Publisert 27. oktober.2016 av

Københavnerne elsker å starte helgen med en god weekend brunch. Stort sett alle kafeer og spisesteder tilbyr ”Weekend brunch” lørdag og søndag.

 

Den består vanligvis av kaffe, juice, brød, egg, bacon eller spekepølse, yoghurt eller en smoothie bowl (les mine oppskrifter på gode og sunne smoothie bowls her) og noe søtt “attåt”.

 

I det siste har det imidlertid blitt så vanlig å spise brunch ute, at det har blitt en stor trend å lage en god brunch hjemme i stedenfor. På den måten kan man også spise så mye man vil og sitte så lenge man vil uten at det koster noe ekstra.

 

Jeg synes weekend brunsj hjemme er noe av det hyggeligste som finnes, og i denne guiden gir jeg deg derfor mine 5 beste tips til hvordan du kan lage en vellykket "weekend brunch" hjemme.

 

Håper det kan bidra til hyggelige lørdags- og søndagsmorgener hjemme hos dere også. God helg!

 

Les også: Min beste surdeigsoppskrift!

 

Fordelene ved å holde weekend brunch hjemme er mange - som at du kan sitte så lenge du vil. FOTO: KARN FJØRTOFT
Det er en egen sjarm over hjemmelagde rundstykker. FOTO: KARN FJØRTOFT

Borddekning

Selv om mat og drikke er hovedingrediensene i brunchen, blir det ekstra hyggelig hvis man dekker bordet pent. Hvordan man styler frokostbordet er selvfølgelig helt individuelt, men synes ikke nødvendigvis man behøver å ha så mange rekvisitter, hvis man kan si det sånn.

 

Man kommer imidlertid veldig langt med et ordentlig servise. Jeg samler på et blått frokostservise fra det engelske merket Spode (Italian Blue) som jeg synes passer perfekt til frokostbordet fordi det er så klassisk og hjemmekoselig. Lin-servietter gir det lille ekstra. Jeg kjøpte mine for 49,- stykket hos H&M.

 

Les også: Slik styler Fanny høstbordet.

 

Friske blomster

Friske blomster gjør bare underverker på både til hverdag og fest. Jeg elsker friske blomster!

 

Et godt tips er å sette bukettene i flere små vaser jevnt fordelt utover bordet, for så kan alle gjestene se hverandre. Det er så irriterende hvis det står en stor bukett midt på bordet, slik at du ikke kan se dem som sitter overfor deg!

 

Hvis du trenger litt inspirasjon kan du lese min guide her om hvordan du binder en fin bukett. Du trenger dessuten ikke kjøpe friske blomster, du kan jo også bruke noen du har tørket på et tidligere tidspunkt, eller finne noen fine greiner i hagen. Det passer jo ekstra godt nå om høsten. Kongler og kvister er også veldig dekorativt og naturlig!

 

Pynt bordet med friske blomster og en lekker vase. FOTO: KARN FJØRTOFT

Hjemmebakst

Det er jo ingenting som dufter så godt som nybakt brød eller rundstykker om morgenen. Jeg pleier å ha nok med å organisere, dekke bordet og lage til alt det andre, så noen ganger tar jeg en spansk en og kjøper noe lekkert brød hos bakeren.

 

Har man litt bedre tid og overskudd kan man jo klinke til med nybakt brød til gjestene kommer. Jeg har for eksempel laget en oppskrift til et eltefritt brød som er enkelt å lage, og den oppskriften finner du finner her.

 

Tips! Vi har ubakte croissanter i fryseren som vi kan bake slik at de er rykende ferske om morgenen. Det smaker farlig godt! Vi har kjøpt våre i en fransk delikatessebutikk her, men jeg vet at man kan få dem frosne i enkelte dagligvarebutikker i Norge.

 

 

Øvrig mat og drikke

Et godt tips er å gjøre det litt enkelt med det øvrige av mat og drikke, så slipper du å stresse så mye med å gjøre i stand og så blir det ikke så innmari dyrt. Jeg satser ofte på en god eggerøre, spekepølse (eventuelt laks), en god ost og hjemmelaget syltetøy.

 

Syltetøy kan man lage enkelt ved å kjøpe frosne bær og søte med enten honning (helst økologisk) eller rørsukker. Litt frukt er også lekkert! Jeg har (fremdeles) dilla på grapefruit med mynte. Noen ganger lager jeg smoothie bowls (oppskrift her). Sammen med nybakt brød (oppskrift her) med smør og en fersk croissant holder det som regel rikelig. Og selvfølgelig kaffe og en god juice. Mm!!

 

Tips! Husk at ikke alltid behøver å være en super fancy brunch med alt mulig! Det viktigste er jo at man koser seg sammen. Så lenge det er kaffe og brød med smør er jeg glad, hehe.

 

Det lille ekstra

Det beste trikset for å få en vellykket "weekend brunch" er litt champagne! Champagne-brunsj er utrolig festlig, og da liker jeg godt å lage mimosaer istedenfor å serverer ren champagne. Mimosa er litt mer friskt og frokostaktig, og dessuten superenkelt å lage.

 

Man kan selvfølgelig lage dem med prosecco eller cava hvis det er det man har tilgjengelig. Dessuten er det også godt å lage dem med kullsyreholdig vann (f.eks Farris naturell) for en virgin utgave!

 

 

 

Mimosa kan gjøres både med og uten alkohol. FOTO: KARN FJØRTOFT

 Mimosa oppskrift:

  • 1 del friskpresset økologisk appelsinjuice
  • 2 deler champagne, prosecco eller cava (helst økologisk!)

 

Et violà! Så har du en litt ekstra gøy appelsinjuice til din "weekend brunch".

 

Karn blogger også på danske Costume, du kan følge henne på Instagram under @karnfjk

 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.

Publisert 14. juni.2017 av

Mulig du, som meg, reflekterer litt over at nå er vi jammen kommet halvveis ut i 2017 straks alt.

 

Og ja, det stemmer, det er bare et halvår igjen til jul.

 

Men la oss dvele litt mer ved sommervarme og fellesferie enn akkurat julepynten nå.

 

Les flere innlegg fra Bonaturlig

 

I stadig endring

Trender endrer seg i takt med at verden endres.

 

Og med tanke på de siste ukers grusomme terrorhendelser, så er det kanskje ikke så rart at vi trer ut av hamsterhjulene vi løper flittig i, og at de mykere verdier blir viktigere enn noen gang tidligere.

 

Interiørtrendene lages av produsenter og leverandører, men de styres av hjertet så vel som sinnet ditt og mitt.

 

 

Foto: IKEA

Her er en liten oppsummering dersom du føler at gråværet har tatt fra deg piffen litt i det siste, og du trenger å komme deg opp på interiør- hesteryggen igjen -  full gallopp, opp fra godstolen og hopp!

 

Her kan du lese om fargetrender

Interiørtrender styres av hjertet. Foto: IKEA

Bruk farger

Dype, lette farger...Er det ikke en motsetning? Nei, fargene nå har mer en dushet, enn en tunghet i seg. 

 

De spiller på overflater, struktur, malingsteknikk og lys. De luner hjemmene våre og de får oss til å føle på hotellfølelsen hjemme, med sine sofistikerte valører. Nordmenn har gått fra eggehvit, til bomull ( der hoppet vi ikke særlig langt..) til dype toner som deco blue og peppersort!

 

Med vårt kalde nordiske lys, fungerer dette spranget faktisk svært godt.

 

Men varme sjeler skal ikke fortvile, for siden vi fortsatt reiser mye, så gjenspeiles også dette i hjemmene våre. Vi lar våre vegger få smake på dype farger, som minner oss om rosa, varm takstein fra Provence og en herlig grønnfarge som gir assosiasjoner til frodige sletter med oregano og timian.

 

Følg Tina og Bonaturlig på Instagram under @bonaturlig

 

Veggene skal ha dype farger. Foto: Jotun
Fargepaletter fra Jotun. Foto: Jotun

Mangfold av tekstiler

Får man aldri nok puter? Nei, tydeligvis ikke å år heller.

 

Med verden tettere, blir også utvalget større. Vi har et mangfold av tekstiler å velge mellom, og de skal mikses og matches som aldri før!

 

Grov lin i selskap med ponponger er liksom like naturlig som kvikklunsjen som selskap på tur. Med fokus på ulike strukturer og teksturer, samt farger, så er det bare å bre om seg raust, både i sofa, på seng og ikke minst på gardiner.

 

La de henge tungt og deilig, og rekke fra gulv til tak. Synes du det blir for mørkt, så er det et godt triks å henge gardinene på hver side av vinduet, altså la være å dekke til lysflaten.

 

Her kan du lese mer om tekstiler

 

La gardinene gå fra tak til gulv. Foto: Intag

Prikken over i'en

Skap deg et hjem, ikke kjøp deg et.

 

Et hjem fylt til randen med interiørartikler fra de kjente leverandører, sier veldig lite om deg som bor der.

 

Så finn frem buddhaen du kjøpte når du var på Bali, og konkylien fra Sydenturen når du var 4, den skal nå stå på badehyllen, og frigis fra esken på loftet.

 

Gå på skattejakt i eget hjem, da slår du i tillegg to fluer i en sommersmekk, og får ryddet i det som ofte er sårt tiltrengt både på loft og i kjeller.

 

På ferie er Lise alltid på skattejakt

 

Foto: Day Home
Foto: Day Home

Vi myknes

Verden byr på om dagen. Det har den for så vidt alltid gjort, men jeg tror mange av oss kjenner på at ytterpunktene mellom det gode og det onde er store og kommer ekstra tett på nå.

 

Dette gjenspeiler seg hos oss mentalt så vel som i våre hjem. Vi "luner" oss til, vi er takknemlige for å komme hjem til trygge, gode hjem, og vi bruker rekordtid nettopp inne og ute, hos oss selv. 

I går surfet jeg innom en artikkel hvor det stod at det å komme på uanmeldt besøk, nå  begynner å bli en tilbakevendende trend igjen. Det tenker jeg er hyggelig. Da kan man glemme cupcakes med rosa, sirlig pyntet glasur, men heller ta seg en bolle - fra bakeren. Så nedpå og deilig!

Gjør hjemmet ditt personlig, vis raust frem hvem du er og sørg for å ha det akkurat så passe nedpå og rotete at det er helt naturlig å krølle beina oppunder seg i sofaen  når man popper innom på en kveldsvisitt.

Something old and something new

Det gjelder i bryllup, men også i interiørverdenen.

 

La gamle skatter få gifte seg med de nye og mer minimalistiske. Og apropos sistnevnte, den helt stramme, nordiske stilen har nå blitt forelsket i grønne planter og mykere, runde kanter og  sammen fungerer de som et par i et godt ekteskap.

 

De spiller på hverandres kontraster og får den andre til å skinne. Så disse spås definitivt å leve lykkelig i alle sine dager.

 

Bo godt, ha fokus på de gode verdier og ikke skam deg om du velger å tilbringe ferien hjemme.

Tina Leqvamb er stylist og skribent i Bonaturlig. Foto: Privat

Fordi vi er uendelig heldige som har nettopp et hjem vi kan kose oss i.

 

Fyll det med glede, raushet og vær stolt av det hjemmet du har!

 

Les Tinas blogg - Bonaturlig her

 

 

Les mer på Botrends forside 

 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Tina er stylist og skribent under bloggen Bonaturlig.Foto: Tina Leqvamb
Les mer

Slik såpebehandler du trebordet

Få Karns oppskrift her.

Publisert 27. oktober.2016 av Karn Fjørtoft

Bordplater i ubehandlet tre gir en rustikk look, men hvis man ikke husker på å behandle og pleie bordplaten korrekt vil den raskt ende opp med å falme eller se slitt ut. Ubehandlet tre behøver man kanskje ikke være så forsiktig med, men flekker fra olje, kaffe eller rødvin kan både være plagsomme og skade bordet. Her kan du lese flere innlegg fra Karn Karn Fjørtoft har over 12.000 følgere på Instagram - følg henne her på @karnfjk 

Les mer

Hva er kravet til egenkapital?

Boligdama forklarer.

Publisert 27. oktober.2016 av Trude Larsen

Egenkapitalen, den delen av kjøpesummen som du må skaffe til veie selv kan volde hodebry for mange, spesielt førstegangskjøpere.   Boliglånsforskriften regulerer hvor mye egenkapital du må ha for å få lån og hva som går inn under begrepet egenkapital.   Hva er det du må forholde deg til når du skal vurdere om du har nok egenkapital for å kunne finansiere et boligkjøp? Norge er i verdenstoppen innen profesjonalisering av boligannonser

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland