Publisert 09. september.2016 av

La deg inspirere av et bestemt motiv, let i naturen, ikke stryk duken, vær ute og tenk på selskapet rundt bordet.

 

Akkurat slik får du en vellykket sammenkomst i høst.

 

Bli med inn i jungelhagen på Blommenholm.

 

1 - Finn et motiv du blir inspirert av

Det kan være en farge eller flere sammen, en collage, en utstilling, tekstur, et bilde eller en form. For noen, kanskje diffust. Du har kommet lang ved å finne et objekt du selv liker. Noe du vil etterlikne. Noe som kickstarter en kreativ tankegang, som har utløp i inspirasjon og som ender i noe annet.

 

Når du har funnet inspirasjonen din, eller et ”tema”, er det lettere å planlegge hva man må skaffe. Hvis man må skaffe noe. Hvis du har tid til å planlegge godt er det lettere å bruke ting du allerede har, men kanskje på en ny måte?

 

Husk å spare på slik inspirasjon. Den dagen du trenger en idé er det gull verdt.

 

2. Bruk naturen

Det er gratis. Og byr på uendelig mange dekorative muligheter - hvis du ser dem.

 

Ikke alle kan se sjarmen eller skjønnheten i en avblomstret tistel.

 

Men hvis du kan, har du ubegrenset med muligheter her.

 

 

Bruk det du finner i naturen - det er gratis. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Jakten på det autentiske, det ekte er dessuten også givende. I grøftekanten åpenbarer det seg en oase, selv i avblomstret drakt. Selv liker jeg å kombinere naturlige elementer med noe man ikke kan finne i norsk natur. Kanskje i en spesielt fin farge?

 

Husk at stein, kvist og kongle også kan være ypperlige dekorelement. Du kan bli med meg på blomsterjakt her.

 

3 - Ikke stryk duken

Rekker du ikke stryke duken, sier du? Så fint, da krøller du den bare sammen og legger den på bordet. Eller bruker den som potteskjuler. Eller legger den helt bort.

 

En duk trenger ikke alltid ligge nystrøket, rett, over bordet. Bevegelse i stoffet gir bevegelse til bordet. Det blir levende. En slik variant passer ikke alltid verken anledningen eller selskapet. Å tenke litt annerledes, resulterer ofte i stor forskjell. Dessuten bærer bordet et personlig preg, en annens idé ikke kan formidle.

 

Les flere saker fra Fanny her.

 

4 - Vær ute

Vi opplever et klassisk tilfelle av Indian summer disse dagene. Du vet. Kalde, klare netter med høye temperaturer på dagen.

 

Mitt forhold til høst er ambivalent. September bærer liksom preg av vemod; at noe fint, noe lyst, er over. Men lite kan sammenliknes med varme septemberdager og en ny ullgenser. Her kan du forreste se hvordan fjorårets høstselskap ble - en dag jeg hadde god tid vel og merke.

 

Det som her sikkert er at dager som disse bør tilbringes ute. Med nok klær på. Og mange ulltepper.

 

Du trenger ikke stryke duken eller kjøpe nye blomster. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

 

5 - Selskapet

Er enkelt og greit det viktigste elementet til en vellykket sammenkomst. Gode venner, nye venner og andres venner. Og det behøver ikke være så mange av dem. Eller like asjetter. Men det må være ekte. Og enkelt. Og veldig, veldig hyggelig.

 

Og husk. Et bord er et bord. Det er verken nødvendig eller livsviktig. Men det er fint. Spesielt i september. 

 

Les mer på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no

 

I fjor var det glitrende epler, i år går jeg for en mer rustikk pynt. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Er det EN ting du må ha på bordet i høst, eller i huset forøvrig, så er det bregner. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Publisert 20. desember.2016 av

I sommer så jeg på et program som handlet om relasjoner. Relasjoner til mennesker man har rundt seg og som man forventer noe av. Det handlet først og fremst om nær familie, men også den utvidede familien og nære venner.

 

Noen vil kanskje hevde annet, men hverdagen er egentlig ganske enkel hva gjelder relasjoner. 

 

Man vet stort sett hva som forventes av en og hvilke plikter man har i løpet av dagen. Hverdagen er mye, men også forutsigbar. Du vet hva du får.

 

Programmet jeg så, beskrev hvor vanskelig det kan være å fungere i relasjonene når det ikke lenger er hverdag. Det krever tålmodighet, tilpasning og samarbeidsvilje. Mye av det.

 

Les også: Dette tar du med til vertinnen i julen

 

Det krever tålmodighet å få alt til å henge på greip i jula. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Ta deg fri fra relasjonene

Julen ranker høyest på dramatikk i relasjoner. Ingen annen høytid, er det knyttet så mange, og så forskjellige forventninger til.

 

skal vi ha det hyggelig, dere. Med tette program og selskap det forventes at du deltar i. I stiv pynt. Med et smil.

 

Den gode nyheten, er at julen ikke varer like lenge som sommerferien. Og at det i motsetning til sommerferien, går mange, lange og fine filmer i julen. Vi kan ta fri fra relasjonene våre og alle forventningene. Liksom puste litt. Synes du dette var dypt? Synes du dette var mørk? For sånn har ikke du det?

 

Selvsagt ikke, kanskje helt på spissen.

 

Her finner du alt fra Fanny

Hvem sier at gavene må se ut som om de er blitt pakket av en interiørstylist? FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Vær grei mot deg selv

Jeg er også stort sett glad i å styre og stelle… så lenge det er lystbetont. Du kan kalle det godt stress. Så snart det ikke er lystbetont lenger, heter det bare stress. Stress, da ikke av den gode typen, kan føre til svært urasjonelle handlinger. Flaue, små i-landssammenbrudd.

 

Mitt har (forhåpentligvis) allerede hendt. I november. Da den fjerde fine blomsterbutikken måtte meddele at misteltein fører ingen før den siste uken før jul. Reaksjonen kom spontant og ganske uventet. Uventet var det nok også for damen i kassen, da den voksne, julestressa damen på den andre siden brast i tårer. DET er stress. Urasjonelt, bortskjemt og unødvendig. Alle vet at det egentlig aldri handler om misteltein. Men om forventninger.

 

Kanskje skriver jeg disse linjene til meg selv. Og til deg, som føler på de samme forventingene. Sannheten er den, at den som forventer mest av meg er meg – og av deg er deg. Jeg vet også at denne lille teksten føyer seg pent inn i rekken av formaninger om å fokusere på hva julen egentlig handler om, men egentlig ikke. Dette handler om å være god mot seg selv. Å gi seg selv en pause.

 

Krevende relasjoner, julestress, forventninger, hygge, trange strømpebukser med hull, gaver, mat – alt det julen er. Jeg håper du gir deg selv en liten pause. Det beste du kan, er MER enn godt nok. Hvem bryr seg egentlig om vinduene er vasket til jul? Eller om rødkålen er hjemmelaget? Man gjør lurt i å erkjenne realistiske begrensninger.

 

Vær grei mot deg selv, i år. Så får alle det veldig fint. Gledelig jul! Må den bli hvit.

 

Les mer på Botrends forside

 

Innspill til Fanny? Ta kontakt her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no

Les mer

Slik dekker du nyttårsbordet

Bloggeren Bo Naturlig viser deg lekker borddekking

Publisert 09. september.2016 av Tina Leqvamb Steensen

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut. Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til. Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt. Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig 

Les mer

Nesten 30 prosent prisvekst på Obos-boliger

Obos-sjef reagerer på prisveksten.

Publisert 09. september.2016 av Elin Reffhaug Craig

 I desember var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 63 525 kroner. Kvadratmeterprisen i desember 2016 var 2,3 prosent høyere enn i november 2016, og 29,5 prosent høyere enn i desember 2015. Det skriver selskapet i en pressemelding. Les flere eiendomsnyheter her.

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland