Publisert 07. oktober.2016 av

- Det er først når du står på tomten med ryggen til hytta og ser utover fjorden, at du skjønner hva du betaler for, sier eiendomsmegler Odd André Engh i Eie Eiendomsmegling.

 

Han beskriver eiendommen i Sjøvollbukta i Asker.

 

Med prisantydning 10 millioner kroner er en bolig på 91 kvm fra 1932 lagt ut for salg.

 

Kvadratmeterprisen her er på nesten 100.000 kroner, mens gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Asker er på 44.500 kroner.

 

- Her har man i prinsippet mulighet til å bygge noe helt nytt i strandsonen, der det til vanlig er byggeforbud. Det er helt unikt, forklarer Engh.

 

Her får du de siste eiendomsnyhetene fra Botrend.

 

Hytta fra 1932, som er regulert som bolig, krever full rehabilitering.

 

Tomten på over to mål er høyst attraktiv, skal man tro interessen rundt objektet.

 

- Jeg får daglig mellom tre og fem henvendelser om denne eiendommen. Over 90 har registrert seg som interessenter hittil, det er mange, sier Odd André Engh.

 

Derfor er dette huset vanskelig å prise

 

Stor interesse

 

Flere utbyggere har meldt sin interesse, men det er ikke automatisk en lønnsom investering for en eiendomsutvikler.

 

- Hvis man tar i betraktning tiden det tar med byggesøknader og byggetid, kan det bli i lengste laget for at det skal være lønnsomt. Det er mange barnefamilier og privatpersoner, for eksempel fra Oslo, som har meldt sin interesse, sier Engh.

 

Han anslår at det er en 80-20 fordeling mellom privatpersoner og profesjonelle aktører hva gjelder interesse rundt eiendommen.

Idyllisk i Sjøvollbukta. FOTO: EIE EIENDOMSMEGLING

Nabo med kongen

Eiendommen har også en særegen historie.

 

På nabotomten ligger nemlig det som blir kalt «prinsehytta», fritidseiendommen Kong Olav ofte besøkte.

 

Botrend får opplyst at Kong Olav pleide å stoppe nede ved veien og spørre eieren om han kunne krysse eiendommen for å komme til sin egen hytte.

 

På 1990-tallet ble den kongelige eiendommen solgt til Sjøvollbukta Realsameie.

 

Dette var Kong Olavs feriested i Sjøvollbukta. FOTO: BUDSTIKKAS ARKIVER
Publisert 25. januar.2017 av

2016 ble et meget godt år for salg og igangsetting av nye boliger, viser den siste statistikken til Boligprodusentenes Forening

 

Onsdag la administrerende direktør Per Jæger frem tallene som viste at antall igangsettinger i 2016 ble det høyeste på mange år.

 

- Vi har aldri vært på et så høyt nivå når det gjelder salg, sier Jæger til E24.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs

 

Nye spadetak ble satt på totalt 31.278 nye boliger i fjor.

 

Det er likevel kun fire prosent høyere enn året før. Over halvparten - 54 prosent - av disse var leiligheter.

 

 

Det ble omsatt totalt 35.621 nye boliger i fjor, ifølge Boligprodusentenes Forening. Det er hele 15 prosent mer enn året før, og det er først og fremst leilighetsmarkedet som dominerer veksten.  

 

Det var ikke overraskende om man har fulgt de månedlige målingene gjennom fjoråret. Omtrent hver måned har administrerende direktør Jæger lagt frem tall som viser en oppadgående kurve hva gjelder salg og igangsetting av nye boliger.

 

Du finner tidligere månedsstatistikker her

Fortsatt for lite bygging

Igangsettingen er imidlertid fremdeles lavere enn hva utbyggerne ønsker. Særlig hovedstadsområdet, som var preget av høye priser i hele fjor, har man merket at interessen for nye boliger har økt.

 

Les også: Utbygger trodde prisen var for høy - nå er nyboligprosjektet innhentet av markedet

 

Ser man landet under ett ble det både bygget og solgt flest boliger i Oslo, Akershus og Sør-Trøndelag. Ifølge Per Jæger ligger fremdeles hovedutfordringen i det norske boligmarkedet i Oslo.

 

- Det demografisk betingede boligbehovet for Oslo i 2016 er 6 700 nye boliger, mens det ble igangsatt i overkant av 4 200 boliger. Oslo kommune må få opp farten og regulere mere til bolig. Plan- og bygningsetaten må tenke mere volum og mindre på smådetaljer i enkeltplaner. Om et knapt tiår skal hovedstaden huse rundt 800.000 mennesker. Skal man unngå enda høyere boligpriser, må byrådet handle nå, sier Per Jæger i en pressemelding.

 

Les også: Denne tomten skal huse boliger til førstegangskjøpere

 

Til E24 kommenterer Jæger at den tøffe kampen om Oslo-boligene fortsetter å gi voldsomme prisøkninger fra måned til måned. (Alt om den månedlige bruktboligstatistikken finner du her)

 

- Det er ikke noe positivt at Oslo-prisene går banans. Jeg tror ikke vi kommer i balanse i Oslo-markedet før vi får politisk vilje til det. Har man ikke vilje, får man det ikke til. Man må prioritere. Vi kommer bare til å bli flere, sier Jæger til E24.

 

Les mer på Botrends forside

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Levende byrom, idrettsanlegg og skøyting på Neselva. Kolonihager, pub og mikrobryggeri. Naboønskene florerer foran storutbyggingen på Vestre Billingstad. – Jeg tror dette kan bli et fint sted å bo. Jeg flytter til Oslo først, men kommer nok tilbake når jeg blir litt eldre, kanskje med små barn, smiler Eivind W. Kårbø. 18-åringen fra Drengsrud deltar i gruppearbeid om hvordan Askers neste store utbyggingsprosjekt, Vestre Billingstad med 1.640 boliger, skal bli et godt sted for alle

Les mer

Det siste året har prisen på hytter i fjellet steget med 5,5 prosent, viser ferske tall fra Eiendom Norge. De stedene hvor det ble solgt flest hytter er Trysil, Ringsaker (Sjusjøen), Krødsherad og Sigdal (Norefjell). I Trysil selges det opp mot åtte hytter i uka, og Botrend har tidligere skrevet om svært stor interesse for hytter på Sjusjøen og Skeikampen. Men de dyreste hyttene som ble solgt ligger i Flå, Øyer og Sirdal. I Flå er det hytter knyttet til Høgevarde som trekker prisen

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland