Publisert 15. desember.2016 av

Boligprosjektet Vøyen Hageby  fortsetter å skape stor interesse i  boligmarkedet.

 

Hele prosjektet inneholder 300 boliger fordelt på rekkehus og leiligheter, der det tidligere har vært noen få hus og et gartneri.

 

Prosessen ved et slikt boligprosjekt foregår på den måten at byggetrinn 1 blir delt i to salgstrinn (trinn 1 + 2), og byggetrinn 2 blir delt i to salgstrinn (trinn 3 + 4).

 

Her får du flere eiendomsnyheter

 

Første del av byggeprosjektet ble lagt ut for salg sommeren 2015, og utsolgt etter to uker. Byggetrinn to ble fremskyndet fordi interessen var så stor, og nå er salget av disse godt i gang.

 

- Vi har hatt like stor pågang, derfor ble salgstrinn 4 lagt ut veldig raskt etter trinn 3, forklarer megler Bente Stubberud i DNB Eiendom Nybygg.

Vøyen Hageby
Fasader i Vøyen Hageby. ILLUSTRASJON: DNB EIENDOM NYBYGG

Alle leilighetene i prosjektet er solgt, noe som bekrefter den store etterspørselen etter leiligheter i boligmarkedet.

 

Det bygges for lite, samtidig som at etterspørselen etter disse objektene er enorm.

 

Alle 66 leiligheter og 19 boliger i byggetrinn 2 er solgt. Nå er det kun seks boliger igjen i Vøyen Hageby.

 

Rekordhøyt salg av nye boliger i 2016

 

Flytter ut av hovedstaden

I følge ansvarlig megler vil kjøpere som etter hvert bosetter seg her, være en god blanding.

 

- Det er en del godt voksne som flytter fra rekkehus/enebolig og flere unge førstegangsetablerere. I boligene er småbarnsfamilier som gjerne flytter ut fra Oslo. Det skal bygges barnehage på området, noe som «trekker» litt ekstra, forklarer Stubberud.

 

Flere av de som har kjøpt leilighet kommer fra Oslo, men har vokst opp i Bærum. Slik har  tendensen vært på flere prosjekter  både i Asker og Bærum i 2016.

 

- De har gjerne bodd i leilighet sentralt, men har fått barn og ønsker å flytte til hus, men ser at de ikke har råd i Oslo, sier megleren.

 

November-rekord

November ble en god måned for både salg og igangsettelse av nyboliger, viser Boligprodusentenes Forenings siste statistikk. Det ble igangsatt 24 prosent mer enn samme måned i fjor.

 

Likevel mener Per Jæger i Boligprodusentenes forening at det er behov for mye mer bygging i Asker og Bærum for å møte etterspørselen.

 

- Den voldsomme prisveksten i Oslo får konsekvenser for nabokommunene. Disse må hjelpe Oslo til å komme ut av den voldsomme prisveksten, og eneste måten å gjøre dette på er å bygge, sier Jæger.

 

Les mer på Botrends forside

 

Ta gjerne kontakt med oss,  og følg Botrend på Facebook og Instagram under @botrend.no

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland