Publisert 13. mai.2016 av

Kaker, cupcakes eller cakepops. Line Landmark-Larsen har det siste tiåret utviklet en stor interesse for baking og mestrer det meste.

 

Det som startet som amatørmessig muffins-baking til søsterens bryllup i 2007, har utviklet seg mye siden den gang.

 

– Jeg prøvde selvfølgelig å være kreativ og gjøre så godt jeg kunne, og fant snart ut at dette var en voksende interesse. Flere ba om hjelp til baking, og siden har det ballet på seg, smiler hun.

 

I anledning 17. mai ønsker vi å se hvordan du pynter og forbereder deg! Frem til onsdag 18. mai kan du være med i en konkurranse hvor vinneren vinner et sett med vårens populære skåler fra Cathrineholmen. Det beste bildet premieres med 6 skåler til en totalverdi på 1.5000 kroner, og alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å tagge ditt 17. mai-bilde på Instagram med #botrend17mai og #botrendcathrineholmen

 

Du kan lese mer om konkurransen her. Og la deg inspirere av Instagrams lekreste bord her. 

 

Cakepopsene er Lines favoritt

 

Line baker gjerne et par ganger i måneden, til tross for at hun ikke er spesielt glad i søtsaker selv.

 

Derfor går mye i fryseren eller deles ut til familie og venner.

 

– Jeg lager det ikke for å spise det, men fordi jeg synes det er gøy. Skal jeg slappe av, er det gjerne bakeutstyret jeg finner frem, forteller hun.

 

Cakepops, eller kakekuler på pinne, er blitt svært populært her til lands og er også blant Lines favoritter.

 

Enten det er «glowpops» eller «figurpops» – Line fikser.

 

– Jeg har laget både Hello Kitty- og pinsesse-cakepops. Alt gjøres på frihånd og det er utrolig pirkete, men det er veldig gøy så lenge ting klaffer, sier hun.

Line har funnet lidenskap i bakingen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

– Det enkle er ofte det beste

 

Line gjør sitt beste for at bakverket skal se godt ut, men viktig er det at smaken også er deretter. Hennes beste råd er å holde seg til oppskriften.

 

– Følg fremgangsmåten, men les kommentarfeltene om du finner oppskriften på nett. Mange opplever ulike erfaringer som kan være lurt å merke seg, forteller hun.

 

Morten tryller frem de lekreste retter.

 

Med mange års erfaring av baking på hobbybasis har hun også lagt seg opp en klar mening hva gjelder dekorasjonen.

 

– Lite skal til for å få et dekorativt uttrykk. Du trenger heller ikke ha en mengde utstyr. Én og samme utstikker kan brukes til forskjellige størrelser eller sette det sammen til noe nytt. Jeg vet det kan være lett å gå over stokk og stein med dekoreringen, men det viktigste å huske på er at det skal se delikat og fristende ut. Derfor kan det lønne seg å holde seg til få farger i samme nyanse. Det er også viktig å huske at kakepynt smaker sukker. Derfor kan det trekke ned smaken på hele kaken om det blir for mye, tipser hun.

 

Selv bruker hun «gum paste» eller fondant til dekorering. Hun anbefaler også små, hvite kuler til dekorering, da det passer til alt.

Blå cupcakes. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Melisdekorerte kjeks

 

Dekorerte kjeks har lenge vært en trend i USA, og til sitt eget bryllup laget Line kjekt med blå melisdekorasjon for å gjøre de ekstra fristende.

 

Til dette anbefaler hun «royal icing».

 

– Det er en blanding av eggehviter, melis og vann. Denne glasuren kan man lage i ulike konsistenser, avhengig av hvordan man vil pynte kjeksen. Dersom man skal dekke hele overflaten, velger man en tynnere variant, og for detaljarbeid anbefaler jeg en litt tykkere konsistens. Det er viktig at melisen stivner mellom hvert lag, og den vil se veldig dekorativ ut, forteller hun.

 

Inspirasjon til ulik bakverk henter hun på sosiale medier og av familie i Australia. Derfra får hun også tilsendt utstyr det er vanskelig å finne i Norge.

 

– Jeg bestiller mye fra både Australia og USA. De har et stort, spennende og rimelig utvalg, sier hun.

Lines dekorerte kjeks. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

– Vær kreativ

 

Baking synes hun blir ekstra morsomt når hun kan prøve noe nytt, og lar seg ofte fange av baketrendene.

 

– Nå er cakepops i vinden, og det synes jeg er veldig gøy å lage. Det kan være både lettvint og utfordrende, avhengig av hva du lager. Kun kreativiteten kan sette en stopper, mener hun.

 

Morten Øverbye gir deg spiselige gavetips.

 

Cakepops kan lages små og store, og i ulike former med ulik smak.

 

– Begynn med å velge kakedeig du liker. Det kan være utfordrende å få kaken til å holde seg på pinnen, og derfor anbefaler jeg å begynne med små kakekuler, sier hun.

 

Under får du Lines fremgangsmåte til prinsesse-cakepops, inspirert av «Mycupcake addiction».

 

Dekorative cakepops Line laget til sitt eget bryllup. FOTO: PRIVAT
Franske makroner. FOTO: PRIVAT

 

 •  Bland sammen kakesmuler og frosting til en konsistens som er lett å jobbe med.

 • Ta en del av røren i hånden og form den først til en kule, deretter til en kjegle med en litt rundere topp. La ikke spissen være for tynn, og ikke la kjeglen bli for stor og tung til pinnen.
 • Sett kjeglene med den tynneste siden opp på et brett i kjøleskapet i 10 minutter til den blir fast.
 • Dypp cakepop-pinnen i sjokolade eller «candy melts», og dytt så pinnen et par cm ned i den tynne delen av kjeglen.
 • Sett cakepopsene tilbake i kjøleskapet i nye 10 minutter til sjokoladen har stivnet.
 • Dypp hele cakepopsen i sjokolade/candy melts og sett på bakepapir til de har stivnet. Klipp ut bilde av prinsessene fra midjen og opp i den størrelsen som passer til cakepops-skjørtet du har laget.
 • Teip fast cakepop-pinnen til baksiden av bildet slik at midjen til prinsessen er nær cakepopsen.
 • Voila – server!
Prinsesse-cupcakes laget av Line. FOTO: PRIVAT
Line anbefaler at du ikke lager kulene for stor. FOTO: PRIVAT
Line baker flere ganger i måneden. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
MAT
Publisert 30. mars.2017 av

Fordi du klikker

Hvis vi ikke skal fylle livene våre med skyhøy forventning og mermaid-toast, hva skal vi fylle de med da? Trenger verden virkelig en interaktiv brødskive? Antakeligvis ikke. Tellus hadde kanskje til og med vært et bedre sted, uten.

 

Hvordan kan en toast med kremost (sikkert ikke økologisk en gang) bli et gigantisk fenomen som spres over hele verden, over natten?

 

FORDI. DU. KLIKKER. OG. LIKER. OG. DELER. OG. BLIR. INSPIRERT.

 

Jeg er ikke bedre enn deg. Jeg klikker, jeg også.

 

Saumfarer verdensveven for fenomen og farger og tendenser, bare venter på å omfavne det som treffer akkurat meg – det jeg oppfatter som inspirerende, forbereder imaginære argument for hvorfor dette er bra eller lurt eller kult, på å verve deg, på å like.

 

SUB

 

Det mest irriterende med disse (tør jeg påstå?) døgnfluetrendene, er at du med ditt realistiske hode forstår at du er med på å bidra til at det blir et fenomen, ved å klikke.

 

Du skaper en trend.

 

Lenge leve ytringsfrihet, men… hvis ingen responderer på det du melder, har det ikke makt. Da vet ikke verden at du blir lykkelig av å lage toast med fargerik kremost.

 

Les også: Å rydde på japansk: Oppstart

 

Med det andre hodet, som er drevet av affekt, elsker du det du finner. Det ser unektelig helt fantastisk ut, høy kreativ-flink-pike-faktor. Du vil være med, du vil ha en bit av kaka – sånn at du kan dele og få 10 millioner likes? Ikke nødvendigvis.

 

Du trenger å være flink, du behøver annerkjennelse – hva gjelder meg, av meg. Det er både trist og fint.

Har du fått med deg Instagramfenomenet unicorntoast?
Klart supermamma kan!

Gjør det sånn

Vel! Hva er oppskriften på ekstatisk tilværelse og et langt, lykkelig liv uten rynker og åreknuter?

 

Du trenger:

 • En brødskive
 • Kremost
 • Farge (personlig aner jeg ikke hvor jeg får tak i naturlig fargepigmenter fra spirulina og klorofyll)

 

Rist brødet, smør på kremost og dekorer med farge.

 

Å, jo. Ikke ta alt så seriøst. En skive med tørt brød, er fortsatt bare tørt brød. Med filter på. Heia deg og velbekomme da. 

 

Les flere innlegg fra Fanny her

 

Les flere innlegg på forsiden av Botrend

Les mer

Barnas påskebord - sunt, godt og passe barnslig

NKVO, dere.

Publisert 13. mai.2016 av Fanny Dehn Arvesen

Et vellykket måltidGod påske, der du er. I skrivende stund er det onsdag før ferie og jeg sitter inne på hjemmekontoret mitt å venter på ferie. Snart. Før den tid skal jeg jobbe meg igjennom en urovekkende ansamling med klær som skal vaskes, brettes og pakkes. Barnas vinterklær, som jeg for øvrig har vasket og pakket bort for i år, skal dras frem igjen – mitt problem, jeg vet jeg var tidlig ute i år. Les også: Å rydde på japansk: Oppstart! Men snart. Snart kan skuldrene sen

Les mer

Anna (4) og Mattis (4) løper mot kjøkkenet. - Kanskje dere kan lage noe mat? - Hva da? spør Anna. - Hva vil du lage da? - Jeg vil skjære agurk! sier hun fornøyd. Mamma, Mette Mari Sønstebø Østad (37), henter frem en skjærefjøl og to kniver. - Se på den rosa kniven min, jeg fikk den i kalenderen, sier Anna stolt mens hun skjærer agurk i terninger. Kamilla Krogsveen (38) og sønnen Mattis er på besøk hos Mette Mari og Anna denne solfylte formiddagen i Heggedal i Asker. Asiati

Les mer
Annonse

En dag kom det et brev til Lisa Syltetøy - en historie om lyr og syltetøy. Hva brevet handlet om, ser du i videoen. På Vøyenenga ligger Lisa syltetøyfabrikk, et lite stykke familiehistorie og godt syltetøy. – Vi har alltid drevet i det små, det er det vi kan og vil være. Lars Horn Johannessen i Lisa syltetøy, nikker fornøyd. – I dag tidlig ringte det en kar fra Hedmark som hadde 120 kg blåbær til meg. Kanskje kan vi lage noe av det. Hvis bærene er bra. Typisk Lisa. Hiver s

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland