Publisert 12. desember.2016 av

Leiligheten med ett soverom i boligprosjektet Bekkestua Syd 11 ble solgt med skyhøy gevinst bare dager etter at selger fikk utlevert nøklene.

 

– Det er ekstremt. Dette var absolutt ingen toppleilighet med fin utsikt og gode solforhold, men helt klart en fin leilighet, sier daglig leder og eiendomsmegler Jørgen Ek i Eie eiendomsmegling Sandvika.

 

Leiligheten på 50 kvadratmeter ble lagt ut for salg med en prisantydning på 3.950.000 kroner. Da budrunden var over var prisen 4.920.000 kroner – nesten 1 million kroner over prisantydningen.

 

– Dette var absolutt ikke lokkepris. Leiligheten ble kjøpt for 3,1 millioner kroner i et nybygg (Bekkestua Syd 11), fortsetter Ek.

 

Det betyr at selgeren satt igjen med en gevinst på hele 1,8 millioner kroner på leiligheten - før skatt.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

 

Usikker på prisantydningen

På nettet hadde annonsen 7.500 visninger. På visning var det 25 personer som dukket opp.

 

– Det var ekstremt bra respons på visning og folk var superpositive. Dette er en type leilighet som er litt mangelvare i området, sier eiendomsmegleren.

 

Men på tross av god interesse, ble Jørgen Ek usikker på om de hadde satt en riktig prisantydning da budrunden gikk av stabelen.

 

Eiendomsmegler og daglig leder i Eie, Jørgen Ek. FOTO: EIE

– Budrunden startet lavt med et bud på 3,4 millioner. Neste bud var på 3,5 millioner, og da begynte jeg å tenke på om vi hadde prissatt den for høyt, forteller Ek.

 

De seks budgiverne ga imidlertid klart uttrykk for at så ikke var tilfelle.

 

– Det tredje budet var på firetallet og derfra gikk det veldig smått, men med mye aktivitet, opp til 4.650.000 kroner. Etter det var det to budgivere igjen, og begge var godt voksne, fortsetter han.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

 

100.000 kroner per kvadratmeter

Ek beskriver leiligheten på Bekkestua som mangelvare, og at det gjenspeiles i den høye salgsprisen.

 

– Når en leilighet på 50 kvadratmeter selges for nesten 100.000 kroner kvadratmeteren, så sier det noe om etterspørselen og om et stort behov for leiligheter i området, sier Ek, som forteller at leiligheten hadde de rette kvalitetene, selv om det ikke var noen toppleilighet.

 

– Leiligheten har mange av kvalitetene som de voksne ser etter med heis, garasje og oppvarmet fortau, sier han.

 

Han legger også til at salgsstrategien de brukte ga full klaff.

 

– Vi gjorde et godt forarbeid i forkant og traff ekstremt bra med markedsstrategien. Vi gjorde noen grep med digitale løsninger for å treffe både de litt yngre og de godt voksne, fastslår eiendomsmegleren, som i utgangspunktet regnet med at det i all hovedsak ville være godt voksne interessenter.

 

– Det som overrasket meg litt var at det var flere yngre med i budrunden. Dette er en leilighet på 50 kvadrat og med ett soverom, og jeg tenkte i forkant at den største bestanden av interessenter ville være godt voksne og enslige, men det var en betydelig andel av yngre boliginteressenter med også, legger han til.

 

Les også: Dette meglerkontoret nær doblet omsetningen på ett år

 

Etter bare 12 måneder solgte selgeren leiligheten sin i Durudveien. Det ga en gevinst på 1,4 millioner kroner. FOTO: ANDERS KJØNDAL

– Galskap

Det er imidlertid ikke bare leiligheten på Bekkestua som bød på overraskelse. For kort tid siden solgte Jørgen Ek en leilighet på 43 kvadratmeter i Durudveien på Haslum. Den gikk for formidable 3,5 millioner kroner.

 

Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet til 600.000 over prisantydning

 

– Der var det bonanza og kaos på visning. Totalt var det 50 innom. Selger kjøpte leiligheten av meg for 12 måneder siden for 2,1 millioner kroner, og den gang lurte han på om han hadde kjøpt veldig dyrt. Jeg fortalte ham da at markedet var i vekst, sier Ek, som likevel ikke hadde drømt om en så høy salgssum.

 

– Han har pusset opp og gjort en veldig god jobb med leiligheten, men det er jo galskap, utbryter eiendomsmegleren, og fortsetter:

 

– Det viser effekten av T-banen. De som har gjort gode investeringer på boligmarkedet den siste tiden har gjort det nær T-banen. Galskapen i boligmarkedet i Oslo gjør at folk presses ut, og da er en bolig nær T-bane et meget attraktivt objekt, fastslår han.

 

Ek håper likevel at prisstigningen ikke fortsetter i samme tempo som nå.

 

– Vi meglere håper at bolig blir en litt langsiktig investering og at prisene flater ut. Hvis det først skal skje et krakk i boligmarkedet, så går det hardest ut over de boligene som har hatt brattest stigningskurve prismessig, sier Ek.

 
Les også: Spår fortsatt prisvekst i 2017

– Mange kjøpere klare

Desember er normalt en meget rolig måned på boligmarkedet, men Jørgen Ek forteller at det fortsatt er mange der ute som ikke har all fokus på julegaver og andre forberedelser til jul.

 

– Folk er fortsatt med. Jeg la ut la ut min siste bolig for året på torsdag og det har vært kjemperespons allerede. Man merker at det er litt ferietid på større objekter, er det et riktig objekt, så er folk med, sier Ek, som tror det blir et godt nytt boligår også i 2017.

 

– På nyåret står det mange nye kjøpere klare, så de som skal selge bør time det riktig og planlegge godt i forhold til salget, avslutter han.

 

Denne saken ble først publisert i Budstikka. Les flere saker på Botrends forside.

 

Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no

Publisert 06. juni.2017 av

Nå skal den selges med en prisantydning på 29 millioner. Det er 2 millioner mer enn en toppleilighet på Fornebu.

 

Gården er viden kjent for de hesteinteresserte som ridesenter, men slik har det ikke alltid vært.

 

– Da far overtok, var det storfe og gris i fjøset, sier Gunnar Syverud.

 

Han kan knapt kalle seg bonde, siden både driftsbygningen og det meste av dyrket mark er forpaktet bort til hesteholdet. Men skogeier kan han trygt kalle seg, som driver av drøye 600 mål skog.

 

Her kan du lese om flere idylliske gårder

 

– De unge har andre planer

Syverud overtok gården etter faren i 1998 sammen med kona Dagne Nordli. Begge har full jobb utenom, men de har lagt ned mye arbeid i å vedlikeholde den store gården. Nå skal de selge den.

 

– Grunnen er at ingen av sønnene våre ønsker å ta over. De unge har gjerne andre planer, de skal ut i verden, og det må de naturligvis få velge selv, forteller ekteparet.

 

På jordene utenfor går hester og beiter. En kort spasertur unna ligger Semsvannet med turveier inn i Vestmarka.

 

Selger historiske Presterud gård

 

 

Kulturlandskap

 

– Gården ligger i Semsvannet landskapsvernområde, og bør ha husdyrhold for å sikre et levende kulturlandskap, forteller Gunnar.

 

Det var hans hesteinteresserte far, Knut, som startet med hest etter at han overtok gården etter sin tante i 1981. Ridesenteret leier i dag jordene og den store driftsbygningen.

 

Det staselige våningshuset er på 380 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Det er bygget i 1767, og er tilbakeført til gammel stil med moderne komfort. Her ligger stuene på rekke og rad, og en bred trapp slynger seg fra hallen opp til andre etasje. Det er tre andre bolighus på gården, som alle er utleid.

Mye arbeid er lagt ned for å vedlikeholde gården. Foto: Eva Groven
Store Berg har lange tradisjoner. Foto: Eva Groven
Selger håper noen med landbruksbakgrunn vil overta. Foto: Eva Groven

Mange interesserte

Gården ble lagt ut til salg for bare få dager siden. Dagne forteller om stor pågang fra interesserte.

 

Nylig satte  Obos prisrekord med en toppleilighet på Fornebu til 27 millioner kroner.  Legger du til 2 millioner, kan du altså få en hel gård med 886 mål eiendom og en hel haug med bygninger.

 

– Likevel er 29 millioner mye penger for et sted å bo?

 

– Jo, men det følger en del leie-inntekter med, svarer Gunnar.

 

– Hva slags folk ønsker dere skal overta?

 

– Det bør helst være noen med landbruksbakgrunn som ser hele konseptet med jord, skog og dyrehold, sier Gunnar.

 

– Og med interesse for hest, legger Dagne til.

 

Det siste er Linda Tårnes enig i. Hun jobber på ridesenteret og kommer akkurat inn fra beitet med en hest som skal gjøres klar til ridning.

 

– Dette er et nydelig sted med et veldig godt miljø. Så vi håper jo at det blir kjøpt av noen hesteinteresserte, sier hun.

 

Etter så mange år med så stor boltreplass, kan ikke Dagne og Gunnar tenkte seg en moderne leilighet.

 

– Nei, vi er helt klare på to ting; vi skal bo i Asker og vi skal bo i enebolig.

 

Her får du eiendomsnyheter på Botrend

 

Gunnar Syverud og Dagne Nordli selger Store Berg. Foto: Eva Groven

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

Idyll på Store Berg. Foto: Eva Groven
Linda Tårnes håper nye eiere fortsetter med hest. Foto: Eva Groven
Det staselige våningshuset er på 380 kvm. Foto: Eva Groven
Les mer

Helt nye leiligheter på Oksenøya på  Fornebu legges nå ut for salg. Det kan ende med den høyeste kvadratmeterprisen i området. Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend 

Les mer

Formannskapet besluttet tirsdag at Bærum kommune skal kjøpe Presterud gård på Bekkestua, på initiativ fra ordfører. Gården ble lagt ut for salg for en drøy uke siden, og kommunen er nå i ferd med å gjennomføre kjøpet. - Presterud gård er en perle midt i sentrum av Bekkestua.  Med utbyggingen som skjer på Bekkestua har det vært svært viktig for oss å ta vare på dette kulturminnet. Vi ønsker å gjøre Presterud gård tilgjengelig for allmenheten, sier ordfører Lisbeth Hammer

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland