Publisert 09. desember.2016 av

Selvaag Bolig ASA har kjøpt Koksa-området, som blir Fornebus fremtidige sentrumsområde.

 

Området er på over 80 mål og blir tyngdepunktet i den lokale byen med blant annet endestasjon for T-bane, inntil 2 000 boliger og næring, skriver selskapet i en pressemelding sent fredag kveld. Utbyggingen er i samarbeid med Trond og Frederik Mohn.

 

Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-bolig til 600.000 over prisantydning

 

– Byutvikling her vil bli et vesentlig bidrag til fremtidens bærekraftige byutvikling i Osloregionen, binde Bærum sammen med Oslo og gjøre Fornebu til en lokal by. Vi skal bygge en helt ny bydel og et helt nytt sentrum som innbyggere i både Oslo og Bærum vil bli stolte av. Det blir høy standard på boliger, infrastruktur og uteområder. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig i pressemeldingen.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

Boliger i 2020

Den eksisterende bygningsmassen på området består av fire hangarer, verksteds- og lagerbygg fra tiden da Fornebu var flyplass. Dersom reguleringsprosessen går som planlagt, vil de første boligene på området være klare for salg i 2020.

 

Les også: Her kommer det boligby for 4.000 mennesker

 

I pressemeldingen står det at området er et av de viktigste og høyest prioriterte byutviklingsområdene i Oslo-regionen. Området har en utstrekning som tilsvarer kvadraturen i Oslo. Boligene som skal bygges vil ha en samlet salgsverdi på 10 milliarder kroner.

 

Denne saken ble først publisert i Budstikka.

 

Les mer på Botrends forside

 

Ta kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland