Bygger på Fornebu selv uten bane

Selvaag Bolig vil bygge by med opptil 2.200 leiligheter med eller uten Fornebubanen.

Publisert 13. desember.2016 av

Baard Schumann fra Snarøya vant kampen om å få bygge ut den siste store indrefileten på Fornebulandet etter å ha lagt 1,55 milliard kroner på bordet sammen med Bergen-investor Trond Mohn og sønnen Frederik Mohn.

 

Budstikka skrev fredag om Selvaag Boligs kjøp av det mer enn 80 mål store Koksa-området på Fornebu.

 

Salget omfatter ikke KLP Eiendoms del av Koksa.

 

Storhandelen innebærer at statlige Siva nå trekker seg helt ut av Fornebu, sammen med Fred. Olsen, DNB, Linstow og Schage Eiendom. De tidligere IT Fornebu-gründerne, i dag Koksa Eiendom, har brukt 15 år på å bygge opp et kunnskaps- og eiendomssenter på Fornebu.

 

Den eneste Koksa-aksjonæren som blir værende, er Selvaag Gruppen – som er hovedaksjonær i Selvaag Bolig.

 

Her kan du lese flere eiendomsnyheter

 

– Vi hadde mer å gå på

Syv eller åtte aktører skal ha deltatt i budprosessen på Koksa i følge Dagens Næringsliv.

 

Til slutt sto det to interessenter igjen: Selvaag Bolig, med drahjelp av far og sønn Mohn – og Fornebu Gateway, et kompaniskap mellom Joh. Johannson-konsernet, Kjell Inge Røkke og Akers eiendomsutviklingsselskap Fornebuporten, samt Anders og Kristin Wilhelmsen i Wilhelmsen-konsernet.

 

Budkampen endte med at Selvaag Bolig "kuppet" konkurrenten på pris.

 

– Hva var det Kjell Inge Røkke og de andre tilbyderne regnet inn, som dere ikke tok hensyn til?

 

– Det vet jeg ikke. Det er klart det er en utfordring og en risiko også i dette prosjektet, det har vi lagt inn i vår kalkyle. Men vi hadde uansett mer å gå på og kunne vært med enda lengre i budkampen om nødvendig. Dette blir en kule for oss uansett, smiler Schumann.

 

Vil bygge luksuslandsbyer i Asker

 

Selvaag Bolig vil bygge opptil 2.200 leiligheter i Fornebus fremtidige sentrum. ILLUSTRASJON: LINK ARKITEKTUR

– Risikoen er minimal

– Hvordan begrunner du det?

 

– Det er enorm etterspørsel etter nye boliger i Oslo-området, og med Fornebu Senter på taket av en T-banestasjon er det duket for stor utbygging.

 

– Men er du så trygg på at Fornebubanen faktisk kommer?

 

– Ganske trygg, fordi det er lagt inn så mye prestisje i dette prosjektet.

 

– Har dere sikret dere en exit-mulighet i kontrakten?

 

– Nei, dette er et rent kjøp. Og risikoen er minimal. Det kommer til å bli bygd mange boliger på Fornebu Senter enten det kommer en bane eller ikke, spår Baard Schumann.

 

2.000-2.200 boliger på Koksa?

Det er foreløpig ukjent hva som blir omfanget av boligprosjektet på Koksa.

 

Kommunestyret i Bærum har vedtatt å revidere kommunedelplanen for å øke den samlede utnyttelsen på Fornebu, fra 6.300 boliger, som er vedtatt i dag, til mellom 9.000-11.000 – og Koksa Eiendom har tidligere anslått 1.500 boliger som et mulig antall i sitt innspill til dette arbeidet.

 

Schumann tenker det kan bli mange flere:

 

– 2.000-2.200 nye leiligheter bør vare realistisk, for her er det tross alt snakk om full byutvikling. Vi øker boligtallet ved å bygge flere mindre leiligheter, selv om vi selvsagt vil bygge for alle grupper totalt sett. Det ligger også i kortene at vi må bidra til sosial infrastruktur, sier Schumann.

 

Koksa Eiendom har tidligere i år bedt om et møte med Bærum kommune for å diskutere om det er mulig å få til en utbyggingsavtale om såkalte utbyggerbidrag til finansiering av sosial infrastruktur slik som skoler, barnehager og sykehjem.

 

Mer på Botrends forside her

 

Ta gjerne kontakt med oss, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no

 

Publisert 16. mai.2017 av

Det ligger an til å bli et merkbart fall i antall nye boliger til salgs i Asker og Bærum i 2017. Mens det i fjor ble igangsatt 1.507 boliger i dette området, kan tallet bli 992 i år – et fall på 34 prosent.

 

Det er den seneste statistikken fra Econ Nye boliger som opererer med denne prognosen – basert på sammenhengen mellom historiske salgstall fra egen statistikk og SSBs igangsettingsstatistikk. Slår dette til, er det dårlig nytt for alle som ønsker at den voldsomme boligprisveksten snart skal ta slutt.

Bare 24 nye boliger solgt på to måneder

Det er flere urovekkende tegn i statistikken – som at det bare ble solgt 24 nye boliger i hele Asker og Bærum fra midten av februar til midten av april i år.

Nyboligsalget de siste to månedene er rekordlavt. Samme periode i fjor ble det solgt 112 nye boliger, mens det ble solgt 89 i årets to første måneder.

Ny prisrekord: 71.500 kroner kvadratmeteren

Samtidig fortsetter lageret av usolgte boliger å krympe – fra 92 i midten av februar til 68 i midten av april. Antall prosjekter med boliger til salgs falt fra 19 til 15.

 

En ny indikasjon på hvordan det står til i boligmarkedet kommer når Boligprodusentenes Forening legger frem ferske tall for salg og igangsetting av nye boliger tirsdag formiddag.

 

Snittprisen på nye boliger i Asker og Bærum økte fra 70.200 kroner per kvadratmeter midt i februar til 71.500 kroner midt i april. Dette er ny rekord.

Les mer

Rundt 70 prosent av alle boliger som selges i Asker og Bærum blir solgt over prisantydning. I tillegg selges de i rekordfart. Her får du flere saker fra boligmarkedet Det viser tall for årets fire første måneder som Aktiv eiendomsmegling på Bekkestua har funnet frem for Budstikka. I tillegg til at de fleste boligene oppnår en god salgspris, selges de også raskere enn tidligere. Omsetningshastigheten er i snitt 15 dager mot 23 og 21 dager i henholdsvis Asker og Bærum i 2016. Raskest

Les mer

Helt nye leiligheter på Oksenøya på  Fornebu legges nå ut for salg. Det kan ende med den høyeste kvadratmeterprisen i området. Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend 

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland