Publisert 12. desember.2016 av

Det som er virkelig avgjør et boligkjøp er mantraet "beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet".

 

Og det er riktig - beliggenheten er den viktigste faktoren når man skal prise en bolig.

 

Men hva betyr det utover det? Og hva er egentlig "en god beliggenhet"?

 

Les mer om bolig her

 

"Snobbefaktorer" påvirker

I begrepet beliggenhet inngår de fysiske omgivelser som sol, utsikt og tilgjengelighet til service og naturområder.   

 

Men også "snobbefaktorer" som prisnivå, popularitet og hvem som bor i nabolaget, spiller trolig inn. Disse faktorene er ofte preget av en salig blanding av fakta, personlige oppfatninger og påvirkning fra familie og venner.

 

Et godt og trygt bomiljø kombinert med gode skole og helsetilbud er selvsagt også viktig for mange.

 

Les mer fra Boligdama her

 

 

Vi søker det kjente og trygge

Veldig mange holder seg til det de kjenner til når de ser på hvilke områder de kan tenke seg å bo i.

 

Dersom budsjettet holder, ønsker de fleste å kjøpe i områder der alt er på "stell". Det vil si høye, etablerte boligpriser, god infrastruktur, servicetilbud og en kjent, og ofte homogen, befolkningssammensetning.

 

Det er fullt forståelig at vi ikke ønsker å gamble med fremtidig livskvalitet og den store investeringen som det jo er å kjøpe bolig, men av og til kan jeg savne en litt mer åpen holdning hos boligsøkende.

 

Tenk utenfor boksen

Heldigvis er de fleste bomiljø i Norge trygge og gode,  selv om oppfatningen av hva som føles trygt kan variere. Etablerte oppfatninger og følelser om hva som er bra og dårlige boområder kan skyldes at du ikke har satt deg nok inn i forholdene i et område.

 

Så kanskje vil det å tenke litt utenfor boksen være både økonomisk lønnsomt, samt gi deg et bredere perspektiv på livet.

 

Og muligens er mulighetene og bomiljøet bedre enn du hadde tenkt deg i områdene du ikke er så kjent med fra før?

 

Les også: Slik tar du styringen ved boligkjøpet

 

Åpent sinn

Jeg råder alltid kunder til å ha et litt åpent sinn å se mot områder som er på vei oppover utviklingsmessig. Det kan være lønnsomt da prisene ofte stiger mest i slike områder. For skal du videre i boligkarrieren, kan dette være gull verdt.

 

Dersom du velger et utviklingsområde er det er viktig å sette seg inn i planene for området for å få et inntrykk av hvordan fremtiden vil se ut. Og husk at utviklingen ofte skjer veldig raskt.

 

Kanskje endrer ting seg til det bedre raskere enn du aner både på det fysiske og sosiale plan.

 

Les også: Dette bør du sjekke før du kjøper bolig

 

Tenk nytt selv om du ikke er nødt til det 

Det er mye snakk om at førstegangskjøpere må realitetsorientere seg og se utenfor bykjernen når de skal kjøpe bolig. Årsaken er at de ikke lenger har råd til å kjøpe i sentrale deler av byen.

 

Jeg opplever at de fleste unge forstår denne sammenhengen når de får fremlagt realitene. Samtidig ser de at også områder utenfor byen kan ha mange kvaliteter, og derfor vinner ønsket om en egen bolig over det ultimate kravet til beliggenhet.

 

Les også: Råd til deg som kjøper helt ny bolig

 

Noe å tenke på for oss voksne med god økonomi også. Vi som av og til fristes til å moralisere over den kravstore ungdommen.

 

Det er ikke sikkert det er nødvendig å bruke hele budsjettet dersom vi kan kjøpe oss inn i et lokalmiljø som er minst like bra - og kanskje mer mangfoldig.

 

Boligdama er fast blogger for Botrend og daglig leder i firmaet Boligkjøpsrådgiver Krogsveen AS. 

 

Følg Botrend på Facebook og Instagram

 

 

Kommersielt innhold

Skal du selge bolig eller ønsker verdivurdering av boligen du har? Fyll ut skjemaet fra Tjenestetorget (link) under, for å få gratis, uforpliktende tilbud.

 

Publisert 29. juni.2017 av

Juni, du er nådeløs.

 

Jeg liker å tro at jeg lander på beina, selv om tilværelsen gjør sitt for at jeg ikke skal. Sånn pleier det å være.

 

Men nå… nå er jeg ganske sikker på at det ikke kommer til å gå, at tiden i juni ikke strekker til alt vi skal delta på og bidra med.

 

Hittil juni, tar du knekken på meg. Du verre en desember – æresord.

 

 

Hektisk

Kalenderen min ser fortsatt blank ut, men det er bare fordi jeg totalt har mistet oversikten over hva som skal skje når.

 

Ble sommeravslutningen i barnehagen avlyst pga. regn, sa du? Nei nei. Ikke avlyst, bare lagt til en helt annen dag du glemmer å notere fordi du får meldingen når du sitter i et møte eller i bilen eller er mellom ting, generelt.

 

Når det blir helt nødvendig å kalle inn familien til middag gjennom Outlook – med to dagers varsel i forkant – vet du at tempoet er høyt. Altfor høyt.

 

Det er akkurat da, akkurat nå, en dag barnefri kommer som sendt fra himmelen.

 

 

Hva bruker du fritiden din til?

Hellig fritid

 

Vi er priveligerte.  To sett med førstegangsbesteforeldere i samme kommune er ikke alle forunt.

 

Hjelp!!! - det får vi, ofte tilbudt og alltid hvis vi spør.

 

Men hva gjør man når man endelig har barnefri? Hva gjør man når man, helt plutselig, sitter hjemme alene uten barn og ikke er foventet eller regnet med noe sted?

 

Jeg vet hva vi gjør. Vi ligger. Altså rett ut. Vi spiser ikke, en gang. Vi catcher-opp på en serie vi aldri har begynt å se, eller som vi ligger etter.

 

Du vet, når spoilerne på VG.no ødelegger dagen din fordi du ligger etter. #haternårdetskjer

Men det var ikke avtalen, var det vel?  Det var i alle fall ikke planen. Fikk du ikke barnevakt for endelig å få vasket deg gjennom vinterklærne eller gjødsle gresset eller gjøre det du aldri får tid til ellers?

 

Kjenner du på den dårlige samvittigheten fordi du ikke gjør det du avtalte at du skulle, når du endelig fikk barnefri? Ikke gjør det.

 

Vi skulle jo så mye, ikke sant. Faktisk så mye at i juni blir man utslitt bare av å tenke på alt man skal.

 

Så derfor. Skaff deg en barnevakt - om så for en liten time eller to. Ta et magadrag og erkjenn nedelaget - det blir ikke rene vinterklær, denne gangen heller. Men den episoden, den armkroken som er bare din i en begrenset tid only, den er her og nå. Og veldig, veldig viktig.

 

Du er snart i mål, snart ligger dugnader, langpanner og avsluttninger bak deg. Bare at ingen ting avsluttes. De starter på nytt, bare.

 

Så bruk barnevakten din du - til hva du vil.

Les mer

- Jeg husker da jeg begynte å nærme meg rundt tusen følgere at jeg tenkte: ”jøss!”, men nå om dagen tenker jeg lite på antallet som følger meg, men at det jeg legger ut er noe jeg og andre kan sette pris på. Vibeke hadde blogget om sin landlige livsstil i idylliske Heistad ved Porsgrunn i Telemark siden 2011. Interiør, billedkunst og ”the country life” var hennes store hobby. Men det var først da noen iherdige lesere begynte å mase om at hun burde komme seg på Instagram at

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland