Publisert 14. desember.2016 av

Å dra i juleselskap er noe av det hyggeligste jeg gjør. Om det er atmosfæren, vissheten som at julestria snart er over eller at vertskapet legger litt ekstra omsorg i stemningen, er jeg ikke sikker på. Kanskje er det en kombinasjon… fint er det helt sikkert.

 

Når vertskapet har invitert, synes jeg det hyggelig med en liten oppmerksomhet – en liten omtanke som et tegn på at man setter pris på å bli invitert. Man vet kanskje selv hvilken innsats som ligger bak et fint selskap.

 

Blomster er alltid en sikker vinner og akkurat nå blomstrer butikken i azalea, julestjerner, juleroser og hyacinter. MEN! Som Lego, bør blomster bør komme med én som pakker ut, finner vase og setter i stand – det har man ikke alltid tid til som vertskap.  Tanken er god, men ikke spesielt personlig.

 

Og personlig, det kan man klare å få til i julen, selv med liten tid. For det er ikke så mye som skal til. En blomst eller en flaske vin er ofte mye mer kostbart enn en omtenksom vertinnegave. En liten innsats får vi alle til, hvis vi prøver. Hyggelig å gi bort, og veldig hyggelig å få.

 

Les mer fra Fanny her

 

 

Hver jul besøker jeg gårdsutsalget på Ringi Gård. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Ingen jul uten tradisjoner. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
De gamle kassene er dekorative og nostalgiske. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Den spiselige vertinnegaven

Hver jul besøker jeg gårdsutsalget til Ringi. Det blir liksom ikke jul uten, lenger. I kjelleren til eplepressen bugner det av årets eplesaft og gode smaksprøver. Og – helt perfekte vertinnegaver. Enten som en liten oppmerksomhet ved siden av julekortet, til julemiddagen eller som luksus til førjulstiden hjemme.

 

Spiselig og praktisk vertinnegave? Ja takk, begge deler! En potte med fersk rosmarin til pinnekjøttmiddagen lukter fantastisk og setter en uventet spiss på smaken. Pakk urten inn i et silkepapir med et pent bånd og sånn står du for festens billigste, enkleste, smarteste og fineste vertinnegave.

 

Les også: Alt om julen finner du her

 

Du kommer langt med litt cellofan. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Økologisk vaskemiddel med et pent bånd gjør susen som vertinnegave. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Den praktiske vertinnegaven

Den praktiske vertinnegaven er noe du vet vil bli satt pris på av den som skal få den. En liten innsats i å skaffe noe helt personlig, utgjør den store forskjellen. Hva med økologisk vaskemiddel eller en spesiell oppvaskbørste med naturkost, for den som liker det? Et kjøkkenhåndkle med et pent bånd er en ypperlig og uventet.

 

Personlig julepynt eller et duftlys som lukter granskog, det er mye å velge mellom. Den praktiske gaven viser spesielt omtanke, og er også svært takknemlig å gi bort.

 

Les også: Slik dekker Fanny julens fineste festbord

 

Du kommer lang, faktisk veldig lang, med et pent bånd (gjerne gjenbruk) og cellofan. Cellofanposer og papir fås kjøpt i alle størrelser og kan fylles, klippes eller formes som du måtte ønske og til din personlige vertinnegave.

 

Du trenger altså: Minimalt med innsats, masse omtanke og cellofan. Pakk omtanken inn i dette og sånn står du for festens billigste (?), enkleste, smarteste og fineste gave.

 

Les mer på Botrends forside

 

Innspill til Fanny? Ta kontakt her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland