Bygger på Fornebu selv uten bane

Selvaag Bolig vil bygge by med opptil 2.200 leiligheter med eller uten Fornebubanen.

Publisert 13. desember.2016 av

Baard Schumann fra Snarøya vant kampen om å få bygge ut den siste store indrefileten på Fornebulandet etter å ha lagt 1,55 milliard kroner på bordet sammen med Bergen-investor Trond Mohn og sønnen Frederik Mohn.

 

Budstikka skrev fredag om Selvaag Boligs kjøp av det mer enn 80 mål store Koksa-området på Fornebu.

 

Salget omfatter ikke KLP Eiendoms del av Koksa.

 

Storhandelen innebærer at statlige Siva nå trekker seg helt ut av Fornebu, sammen med Fred. Olsen, DNB, Linstow og Schage Eiendom. De tidligere IT Fornebu-gründerne, i dag Koksa Eiendom, har brukt 15 år på å bygge opp et kunnskaps- og eiendomssenter på Fornebu.

 

Den eneste Koksa-aksjonæren som blir værende, er Selvaag Gruppen – som er hovedaksjonær i Selvaag Bolig.

 

Her kan du lese flere eiendomsnyheter

 

– Vi hadde mer å gå på

Syv eller åtte aktører skal ha deltatt i budprosessen på Koksa i følge Dagens Næringsliv.

 

Til slutt sto det to interessenter igjen: Selvaag Bolig, med drahjelp av far og sønn Mohn – og Fornebu Gateway, et kompaniskap mellom Joh. Johannson-konsernet, Kjell Inge Røkke og Akers eiendomsutviklingsselskap Fornebuporten, samt Anders og Kristin Wilhelmsen i Wilhelmsen-konsernet.

 

Budkampen endte med at Selvaag Bolig "kuppet" konkurrenten på pris.

 

– Hva var det Kjell Inge Røkke og de andre tilbyderne regnet inn, som dere ikke tok hensyn til?

 

– Det vet jeg ikke. Det er klart det er en utfordring og en risiko også i dette prosjektet, det har vi lagt inn i vår kalkyle. Men vi hadde uansett mer å gå på og kunne vært med enda lengre i budkampen om nødvendig. Dette blir en kule for oss uansett, smiler Schumann.

 

Vil bygge luksuslandsbyer i Asker

 

Selvaag Bolig vil bygge opptil 2.200 leiligheter i Fornebus fremtidige sentrum. ILLUSTRASJON: LINK ARKITEKTUR

– Risikoen er minimal

– Hvordan begrunner du det?

 

– Det er enorm etterspørsel etter nye boliger i Oslo-området, og med Fornebu Senter på taket av en T-banestasjon er det duket for stor utbygging.

 

– Men er du så trygg på at Fornebubanen faktisk kommer?

 

– Ganske trygg, fordi det er lagt inn så mye prestisje i dette prosjektet.

 

– Har dere sikret dere en exit-mulighet i kontrakten?

 

– Nei, dette er et rent kjøp. Og risikoen er minimal. Det kommer til å bli bygd mange boliger på Fornebu Senter enten det kommer en bane eller ikke, spår Baard Schumann.

 

2.000-2.200 boliger på Koksa?

Det er foreløpig ukjent hva som blir omfanget av boligprosjektet på Koksa.

 

Kommunestyret i Bærum har vedtatt å revidere kommunedelplanen for å øke den samlede utnyttelsen på Fornebu, fra 6.300 boliger, som er vedtatt i dag, til mellom 9.000-11.000 – og Koksa Eiendom har tidligere anslått 1.500 boliger som et mulig antall i sitt innspill til dette arbeidet.

 

Schumann tenker det kan bli mange flere:

 

– 2.000-2.200 nye leiligheter bør vare realistisk, for her er det tross alt snakk om full byutvikling. Vi øker boligtallet ved å bygge flere mindre leiligheter, selv om vi selvsagt vil bygge for alle grupper totalt sett. Det ligger også i kortene at vi må bidra til sosial infrastruktur, sier Schumann.

 

Koksa Eiendom har tidligere i år bedt om et møte med Bærum kommune for å diskutere om det er mulig å få til en utbyggingsavtale om såkalte utbyggerbidrag til finansiering av sosial infrastruktur slik som skoler, barnehager og sykehjem.

 

Mer på Botrends forside her

 

Ta gjerne kontakt med oss, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no

 

Fortsatt vekst i boligprisene

Boligprisene økte med 0,7 prosent i mars, men prisutviklingen er mer moderat.

Publisert 05. april.2017 av

Boligprisene steg med 1,4  prosent i Asker.  Akershus med (1,4 prosent) steg mer enn i Oslo (1 prosent) i mars, ifølge Eiendom Norge.

 

I Norge steg prisene med 0,7 prosent i mars 2017. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,3 prosent fra forrige måned.

 

Les også: Har boligprisene snart nådd toppen?

 

- Boligprisene har i mars og gjennom hele første kvartal hatt en mer moderat utvikling enn vi hadde i store deler av 2016. Selv om det er for tidlig å konkludere med at vi er inne i et trendskifte, så ser vi tydelig en mer dempet prisutvikling, spesielt i Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

 

Over 8.000 salg

Det ble solgt 8.046 bruktboliger sist måned. Det er en oppgang på 22,9 prosent sammenlignet med mars 2016. Samlet sett er det solgt 9,5 prosent flere boliger hittil i 2017 sammenlignet med 2016.

 

Marssalgene gikk raskest i Bærum og Drammen med 12 dager, fulgt av Asker med 13 dager. Oslo tok salget 14 dager, mens salgene var unnagjort på 15 dager i Akershus.

 

Dette er i tråd med tendensen fra februar, hvor boliger i snitt ble solgt i løpet av 14 dager.

- Det er naturlig med en økning i salgsvolumet denne måneden sammenliknet med fjoråret da påsken i sin helhet i fjor var i mars måned. Det er derfor viktig å se mars og april i sammenheng for å få et riktigst mulig bilde av markedet. Likevel kan vi konkludere med at det har blitt solgt mange boliger i Norge i løpet av måneden, selv om vi ser en tydelig tendens til at det er færre omsetninger i Oslo enn i fjor, sier Dreyer.

 

I løpet av mars måned ble det lagt ut 9.691 boliger for salg i Norge. Det er 35,0 prosent flere enn i mars 2016. Mye av denne økningen kan forklares av påskeeffekten. Hittil i år er det lagt ut 12,8 prosent flere boliger for salg i Norge enn på samme tid i fjor.

 

- Det er kommet mange nye boliger for salg i løpet av måneden og akkumulert for første kvartal er antall boliger lagt ut for salg noe høyere enn i toppåret 2015. Størst økning i mars av de store byene har vi i Stavanger og Oslo, sier Dreyer i pressemeldingen.

34 dager å selge bolig

Det tok i gjennomsnitt 34 dager å selge en bolig i mars 2017, mot 37 dager i mars 2016. Av byene var det lavest salgstid i Drammen der det i gjennomsnitt tok 12 dager å selge en bolig. Lengst tid var det i Haugesund med 76 dager.

 

Den sterkeste prisutviklingen i mars hadde Bærum med en oppgang på 1,7 prosent. Svakest prisutvikling hadde Ålesund med en nedgang på 0,2 prosent.

12 måneders veksten er fortsatt høy, og mange områder har fremdeles en vekst på over 10 prosent. Østlandsområdene skiller seg ut og i Oslo ser vi en vekst siste år på 22,4 prosent. Det er en nedgang fra forrige måned, men fortsatt historisk høyt. Svakest utvikling har Stavanger hatt med en nedgang på 1,4 prosent.

 

- Som vi forventet ser det ut til at boliglånsforskriften nå har fått effekt på etterspørselssiden i boligmarkedet, og da særlig i Oslo. Vi ser i tillegg at de høye salgs- og igangsettingstallene i nyboligmarkedet bidrar til en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel. I sum tror vi dette vil resultere i en mer moderat prisutvikling i boligmarkedet i månedene som kommer, avslutter Dreyer.

 

Les flere saker på forsiden av Botrend

Les mer

Mandag 6. mars ble ferdighuset fra 1973 solgt for 1,1 millioner kroner over prisantydning. Kjøper var Sibirius eiendom, som er et lite og forholdsvis nystartet eiendomsutviklingsfirma med kun to ansatte. Mandag 3. april overtok de boligen, som ligger på Rykkinn i Bærum,  som ny eier. – Rykkinnveien 61 har en veldig fin beliggenhet midt i Vestlia, med fantastisk utsikt og gode solforhold, men alt er 40 år gammelt, sier styreleder Anders Huitfeldt-Kaas (70) i Sibirius eiendom, som driver

Les mer

Botrend ser på status i markedet for fjellhytter før påske, og ser på seks av de mest populære områdene innen rimelig reiseavstand fra Oslo. Rundt Lillehammer er det muligheter både for skiløperne og alpinistene. - Hafjell og Sjusjøen peker seg ut, sier eiendomsmegler Stig Henning Svartor i DnB Eiendom på Lillehammer. - Det har vært særdeles bra i 2016 og hittil i 2017. Det er en morsom reise å være friluftsmegler om dagen, sier Svartor, som anslår at de har solgt nærmere 50 fr

Les mer
Annonse

Varsling på mobilen, fjernstyring av boligen, nøkkelløs adgang.. Ny teknologi gir nye muligheter for sikring av boligen. De ulike leverandørene har ulike løsninger og prisene kan variere mye. Nå kan du sammenligne løsninger og priser raskt og enkelt. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland