Publisert 14. desember.2016 av

Å dra i juleselskap er noe av det hyggeligste jeg gjør. Om det er atmosfæren, vissheten som at julestria snart er over eller at vertskapet legger litt ekstra omsorg i stemningen, er jeg ikke sikker på. Kanskje er det en kombinasjon… fint er det helt sikkert.

 

Når vertskapet har invitert, synes jeg det hyggelig med en liten oppmerksomhet – en liten omtanke som et tegn på at man setter pris på å bli invitert. Man vet kanskje selv hvilken innsats som ligger bak et fint selskap.

 

Blomster er alltid en sikker vinner og akkurat nå blomstrer butikken i azalea, julestjerner, juleroser og hyacinter. MEN! Som Lego, bør blomster bør komme med én som pakker ut, finner vase og setter i stand – det har man ikke alltid tid til som vertskap.  Tanken er god, men ikke spesielt personlig.

 

Og personlig, det kan man klare å få til i julen, selv med liten tid. For det er ikke så mye som skal til. En blomst eller en flaske vin er ofte mye mer kostbart enn en omtenksom vertinnegave. En liten innsats får vi alle til, hvis vi prøver. Hyggelig å gi bort, og veldig hyggelig å få.

 

Les mer fra Fanny her

 

 

Hver jul besøker jeg gårdsutsalget på Ringi Gård. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Ingen jul uten tradisjoner. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
De gamle kassene er dekorative og nostalgiske. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Den spiselige vertinnegaven

Hver jul besøker jeg gårdsutsalget til Ringi. Det blir liksom ikke jul uten, lenger. I kjelleren til eplepressen bugner det av årets eplesaft og gode smaksprøver. Og – helt perfekte vertinnegaver. Enten som en liten oppmerksomhet ved siden av julekortet, til julemiddagen eller som luksus til førjulstiden hjemme.

 

Spiselig og praktisk vertinnegave? Ja takk, begge deler! En potte med fersk rosmarin til pinnekjøttmiddagen lukter fantastisk og setter en uventet spiss på smaken. Pakk urten inn i et silkepapir med et pent bånd og sånn står du for festens billigste, enkleste, smarteste og fineste vertinnegave.

 

Les også: Alt om julen finner du her

 

Du kommer langt med litt cellofan. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN
Økologisk vaskemiddel med et pent bånd gjør susen som vertinnegave. FOTO: FANNY DEHN ARVESEN

Den praktiske vertinnegaven

Den praktiske vertinnegaven er noe du vet vil bli satt pris på av den som skal få den. En liten innsats i å skaffe noe helt personlig, utgjør den store forskjellen. Hva med økologisk vaskemiddel eller en spesiell oppvaskbørste med naturkost, for den som liker det? Et kjøkkenhåndkle med et pent bånd er en ypperlig og uventet.

 

Personlig julepynt eller et duftlys som lukter granskog, det er mye å velge mellom. Den praktiske gaven viser spesielt omtanke, og er også svært takknemlig å gi bort.

 

Les også: Slik dekker Fanny julens fineste festbord

 

Du kommer lang, faktisk veldig lang, med et pent bånd (gjerne gjenbruk) og cellofan. Cellofanposer og papir fås kjøpt i alle størrelser og kan fylles, klippes eller formes som du måtte ønske og til din personlige vertinnegave.

 

Du trenger altså: Minimalt med innsats, masse omtanke og cellofan. Pakk omtanken inn i dette og sånn står du for festens billigste (?), enkleste, smarteste og fineste gave.

 

Les mer på Botrends forside

 

Innspill til Fanny? Ta kontakt her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no

Publisert 29. mai.2017 av

Etter å ha flyttet fra en stor eplehage og tilbake til storbyen, så var det en drøm å se alle holde på å dekorere sine terrasser i finværet her om dagen.

 

Har du en fransk balkong, en vanlig balkong eller en liten terrasse -  ja, så gjelder det å få mest mulig ut av den og årstiden vi går inn i.

 

Og det utendørs.

 

Her får du flere innlegg fra Bonaturlig

 

Siden nettopp denne plassen ofte er begrenset størrelsesmessig, så kan det være lurt å tenke på praktiske løsninger.

 

Velg mobile møbler, gjerne på hjul og som kan slås sammen, eller plassbygg et hjørnebord som du ser nedenfor.

 

 

Plassbesparende hjørnebord - så smart! Foto: Kine Toch

Oppnå hage-effekt

Planter og mye organisk bør selvfølgelig også få sin plass, for å oppnå hage-effekten.

 

Her bør man huske å tenke på vind og vær, altså sikre ting godt fast. Samt kan det være fint å benytte veggene, i stedet for rekkverk.

 

Lag deg en plantevegg, eller la gamle tebokser få selskap av ulike sukkulenter -  bruk det du har.

 

Gjør dagen til en fargefest

Plant i høyden. Foto: Istock
Foto: Skjermdump Instagram @parvinsharifi

Inspirasjon fra sydlige strøk

Siden arealet ofte er lite, så kan det være lurt å holde seg i samme fargeskala.

 

Men dette behøver ikke å bety at du ikke kan ha det fargerikt og varmt.

 

Drøm deg bort til sydligere strøk og ta inn produkter som kelimer og rustrøde toner som minner om terracotta-takene i Provence.

 

Disse hyttene kan du bruke gratis

 

 

Gjør det selv

Du må heller ikke gå til innkjøp av alt.

 

Se bare hvor lett du lager sittemøblene som gir en ekte loungefølelse som garantert holder selskap med deg utover sommernatta.

 

Hvis du derimot ikke føler deg spesielt i DIY- humør eller føler at du er venn med tiden, så finner du  alternativer lignende denne hos flere av de rimelige kjedebutikkene.

Bruk lyslenker

Selv om sommeren byr på lange, lyse kvelder, så blir det fortsatt skumt her nord, så da gjør lyslenker det ekstra hyggelig.

 

De finnes i forskjellige fasonger og farger. Bor du i en boligblokk, kan det være greit å tenke på at du henger de så kanskje det er mest du som får gleden av de, i tilfellet det finnes en vaktmester som Narvestad i sameiet.

 

Man kan jo tenke seg at uttrykket på boligblokken kan bli litt sprekt med 30 balkonger som blinker og lyser i ulike former og farger.

 

 

 

Du kan enkelt gjøre det selv!
Foto: Istock

Tekstiler må tåle vann

Det kan være greit å vite at tekstiler kan impregneres, så de tåler et regnskyll eller ti.

 

Sportsbutikker selger impregnering og produktet vaskes like lett inn i puter og pledd, som i allværsjakka. Hvis pleddet ikke varmer godt nok, ja, så finnes det varmelamper som kan henges opp så vel som stå, og i ulike størrelser, så du kan forlenge dagene på din uteplass.

 

Ta sommeren tilbake, og rigg deg til- straks kommer varmen tilbake.

 

Du kan følge Bonaturlig både på Instagram og Facebook på @bonaturlig og lese bloggen hennes her.

 

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og  send oss gjerne tilbakemelding her.

Les mer

Vietnamesisk baguette

Ny helgefavoritt fra Familiematblogg.

Publisert 14. desember.2016 av Familiemat

Hva med å lage en vietnamesisk baguette i helgen? Du synes kanskje det er litt pussig å servere vietnamesiske smaker i en klassisk fransk baguette? Kombinasjonen stammer fra tiden da Vietnam var en fransk koloni, og jeg lover deg at det funker. Godt krydret, langtidsstekt svinekjøtt, servert med en herlig spicy salat toppet med koriandermajones og kanskje litt ekstra siricha saus om du liker det ekstra hot. Baguettene baker du gjerne selv, eller kjøper de ferske om du rett og slett ikke g

Les mer

Mulig du, som meg, reflekterer litt over at nå er vi jammen kommet halvveis ut i 2017 straks alt. Og ja, det stemmer, det er bare et halvår igjen til jul. Men la oss dvele litt mer ved sommervarme og fellesferie enn akkurat julepynten nå. Les flere innlegg fra Bonaturlig 

Les mer
Annonse

Familien Vinje drømte om å bygge eget hus. Da eiendommene ved Ekebergåsen Boligfelt ble lagt ut for salg, slo de til umiddelbart! – Vi ønsket å kjøpe eiendom på Ekebergåsen fordi vi allerede hadde et hus på Lierskogen. Det var nemlig uaktuelt for oss å flytte herfra. Her bor vi landlig samtidig som vi bor sentralt, forteller Asbjørn Vinje. Det var nærheten til marka og de fine solforholdene som fristet han og familien. Samtidig var det en gyllen mulighet til å bygge eget hus. 

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland