Publisert 30. august.2016 av

Har du alltid vært interessert i design?

 

- Jeg er født og oppvokst på St. Hanshaugen i Oslo. Jeg var skoleflink og teoristerk som barn og jeg tror omgivelsene ble ganske overrasket da jeg valgte denne livsveien. Samtidig har jeg alltid hatt en kreativ åre og en trang til å skape ting. Jeg skjønte at jeg burde følge dette da jeg skulle finne ut hva jeg ville gjøre med livet mitt.

 

- Hva var det første du lagde?

 

- Jeg har alltid laget ting med hendene så lenge jeg kan huske. I 2003 begynte jeg å jobbe med keramikk, og siden da er det stort sett det materialet jeg har jobbet med.

 

Hva blir du inspirert av?

 

- Veldig mye forskjellig og gjerne det som ikke har med keramikk å gjøre. Jeg liker å gå rundt i Oslo og titte. Ofte blir jeg inspirert av arkitektur, men også av de små tingene, som sprekker i asfalten eller av en eller annen interessant form jeg ser.

Hånddreiing krever presisjon og styrke. FOTO: BETTINE NICOTRA
Anja Borgersrud på verkstedet. FOTO: BETTINE NICOTRA
Herlig fargekombinasjon. FOTO: BETTINE NICOTRA
Skala-kopper i oransje og rødlige toner. FOTO: ANJA BORGERSRUD

Navn: Anja Borgersrud (33).

 

Holder til: På det historiske forsvarsverket Blaker Skanse ved Glomma i Sørum kommune. Her holder kunstnerfellesskapet KunstSkansen til, som Anja er en del av.

 

Bor: Med samboer på Grønland i Oslo.

 

Utdannelse: Utdannet produktdesigner fra Frankrike og Norge. Fagbrev i keramikerfaget.

På Blaker Skanse holder kunstnerfellesskapet KunstSkansen til. FOTO: BETTINE NICOTRA
"Skala"-serien skal vises frem på Oslo Design Fair. FOTO: ANJA BORGERSRUD
Serien "Bue" skal også vises frem på messen. FOTO: BETTINE NICOTRA
Vase i duse farger. FOTO: ANJA BORGERSRUD

Hva ønsker du å formidle?

 

- Jeg er opptatt av form og hvordan en form endrer karakter ved hjelp av små forandringer i en silhuett, eller endringer i en kurve i en bue.

 

- Høydepunktet i din karriere?

 

- Høydepunktet så langt var å være med på utstillingen "Structure" i Milano i april i år.

 

Hva ønsker du å oppnå?

 

- Jeg ønsker glade og fornøyde kunder og at folk finner gjenstandene jeg lager interessante og meningsfulle.

 

Hvilke planer har du for høsten?

 

- Jeg skal delta på Oslo Design Fair i september både på stand og i utstillingen «Structure. Her skal jeg blant annet vise frem serien ”Røys” - håndbrygger, kaffekanne, kopp og reisekrus i hånddreid keramikk. Det er et samarbeidsprosjekt med kunsthåndverker Ronja Allum. I tillegg skal vi arrangere Sørum Kulturmarkedsdager 24. og 25. september på Blaker Skanse hvor jeg skal være med å arrangere en pop-up butikk med flere av de andre kunstnerne som holder til her.

 

Hvor er du om 10 år?

 

- Forhåpentligvis gjør jeg et eller annet veldig spennende som jeg er helt oppslukt av.

I det tidligere forsvarsanlegget har Anja nå verksted. FOTO: BETTINE NICOTRA
Publisert 30. desember.2016 av

– Det var du som bestemte hvordan pendlene skulle henge, ikke sant?

 

Lars Kristian Amundsen (42), hotelldirektør ved Radisson Blu på Fornebu, spør en av resepsjonistene som står bak den nye disken i skinn.

 

I fem måneder har teamet jobbet seg gjennom en total oppussing av fellesområdene.

 

– De siste årene har vi pusset opp jevnt og trutt – både kjøkken, rom og bad, sier han.

 

Men nå var det på tide å ta tak i lobbyen og resepsjonen, baren med den intime restauranten og kurs og konferanseavdelingen.

 

Gjester som kommer på besøk skal få den hjemmekoselige følelsen.

 

Dette hjemmet ser ut som et hotell

Pendellamper hengt opp i ulike høyder over pianoet ved resepsjonsdisken. FOTO: BETTINE NICOTRA
Jordfarger i baren. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO

Historiske Egget

Et par gjester har slått seg ned i hver sin blå Egget-stol foran peisen i lobbyen.

 

Stolen ble opprinnelig designet av Arne Jacobsen i 1958 for Radisson Blu Royal Hotel i København. Slik er de en del av hotellkjedens historie.

 

Nå har flere Egget-stoler kommet over dørstokken her på Fornebu.

 

– Hvordan så det ut før oppussingen?

 

– Veggene var hvite og møblene var tunge og sorte.

 

Nå går det i grønt, brunt, blått, terracotta, grått og sort – med innslag av messing. Interiøret er i skinn, marmor, betong og glass.

 

Det meste er nytt. Men de 132 forskjellige maleriene på veggene, er gamle. De hadde ligget på lager i mange år. Det var bare å børste støv av dem og henge de opp.

 

Karns guide til København

Hjemmekoselig stemning i lobbyen. FOTO: BETTINE NICOTRA
Den ikoniske stolen "Egget" til høyre, og Andreas Engesvik "Bollo" til venstre. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO

Merker konkurransen

Hotellet åpnet i 1971. I hele 41 år skulle de regjere som eneste hotell på Fornebu. Men i 2012 dukket to nye hotell opp – Scandic Fornebu og Quality Hotel Expo.

 

– Vi merker konkurransen, men det er plass til alle tre. Det skjer mye her ute, så det er spennende å drive hotell her, sier han.

 

– Er det litt av grunnen til at dere pusser opp – at dere merker konkurransen?

 

– Det nytter ikke bare å ha det fineste hotellet. Vi har mange stamgjester som har bodd hos oss i opp til 15 år, og da handler det om å gi en minneverdig opplevelse, sier han.

 

Få hotellfølelsen hjemme

 

Men hvor mye oppussingen har kostet ønsker ikke hotelldirektøren å svare på.

 

– Det er en kontinuerlig prosess.

 

Satset stort på skybar i Oslo

Messinglamper fra &Tradition. FOTO: BETTINE NICOTRA
Lysboks fra BLXX "Dont count the days make the days count". FOTO: BETTINE NICOTRA

Byggets sjel

Det er arkitektene fra DOOS som står bak oppussingen. Sammen med hotelldirektøren har de funnet ut hva som kan passe inn.

 

Planløsningen i fellesområdene og treplanelet på veggene i lobbyen har de valgt å beholde.

 

– Vi har tatt vare på byggets sjel og løftet frem de fine innredningsdetaljene fra tiden da hotellet ble bygd, sier arkitekt Alexandra Wachtmeister.

 

Se hvordan hun innredet hjemmet i Miami Beach-style

De gamle maleriene har fått nytt liv. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO
Mørkegrønne vegger. FOTO: TORD-ERIK ANDRESEN/HOTELLFOTO.NO

Om hotellkjeden

  • I 1971 åpnet hotellet. Den gang het det Globetrotter Hotel, det første norske hotellet i regi av SAS International Hotels.

 

  • Hotellet hadde opprinnelig en fløy med 150 gjesterom, og møte- og kurslokaler beregnet på flyreisende til og fra Fornebu.

 

  • I 1985 utvidet de med en ny fløy med 104 nye gjesterom, ny kurs- og konferansedel og restaurant. De skiftet navn til SAS Park Royal Hotel.

 

  • Fra 1939-1998 holdt flyplassen til på Fornebu. Siden det har de drevet som kurs-, konferanse- og forretningshotell.

 

  • Nå heter hotellet Radisson Blu Park Hotel, Oslo. SAS har vært ute av bildet siden 2006.
Hotellet på Fornebu. FOTO: BETTINE NICOTRA

Les mer på Botrends forside

 

Kontakt oss her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Slik dekker du nyttårsbordet

Bloggeren Bo Naturlig viser deg lekker borddekking

Publisert 30. august.2016 av Tina Leqvamb Steensen

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut. Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til. Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt. Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig 

Les mer

Naturlig nok betyr et nytt år en helt ny snart. Befriende nok. Det er legitimt å legge det gamle bak seg, og begynne på ny frisk. Jeg har, som mange antar jeg, et ambivalent forhold til nyttårsforsetter. Jeg har også, som mange antar jeg, hatt utallige forsetter som aldri har blitt til annet en skam, fordi vilja er hakket mer ambisiøs enn gjennomføringsevna. Hvis du likevel drister deg til forsett, bør du sørge for å holde ut til februar. Minst. Å sprekke i løpet av januar er et st

Les mer
Annonse

Ellen Østenstad Auke er 3. generasjons gartner, gift med en gartner og har to døtre i samme bransje. Ellen har jobbet på Kolsås Hagesenter i 21 sesonger, og driver blant annet med innkjøp av inneplanter. Jobben som gartner har hun hatt så lenge hun kan huske – omtrent fra 3-års alder. Først som ”blomsterbud” til farfar husker Ellen. – Jeg fikk være med farfar å høste tomater, de små, som ikke kunne selges, legger hun til. For Ellen er faget en livsstil. Et slikt genuint enga

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland