Publisert 17. august.2016 av

Ikke langt fra de populære utfartsstedene Ullevålseter og Kobberhaughytta i Nordmarka, byr det seg nå en sjelden mulighet for småbruks-entusiaster. For knappe 14 mill. kan du sikre deg småbruket Lørenseter fra 1890.

 

Rett ved Lørensetertjern ligger eiendommen som inneholder totalt åtte bygninger og et tomteareal på rundt 130 dekar. Kun en liten del er definert som overflate dyrka og innmarksbeite, mens resten, ca. 114 dekar, består av skog.

 

- Det er en veldig spesiell eiendom, og det er svært sjeldent at slike objekter kommer for salg på det åpne markedet. Med hverken odelsrett, prisregulering eller eierskap fra Oslo kommune eller Løvenskiold, sier daglig leder i landbruks- og næringsmeglingsfirmaet Ketil Koppang.

 

- Aldri omsatt lignende

Den tidligere bonden, Ketil Koppang, har siden 2003 spesialisert seg på salg av småbruk, gårder og landbrukseiendommer på Østlandet.

 

- I dag er vi 11 ansatte og har siden starten omsatt 1.100 eiendommer fra 1,5 til 73 mill. kroner, men vi har aldri omsatt lignende, sier Koppang.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her.

 

 

Megler og daglig leder Ketil Koppang. FOTO: KETIL KOPPANG

Lokasjonen i Nordmarka, den store bygningsmassen og den idylliske beliggenheten ved Lørensetertjern trekkes frem som eiendommens fortrinn.

 

For både oppussings- og renoveringsbehovene er relativt omfattende på småbruket som per dags dato hverken er tilknyttet offentlige tjenester som vann, kloakk, renovasjon eller branntilsyn.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke eiendommer som er til salgs her.

 

Lørenseter bruk ligger ikke langt fra de populære utfartsstedene Ullevålseter og Kobberhaughytta. FOTO: KETIL KOPPANG

Omfattende behov for rehabilitering

Småbruket er et dødsbo og har stått tomt de siste 3-4 årene. Tidligere var Lørenseter et yndet turmål for skiløpere i Nordmarka. Det foregikk også salg av forfriskninger i hovedhuset som har et bruttoareal på 160 kvadratmeter.

 

Både det og småbrukets øvrige bygninger har i dag en enkel standard og et omfattende behov for rehabilitering. Blant annet vil det være behov for å utbedre taket på flere av bygninger. Mest kritisk er det i hovedhuset hvor en taklekkasje har ført til fuktskader med mulig påfølgende råte og soppangrep.

 

Denne Oslo-familien kjøpte småbruk i Sverige.

 

- Man kommer ikke til ferdig dekket bord, men det er kjørt bort 20 containere med avfall, så husene og plassen er ryddet, sier megler Ketil Koppang som håper en potensiell kjøper vil investere i å bringe eiendommen tilbake til sin prakt.

 

- Det er fra gammelt av en historisk eiendom, men som de siste 15-20 årene dessverre har forfalt. Det kommer jo an på hvilken standard man vil ha, men jeg tror småbruket vil bli riktig så hyggelig dersom man bruker rundt 3-4 mill. i oppussing.

 

Boligdama gir deg tipsene til hvordan du skal vurdere boligens tekniske tilstand.

 

Bruket har stått tomt de senere årene. FOTO: KETIL KOPPANG

Kort vei til Oslo sentrum

To av tunets eldste bygninger antas å være fra 1700-tallet, mens de øvrige bygningene er oppført mellom 1890 og 1930. Han tror det er flere potensielle interessenter til den spesielle eiendommen.

 

- Det bør bo noen der. Både for å få den i stand og for å ivareta den. Det er mulighetens gård for de som ønsker å ha kort vei til Oslo sentrum. Det tar kun 7-8 minutter før du er ute på Maridalsveien, sier Koppang.

 

Her er Norges fem dyreste eiendommer akkurat nå.

 

Det har allerede vært gjennomført et par privatvisninger uten at det er kommet inn noen bud, og til helgen avholdes en åpen visningen – den første som er planlagt hittil.

 

- Vi er veldig spente for man vet aldri hvem som dukker opp på visning. Mer sjenert, samtidig som det er sentralt kan man ikke bo i Oslo. Vi er ydmyke for alt som må gjøres på eiendommen, men det er en edruelig takst satt av en realistisk og erfaren takstmann. Det er ingen lokketakst, sier Ketil Koppang.

 

Les mer på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

To av husene stammer fra 1700-tallet, mens de øvrige ble bygget mellom 1890 og 1930. FOTO: KETIL KOPPANG
Publisert 19. desember.2016 av

En tomannsbolig i funkisstil i Bærum har satt tidenes rekord for postnummeret 1365 Blommenholm.

 

Til visning kom 45 interessenter. Totalt syv budgivere endte i en budkrig hvor salgssummen endte på 10,9 millioner kroner – nesten 2 mill. over prisantydningen på 8,95.

 

Kvadratmeterprisen for funkisboligen i Halvorsens vei landet til slutt på over 71.000 kroner. Noe som er langt høyere enn snittet for Blommenholm som ligger på 47.000 kroner kvadratmeteren.

 

- Denne gangen syns jeg ikke det var et for lavt utgangspunkt. Basert på snittet så skulle boligen ha ligget på 7,2 mill. Det var flere av interessentene som reagerte på høy prising før budrunden startet, sier eiendomsmegler hos Krogsveen i Asker, Mats Lund.

 

- Den store etterspørselen var vanskelig for meg å forutse. Dette er jo en kvadratmeterpris som er høyere enn noe annet som er oppnådd i området. Det er et resultat av godt forarbeid ved at vi fikk lov til å gjøre de tingene som skulle til.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

 

Tomannsboligen har blant annet en takterrasse på 24 kvm. FOTO: TEODOR TOMTER

Pusset opp for 200.000 før salget

Funkisboligen er tegnet av arkitekt Jan Lie og ble oppført i 2004. Den er en del av en tomannsbolig og har et totalt primærrom på 153 kvm. Både tomt, garasje og bod deles med den andre enheten i Halvorsens vei på Blommenholm.

 

Boligen har vært leid ut i mange år i forbindelse med at selger har jobbet i utlandet. Om lag 200.000 kroner ble lagt på bordet for å pusse opp overflatene før salget.

 

- Jeg fikk fritt spillerom med boligen, og de var villige til å gjøre tingene jeg ønsker, sier Mats Lund.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

 

Alle gulv ble skiftet og en interiørarkitekt fra Intro Interiørdesign veiledet prosessen slik at alle overflater ble malt i tidsriktige farger.

 

- Det var ikke kjempeslitt, men fullstyling av boligen med tidsriktige detaljer er små ting som kjøpere setter pris på. Det er ikke alltid det lønner seg, men i dette tilfellet mente jeg det var riktig.

 

- Det er spennende arkitektur som det selges lite av i Bærum. Så om man presenterer objektet på riktig måte treffer man kjøpergruppen bedre, sier Krogsveen-megleren.

 

Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet

 

Eiendomsmegler og Fagansvarlig Mats Lund. FOTO: KROGSVEEN
200.000 kroner ble brukt til oppussing i anledning salget. FOTO: TEODOR TOMTER

Lav tilbudsside

Prisene har steget i Bærum kommune i hele år. De siste 12 månedene med hele 16,1 prosent, viser boligprisstatistikken til Eiendom Norge. Også i november – som normalt sett har fallende boligpriser – steg prisene i kommunen med 0,8 prosent.

 

- Når det er unormalt få boliger og lavt utbud, så gir det et ekstra press på de objektene som ligger ute. Kjøpekraften er der fremdeles, og dette er noe av årsaken til prisoppgangen i vårt distrikt, sa daglig leder ved Aktiv Eiendomsmegling på Bekkestua, Johan Orlin, til Botrend da boligprisstatistikken for november ble lagt frem nylig.

 

Les også: Dette meglerkontoret har nær doblet omsetningen i år

 

Det hadde også innvirkning på salget av tomannsboligen på Blommenholm, ifølge eiendomsmegleren.

 

- Med så lav tilbudsside, får de gode objektene stort sett veldig god respons når salgsprosessen blir gjort riktig. At det heller ikke er veldig mye som er gått på Blommenholm de siste månedene, påvirker det også etterspørselen, sier Mats Lund.

 

- Man kan ikke forvente å få 2 mill. over prisantydning når utgangspunktet er fornuftig, men det er vel liten tvil om at vi sitter igjen med en svært god pris her.

 

Les flere saker på Botrends forside.

 

Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no

 

 

Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk - jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.

Les mer

Snart forsvinner siste rest av Søndre Bondi gård, som ligger rett sør for  Asker sentrum. Deler av gårdens hage og store deler av skogen ned mot Bondivann graves nemlig opp nå, i forbindelse med at Obos' og grunneier Pals Eiendom skal bygge 66 leiligheter fordelt på seks bygg. Fra før er gårdens grunn utbygd med blant annet Risenga bo- og omsorgssenter, Bondi skole, lavblokkene rett nord for Bondi skole og det såkalte Ericsson-bygget (2001). Les flere eiendomsnyheter her 

Les mer

Boligprisene opp 1,1 prosent i desember

Sterk økning i årets siste måned.

Publisert 17. august.2016 av Elin Reffhaug Craig

Et rødglødende år på   boligmarkedet   ligger bak oss, og nå er statistikken for årets siste måned klar. Boligprisene steg med 1,1 prosent fra november til desember. Årets siste måned hadde en nominell oppgang på 0,5 prosent. Det fremgår av statistikken publisert av Eiendom Norge i dag. Boligprisene er 12,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden, og de steg i gjennomsnitt med 8,3 prosent fra 2015 til 2016. - Boligprisveksten sist måned er den sterkeste desember-måneden sid

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland