Publisert 13. mai.2016 av

Hvis jeg sier 17., hva sier du? Mai, selvfølgelig.  

 

Jeg vet om tusen ting 17. mai assosieres med, noe det har vært, eller skal bli.

 

Bunad med for små sko, absolutt. Besettelse av været. Ullstrømper som klør. Pølser og mennesker, og fisk med logo på. Champagne til frokost med sugerør i, kø og gode venninner.

 

Sistnevnte er definitivt ikke på agendaen lenger. Dessverre. Og takk gud. En ambivalent, men naturlig konsekvens av det å bli voksen.

 

For 17. mai er barnas dag. Og det er vi enige om, eller?

 

Selv har jeg fortsatt et snev av Peter Pans syndrom, denne dagen. Og da er det fint at programmet er hektisk. Veldig hektisk. For man glemmer fort, hva man ikke har gjort når barna er pyntet til fest med forventing i øynene og tikroner i lomma. Som den nye sofaen til uterommet jeg stadig vekk er på jakt etter.

 

Sjelden blir jeg like rørt, som når nasjonalsangen fremføres av lav, sur barnetone. Som seg hør og bør.

 

I anledning 17. mai ønsker vi nettopp å se hvordan din dag tilbringes og hvilke forberedelser du gjør. Frem til 18. mai kan du være med i en konkurranse og vinne designskåler fra Cathrineholm, mer informasjon finner du her. 

 

Man glemmer for hva som ikke er gjort i huset eller på uteplassen når barna er pyntet til fest. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Imponer med hjemmelaget iskrem

Til festen skal det være is. Mye is. Og is kan du spise, så mange du vil - og med begge hender! Hva med å imponere med hjemmelaget sunn, fresh, og faktisk kjempe god is?

 

For selv om dette barnet er voksent, er personlig rek i is stadig på tapetet. Ha en strålende langhelg og gratulerer med dagen.

 

 Du trenger:

  • Marengs (eller noe annet du liker til å strø over)

 

  • Biola (jeg har brukt kokos, velg den typen du foretrekker) eller yoghurt

 

  • Jordbær i skiver

 

  • Blåbær

 

  • Eventuell annen frukt eller bær, her er det bare å smake seg frem og gå for egne preferanser.

 

  • Isform

 

  • Ispinner
Disse kan du spise så mange du vil av! FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Essensielt er ispinner, litt bær og Biola eller annen yoghurt. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Sånn gjør du det:

  • Fyll isformen med det som skal strøs over, jeg fylte ikke med marengs da den ville ha smeltet.

 

  • Fyll isformen med frukt og bær, prøv forsiktig å stable frukten slik at den ligger i kant med isformen og synes når du skal spise isen.

 

  • Fyll isformen med Biola til den er toppet.

 

  • Sett formen i fryseren og la stå i minst 8 timer.

 

  • Løsne isen ved å la formen stå i romtemperatur i noen minutter, dypp deretter øverste del av isen i marengsen eller det du vil ha som strø.

 

  • Spis (mange) med god samvittighet. Nam!

 

Tips: Yoghurtisen blir fløteaktig, mens Biolaisen blir lik saftis. For mer, sunn inspirasjon, besøk www.smakenavoslo.no.

 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Marengs gjør susen, men du kan også strø over andre godsaker du liker. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Publisert 22. juni.2017 av

Man kan velge hvilket fokus man vil ha her i livet.

 

Noen bemerker med oppgitt stemme om dagen at "nå, nå snur solen", mens andre lar seg glede over at vi faktisk enda ikke har startet på fellesferie, tur til både den ene og den andre fornøyelsesparken og sommermåneden juli.

 

For ikke å minne om hvor mye varme august har å by på?! Nei, her er det for mange lyse netter og glade møter som i stedet bør få fokus.

 

Hva passer vel da bedre enn en real sommerfest? Hvor lista legges i overkommelig hopphøyde, man kommer som man er og hvor barna får testet ut sine leggerutiner.

 

Her får du noen tips til sommerfesten.

 

Karns tips til en vellykket sommerfest

Dispenser med forfriskende drikke i varmen. Foto: Bonaturlig

Spleiselag eller tapasbord

"Du tar med salat, jeg pølser". Spleiselag fungerer fortsatt like bra som tidligere. Deilig for vert/vertinnen, og like deilig for gjestene som føler de får bidratt med noe.

 

Hvis ikke så er tapas ypperlig og ettertraktet mat. Mulig du nå tenker at det er da hinsides mye jobb, men det geniale med småretter er at du kan forberede de i forkant!

 

Kjøttbollene kan lages og stekes, for deretter å hvile seg i fryseren, før de varmes i en herlig, spicy tomatsaus.

 

Potetbåtene kuttes opp og legges i vann dagen før, manchegoèn danderes på fat, og aiolien kan du lage enda tid i forveien.

 

Surdeigsbrødet kjøper du enkelt hos en av de mange som utsalg som selger de beste brød nå, så du slipper behøve å tenke på å lage din egen surdeigskultur.

 

Noe kjøpt, noe hjemmelagd er SÅ 2017! Eller du lager raskt et focacciabrød i stedet.

 

Her er noen enkle tapasfavoritter

 

  • Albondigas (Altså, disse herlige, små, spicy kjøttbollene ... )

 

  • Bakte potetklyfter.

 

  • Stekt chorizopølse.

 

  • Scampi i selskap med chilli og mango.

 

  • Manchego-ost.

 

  • Foccacia eller surdeigsbrød.

 

  • Grønn salat.

 

  • Aioli og godt smør.

 

Og vips, med det har du et favorittbord hvor alle finner noe ganen begjærer.

Tapas er alltid en favoritt. Foto: Bonaturlig

Det meste handler om forberedelser

Om været er usikkert, så er ikke inne alltid det eneste alternativet. Garasjen pyntet med lykter, lysslynger - og klaffebord gir også god, nedpå sommerfølelse.

 

Har du ikke lang nok duk til langbordet, for det er klart mange vil komme på sommerfesten din, så kan man bruke laken eller gardinfag. Og vil du kjøre papirduk som revner i kanten, ja, da er til og med det helt innafor - og det ute! 

Apropos sistnevnte, så kan jo norske somre være litt lunefulle. Sørg for å ha pledd- og puter lett tilgjengelig. Da slipper du å måtte lete kaotisk frem mens gjestene hutrer, og ting bare sklir litt lettere.

 

Det meste handler om forberedelser, og med litt planlegging, så koser man seg bare mer.

 

En ting undertegnede alltid blir tatt litt på sengen av når hun inviterer til sosiale lag, er hvor man skal oppbevare og sette fra seg all maten.

 

Jeg har balansert fat mens jeg har sjonglert med å åpne kjøleskap- og boddører, noe som blant annet har resultert i en brå slutt for 12 stk. panna cottaer.

 

Sørg for at du har ledig plass på kjellergulv, eller tømt et par kjøleskapshyller i forkant.

 

Derfor fortjener du en pause i sommervarmen

Dekorer med vimpelrekker, lysslynger og lyslykter

Når det gjelder pynting, så jubler jo stylisten i meg bare ved tanken!

 

Vimpelrekker, lysslynger og lyslykter som tåler en liten sønnavind uten at de slukner, gir raskt partystemning!

 

Skjøteledninger, tape og stiftemaskin er nødvendige hjelpemidler for å belyse festen så vel som maten for gjestene.

 

Og når mørket kommer snikende, noe som fort skjer når man er i hyggelig selskap, så ligner det med et på ei trang bakgate i Paris med alle sine smålys, levende som elektriske.

 

Alle billigkjeder har nå et variert og godt utvalg av alt du trenger, så du slipper å  bruke opp feriebudsjettet før ferien har begynt.

 

Tryll frem den rette sommerstemningen

Uformell stemning. Foto: Bonaturlig
Koselig med lyslenker. Foto: HouseDoctor DK
Hva med å invitere til piknik på stranden? Foto: HM Home

Inviter og gjennomfør – man angrer aldri

Så om det blir inne eller ute, bestilt mat eller hjemmelagd, linduker eller den i papir, bare inviter og gjennomfør.

 

Man angrer aldri når man sitter samlet rundt et bord med de man bryr seg om, ler og hvor man sammen skaper de beste sommerminner.

 

Avslutningsvis, så kan man i stedet for å gå direkte på en drink, velge denne varianten i stedet. Slikt blir det sommerfest av!

 

God sommer og ferie.

 

Les Tinas blogg - Bonaturlig her (ekstern lenke)

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

Les mer

- Jeg husker da jeg begynte å nærme meg rundt tusen følgere at jeg tenkte: ”jøss!”, men nå om dagen tenker jeg lite på antallet som følger meg, men at det jeg legger ut er noe jeg og andre kan sette pris på. Vibeke hadde blogget om sin landlige livsstil i idylliske Heistad ved Porsgrunn i Telemark siden 2011. Interiør, billedkunst og ”the country life” var hennes store hobby. Men det var først da noen iherdige lesere begynte å mase om at hun burde komme seg på Instagram at

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland