Publisert 11. november.2016 av

Kjære far. Kjære barns far, kjære svigerfar. Til lykke med farsdagen.

 

Du gjettet det! Farsdag er opprinnelig en amerikansk tradisjon. Det også!

 

 

Farsdag er en hedersdag for alle fedre, for far, bestefar, svigerfar og barnas far.

 

I Norge feirer vi farsdag den andre søndagen i november. Hva han forventer av dagen, er uklart. Hva du legger i feiringen, er noe ganske annet.

 

Og antakeligvis ikke forventet. Feirer vi farsdag for mor?

 

Les flere av Fannys betraktninger her

 

Sjekkliste til mamma

Det er mange å huske på, på en dag som denne.

 

Kanskje først om fremst steller man i stand på vegne av sine barn til deres far.

 

Det behøver ikke være noe dyrt eller spektakulært. Sats på tid, omtanke eller opplevelse til far.

 

Se gavetipsene vi tidligere har anbefalt

 

Hvem forventer mest av farsdagen? FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Ikke så farlig?

Og ikke glem svigerfar. Fordi barnas far synes farsdag er unødvendig, er sjansen også stor for at han ikke kommer til å huske/prioritere sin egen fars farsdag.

 

De fleste menn, vil helst ikke innrømme at de liker å bli satt pris på. Det er ikke så farlig, med meg. Ikke sant?

 

Men for barna -  for dem gjør vi en greie ut av det. De vil jo gjerne feire pappa, og blir dessuten skuffet hvis det ikke blir kake.

 

Jeg er skråsikker på at den dagen han blir tatt på ordet, den dagen ingen vekker med kake og kaffe og kos og tegning på sengen, er det ihvertfall galt.

 

Selv om det ikke er så farlig, med meg.  

 

Oppskrifter til den perfekte helgefrokosten

 

Kaffe på senga til far. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Har alt

Far ønsker seg heller aldri noe. Det er ikke lett, for den som skal finne på noe han ikke har ønsket seg. Hver gang! Og minst to ganger i året.

 

Forresten er det ikke alltid sant at han aldri ønsker seg noe. Hvis han gjør det, er det på samme dag og i en kommentar.  

 

Det far ikke har, skaffer han selv.  Så hva gir man til han som har ”alt”?

 

Det greieste er å gi det man alltid gir, et par sokker, selvsagt. Eller? Hva med et slips? Det bruker han jo, i begravelse og til jul. Og det er jo snart jul.

 

Matblogger Espen Nersveen åpner kjøkkenskuffene

 

 

Det han ikke vet

Har du tenkt på at du kan gi tid, omtanke eller opplevelse til far?

 

Der du legger lista, med tanke på far.

 

Se bort i fra hva far tror han vil. Han vil!

 

Og han fortjener en helt egen dag. Med en lat morgen, kaffe på sengen og snille barn. Obligatorisk. Den fineste gaven du kan gi far, er en dag uten helt uten forpliktelser og gjøremål. Slik at far kan fylle dagen med det han helst vil. Ekspedisjon i skogen med bål, om så.

FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Kjære far. Kjære barns far, kjøre svigerfar. Til lykke med farsdagen.

 

Takk for alt du er for meg, og familien vår.

 

Bruk dagen til noe som gjør deg glad, og så tar vi oss av resten.

 

Vi er glad i deg.

 

Les mer på Botrends forside her

 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no

 

Publisert 11. juni.2017 av

Hva med å lage en vietnamesisk baguette i helgen?

 

Du synes kanskje det er litt pussig å servere vietnamesiske smaker i en klassisk fransk baguette?

 

Kombinasjonen stammer fra tiden da Vietnam var en fransk koloni, og jeg lover deg at det funker. Godt krydret, langtidsstekt svinekjøtt, servert med en herlig spicy salat toppet med koriandermajones og kanskje litt ekstra siricha saus om du liker det ekstra hot.

 

Baguettene baker du gjerne selv, eller kjøper de ferske om du rett og slett ikke gidder å bake. Jeg tror kanskje uansett at dette kan bli en ny helgefavoritt - det er i i hvert fall blitt vår.

 

Her kan du bli bedre kjent med skribentene bak Familiematblogg

Til kjøttet trenger du:

 

ca 1 kg nakkekoteletter

 

4-5 ss med koreansk chilipulver

 

2 ss korianderfrø

 

2 ss fenikkelfrø

 

Havsalt

 

Slik gjør du:

 

Først rister du fenikkel og korianderfrøene i en tørr middels varm panne. Så knuser du det i en morter før du blander det med salt og chilipulver.

 

Svinekoteletter og grønsaker i baguett. Foto: Familiematblogg

Gni dette inn i kjøttet og la det gjerne marinere over natten.

 

Legg så kotellettene utover i en langpanne og stek de på 130 grader i ca 3 timer, men gjerne lenger om du har tid, virker de tørre kan du helle litt vann over underveis.  Før servering deler du kjøttet opp i mindre biter og freser det kjapt i stekepannen.

 

Du kan eventuelt grille kjøttet isteden for å langtidssteke, kjøttet blir da mindre mørt, men får den gode grillsmaken.

 

Lag sommerens beste is med bær

 

Til salaten og salatdressingen trenger du:

 

2 gulrøtter

 

1/3 rettich

 

3 vårløk

 

1 agurk

 

1 lime (saften)

 

3 ss riseddik

 

1,5 ts fiskesaus

 

1,5 ts rørsukker

 

0,5 ts salt

 

2 ss sesamolje

 

1 finhakket rød chili

 

Slik gjør du:

 

Kutt opp alle grønnsakene i små tynne staver. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salat rett før servering.

 

Til koriandermajonesen trenger du:

 

1 bunt koriander

 

4 dl solsikkeolje

 

1 egg

 

1 ss dijonsennep

 

saften av en halv sitron

 

salt

 

1 ts karripulver

 

1 ts cayennepepper

 

Slik gjør du:

 

Finhakk korianderen før du kjører den sammen med solsikkeoljen i en stavmikser til en jevn korianderolje.

 

Bland så sammen egget og sennepen i en bolle (viktig at det er romtemperert)  hvor du gradvis sper med korianderoljen - rør hele tiden til det begynner å tykne. Dette kan du også gjøre med en stavmikser, men det er viktig å ikke tilsette for mye av oljen om gangen for å få en tykk og god konsistens. Smak så til med sitron, salt, karri og ceyennepepper.

 

Om du ikke vil lage majones selv, er det veldig lett at det skiller seg om du blander korianderolje inn i ferdikjøpt majones, da ville jeg heller anbefalt å blande litt siricha-saus i majones og servere chilimajones isteden.

 

Regn ca to store baguetter til 4 voksne. Del baguetten i ønskede biter. Ha så på salatblad, spicy salat, koriandermajones, svinekjøtt og topp det hele med finhakket koriander og litt ekstra Siricha-saus

 

Så er det bare å nyte!

 

Denne oppskriften ble opprinnelig publisert på Familiematblogg, et nettsted for travle småbarnsfamilier som ønsker å lage god og sunn mat i hverdagen. Familiematblogg er drevet av Mette Mari Sønstebø Østad og Kamilla Krogsveen som bor i Heggedal  og i Asker. Botrend publiserer utvalg innhold fra denne nettsiden. Innholdet velges ut av redaksjonen i Botrend på selvstendig grunnlag uten kommersielle bindinger. 

 

Les mer på Botrends forside

 

Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer

Etter å ha flyttet fra en stor eplehage og tilbake til storbyen, så var det en drøm å se alle holde på å dekorere sine terrasser i finværet her om dagen. Har du en fransk balkong, en vanlig balkong eller en liten terrasse -  ja, så gjelder det å få mest mulig ut av den og årstiden vi går inn i. Og det utendørs. Her får du flere innlegg fra Bonaturlig 

Les mer

Hva er kravet til egenkapital?

Boligdama forklarer.

Publisert 11. november.2016 av Trude Larsen

Egenkapitalen, den delen av kjøpesummen som du må skaffe til veie selv kan volde hodebry for mange, spesielt førstegangskjøpere.   Boliglånsforskriften regulerer hvor mye egenkapital du må ha for å få lån og hva som går inn under begrepet egenkapital.   Hva er det du må forholde deg til når du skal vurdere om du har nok egenkapital for å kunne finansiere et boligkjøp? Norge er i verdenstoppen innen profesjonalisering av boligannonser

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland