Annonse

Dette er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer

 

Historien til Italian House strekker seg helt tilbake til 1979, og for tre år siden gjennomførte de en omfattende stilendring. Møblene deres føyer seg nå stilmessig inn i dagens trendbilde.

 

Italian House produserer sine kvalitetsmøbler i Portugal og Italia. Ett nøkkelord her er «custom made». De kan produsere alle møbler etter kundens egne spesifikasjoner.

 

− Vi har mulighet til å etterkomme kundens ønske både når det gjelder spesielle mål og egne tekstiler, forteller Nina Asperud.

 

Hun er interiørarkitekt utdannet fra Kunst- og Håndverksskolen. I tillegg til å være i butikken tilbringer hun også mye tid på hjemmebesøk hos
kundene. Hun forteller at det er en økende trend å få profesjonell hjelp i mange sammenhenger - også interiør. Nina hjelper deg med møbleringsplan, råd om veggfarge, møbler og tekstiler.

Bredt sortiment

Italian Houses sortiment består av sofaer, lenestoler, spisestuer, oppbevaringsmøbler, hodegavler og nattbord. I tillegg har de et stort utvalg av stoffer, tapet og tepper.

 

 

GULL OG MESSING: Gyllent metall som gull og messing vil vi fortsatt se mye av fremover.
HJEMMEBESØK: På hjemmebesøk får du hjelp med møbleringsplan, råd om veggfarge, møbler og tekstiler.

De kan også formidle møbeltapetserer, hvis man ønsker å trekke om sine gamle møbler. Gardin søm formidles til egne sydamer, som tar mål, syr og monterer opp gardinene ved behov. Slik får kundene et vel planlagt personlig interiør, som de kan nyte i mange år fremover.

 

− Det mange ikke er klar over, er at Italian House også har en prosjektavdeling. Denne leverer totalløsninger for hoteller, restauranter og offentlig miljøer, ofte i tett samarbeid med arkitekter og prosjektledere, forklarer Nina.

 

Blått i vinden

Når det gjelder dagens fargetrender er nok de gråfargede veggene en nedadgående trend, nå handler det mye om blå og grønne toner. Trendanalytikerne spår blått som en megatrend, og den vil vare i lang tid.

 

− Folk har generelt blitt litt modigere, de tør å velge mørkere farger, gjerne i blåskalaen. I tillegg er de varme brune og mohair fargene på vei tilbake på veggene. Det kan være en flott effekt å bruke samme farge men i forskjellig glans - matt/helblank, forteller interiørarkitekten.

INTERIØRARKITEKT: Nina Asperud er utdannet interiørarkitekt fra Kunst- og Håndverksskolen. I tillegg til å være i butikken tilbringer hun også mye tid på hjemmebesøk hos kundene.

Den strenge minimalismen er på hell - de siste sesongene har interiørmessene hatt «hyggelig» som tema. Vi skal ha det koselig igjen. Det innebærer litt mykere former, der organisk er et stikkord. Mye stein og natur. Innen tekstiler ser vi veldig mye fløyel, i tillegg til ullstoffer, lin og silke. Skinn i konjakkfarge. Det er naturlig nok mye blå og grønntoner, men det vil også komme plommefarger og oker, gjerne som accentfarge. Det er fremdeles mye gyllent metall som gull og messing – det kommer til å vare fremover, forklarer Nina.

 

Hvis man omfavner en trend fullt og helt vil det resultere i at man må bytte ut alt etter få år. Det kan derfor være fornuftig å velge de store møbelinvesteringene i en fargeskala som er relativt nøytral. Så kan man plukke trendaktuelle accessoirer og integrere med det eksisterende interiøret, og alltid ha et oppdatert hjem. − Vi anbefaler alle å ta en tur innom Italian House, avslutter Nina.

Publisert 20. april.2017 av

Treverk og hvite flater er det første som slår meg i det jeg kommer inn på kjøkkenet. Jeg titter rundt etter den stripete vasen alle har hørt om, Omaggio-vasen fra danske Kähler. 

 

Huseieren, Stamati Stenseth (51) er nemlig kjent for å forsyne nordmenn med disse vasene gjennom agenturselskapet Bo Bedre as. 

 

Men ingen vase å se. 

 

På kjøkkenøya står to hvite lysestaker, en glassvase med ”gåsunger” og en gul- og hvitstripete bolle med løkblomster.

 

Men det er ikke Stamatis vase-suksess vi skal snakke om i dag. 

 

Vi setter oss ned på barkrakkene. Skrått over oss henger en ”opp-ned-benk” med grønne planter og en gammel vekt brukt som blomsterpotte. 

 

– Vil du ha en kopp kaffe? spør Stamati. 

 

Samboeren Trine Bakkeli (51) spretter opp, går mot den integrerte kaffemaskinen og trykker på knappen. Duften av kaffe brer seg i rommet. 

 

Entusiastisk fyrer de løs om det siste årets kjøkkenjakt.

 

Fem kjøkken vi drømmer om

En rusletur unna drammen sentrum. Foto: Bettine Nicotra
Trine og Stamati flyttet inn i fjor sommer. Foto: Bettine Nicotra

Var noe som manglet

 Midt i sentrum i ”Drammens fineste leilighet” bodde paret. 

 

Et par skritt ut, en kjapp heistur ned, et par skitt til – så var de midt i smørøyet. Her kunne de bli gamle og bare nyte. 

 

Men Trine som alltid har elsket det grønne, savnet en hage å pusle rundt i. 

 

Så da 60-tallshuset på høyden med kongeutsikt over Drammen, dukket opp for ett år siden, satte tankespinneriet i gang. Kanskje de skulle flytte ”på landet”? 

 

De måtte gruble litt. Såpass lenge at visningene var over. Men å legge det helt fra seg klarte de ikke, så paret spurte megleren om å få en privatvisning. 

 

En halvtimes rundtur i huset var det som skulle til. De var solgt. 

 

Kulturarv ble drømmehjem

Spisebord og stoler fra Skagerak og lampe fra Voga. Foto: Bettine Nicotra

Bukkehorn på kjøkkenet

 Det meste var nylig pusset opp, så det var lite som måtte gjøres. 

 

– Jeg skal se om jeg finner et opprinnelig bilde av kjøkkenet, sier Stamati før han reiser seg for å hente prospektet.  

 

– På ett av bildene vi har sett fra da kjøkkenet var relativt nytt, hang det et bukkehorn på grua over komfyren, fortsetter han. 

 

Siden den gang var kjøkkenet pusset opp, men det var fremdeles mørkt og sto ikke i stil med resten av 60-tallshuset. Litt vel luksus, litt unødvendig å skifte ut et kjøkken som tross alt fungerte godt, tenkte de. 

 

Men de trøstet seg med at det nye kjøkkenet ikke skulle skiftes ut igjen – i hvert fall ikke under deres tid i huset. 

 

Trine peker mot den lange kjøkkenbenken. 

 

– Vi ville ha et enkelt kjøkken med lavt tyngdepunkt som gikk i den lengderetningen, i likhet med det langstrakte huset.

 

– Og for å få mest mulig luft, ville vi helst unngå overskap hvis det var mulig. Også visste vi at vi ville ha en stor øy, fortsetter hun.

 

– Et sosialt samlingspunkt, ja, legger Stamati til.

 

Så da gjensto én ting – å velge kjøkken. 

 

Heddas dristige kjøkkenvalg

Slik så kjøkkenet ut da de overtok huset. Foto: Nordvik & Partners/Settovenfra
Slik ser det ut i dag. Foto: Bettine Nicotra

Skulle ha spiler 

 Med stor kjærlighet for trespiler, var valget i utgangspunktet lett. 

 

– Det skulle bli et dansk kjøkken fra Unoform, det var vi helt klare på, sier Stamati. 

 

Håndtaksløse fronter med skuffelameller var det de ville ha. Kjøkkenet skulle være i massiv tre – innenfra og ut. 

 

Men de slo seg ikke helt til ro med ”det første og beste”. Så etter å ha sett litt rundt, endte de opp med å beundre et par kjøkken fra Hamran Snekkerverksted som var utstilt i en interiørbutikk i Kristiansand. 

 

Og i mars i fjor bestemte de seg for å ta turen innom showrommet deres på Skøyen, fremdeles med spile-ideen i bakhodet. 

 

– Vi spurte om de kunne lage disse litt tynnere og ha flere nedover, sier Trine mens hun stryker hånden nedover eikefronten.

 

Svaret de fikk var nølende. 

 

– Der møtte vi vel egentlig litt veggen, og det er vi glad for i dag. De ville ikke gå på kompromiss med det de sto for, og da vi fikk en av disse frontene tilsendt i posten var vi egentlig solgt, sier Stamati. 

 

Kjøkken på få kvadrat

Stripete bolle fra Cathrineholm. Foto: Bettine Nicotra

Ikke "bare, bare" å planlegge ut fra hukommelsen

 De hadde flere ønsker for sitt nye kjøkken. 

 

– Vi ville ha to kjøleskap – og isbitmaskin, for det hadde vi i leiligheten og da var vi flinkere til å drikke vann, sier han og ler. 

 

Men å planlegge et kjøkken ut fra hukommelsen var ikke ”bare, bare”. 

 

– Vi husket jo ingenting, vi hadde bare prospektet og skulle ikke overta huset før 1. juli, så vi planla litt i blinde, sier han før han fortsetter:

 

– Vi hadde bare vært her en halvtime. Det er sykt hvordan vi handler hus, vi kastet oss over det, så fikk det briste eller bære. Det er litt snålt. Men vi hadde med oss prosjektleder og svigerfar Bjørn. Han er tidligere takstmann og var velvillig rådgiver for oppdraget. 

 

– Ja, svigerfar var med på befaring. Vi ville ikke ha et oppussingsprosjekt som raste over hodet på oss om to år. Der var vi ikke. Vi ville ha et hus som var så nær leilighet som vi kunne komme, sier samboeren.

 

Har alt hun trenger på 47 kvadrat

Ventilator integrert i kokeplaten. Foto: Bettine Nicotra
Håndtaksløse eikefronter. Foto: Bettine Nicotra

Midt i ingenmannsland

 Etter å ha flyttet inn i huset tok de kjøreturen til Hamrans verksted på Sørlandet. En lang og snirklete kjøretur gjennom tett skog. Og der, midt i ingenmannsland, lå verkstedet. 

 

– De har laget høvelbenker til så og si alle norske skoler, for det var deres kjernevirksomhet. Vi møtte en av de som startet Hamran, og han var noe og 80 år og gikk fremdeles rundt på verkstedet og lagde høvelbenker, sier Trine og smiler mens hun mimrer tilbake til det hyggelig møtet med den lille bedriften. 

 

Hamran Snekkerverksted lager kjøkken i liten skala. Med det menes rundt 300 kjøkken i året. 

 

Oppfølgingen har vært eksemplarisk, ifølge paret. Og etter å ha planlagt i åtte måneder, ble kjøkkenet smelt opp på under én uke i november. 

 

For Stamati som er en gammel traver innen ”gamet”, og som lenge har tilført skandinavisk design til det norske folk, var det ekstra stas å velge et helnorsk kjøkken. 

 

Og selv om prosessen har gått knirkefritt, blir nok ikke eikekjøkkenet byttet ut med det første. 

Massiv tre – innenfra og ut. Foto: Bettine Nicotra
Peis på kjøkkenet og peis i garderobeskapet på motsatt side av veggen. Foto: Bettine Nicotra
Den gamle kjøkkenvekten som Trine har arvet av farmoren sin er brukt som blomsterpotte. Foto: Bettine Nicotra

Les mer på Botrends forside

 

Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no

Les mer

Slik feirer Tone Kroken påske

Røft og rustikt.

Publisert 18. oktober.2016 av Bettine Nicotra

Til påske dekker interiørstylist Tone Kroken selvsagt et lekkert festbord. Bordekkingen er rustikk med gull – ikke gult. - Mitt tips er at man ikke velger for mange farger når man dekker bord. La heller fargene i maten komme frem, sier hun. Selv har hun dekket et bord i sort, brunt, grått og gull. Serviset er grått og tøft, og linduken er sort. - Men ønsker du et mer elegant påskebord, kan du velge hvit linduk. Så enkelt forandrer man uttrykket fra røft og tøft til elegant og s

Les mer

Bærumsdesigneren Sara Polmar (34) stiller ut på den norske utstillingen i Milano for tredje året på rad om knappe to uker. Fra å stille ut hyller, knagger og lysestaker sammen med designeren Victoria Günzler i 2015 til sofa og keramikk i 2016, har Polmar i år designet” Matchbox”.Dette er lite og funksjonelt oppbevaringsmøbel som er fleksibel i bruk. Selve boksen er laget i ask og har fått tilføyd sterke farger. Rundt boksen er det en brettet stålhylse som kan skyves over toppen

Les mer

Er du en av dem som stadig kjøper nye lamper, men fremdeles synes det er mørkt hjemme? Lysdesigner Marianne Bjerke i Lyskonsept opplever ofte at kunder har gått til innkjøp av nye gulvlamper, bordlamper og vegglamper – til liten nytte. - Grunnbelysning som downlights eller spotter må alltid på plass først, sier hun. Ifølge Bjerke er komposisjon viktig. - Komposisjon er alfa og omega og jeg jobber alltid med balansen i et rom samtidig som det skal ha en rød tråd. Det er også vi

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland