Publisert 21. oktober.2016 av

En tung og grå novemberdag kjørte Bjørn K. Haugland (50), Heidi Tolo (52) og Brede Tolo Haugland (13) fra Drengsrud i Asker og over broen til Nesøya.

 

Helt nede ved sjøen i enden av en blindvei, lå tomten som var til salgs.

 

Her kunne de bo tett på naturen og dyrelivet, en ideell beliggenhet for den naturkjære familien.

 

Les mer om husets tekniske og miljøvennlige løsninger her

 
This poll is closed! Poll activity:
Start date 28-11-2016 19:21:02
End date 31-12-2016 23:59:59
Poll Results:
Synes du huset til familien Haugland fortjener å bli Åres Botrend-hjem?
 

 

– Vi hadde aldri trodd vi skulle få tomten, men så ble den visst vår, sier Heidi fornøyd mens hun setter på kaffetrakteren for å trakte kaffe på deres nye, spesialtilpassede kjøkken.

 

Moderne funksjonalitet

Påkostet gulv fra Dinesen. FOTO: BETTINE NICOTRA
Heidi er inspirert av 50-talls arkitektur fra USA. FOTO: BETTINE NICOTRA

Vant konkurransen

Seks år skulle det ta å bygge huset de hadde drømt om.

 

Heidi som er interiørarkitekt og partner i IARK, arrangerte en minikonkurranse mellom tre aktuelle arkitekter.

 

Ønsket var et moderne hus med mye sol på terrassen og med utsikt mot sjøen.

 

– Så var det Svein Lund hos Lund Hagem arkitekter som vant konkurransen. Vi har alltid likt stilen hans, og underveis har han lært oss mye om å utforme arkitekturen slik at den spiller på lag med omgivelsene, forklarer Heidi.

 

Den 180 kvadratmeter store boligen virker større enn sine kvadratmeter på grunn av de luftige oppholdsrommene.

 

Familiens badetempel på Ormøya

Ute og inne spiller på hverandre. FOTO: BETTINE NICOTRA

Energien flyter

I gårdsrommet vil det nyplantede hjertetreet vokse seg stort og flott, og hindre innsyn fra naboer.

 

– Rundt huset er svalgangen som jeg alltid har drømt om. Her nyter jeg gjerne frokosten, sier Heidi og viser vei rundt huset. Fra svalgangen går en trapp opp til takterrassen.

 

Blålige toner på Brønnøya

 

Interiør og eksteriør glir over i hverandre.

 

– Grensen mellom ute og inne er ikke absolutt. Derfor har vi videreført grusen og belysningen fra indre gårdsrom inn i trapperommet i første etasje.

 

I første etasje er det pussede betongvegger og slipt betonggulv. Taket er i treverk – og henger sammen med «tre-temaet» i andre etasje.

 

Opp trappen til andre etasje kommer man inn i den åpne stue og kjøkkenløsningen. I andre enden av stuen ligger soveromsavdelingen.

 

– Tanken er å aldri stoppe bevegelsen med dører og lukkede rom. Vi er opptatt av Feng Shui og lar energien flyte, sier Heidi.

 

Hjemme hos Wrahme på Nesøya

Trapp fra terrassen og ned til det åpne gårdsrommet. FOTO: BETTINE NICOTRA
Innredet etter Feng Shui-prinsipper. FOTO: BETTINE NICOTRA

Har aldri kastet et møbel

Med gran på gulv, vegger og tak er stilen gjennomført. Det eksklusive gulvet fra Dinesen sto lenge på ønskelisten. Den lengste planken er på hele 15 meter. Her snakker vi lyse, brede planker uten skjøter.

 

– Det er en luksusgreie som jeg har ønsket meg lenge. Når man jobber med faget blir man ekstra opptatt av slike detaljer, sier Heidi og ler.

 

Med en hvit og nøytral base, kan puter og tekstiler gjerne være i farger.

 

– Boligen er funksjonelt og enkelt møblert for vi liker ikke å overmøblere. Luft er en kvalitet vi setter pris på. Og ikke minst – det skal være lett å rengjøre her.

 

I boligen slipper kun varige møbler og materialer inn. Faktisk har familien aldri kastet et møbel, og derfor trengte de heller ikke kjøpe noe nytt når de flyttet inn i den luftige boligen – tett på havet.

 

Bli med inn i flere hjem på Nesøya

Inngangspartiet i første etasje. FOTO: BETTINE NICOTRA

Atriumsbolig på Nesøya

  • 180 kvadratmeter stor enebolig over to plan.

 

  • Tegnet av arkitekt Svein Lund hos Lund Hagem arkitekter.

 

  • Her bor: Heidi (52) og Bjørn (50) sammen med sønnen Brede (13).

 

  • Inspirasjonskildene våre: – Vi er inspirert av 50-talls arkitektur fra USA. Jeg er selv vokst opp i California og har lenge vært inspirert av «Case study houses» som er utrolig funksjonelle og like vakre i dag som da de ble bygget.

 

  • Vårt yndlingssted hjemme: – Vi trives aller best i den åpne stuen i andre etasje, med utsikt over sjøen.

 

  • Det vi ønsker oss aller mest: – En frodig hage. Vi holder på å opparbeide hagen nå, men det tar sin tid.

 

  • Det siste vi skaffet til boligen: – Vi plantet nylig trær i hagen. Tanken er å forlenge de eksisterende trærne som står nede ved vannet oppover i hagen vår.

 

  • Kjæreste eiendel: – Wegner-stolen Ox Chair som står i stuen. Stolen var en gave fra meg til mannen min på 50-års dagen hans.

 

  • Kommer aldri over dørstokken: – Det må bli laminatgulv og plastjuletre. Vi innreder helst i naturlige og varige materialer.

 

  • Vårt beste innredningstips: – Tør å bruke få og varige materialer som eldes naturlig. Det blir som oftest nok inntrykk når møbler og mennesker kommer inn i hjemmet.

 

Tips eller innspill? Kontakt oss her.

 

Les flere saker på Botrends forside her. Husk at du kan følge oss på Facebook og Instagram under Botrend.no

Utsikten fra soverommet. FOTO: BETTINE NICOTRA
Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland