Publisert 09. desember.2016 av

Tidenes boligutbygging på Billingstad er langt fra nok til å dekke Askers behov for flere leiligheter. Fire av fem husstander er rekkehus og eneboliger.

 

Områdeplanen for Vestre Billingstad passerte onsdag igjennom et unisont begeistret bygningsråd. Budstikka omtalte saken første gang onsdag. Planen åpner for bygging av 1.640 boliger over 10–15 år, primært blokkbebyggelse.

 

– Det er et stort behov for å bygge flere leiligheter i Asker, spesielt rettet mot seniorgruppen og småhusholdninger, sier kommuneplansjef Tor-Arne Midtbø.

 

Få flere eiendomsnyheter på Botrend

 

Tre prosjekter – 3.700 boliger

Asker står foran et kjempeløft når det gjelder bygging av leiligheter. I tillegg til Vestre Billingstad kommer utbyggingen på Høn-Landås med 1.500 boliger og Føyka-Elvely med 600 leiligheter. Disse tre storprosjektene gir over 3.700 boliger til sammen – nok til å dekke Askers samlede årsproduksjon på 350 boliger i 10 år.

 

 

(F.v.) Thorbjørn Barrett Sele, Harald Taasen, Christen Sohlberg og Tanja K. Guettler. FOTO: KARL BRAANAAS

Midtbø advarer likevel mot å tro at det er nok til å løse Askers skrikende behov for leiligheter:

 

– Nei, vi må bygge adskillig flere leiligheter enn dette. De må inngå i de fleste boligprosjekter, i en god blanding med rekkehus.

 

Les også: Nå vil stadig flere ha luksushytte på fjellet

 

Marked i sterk ubalanse

Boligmarkedet i Asker er i sterk ubalanse. Av totalt 24.500 boliger er 80 prosent – fire av fem – eneboliger (50 prosent) og rekkehus (30 prosent). Og i annethvert av disse husene bor det kun én eller to personer, i all hovedsak seniorer og eldre mennesker.

 

– Derfor har vi bestemt at 75 prosent av alle nye boliger skal være leiligheter eller rekkehus, forteller Midtbø.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs

 

Salgsstart neste høst?

Mange av disse boligene skal altså bygges på Billingstad.

 

– Vi håper å kunne legge ut de første leilighetene og rekkehusene for salg neste høst, forteller Tanja K. Guettler. Asker-kvinnen er prosjektsjef i JM Norge og talsperson for de fire utbyggergrupperingene på området. Disse er:

  • Bergerveien 24: Eiendomsplan på vegne av AF Gruppen Norge, T. Klaveness Eiendom og Trond Mohn.
  • Billingstad Torg: JM Norge og Gagnum Eiendom.
  • Bergerveien 12: Ferd Eiendom (Johan H. Andresen med familie).
  • Neselva Hageby: Eiffel Eiendom (Cato Ender, Erik Toftenes med familie og Christen Sohlberg) og Asker Eiendom (Harald M. Nissen Lie med familie).

 

Les også: Obos-leiligheter ble revet vekk på Oksenøya

 

Snittpris 65.000-70.000 kroner kvadratmeteren

Utbyggerne sier dette om prisnivået på Vestre Billingstad:

 

– Snittprisen i Lundekroken på Billingstad var 65.000 kroner, vi havner trolig litt i overkant av dette. Kanskje opp mot 70.000. Men her blir det store variasjoner, og vi kan allerede i dag love leiligheter ned mot 2,8 millioner.

 

De fire utbyggergrupperingene har samarbeidet langt nærmere enn det som er vanlig i utarbeidelsen av planforslaget for Vestre Billingstad. Planen skal ut på høring i syv uker 2. januar – 17. februar, med flere møter og samlinger underveis.

 

Denne saken ble først publisert i Budstikka. Les flere saker på Botrends forside.

 

Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no

Publisert 07. juni.2017 av

Formannskapet besluttet tirsdag at Bærum kommune skal kjøpe Presterud gård på Bekkestua, på initiativ fra ordfører.

 

Gården ble lagt ut for salg for en drøy uke siden, og kommunen er nå i ferd med å gjennomføre kjøpet.

 

- Presterud gård er en perle midt i sentrum av Bekkestua.  Med utbyggingen som skjer på Bekkestua har det vært svært viktig for oss å ta vare på dette kulturminnet. Vi ønsker å gjøre Presterud gård tilgjengelig for allmenheten, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog i en pressemelding.

 

Presterud gård ligger ved siden av Oslo International School i Gamle Ringeriksvei.

 

Bebyggelsen er fra 1857, med et stort våningshus, drengestue, vognskjul og stabbur. Alt rundt et tun og stor hage.

 

- Vi ønsker at Presterud gård skal være en møteplass på tvers av generasjoner. Det skal være et sted som skal minne oss om vår historie, og bidra til å holde i hevd gamle tradisjoner, sier ordføreren.

 

Inne i våningshuset er mange originale detaljer bevart.

 

Flere som kom på visningen i forrige uke la merke til originale gulv og tak, etasjeovner fra Bærums Verk og en gammel kjøkkenbenk. Likevel er det mye som må gjøres.

 

Les den første saken om da gården ble lagt ut for salg

 

Og les om da folk kom på visning

Det hvitmalte hovedhuset. Foto: Eva Groven

Kombinert bolig og næring

– Det er regulert til kombinert bolig og næring, så det har store muligheter for de med gode ideer. Det hadde vært hyggelig om de som overtar tar vare på det, sa Søren Tybring Haug til Budstikka under visningen i forrige uke.

 

Gården har vært i hans familie siden 1932.

 

Oslo-familie kjøpte småbruk i Sverige

 

Presterud var opprinnelig en selvstendig gård, før det ble lagt under Nadderud.

 

Gården har også fungert som gjestgivergård med skjenkebevilling.

 

En tid gikk gårdens jorder helt ned til Kolsåsbanen, men senere ble størstedelen frasolgt. Tomten nå er på 2,5 mål.

 

Denne saken ble opprinnelig publisert i Budstikka

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her

Les mer

Helt nye leiligheter på Oksenøya på  Fornebu legges nå ut for salg. Det kan ende med den høyeste kvadratmeterprisen i området. Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend 

Les mer

Nordmenns interesse for småbruk og idyllen på landet er fortsatt stor skal vi tro eiendomsbransjen. Botrend  har flere ganger skrevet om at småbruk er det mest søkte ordet på Finn.no. I 2016 ble det gjort nesten  600.000 søk på dette ordet,  opplyser Kristine Eia Kirkholm, PR og informasjonsansarlig i FINN.no. Her kan du lese flere saker om småbruk  

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland