Publisert 27. mai.2016 av

For knappe seks år siden kjøpte Linda Brattlöf og samboeren et nytt hus på vestkysten av Sverige. En typisk svensk stuga - rødmalt og med hvite karmer. Men da paret skulle pusse opp hagen og uterommet støtte de på en utfordring: Hageslanger. Det var ikke mulig å oppdrive alternativer til de tradisjonelle mosegrønne hageslangene.

 

- Etter seks måneder med research fant jeg ut at alt så likt ut. Og jeg lette overalt – både i Sverige og i utlandet, forteller Linda Brattlöf.

 

Ett år senere så gründerbedriften Garden Glory dagens lys. Med eksklusive hageslanger i hvitt, gull, sølv, rosa og blånyanser.

 

Kinfolks sjefsredaktør oppfordrer til "casual living".

Rosa og gull er bestselgere i Norge

De eksklusive hageslangene selges nå i 20 land, og entret det norske markedet for to år siden. I Norge har 43 butikker og nettbutikker tatt inn slangene som koster fra 995 kroner og oppover. Det er hageslangene i gull og rosa med gevir-oppheng som selger best. Tett etterfulgt av sort og grått.

 

- Norge er vårt nest største marked, og etterspørselen etter produktene er høy. Det er spesielt gøy å se at så mange i Norge deler bilder av sine ulike kombinasjoner på Instagram og Facebook, sier Linda Brattlôf til Botrend.

 

 

 

 

Linda Brattlöf utvidet årets kolleksjon med potteskjulere. FOTO: SOFIE DEGE DIMMEN

Her ser du sesongens utemøbler. Og på Bærums Verk debuterer Torsteinsen Design med utemøbler for første gang - produsert av det italienske familiefirmaet Fiam.

 

Etter hageslangene har gründer Linda Brattlöf utvidet sortimentet til å inneholde aluminiumsoppheng formet som reinsdyrhorn, ulike munnstykker i messing, krom eller plast, samt ekstrautstyr som vannkanne, hagespade i gull, postkasser og potter. Hun har nå store planer om å utvide ytterligere.

 

- Utvikle nye produkter er det beste jeg vet! Vi arbeider nå med å lansere to nyheter hver sesong, men det er viktig å holde den røde tråden. Og for meg er det produkter som gir prikken over i'en i ditt uterom.

 

Maria Høili blander antikviteter med moderne luksus.

 

Møbler og interiør selger best i Norge.

Hageslangene er UV-beskyttet slik at de ikke blekes av solen. FOTO: GARDEN GLORY
Garden Glory oppstod som en følge av at Linde Brattlöf ikke kunne finne hvite hageslanger. FOTO: GARDEN GLORY

Produseres i Sverige

Alle Garden Glorys produkter produseres i Sverige. Det er mer kostbart enn å produsere i lavkostland, men er viktig for gründeren som gjør alt selv. Det gjør det lettere å sikre kvaliteten og det eksklusive preget til merket som selges under slagordet «For glamorous people with dirty nails».

 

Til tross for at Linda Brattlöf selv ikke har noen designbakgrunn, har hun mottatt flere utmerkelser som svensk designpris og pris for beste produktdesign i Australia.

 

For svensk design går bra om dagen, ifølge Ewa Kumlin i Svensk Form - verdens eldste designorganisasjon som arbeider med å fremme svensk design og forbedre menneskers liv gjennom design.

 

- Svensk design er anerkjent internasjonalt - både historisk og nå i samtiden. Kjente varemerker som IKEA, H&M og Volvo har bidratt til økt oppmerksomhet, men vi har også mange nye foretak som inngår i det nye bildet av Sverige. Mange svenske formgivere innen møbler og interiør jobber i dag med verden som arbeidsfelt, og svenske møbelforretningers eksport øker, sier Kumlin til Botrend. 

 

I skrivende stund vises utstilligen "Design Solutions - Swedish Design 170 years" i Taipei, Kina, som i år er kåret til verdens designhovedstad. Svensk Form er medarrangør på det som er en av de største svenske designutstillingene internasjonalt noensinne. 

 

Ewa Kumlin tror nettopp den globaliserte og digitale verdenen vi lever i vil øke interessen for svensk, bærekraftig design og småskalaproduksjon.

 

 

Her shopper du i København.

(Saken fortsetter under bildet og annonsen.)

Postkassen Clutch er sitt navn verdig, og er blitt en bestselger i utlandet. FOTO: GARDEN GLORY

Arbeidsmoral fra restaurantbransjen

 

- Jeg hadde jobbet meg oppover i restaurantbransjen, men ønsket å bli voksen på et tidspunkt. Med tiden i bransjen har gitt meg en god dose med arbeidsmoral, kreativitet og stå-på-vilje, sier Brattlöf som skapte firmaet parallelt med handelshøyskole-studier.

 

- Jeg hadde egentlig begynt å studere prosjektledelse da jeg oppdaget at det ikke fantes alternativer til de grønne hageslangene. Jeg trengte jo selv en hvit til mitt nye hus, og så bare ballet det på seg. Hvem har sagt at man må ta til takke med de kjedelige, mosegrønne slangene? Alle hager og uterom fortjener slanger i lekkert design og farger.

 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Publisert 12. april.2017 av

Irene Jacobsen (44) og Kari Nygaard (45) – damene bak hageboken «Barbeinthagen» viser deg hvordan du kan imponere gjester med din helt egne, hjemmelagde påskekrans.

 

Grønne fingre eller ei, dette er en hyggelig aktivitet enten du er alene eller sammen med andre.

 

Ta en tur ut i naturen, en liten svipptur innom butikken, rydd kjøkkenbordet og sett i gang!

 

Like før jul skrev vi en sak om de to hageentusiastene som da lærte oss å lage vinterkrans

Påskekransen kan henges på ytterveggen. FOTO: BARBEINTHAGEN
Damene bak hageboken, Kari Nygaard (t.v.) og Irene Jacobsen. FOTO: BARBEINTHAGEN
Dekorert med gåsunger, påskeegg og kylling med klips. FOTO: BARBEINTHAGEN

Dette trenger du:

 • Til basen trenger du greiner av hengebjørk. Hengebjørk høstes inn etter at bladene har falt av trærne om høsten og før knoppene spretter ut om våren.

 

 • Basen kan pyntes med det du ønsker, men her er det brukt ranker av eføy, kvister med gåsunger, små egg og en liten fugl fra hobbybutikken.

 

 • Du trenger også hagesaks, limpistol og ståltråd.

Slik går du frem:

 • Start med en lang grein og myk den opp ved å bøye den litt frem og tilbake.

 

 • Slå en sirkel med greinen og fest med en bit ståltråd i enden.

 

 • Neste grein stikker du inn under første, og så begynner du å tvinne den nye greinen over og under den første. Slik bygger du opp en base.

 

 • Jobb hele veien med sola ved å stadig stikke inn nye kvister og tvinne dem rundt de forrige.

 

 • Avslutt ved å feste siste grein godt inn i basen. Du bestemmer selv hvor tykk kransen skal være.

 

 • Nå kan du dekorere bjørkekransen slik du selv ønsker. Her er det brukt ranker av eføy og kvister med gåsunger som er tvinnet inn. Små egg fra hobbybutikken er limt på med limpistol, og en liten fugl er klipset på en av greinene.

 

Tyvstart våren med fargerike tulipaner og bind en vakker bukett

Stemorsblomster tåler å stå ute nå. FOTO: BARBEINTHAGEN
En mer vårlig krans. FOTO: BARBEINTHAGEN

Planter som tåler litt frost:

 • Stemorsblomster.

 

 • Vårløker som påskeliljer og krokus.

 

 • Ranunkler.

 

 • Tusenfryd.

 

 • Pletter i luften (Muehlenbeckia).

 

Tips: har du ekstra greiner til overs? For å skape litt høyde på vårkrukkene kan du stikke greiner ned langs kanten og binde dem sammen i toppen med grov hyssing.

Bruk det du har av potter, tønner, lykter og vaser. FOTO: BARBEINTHAGEN

Les mer på Botrends forside

 

Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Plante nå - eller vente?

Her er hageekspertens tips.

Publisert 27. mai.2016 av Jørgen Dahl Kristensen

Gartner Fred T. Nilsen ber de med «grønne fingre» være tålmodige og ikke la seg lure av de siste dagers knallvær. Sol og gode temperaturer har smeltet snøen rundt omkring. Men selv om man er vårlig i sinnet, er det ikke lurt å overføre gleden over våren til blomsterbedene ennå.Raskt væromslag – Vi blir litt lurt, det er ikke sikkert at det blir tidlig vår. Været kan slå om nokså raskt på denne tiden av året, sier Fred T. Nilsen på Sjøstrand Gartneri. Les også: Drømmeh

Les mer
Annonse

Kommersielt innhold fra Plantebørsen. Rottingstoler eller minimalistiske møbler? Liker du det rustikke eller romantiske? Uansett hva du leter etter, finner du det mest sannsynlig hos Plantebørsen i Lier. Nå er sommeren her – og ferien rett rundt hjørnet. Utover sommeren blir det mange fine dager og kvelder på terrassen. Hos Plantebørsen finner du det du trenger for å gjøre verandaen koselig. De har mange gode tips til hvordan du kan innrede terrassen din.– Mange kunder kommer ti

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland