Publisert 08. juli.2016 av

Det er mange år siden Camilla Johansen fant tomten hun ville bygge huset sitt på. 

 

- Dette har alltid vært min drømmetomt, sier Camilla Johansen om området ved Bulandsfeltet i Farsund.

 

Her har hun og mannen Richard bygd sitt drømmehjem ytterst i skjærgården utenfor Farsund. De kan skue utover vannet, med vid utsikt og kort vei til Farsunds mange strender.

 

- Vi falt begge veldig for beliggenhet og utsikt. Det er helt perfekt, vi ser ned på badeplassene fra terrassen, forklarer Camilla som selv er fra Farsund, mens Richard er fra nabokommunen Lyngdal.

 

Slik fikk hun landlig interørluksus

 

 

Valgte ferdighus

 

Etter å ha sikret seg tomten, begynte jakten på det rette huset.

 

Etter mye research på blant annet Instagram, bestemte paret seg for et  ferdighus av typen  Blink Hus.

 

Men å bestemme seg for et ferdighus, betyr fortsatt at  valgmulighetene er mange. Camilla likte godt både Skien-, og Eidanger-modellene.

 

- Vi hadde et møte med Blink Hus og fikk arkitekten til å tegne det slik vi ønsket. Dermed fikk vi det beste av begge modeller. Blant annet flyttet vi stue og kjøkken opp for å utnytte utsikten, forklarer Camilla.

 

Valgte ferdighus - endret alt

 

Herfra nyter de utsikten i Farsunds skjærgård. FOTO: PRIVAT
Lyst og luftig på kjøkkenet. FOTO: PRIVAT

Endret stil

 

I september i fjor sto huset på 192 kvm ferdig, og familien fikk flytte inn. I første etasje har de barnas soverom, stue og bad. Annen etasje består av hovedsoverom med bad og walk-in-closet, kjøkken og stue.

 

- Jeg er utrolig godt fornøyd med takhøyden og at annen etasjen er så luftig og åpen. De store vinduene gir oss muligheten til å nyte utsikten hele året igjennom.

 

Camilla har gjennom årene forandret stil, og syns det er vanskelig å beskrive den.

 

- Nå går det mer mot naturlige elementer, og jeg liker å bringe strand, vann og det vi har rundt oss inn. I stuen har vi en stor skjellampe som vi er veldig glad i, sier hun.

 

Nå er det trendy å ha det koselig

 

Fargen Jotun Sand går igjen i alle rom.

 

- For to-tre år siden skulle jeg ha hvitt overalt. Nå er jeg mer glad i jordfarger i samspill med grått, sier Camilla.

 

Les flere interiørsaker på Botrend her. 

 

Vet du om et hus vi bør skrive om? Vi tar gjerne i mot tips. 

 

Huset til Camilla og Richard er et Blink Hus. Dette bildet er tatt for en tid tilbake. FOTO: PRIVAT
Ikke rart dette var drømmetomten. FOTO: PRIVAT
Store vindusflater gir godt utsyn. FOTO: PRIVAT

Tusenvis av følgere på Instagram

 

Camilla Johansen har bygd opp Instagram-profilen @homebycamilla_j. Det har vært perfekt mens hun har vært i mammapermisjon og drevet husbygging.

 

- Instagram er mitt lille fristed. Jeg har ikke hatt noen strategi, men jeg liker å ta bilder og nå er jeg stolt av hva jeg har fått til. Det er gøy å få så mye respons fra følgerne mine sier hun.

 

@homebycamilla_j har nå 19.000 følgere på Instagram.

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

 

Lyst og moderne bad i Farsund. FOTO: PRIVAT
Camilla bruker naturlige elementer i interiøret. FOTO: PRIVAT
Publisert 04. juli.2017 av

En sammenslåing av tre små hytter i tre og glass, signert Reiulf Ramstad arkitekter, er løsningen på hyttedrømmen for tre generasjoner av samme familie.

 

Her kan du lese flere saker om fritidsboliger

 

 

Samlingspunkt for familien

Prosjektet som har fått navnet Micro Cluster Cabin ligger på Herfell i Vestfold, mellom Sandefjord og Larvik.

 

Prosjektet ble bestilt av et par som ønsket å lage et samlingspunkt for seg og sine to voksne sønner som begge var i ferd med å bli foreldre selv.

 

De tre skråtak-formede bygningene er plassert slik at familiene kan feriere sammen, men samtidig ha sine egne private soner. To av hyttene har separate soverom, mens den tredje har felles kjøkken og oppholdsrom.

 

Slik fikk familien drømmehytte ved sjøen

 

Åpent fellesareale

- Oppdragsgiveren ønsket seg en hytte for hele familien, men den skulle også kunne oppleves som de enkeltes innbyrdes hytter
, forteller Reiulf Ramstad.

 

- Løsningen ble en samling av tre volumer som kan brukes individuelt, legger han til.

 

Hvert av husene er plassert i ly av en kolle i nordøstlig retning, noe som avgrenser og definerer tomten sammen med utsikten mot sørvest. Fellesarealet er åpnet mot utsikten med vindu i hele gavlfasaden, noe som lar det grønne naturlandskapet blir en del av rommet.

 

Sørlandets bortgjemte perler

Åpent fellesareale mellom hyttene. Foto: Lars Petter Pettersen

Glassvegger

-Vi diskuterte hvordan arkitekturen og kollen som danner en naturlig vegg av stein, sammen kunne skape et lokalt mikroklima som ville forlenge bruken av hytta fra tidlig vår til tidlig vinter, forteller Ramstad.

 

Fra fellessonen ser man ut på et åpent friareal gjennom glassveggen i gavlfasaden, mens motsatt side har fått store skyvedører i glass som kan åpnes mot uteplassen som ligger skjermet mellom hytteveggene.

 

Blålige toner på Brønnøya

 

 

 

Utpreget bruk av glass. Foto: Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen

Variert materialbruk

Landstedet har felles kjøkken og sosial sone i rommet med gavlsvegg i glass, mens soverom og bad er lagt til de mer private byggene med lukkede fasader kledd i naturpanel. Hver av disse hyttene har eget bad, et separat soverom og en rommelig hems under skråtaket.

 

De private hyttene er begge kledd i naturpanel med smale avlange vinduer, mens byggenes møtepunkter er kledd med blikkplater.

 

Både innvendig og utenpå er det benyttet treverk fra distriktet som vil gråne og gå mer i ett med de naturskjønne omgivelsene over tid.

 

Og uterommet mellom hyttene, fjellsiden og en liten separate redskapsbod, danner et skjermet tun, med en liten hageflekk.

 

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Det er benyttet treverk fra distriktet. Foto: Lars Petter Pettersen
Treverket vil gråne og gå mer i ett med omgivelsene over tid. Foto: Lars Petter Pettersen
Les mer

I 84 år har det stått familien Graver på postkassen. Velkommen til Lillengveien nummer 20! 

Les mer

Foran en fjellskrent og bak en sildrende bekk ligger det knøttlille, hvitmalte trehuset i Holmsbu i Hurum. Verandadørene står på vidt gap, som for å ønske solen velkommen inn. På gårdsplassen står en liten bobil og en rød motorsykkel. – Neste prosjekt blir å få satt opp annekset utenfor, forklarer Dag Robert Gjelsvik (50) i det vi går mot huset. 

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland