Publisert 15. juli.2016 av

Ønsker du en natt på et litt annerledes rom, bør du ta turen til Rom 201 på Scandic Vulkan ved Grünerløkka i Oslo.

 

Rommet har stått klart i to uker, med rundt 10 overnattende gjester til nå.

 

- Vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra gjestene, sier Monica Egeberg, hotelldirektør ved Scandic Vulkan.

Sort og hvitt. FOTO: KRISTIAN JØRAANDSTAD

Sendte sine drømmer via Facebook

Hilde Bruvold (41), er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og tidligere yogainstruktør.

 

Nå jobber hun på Fretex-butikken i Universitetsgata i Oslo, som ansvarlig for bokavdelingen.

 

Hun mener alle bøkene har inspirert henne til å innrede det sorte og hvite rommet med hvitmalte gjenbruksmøbler

 

Barn og voksnes fremtidsdrømmer er skrevet med sort tusj på hvite vegger og tak.

 

Drømmene har hun fått tilsendt på Facebook.

 

- Min favorittdrøm kom fra en venninne i 30-årene, som bor i Australia og er yogainstruktør. Hun skrev: «I want to live in the deep forest, drink coffee, make art and dance all day». Det sitatet synes jeg var så fint, sier Bruvold.

 

Se hjemmet til interiørbloggeren Mokkasitt

Hilde Bruvold skrev med tusj på veggene. FOTO: LINE ISEGRAN

Legg igjen klærne dine på rommet og gi de til Fretex

Det er ikke første gang Scandic Vulkan samarbeider med Fretex.

 

- For et halvt år siden begynte vi å legge en Fretexpose "The Hotel Recycle Bag" på hvert rom hvor gjester kan donere tøy. Hvis vi finner gjenglemte klær på rommet, spør vi gjestene om vi kan gi klærne til Fretex, sier Egeberg.

Her kan du legge igjen tøyet ditt. FOTO: KITCHEN REKLAMEBYRÅ
Både små og store sendte sine fremtidsdrømmer til kunstneren på Facebook. FOTO: KRISTIAN JØRAANDSTAD

Fretex har innredet flere hotellrom rundt i landet

- På Lillehammer Vandrerhjem Stasjonen har vi innredet ett hotellrom. Rommet på Pers Hotel holder vi fremdeles på med, sier Line Isegran som er salgssjef for Fretex-butikkene.

 

Men denne gangen ble rommet annerledes – ikke et typisk gjenbruksrom.

 

- Rom 201 har blitt til et drømmerom hvor jeg håper gjester koser seg og ler litt når de titter rundt. På badet har vi installert en lydinstallasjon, så når lyset skrus på kommer en sang, tale eller et foredrag på høyttalerne. Er du heldig får du høre «I Have A Dream» av Martin Luther King jr, eller ABBA-sangen «I Have A Dream», men hva som dukker opp på høyttalerne er en overraskelse. På rommet ligger også gjenbruksmorgenkåper man kan låne, sier Isegran.

 

Hun opplever at mange er opptatt av gjenbruk.

 

- Det siste året har folk gitt mer til Fretex og vi har økt salget i alle våre butikker, sier hun.

 

Gjenbruk er i vinden som aldri før

Fretex-rommet på Lillehammer Vandrerhjem Stasjonen. FOTO: GEIR OLSEN
Brukte bøker og fargerike puter på gjenbruksrommet i Lillehammer. FOTO: GEIR OLSEN

Hva ønsker du å oppnå med livet ditt?

Tanken bak rommet er å inspirere folk til gjenbruk - og få gjester til å fundere.

 

- Flere har deltatt i prosessen, og jeg har spilt videre på dugnadstanken som Fretex har – at vi sammen driver samfunnet fremover. Når du kommer inn vil du automatisk begynne å fundere over hva du ønsker å oppnå med livet ditt. Alle har jo en drøm om å utnytte sitt potensiale, sier Bruvold som har innredet rommet.

 

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Alle møblene er gamle, men har fått nytt utseende med hvitmaling. FOTO: KRISTIAN JØRAANDSTAD
Publisert 06. januar.2017 av

Carl Hansson (42) og Jennie-Ann Hansson (41) har satt seg ned på de hvite Eames-stolene på kjøkkenet.

 

To industrielle lamper henger over dem.

 

På andre siden av bordet sitter Jørgen Bøhle Bakke (42) og Inger Charlotte Sundt (43).

 

– Hva sa familie og venner da dere fant ut at dere skulle bygge sammen?

 

– De sa at det var en fryktelig dårlig idé. De sa det ... Dere burde ikke gjøre det, sier Carl.

 

Les mer på Botrends forside her.

 

 

– Det er vel det de fleste tenker?

 

– Ja, de sa: ”dere kommer til å begynne å krangle. Dere kommer ikke til å bli enige om økonomien. Hva hvis dere ikke blir enige om løsninger?”, Carl trekker pusten.

 

– Og i tillegg så hadde vi en kompis som bygde huset, så det var også en dårlig idé, så vi gjorde på en måte alt feil sånn sett, sier han.

 

Valgte Vettre og Asker for luftige omgivelser

På grunn av nivåforskjellen mellom kjøkkenet og stuen er tunellpeisen høyt plassert på kjøkkenveggen og lavt plassert i stuen. Her hos Jørgen og Inger Charlotte. FOTO: BETTINE NICOTRA
Åpent fra øverste etasje og ned til stuen hos Inger Charlotte og Jørgen. FOTO: BETTINE NICOTRA

En helg på å bestemme seg

For seks år siden bodde venneparet i hver sin urbane leilighet på St. Hanshaugen i Oslo, kun 300 meter unna hverandre.

 

Nokså like leiligheter med familier i lik livssituasjon.

 

Kompisene som vokste opp sammen på Hosle i Bærum, hadde fulgt hverandre gjennom livet, og for noen år tilbake hadde de fått en sønn og en datter hver.

 

– Vi hadde lyst til å flytte i hus da vi fikk barn, men det var dyrt å kjøpe tomt og bygge alene, så derfor tenkte vi at det kunne vært kult å bygge en tomannsbolig, sier Carl.

 

Tanten og onkelen hans hadde bygd et hus på Nesodden – tegnet av arkitekt Lars Lantto. Carl og Jennie-Ann likte stilen.

 

Så da de så tomten med det gule, falleferdige huset på Jar til salgs, ringte de arkitekten. Tomten var absolutt egnet.

 

De slo nummeret til vennene.

 

– Vi hadde én helg på å bestemme oss, sier Inger Charlotte og ser mot mannen.

 

– Det var helt kaos … ”Hei, vil dere være med?” Vi bare: «æææ», sier Jørgen og ler.

 

– Vi hadde kanskje sett for oss å fortsette å bo i byen, men bare: ”okey, vi blir med”, sier Inger-Charlotte, som ikke ville la sjansen gå fra dem.

 

Bygde drømmehjemmet

Hulefølelse i stuen til Carl og Jennie-Ann. FOTO: BETTINE NICOTRA
Stemningslys i stuen til Inger Charlotte og Jørgen. FOTO: BETTINE NICOTRA
I stuen til Jennie-Ann og Carl. FOTO: BETTINE NICOTRA

Barna streiket

Hjemmene er – ikke overraskende – ganske så likt innredet. Smaken er lik.

 

Det er en av forutsetningene for å bygge sammen, mener de.

 

Hadde det ene paret ønsket å bygge en sveitservilla, mens det andre paret ville bodd i en moderne boks, ville det blitt vanskelig.

 

Men for barna har ikke innredning eller stil vært særlig viktig. De har tenkt praktisk.

 

Så da de voksne fant ut at de ville sette opp en levegg mellom plattingene i hagen, protesterte barna høylytt.

 

Skulle de gå helt rundt leveggen for å besøke hverandre? De som egentlig ville ha en hemmelig dør mellom loft-stuene i toppetasjen. Nei, nå gikk foreldrene i feil retning.

 

Latteren sitter løst rundt bordet.

Tross alle advarslene – venneparet er eksempelet på at det kan gå veldig bra å bygge sammen. Samarbeidet har gått knirkefritt.

 

– Det krever en viss ... Hva er ordet, sier Inger Charlotte før mannen kjapt tar over.

 

– Man må være litt rund i kantene, sier Jørgen.

 

– Ja, rund i kantene.

 

Byttet ut villa med gårdsbruk

Stuen til Jørgen og Inger Charlotte. FOTO: BETTINE NICOTRA
Fra stuen mot kjøkkenet til Carl og Jennie-Ann. FOTO: BETTINE NICOTRA
Blomster på kjøkkenet til Jørgen og Inger Charlotte. FOTO: BETTINE NICOTRA
Sniktitt ned til Jennie-Ann og Jørgens kjøkken. FOTO: BETTINE NICOTRA

Tomannsbolig på Bekkestua

  • Tegnet av arkitekt Lars Lantto i Askim/Lantto Arkitekter.

 

  • 180 kvadratmeter over fem plan, med kjeller, inngangsparti, kjøkken, stue, allrom, fire soverom, bad og toalett.

 

  • Til høyre bor: Inger Charlotte (43) og Jørgen (42), Mattis (11) og Lily (8).

 

  • Til venstre bor: Jennie-Ann (41) og Carl (42), Hugo (10) og Selma (7).

 

  • Ut fra ønskelisten arkitekten fikk, lagde han to forslag. Kjapt bestemte de seg for det ene forslaget, med kun noen små justeringer. Så speilvendte de enheten, og slik sparte de kostnader. Nå bor familiene i identiske hjem.

 

  • Arkitektens tanker: – På den svakt fallende tomten plasserte vi oppkjørsel med garasje og boder på et nivå. Hagen og huset er på et høyere nivå. Dette for å skjerme mot innsyn.

 

  • Arkitektens inspirasjonskilder: – Jeg er inspirert av japansk arkitektur og der er det ikke huset i seg selv, men helheten med hage og hus som er viktig. Derfor satte vi inn store skyvedører og vinduer fra kjøkkenet mot hagen.

 

  • Spesielt med huset: – Variasjonen mellom åpent og lukket – som det store åpne kjøkkenet, i kontrast til den skjermede og lukkede stuesonen, sier Lars Lantto.

 

  • Deres tips til andre som vurderer å gjøre det samme: Kjøp en tomt som kan deles rettferdig og bygg med folk du stoler på, som har relativt lik smak som deg selv.
Rekkverk hos Carl og Jennie-Ann i sorte MDF-plater - et rimelig materiale. FOTO: BETTINE NICOTRA
Venneparet er spesielt fornøyd med den åpne trappeoppgangen. Her hos Carl og Jennie-Ann. FOTO: BETTINE NICOTRA
Garasjen og bodene skjermer mot innsyn. FOTO: BETTINE NICOTRA

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips eller innspill? Ta kontakt her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no

Les mer

- Nei, er det sant? Så utrolig gøy! Nå ble jeg veldig overrasket. Det var Heidi Tolos første reaksjon på nyheten om at huset hun deler med mannen Bjørn K. Haugland og sønnen Brede (14) på Nesøya, er kåret til Årets Botrend-hjem 2016. - Jeg trodde kanskje det kunne bli for teknisk for de fleste, for ekstremt kanskje? Men det kan også være at det tekniske er noe vi vant på. Folk har fått mer interessen for dette, sier Heidi Tolo.  Her kan du lese mer om Heidi og Bjørns hjem  H

Les mer

Strammet opp 80-tallsboligen

Interiørarkitekten ga boligen nytt uttrykk.

Publisert 15. juli.2016 av Elin Reffhaug Craig

Familien på fire trivdes så godt i nabolaget på Nøtterøy, men følte behov for å gjøre 80-tallshuset tøffere i stilen. Å flytte fra huset var ikke et alternativ.  Dermed kom interiørarkitektkontoret Nyfelt og Strand inn med nye løsninger.  

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland