Statoil-bygget solgt til rekordpris

Bladde opp 3,9 milliarder kroner.

Publisert 05. juli.2016 av

Amerikanske eiendomsinvestorer har solgt Statoil-bygget på Fornebu til et syndikat satt opp av det norske finansselskapet Arctic Securities. Pris: 3,9 milliarder kroner.

 

Dermed er årets suverent største eiendomshandel en realitet – og selgerne i amerikanske Madison International Realty kan trekke seg ut av Norge med en solid fortjeneste, skriver Finansavisen og NE Nyheter torsdag.

 

Nå er Norges dyreste hytte solgt med rabatt.

 

Handelen på 3,9 milliarder kroner ligger høyt over den forrige rekorden, som ble satt da Norwegian Property solgte flere eiendommer på Skøyen til Entra for noe over 2,5 milliarder.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend her.

 

Madison kjøpte av IT Fornebu

Statoils 68.000 kvadratmeter store Fornebu-kontor ble åpnet i oktober 2012 – og solgt for 3,2 milliarder kroner to måneder etter.

 

Da tok Madison 35 prosent av eiendommen, og kjøpte seg senere videre opp da Koksa Eiendom – tidligere IT Fornebu Eiendom – solgte seg ut i september 2014. Det var et stort obligasjonslån som sikret dealen rett før jul i 2012.

 

– Dette er en prosess vi har holdt på med ganske lenge. Vi begynte for ca. ett år siden og jobbet mot noen aktører i fjor høst. Madison trykket imidlertid på pauseknappen i november og prosessen ble restartet i månedsskiftet januar/februar i år. Transaksjonen ble gjort torsdag i forrige uke, sier partner Jørgen Haga i Akershus Eiendom til NE nyheter.

 

Boligprisene har økt med 10,6 prosent i Asker og Bærum på ett år.

 

4.500 har mistet jobben

Statoils Oslo-kontor på Fornebu har vært plaget av høy ledighet som følge av nedbemanning i forbindelse med oljekrisen. Selskapet har til nå nedbemannet med i alt 3.023 fast ansatte og 1.500 innleide ifølge den seneste oversikten fra DNB Markets.

 

Det er ukjent hvor mange av de overtallige som jobbet for Statoil på Fornebu, men selskapet har i lang tid forsøkt å fremleie 8.000 kvadratmeter kontorareal i bygget – uten resultat. I mars i år trakk de arealet fra markedet.

 

– Vi har foreløpig lagt fremleie til side. Årsaken er at vi har fylt opp noen av de ledige arealene med et internt prosjekt. Vi gjør fortløpende vurdering av hvordan vi utnytter vår bygningsmasse. Vi har og må ha noe fleksibilitet i lokalene, da vi har prosjekter med varierende antall ansatte, uttalte Statoil den gangen.

 

Denne saken ble først publisert i Budstikka.

 

Les mer på forsiden av Botrend her.

Publisert 26. januar.2017 av

Utbyggerne betalte 25 millioner kroner for Kleivveien 5 for å bygge leiligheter. Men stor kulturverdi kan gi trøbbel.

 

Det viser forslag til planprogram for området nord på   Bekkestua.

 

Området består av en rekke eiendommer som etter planen skal rives for å gi plass til  leiligheter.

 

Flere eiendomsnyheter fra Stor-Oslo her

 

Utbygger kjøpte boliger for 214 mill  på to år

 

Dyre oppkjøp

Flere av eiendommene er allerede kjøpt opp for tosifrede millionbeløp.

 

Kommunen påpeker i planprogrammet at en utbygging vil kunne ha negative konsekvenser for kulturminnene i området.

 

«Bevaringsverdien må vurderes og utbygging vil tilpasses etter hvilken verdi kulturminnene har. Det er Kleivveien 5 som er av størst kulturhistorisk interesse. Bygningen fremstår slik den opprinnelig ble bygget på begynnelsen av 1920-tallet. Og er en av få bygninger i området fra dette tidsrommet, som er uendret», står det i forslaget til planprogram.

 

Her fra du bolignyheter fra Bekkestua

 

Ikke avgjort

Asker-selskapet Profier står bak utbyggingsplanene.

 

– Vi har ikke tatt stilling til hva som vil skje med denne eiendommen, sier prosjektleder Steinar Skui i Profier.

 

 

Eiendommen på Bekkestua ligger i Kleivveien. FOTO: TRINE JØDAL

– Men resultatet kan bli at huset blir stående?

 

– Jeg vil ikke kommentere det, fordi dette er en prosess hvor det skal utarbeides en disposisjonsskisse, sier han.

 

Solgte til utbygger for 20 millioner

 

Dette er saken:

Kleivveien-salget:

I 2013 kontaktet utbyggere en del grunneiere i Kleivveien med spørsmål om de ville selge husene.

 

I løpet av 2014 og 2015 ble to eiendommer i området solgt til utbyggere. Prisene var på 16,5 millioner og 26 millioner kroner.

 

De to eiendommene hadde dermed en snittpris på 10,6 millioner kroner per mål.

 

I juni vedtok kommunestyret en områdeplan for Bekkestua, som åpner opp for bygging av leiligheter i Kleivveien.

 

Foreløpig foreligger det ingen detaljregulering for området.

 

Andenæsgruppen, Solon Eiendom (eid av investoren Tor Aksel Voldberg) og konsortiet Profier/AF Gruppen er de mest sentrale interessentene.

Kilde: Budstikka

 

Denne saken ble første gang publisert i Budstikka

 

Les mer på Botrends forside

 

Send oss gjerne tilbakemelding, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no

 

 
Les mer

OBOS  hadde en omsetningsøkning på 1,54 milliarder kroner fra 2015 til 2016. Boligutvikleren fikk et resultat før skatt på 2.837 millioner kroner i 2016, opp fra 2.268 millioner i 2015. Samlet omsetning økte fra 9,75 milliarder kroner i 2015 til 11,29 milliarder kroner i 2016. Det betyr en økning på 1,54 milliarder kroner på ett år. Flere eiendomsnyheter her

Les mer

Cityprisen   skal bidra til bedre bygg, byer og tettsteder og for å premiere de byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter, og deles ut av Norsk Eiendom.  Her får du flere eienomsnyheter fra Stor-Oslo Torsdag denne uken ble bransjeprisen delt ut til Union Brygge i Drammen. Hele eiendomsbransjen var samlet på Hotel Plaza i Oslo der prisen ble delt ut. – Etter å ha jobbet med dette i 20 år, så setter dette kronen på verket, sier adm. direktø

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland