Publisert 01. juli.2016 av

Jon Marius og Linda Bastøe realiserte drømmen om takterrasse i fjor, da funkishuset på Høn i Asker sto ferdig.

 

Planen var en flislagt takterrasse med opphøyet kant, ledlys, glassrekkverk og boblebad, og etter litt om og men, var det nettopp slik resultatet ble.

Den om lag hundre kvadratmeter store terrassen er enkel og gjennomført innredet med hagemøbler i rotting.

 

– Jeg har tenkt funksjonell design når jeg har innredet takterrassen. Jeg ønsker ikke at det skal være noe overflødig der, forteller han.

Terrassen er inndelt i ulike soner. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Terrassen er inndelt i ulike soner med en lounge, en spiseplass og et boblebad.

 

– Det var helt naturlig å innrede terrassen i soner med ulike bruksområder, forteller Jon Marius.

 

Slik får du lekker utebelysning

 

Gulvet er forsterket for å tåle vekten av boblebadet, og gulvet er flislagt.

 

– Er det en ting du ikke skal spare penger på er det et flatt tak. Slike tak får man ikke forsikret på grunn av høy lekkasjerisiko, og det skal derfor gjennomføres på en ordentlig måte. Derfor er betong-, membran- og sveisearbeidet her gjort svært grundig, i tillegg til at vi forsterket det på grunn av boblebadet, sier han.

Planter er viktig for et godt miljø på terrassen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Prioriterte boblebad

Boblebad er de vant til både fra tidligere hus og fra hytten, og det sto også høyt på listen da takterrassen skulle realiseres.

 

– Det er jo ingenting som er så digg som å senke seg ned i det etter en lang løpetur og se ut over Oslogjorden, sier han.

Boblebadet ble prioritert på takterrassen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Takterrassen er sydvendt og ligger usjenert til. Hele dagen kommer solen til, og fra terrassen har de utsikt over fjorden, helt inn til hovedstaden.

 

Her er årets hotteste grilltrend

 

Inspirasjon til terrassen har Jon Marius hentet gjennom å ha gått på en rekke visninger i tillegg til egne ideer.

 

– Terrassen er blitt akkurat slik vi ønsket. Vi har parkering på garasjetaket, med overgang til terrassen. Det eneste vi mangler her nå, og som vi virkelig ønsker, er et integrert utekjøkken, forteller han.

Jon Marius er nemlig svært glad i både mat og vin, og trives godt bak grillen. Derfor ønsker han et utekjøkken hvor han kan kokkelere med selskap av gjestene rundt seg.

 

Fikk drømmehagen med eget drivhus

 

– Vi planlegger et utekjøkken rundt innkassingen av utluftingen på taket. Nå er den kombinert med et blomsterbed for å gjøre det beste ut av en situasjon som må være der, men planen er å bygge et utekjøkken inntil denne hvor det allerede er tilgang til vann og strøm, sier han.

Linda koser seg i teak-stolen ved området hvor mannen planlegger utekjøkken. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Lite plen

På den bratte tomten hvor huset er reist, er det for øvrig kun to små hageflekker, men det meste de i dag har av plen, er okkupert av barnas trampoline.

 

Drømmen om en vedlikeholdsfri hage

 

Når barna derimot er for stor for den, har Jon Marius andre planer for hagen.

 

– Da skal jeg lage en grillhytte, sier han.

 

Jon Marius er nemlig svært glad i godt mat og vin, og synes det er både kjekt og sosialt å invitere familie og venner på middag. 

Spisegruppen på terrassen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Jon Marius har lagt ned mange arbeidstider både på terrassene og i huset for øvrig. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

– Utvidelse av kjøkkenet

I tillegg har også familien en mindre terrasse i etasjen under, med utgang fra kjøkkenet.

 

Den fungerer som et utvidet kjøkken når de doble skyvedørene åpnes.

 

– Det er den vi bruker mest og som naturlig blir en del av kjøkkenet. Den er lett tilgjengelig og blir brukt hele året. Vi sitter gjerne ikke der på vinteren, men for en som er glad i å grille, er det ikke noe problem å lage maten der på vinteren under varmelampen, sier han.

 

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips eller innspill? Ta kontakt her

Glassrekkverket skjermer for vinden når familien koser seg i loungen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Teak-stolen til Linda er en fin kontrast på terrassen, selv på gråværsdager. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Et glass champagne nytes gjerne med en god utsikt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Takterrassen i Asker. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Publisert 30. desember.2016 av

– Det var du som bestemte hvordan pendlene skulle henge, ikke sant?

 

Lars Kristian Amundsen (42), hotelldirektør ved Radisson Blu på Fornebu, spør en av resepsjonistene som står bak den nye disken i skinn.

 

I fem måneder har teamet jobbet seg gjennom en total oppussing av fellesområdene.

 

– De siste årene har vi pusset opp jevnt og trutt – både kjøkken, rom og bad, sier han.

 

Men nå var det på tide å ta tak i lobbyen og resepsjonen, baren med den intime restauranten og kurs og konferanseavdelingen.

 

Gjester som kommer på besøk skal få den hjemmekoselige følelsen.

 

Dette hjemmet ser ut som et hotell

Pendellamper hengt opp i ulike høyder over pianoet ved resepsjonsdisken. FOTO: BETTINE NICOTRA
Jordfarger i baren. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO

Historiske Egget

Et par gjester har slått seg ned i hver sin blå Egget-stol foran peisen i lobbyen.

 

Stolen ble opprinnelig designet av Arne Jacobsen i 1958 for Radisson Blu Royal Hotel i København. Slik er de en del av hotellkjedens historie.

 

Nå har flere Egget-stoler kommet over dørstokken her på Fornebu.

 

– Hvordan så det ut før oppussingen?

 

– Veggene var hvite og møblene var tunge og sorte.

 

Nå går det i grønt, brunt, blått, terracotta, grått og sort – med innslag av messing. Interiøret er i skinn, marmor, betong og glass.

 

Det meste er nytt. Men de 132 forskjellige maleriene på veggene, er gamle. De hadde ligget på lager i mange år. Det var bare å børste støv av dem og henge de opp.

 

Karns guide til København

Hjemmekoselig stemning i lobbyen. FOTO: BETTINE NICOTRA
Den ikoniske stolen "Egget" til høyre, og Andreas Engesvik "Bollo" til venstre. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO

Merker konkurransen

Hotellet åpnet i 1971. I hele 41 år skulle de regjere som eneste hotell på Fornebu. Men i 2012 dukket to nye hotell opp – Scandic Fornebu og Quality Hotel Expo.

 

– Vi merker konkurransen, men det er plass til alle tre. Det skjer mye her ute, så det er spennende å drive hotell her, sier han.

 

– Er det litt av grunnen til at dere pusser opp – at dere merker konkurransen?

 

– Det nytter ikke bare å ha det fineste hotellet. Vi har mange stamgjester som har bodd hos oss i opp til 15 år, og da handler det om å gi en minneverdig opplevelse, sier han.

 

Få hotellfølelsen hjemme

 

Men hvor mye oppussingen har kostet ønsker ikke hotelldirektøren å svare på.

 

– Det er en kontinuerlig prosess.

 

Satset stort på skybar i Oslo

Messinglamper fra &Tradition. FOTO: BETTINE NICOTRA
Lysboks fra BLXX "Dont count the days make the days count". FOTO: BETTINE NICOTRA

Byggets sjel

Det er arkitektene fra DOOS som står bak oppussingen. Sammen med hotelldirektøren har de funnet ut hva som kan passe inn.

 

Planløsningen i fellesområdene og treplanelet på veggene i lobbyen har de valgt å beholde.

 

– Vi har tatt vare på byggets sjel og løftet frem de fine innredningsdetaljene fra tiden da hotellet ble bygd, sier arkitekt Alexandra Wachtmeister.

 

Se hvordan hun innredet hjemmet i Miami Beach-style

De gamle maleriene har fått nytt liv. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO
Mørkegrønne vegger. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO

Om hotellkjeden

  • I 1971 åpnet hotellet. Den gang het det Globetrotter Hotel, det første norske hotellet i regi av SAS International Hotels.

 

  • Hotellet hadde opprinnelig en fløy med 150 gjesterom, og møte- og kurslokaler beregnet på flyreisende til og fra Fornebu.

 

  • I 1985 utvidet de med en ny fløy med 104 nye gjesterom, ny kurs- og konferansedel og restaurant. De skiftet navn til SAS Park Royal Hotel.

 

  • Fra 1939-1998 holdt flyplassen til på Fornebu. Siden det har de drevet som kurs-, konferanse- og forretningshotell.

 

  • Nå heter hotellet Radisson Blu Park Hotel, Oslo. SAS har vært ute av bildet siden 2006.
Hotellet på Fornebu. FOTO: BETTINE NICOTRA

Les mer på Botrends forside

 

Kontakt oss her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

- Jeg kom til et punkt der jeg skjønte at hvis jeg ikke tok steget og satset, så kom jeg til å angre resten av livet på at jeg ikke gjorde det. Uansett utfall, sier Lars Erlend Bye (39), opprinnelig fra Bodø og nå CEO og gründer av H5 Property. På litt over to år har selskapet gått fra å ha null til nærmere ti prosent markedsandel i kanskje verden tøffeste boligmarked på Manhattan, New York. Hvordan er dette mulig? Med hardt arbeid, stort kontaktnett, utmerket kvalitet, og litt

Les mer

- Nei, er det sant? Så utrolig gøy! Nå ble jeg veldig overrasket. Det var Heidi Tolos første reaksjon på nyheten om at huset hun deler med mannen Bjørn K. Haugland og sønnen Brede (14) på Nesøya, er kåret til Årets Botrend-hjem 2016. - Jeg trodde kanskje det kunne bli for teknisk for de fleste, for ekstremt kanskje? Men det kan også være at det tekniske er noe vi vant på. Folk har fått mer interessen for dette, sier Heidi Tolo.  Her kan du lese mer om Heidi og Bjørns hjem  H

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland