Publisert 09. desember.2016 av

Selvaag Bolig ASA har kjøpt Koksa-området, som blir Fornebus fremtidige sentrumsområde.

 

Området er på over 80 mål og blir tyngdepunktet i den lokale byen med blant annet endestasjon for T-bane, inntil 2 000 boliger og næring, skriver selskapet i en pressemelding sent fredag kveld. Utbyggingen er i samarbeid med Trond og Frederik Mohn.

 

Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-bolig til 600.000 over prisantydning

 

– Byutvikling her vil bli et vesentlig bidrag til fremtidens bærekraftige byutvikling i Osloregionen, binde Bærum sammen med Oslo og gjøre Fornebu til en lokal by. Vi skal bygge en helt ny bydel og et helt nytt sentrum som innbyggere i både Oslo og Bærum vil bli stolte av. Det blir høy standard på boliger, infrastruktur og uteområder. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig i pressemeldingen.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

Boliger i 2020

Den eksisterende bygningsmassen på området består av fire hangarer, verksteds- og lagerbygg fra tiden da Fornebu var flyplass. Dersom reguleringsprosessen går som planlagt, vil de første boligene på området være klare for salg i 2020.

 

Les også: Her kommer det boligby for 4.000 mennesker

 

I pressemeldingen står det at området er et av de viktigste og høyest prioriterte byutviklingsområdene i Oslo-regionen. Området har en utstrekning som tilsvarer kvadraturen i Oslo. Boligene som skal bygges vil ha en samlet salgsverdi på 10 milliarder kroner.

 

Denne saken ble først publisert i Budstikka.

 

Les mer på Botrends forside

 

Ta kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland