gratis hjemkjøring og montering over hele Østlandet. Dette er en kostand som vi tar på oss, og en service som gjør at vi skiller oss ut. Det er veldig viktig for oss, påpeker Frode. Med konseptet Falk-service får du god valuta for pengene samtidig som du velger kvalitet. Ønsker du råd om møbler, innredning, form, farge, funksjon eller kvalitet hj

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland