Publisert 04. november.2016 av

Nå har førstegangskjøperen som jeg jobber med for tiden, Vivienne, gjennomført  to visningshelger.  

 

Budsjettet hennes viser seg å være akkurat for lavt til å nå opp i budrundene.  

 

Hva gjør vi nå?

Tatt igjen på målstreken 

Jeg utstyrer mine kunder med solide markedsvurderinger før de blir sendt ut på visning, eller vi går på visning sammen.  

 

Likevel hender det at jeg bommer, særlig når budsjettet er trangt og marginene er små.  

 

Da ender vi med å bli tatt igjen på målstreken fordi budsjettet er litt for lavt.

 

Selv om vi vet at budrundene er hete for tiden, er det fristende å tenke at det “kanskje går”. Selv om man innerst inne vet at den endelige salgsprisen vil ende over budsjett går vi på den aktuelle visningen – “just in case”.

 

Få flere nyttige tips fra Boligdama her.

En fot i bakken - realitetsorientering

Etter å ha opplevd dette noen ganger, er det på tide å reorientere seg en smule og heller satse på boliger hvor markedsvurderingen ligger et stykke under budsjettgrensen.  

 

Dette for å ha litt å “gå på” i budrundene.

 

Les også: Slik forbereder du deg til din første visning.

 

Tiden som vi har brukt på boliger hvor vi ikke nådde opp er ikke automatisk bortkastet, forutsatt at det ikke blir for mange av disse.  

 

Denne “reisen” kan ses på som et ledd i den mentale omstillingen som trengs for å omstille seg og justere forventningene.

 

Les også: Derfor skal du ikke betale for mye for boligen.

 

 

Det vi må gjøre for at Vivienne skal komme i mål

Det er noen ting man kan gjøre for å komme i mål;

 

  • Flytte ytterligere på de geografiske grensene – enda lenger vekk fra sentrum betyr lavere priser.

 

Kanskje bør du fire litt på kravene for å oppnå boligdrømmen. FOTO: ISTOCK

 

  • Utnytte et eventuelt OBOS-medlemsskap, benytte seg av mulighet for bruk av forkjøpsrett.

 

  • Gå “all in” med tilgjengelige midler, innstille seg mentalt på å bruke absolutt hele budsjettrammen.

 

Berg og dalbane

For de fleste vil boligkjøpsprosessen være en berg og dalbane. Det blir gjerne noen skuffelser på veien, særlig i dagens marked.  

 

Det har du sikkert opplevd, både hvis du har vært på jakt på egenhånd eller har hatt hjelp på veien.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her.

Ditt eget hjem

Mine kunders vei til målet er ikke problemfritt det heller. De opplever også å ikke nå opp i budrunden, eller at boligen ikke er så bra som den så ut i salgsmaterialet. Men jeg er kjapp til å gi mine kunder klare tilbakemeldinger slik at de kan omstille seg mentalt og praktisk –  og bruke tid på de riktige boligene.

 

Og selv om våre førstegangskjøpere kan ende opp med å kjøpe en bolig hvor forventningene er justert underveis, sørger jeg alltid for at de ikke kjøper “katta i sekken” innenfor de reorienterte rammene. Målet er at de skal føle seg som vinnere til slutt.  Og at de legger et godt grunnlag for sin videre boligkarriere.

 

Som førstegangskjøperne selv sier etter at målet er nådd, ofte på tross av noen nedjusterte krav underveis:

 

“Jeg er strålende fornøyd.  Det viktigste er tross alt  å få kjøpt seg sitt eget hjem”

 

Det blir veldig spennende å se hvordan neste visningshelg med påfølgende budrunder blir for Vivienne. Om vår nye strategi blir en suksess.

 

Følg med her på bloggen så får du svaret. Vi gir oss ikke så lett!

 

Trude Larsen er damen bak bloggen Boligdama og daglig leder i firmaet Boligkjøpsmegling AS.

 

Hun er fast blogger for Botrend. 

Kommersielt innhold

Skal du selge bolig eller ønsker verdivurdering av boligen du har? Fyll ut skjemaet fra Tjenestetorget (link) under, for å få gratis, uforpliktende tilbud.

 

Publisert 20. desember.2016 av

I sommer så jeg på et program som handlet om relasjoner. Relasjoner til mennesker man har rundt seg og som man forventer noe av. Det handlet først og fremst om nær familie, men også den utvidede familien og nære venner.

 

Noen vil kanskje hevde annet, men hverdagen er egentlig ganske enkel hva gjelder relasjoner. 

 

Man vet stort sett hva som forventes av en og hvilke plikter man har i løpet av dagen. Hverdagen er mye, men også forutsigbar. Du vet hva du får.

 

Programmet jeg så, beskrev hvor vanskelig det kan være å fungere i relasjonene når det ikke lenger er hverdag. Det krever tålmodighet, tilpasning og samarbeidsvilje. Mye av det.

 

Les også: Dette tar du med til vertinnen i julen

 

Det krever tålmodighet å få alt til å henge på greip i jula. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Ta deg fri fra relasjonene

Julen ranker høyest på dramatikk i relasjoner. Ingen annen høytid, er det knyttet så mange, og så forskjellige forventninger til.

 

skal vi ha det hyggelig, dere. Med tette program og selskap det forventes at du deltar i. I stiv pynt. Med et smil.

 

Den gode nyheten, er at julen ikke varer like lenge som sommerferien. Og at det i motsetning til sommerferien, går mange, lange og fine filmer i julen. Vi kan ta fri fra relasjonene våre og alle forventningene. Liksom puste litt. Synes du dette var dypt? Synes du dette var mørk? For sånn har ikke du det?

 

Selvsagt ikke, kanskje helt på spissen.

 

Her finner du alt fra Fanny

Hvem sier at gavene må se ut som om de er blitt pakket av en interiørstylist? FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Vær grei mot deg selv

Jeg er også stort sett glad i å styre og stelle… så lenge det er lystbetont. Du kan kalle det godt stress. Så snart det ikke er lystbetont lenger, heter det bare stress. Stress, da ikke av den gode typen, kan føre til svært urasjonelle handlinger. Flaue, små i-landssammenbrudd.

 

Mitt har (forhåpentligvis) allerede hendt. I november. Da den fjerde fine blomsterbutikken måtte meddele at misteltein fører ingen før den siste uken før jul. Reaksjonen kom spontant og ganske uventet. Uventet var det nok også for damen i kassen, da den voksne, julestressa damen på den andre siden brast i tårer. DET er stress. Urasjonelt, bortskjemt og unødvendig. Alle vet at det egentlig aldri handler om misteltein. Men om forventninger.

 

Kanskje skriver jeg disse linjene til meg selv. Og til deg, som føler på de samme forventingene. Sannheten er den, at den som forventer mest av meg er meg – og av deg er deg. Jeg vet også at denne lille teksten føyer seg pent inn i rekken av formaninger om å fokusere på hva julen egentlig handler om, men egentlig ikke. Dette handler om å være god mot seg selv. Å gi seg selv en pause.

 

Krevende relasjoner, julestress, forventninger, hygge, trange strømpebukser med hull, gaver, mat – alt det julen er. Jeg håper du gir deg selv en liten pause. Det beste du kan, er MER enn godt nok. Hvem bryr seg egentlig om vinduene er vasket til jul? Eller om rødkålen er hjemmelaget? Man gjør lurt i å erkjenne realistiske begrensninger.

 

Vær grei mot deg selv, i år. Så får alle det veldig fint. Gledelig jul! Må den bli hvit.

 

Les mer på Botrends forside

 

Innspill til Fanny? Ta kontakt her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no

Les mer

Slik dekker du nyttårsbordet

Bloggeren Bo Naturlig viser deg lekker borddekking

Publisert 04. november.2016 av Tina Leqvamb Steensen

Det kan jo være at noen og enhver av oss er litt mette på fest og god mat nå - magen kjennes i hvert fall godt forsynt ut. Med fare for å høres for banal ut, så oppfordrer jeg likevel til å tåle en fest til. Fordi det er noe spesielt med et år som avløses av et nytt. Les flere innlegg fra bloggeren Bo Naturlig 

Les mer

Med dagens boligpriser kan det være en dyd av nødvendighet å gjøre fysiske endringer i leiligheten man kjøper.   For eksempel å få lagt inn et soverom for utleie. Og kreativitet lønner seg både når det gjelder bokvalitet og senere videresalg.   Her er noen praktiske eksempler: 

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland