Publisert 07. september.2016 av

Hjemme hos familien Deverill-Mathisen på Rykkinn ble 80-tallsboligen renovert med kjøkkenet som utgangspunkt.

 

Både Ellen og Bjørn ønsket et stort, åpent og ikke minst praktisk samlingspunkt midt i huset.

 

– Både fordi vi er sosiale mennesker og over gjennomsnittet glad i god mat og vin, var et godt kjøkken viktig for oss, forteller Bjørn.

Skreddersydde løsninger

 

Kjøkkenet er spesiallagd i Litauen, og er det største leverandøren noen gang har levert. Skreddersydde løsninger er tenkt ut av paret selv i samarbeid med Jørgen Mjelva, grunnlegger av flinkegutter.no.

 

Kjøkkenet rommer en mengde skap og hele 39 skuffer, alle med «servo-drive». Det vil si at dører og skuffer åpnes automatisk ved lett berøring av skuffefronten eller et lett trekk i håndtaket.

 

– Funksjonen er basert på en elektrisk drift som åpner skuffen for deg når den blir aktivert, forklarer Bjørn.

 

All innmaten i kjøkkenet er laget av eik, mens kjøkkenbenken er av Corian. Med hvite fronter på skap og skuffer, har kjøkkenet fått et enkelt og minimalistisk uttrykk.

Kjøkkenet før renoveringen. FOTO: PRIVAT
Kjøkkenet etter renoveringen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Utnyttet plassen

Paret har ikke latt så mye som en meter gå til spille på kjøkkenet.

 

Upraktiske hjørneskap er byttet ut med enkle og funksjonelle skap som fungerer på samme måte som skuffer eller hjørneskap med en roterende halvsirkel du drar ut for å enkelt komme til tingene som blir plassert innerst inne i skapet.

 

– Ofte blir det mye uutnyttet plass fordi man ikke kommer til. Det har vi prøvd å løse på dette kjøkkenet, sier Bjørn.

 

Kjøkkenet rommer også et grovkjøkken som Ellen og Bjørn i samarbeid med Mjelva har tenkt ut.

 

­–Det er et lite rom med en ekstra stor vask og mye oppbevaring til store kjøkkenmaskiner vi til daglig ikke bruker. Mellom kjøkken og grovkjøkken er det en sensorstyrt skyvedør som åpner seg automatisk når man kommer nærme nok. Dermed slåes også lyset på automatisk. Dette for å gjøre det enkelt om man kommer bærende med store kjøkkenmaskiner eller bakverk og har hendene fulle, forteller han.

Bjørn demonstrerer hvordan skuffende enkelt åpnes med et lett trykk. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Kjøkkenet har innebygd ventilator med sensor. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Kjøkkenet har innebygd ventilator med sensor. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Sentral styring av varme og lys

Heller ikke når det kommer til elektrisitet, lys og varme er noe etterlatt til tilfeldighetene. Huset er utstyrt med Smarthus-teknologi, som vil si at det er en sentral styring av varme og lys.

 

– Det er tidsintervall styring av varme, med nattsenking av gulvvarmen. Huset har ulike moduser man kan sette det i, som blant annet «normal», «natt» og «borte». Modusene har ulike forhåndsprogrammerte statuser for lys og varme, og formålet er å ha et energieffektivt og fremtidsrettet hus, foreller Bjørn.

 

Hele styringssystemet sitter i sikringsskapet og kan styres via Ipaden.

Flere lysjusteringer

Det er også 36 dimmesoner for lys i huset, mesteparten ledlys. Lyset i kjøkken og stue er også forhåndsprogrammert, slik at man ved ett trykk kan skifte scenarier mellom blant annet «normal», «spis», «fest» og «kos».

 

Lyset justeres da opp og ned i ulike soner etter hvor man ønsker mer eller mindre lys. Smarthus-løsningen er levert av HDL Nordic.

 

På kjøkkenet fikk også Bjørn trumfet gjennom ønsket om ledlys med en rekke ulike fargekombinasjoner.

 

– Det er resultatet av å la mannfolk være alene et lite kvarter, ler Ellen. Selv om det ikke brukes ofte, forsvarer Bjørn det med at det er veldig gøy på fest.

 

Saken fortsetter under bildene. 

Blått ledlys på kjøkkenet. FOTO: PRIVAT
Kjøkkenet i flommende rosalys. FOTO: PRIVAT
Ellen stilte høye krav til elegante og stilige blandebatteri i huset. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

– Ingen tilfeldigheter

På Ellen og Bjørns soverom har de også en lysbryter som kontrollerer alle husets lys. Det betyr at paret derfra kan slå av alle lys i hele huset ved et enkelt trykk.

 

På alle soverom er det også tilrettelagt med TV- og datakabler.

 

Varmekabler finnes i alle gulv og spotter og høyttalere er godt felt inn med et diskret design.

 

Rundt dørkarmene er det heller ingen lister eller markante hengsler. Paret har valgt et nøytralt og stilrent uttrykk gjennomgående for hele boligen.

 

– Dette er detaljer som er viktig for oss, forklarer Ellen.

Slik ser lysbryteren ut på kjøkkenet. FOTO: PRIVAT
Ledlys under håndtaket ned kjellertrappen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Husets sikringsskap viser hvilket omfang det snakkes om. FOTO: PRIVAT

– Tatt det hakket videre

Paret har vært svært nytenkende og fremtidsrettet i renoveringsprosjektet på Rykkinn.

 

– Vi har tatt renoveringsprosjektet hakket videre enn nødvendig, men vi synes det er verdt det og er veldig fornøyd, avslutter de.

 

Les flere saker på Botrends forside her.

 

Tips eller innspill? Ta kontakt her.

Publisert 11. november.2016 av

Da huseier, som ønsker å være anonym, tok kontakt med arkitekt for å få et skreddersydd hjem på Billingstad som passet familien på fem, tegnet arkitekt Lars Lantto i Askim Lantto arkitekter tre skisser.

 

 

Én av dem skilte seg ut og gikk rett hjem hos paret, som for ti år siden fikk realisert husdrømmen.

 

– Vi er veldig fornøyd med hva Lantto har fått til. Spesielt rominndelingen var viktig da vi skulle bygge huset, slik at samtlige familiemedlemmer fikk litt privatliv, i tillegg til at vi fikk et hyggelig samlingspunkt, forteller han.

 

Les alt om kjøkken på Botrend her

 

Bruken av ulike materialer skaper en fin harmoni. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Lek med ulike høyder

Hovedideen til arkitekten Lantto var å leke litt med komposisjonen av volumer i huset. Derfor valgte han å ikke gjøre hele huset til et stort volum, men heller flere små.

 

– Når man kommer inn i huset, ligger kjøkkenet mitt i huset som et volum. På kjøkkenets ene side ligger huseiernes soverom og garasje noen trappetrinn ned, og i den andre enden finner vi barnas sove- og oppholdsrom noen trappetrinn opp, forklarer Lantto.

 

Dermed ble det romslige og luftige kjøkkenet et naturlig møtepunkt og knutepunkt for familien på fem, noe også huseier er svært fornøyd med.

 

– Det at Lantto har lekt med gulv- og takhøyde er gjort for å få fram kontrastene i rommene - et element vi synes er kult. At kjøkkenet et blitt familiens samlingspunkt er vi også glad for. Det er uten tvil det rommet vi bruker mest, forklarer han.

 

Slik totalrenoverte de 80-tallsboligen

 

I underetasjen ligger familiens stue, i tillegg til en ekstern TV-stue.

Kjøkkenet er luftig og romslig. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Naturlig harmoni

I tillegg til rominndelingen er paret godt fornøyd med hvordan huset harmonerer og passer til tomten.

 

­­– Selv om huset er på 400 kvadratmeter over to etasjer, oppleves det ikke som overveldende stort i terrenget. Vi opplever heller ikke at noen kriker og kroker er til overs, og det er vi veldig fornøyd med, forteller huseier.

Arkitekt Lars Lantto i Askim/Lantto Arkitekter. FOTO: PRIVAT
Fra kjøkkenet har familien panoramautsikt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Store vinduer gir mye lys i boligen. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

 

Også billigenheten var viktig da han og kona skulle bygge for ti år siden.

 

Hun inspireres av søreuropeisk arkitektur

 

Selv vokste han opp på Nesøya, men flyttet til Billingstad i voksen alder. Siden har han ikke ønsket å flytte ut av området.

 

Linn innredet hjemmet rundt spisebordet

 

– Vi trives veldig godt her. Det har alt vi trenger, i tillegg til at det bor veldig hyggelige mennesker her. Tidligere bodde vi ved Billingstad skole, men har gått mye turer forbi denne åsen, hvor vi har beundret utsikten. Da denne tomten ble lagt ut for salg, slo vi til, forteller han.

Også fra stuen har de en fantastisk utsikt. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Stramt og rent

Som flere andre har også dette paret latt seg inspirere av den populære funkisstilen, og da de skulle begynne en ny byggeprosess, sto et moderne hus med et flatt tak høyt på ønskelisten, i tillegg til overnevnte kriterier arkitekten måtte jobbe med.

 

– Arkitekten løste oppgaven godt. Totaliteten fungerer bra, roser byggherren.

 

I dette huset har alle rom betong

 

Huset med utsikt over Billingstad, fjorden og helt inn til Oslo. FOTO: KRISTINE NYTRØEN
Arkitekten har lekt med ulike takhøyder i boligen. FOTO: KRISTINE NYTØREN
Utearealet gir også en atriums-følelse. FOTO: KRISTINE NYTRØEN

Les flere saker på Botrend.no

 

Tips og innspill? Ta kontakt her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no

Les mer

Vi kårer Årets Botrend-hjem

Stem frem din favoritt.

Publisert 07. september.2016 av Sofie Dege Dimmen

I løpet av året har mange mennesker åpnet opp dørene for Botrends lesere.  Vi har sett leiligheter, rekkehus og eneboliger i ulike stilarter - felles for dem alle er at de er gjennomført til fingerspissene.  Vi har plukket ut 10 hjem vi syns fortjener litt ekstra oppmerksomhet - og nå vil vi at du skal stemme frem din favoritt! "Årets Botrend-hjem" skal være et hjem du selv kunne tenke deg, eller bare det du syns er det mest gjennomførte. Her er de 10 nominerte - i tilfeldig rekke

Les mer

- Fargene får meg i godt humør

Ramsøskar satte farge på Asker-hjemmet.

Publisert 07. september.2016 av Bettine Nicotra

I gangen er de rosa, langhalsede og langbeinte flamingoene omgitt av blomster og palmeblader. Det er disse skapningene som får folk til å trekke på smilebåndet når de kommer inn døren. – Mange ler og synes fargene er morsomme. Og det var også målet – å ha det moro. Jeg blir virkelig i godt humør av å komme inn, sier Annette (38). Hun nærmest svever over gulvet i familiens splitter nye, arkitekttegnede hus en liten rusletur unna Asker sentrum. Hun er så uendelig takknemlig for

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland