Publisert 15. desember.2016 av

Boligprosjektet Vøyen Hageby  fortsetter å skape stor interesse i  boligmarkedet.

 

Hele prosjektet inneholder 300 boliger fordelt på rekkehus og leiligheter, der det tidligere har vært noen få hus og et gartneri.

 

Prosessen ved et slikt boligprosjekt foregår på den måten at byggetrinn 1 blir delt i to salgstrinn (trinn 1 + 2), og byggetrinn 2 blir delt i to salgstrinn (trinn 3 + 4).

 

Her får du flere eiendomsnyheter

 

Første del av byggeprosjektet ble lagt ut for salg sommeren 2015, og utsolgt etter to uker. Byggetrinn to ble fremskyndet fordi interessen var så stor, og nå er salget av disse godt i gang.

 

- Vi har hatt like stor pågang, derfor ble salgstrinn 4 lagt ut veldig raskt etter trinn 3, forklarer megler Bente Stubberud i DNB Eiendom Nybygg.

Vøyen Hageby
Fasader i Vøyen Hageby. ILLUSTRASJON: DNB EIENDOM NYBYGG

Alle leilighetene i prosjektet er solgt, noe som bekrefter den store etterspørselen etter leiligheter i boligmarkedet.

 

Det bygges for lite, samtidig som at etterspørselen etter disse objektene er enorm.

 

Alle 66 leiligheter og 19 boliger i byggetrinn 2 er solgt. Nå er det kun seks boliger igjen i Vøyen Hageby.

 

Rekordhøyt salg av nye boliger i 2016

 

Flytter ut av hovedstaden

I følge ansvarlig megler vil kjøpere som etter hvert bosetter seg her, være en god blanding.

 

- Det er en del godt voksne som flytter fra rekkehus/enebolig og flere unge førstegangsetablerere. I boligene er småbarnsfamilier som gjerne flytter ut fra Oslo. Det skal bygges barnehage på området, noe som «trekker» litt ekstra, forklarer Stubberud.

 

Flere av de som har kjøpt leilighet kommer fra Oslo, men har vokst opp i Bærum. Slik har  tendensen vært på flere prosjekter  både i Asker og Bærum i 2016.

 

- De har gjerne bodd i leilighet sentralt, men har fått barn og ønsker å flytte til hus, men ser at de ikke har råd i Oslo, sier megleren.

 

November-rekord

November ble en god måned for både salg og igangsettelse av nyboliger, viser Boligprodusentenes Forenings siste statistikk. Det ble igangsatt 24 prosent mer enn samme måned i fjor.

 

Likevel mener Per Jæger i Boligprodusentenes forening at det er behov for mye mer bygging i Asker og Bærum for å møte etterspørselen.

 

- Den voldsomme prisveksten i Oslo får konsekvenser for nabokommunene. Disse må hjelpe Oslo til å komme ut av den voldsomme prisveksten, og eneste måten å gjøre dette på er å bygge, sier Jæger.

 

Les mer på Botrends forside

 

Ta gjerne kontakt med oss,  og følg Botrend på Facebook og Instagram under @botrend.no

Publisert 15. juni.2017 av

Boligprodusentenes Forening  la denne uken frem helt ferske tall om boligbygging i Norge.  

 

Igangsettingen for nye boliger faller 5 prosent mot samme måned i fjor. Salget faller i samme periode 8 prosent.

 

- Vi ser med bekymring på situasjonen for førstegangsetablererne, sier Per  Jæger i Boligprodusentenes Forening.

 

- Mange unge som ønsker å kjøpe seg sin første bolig har ikke nok egenkapital, og Boliglånsforskriften slår hardt, spesielt i distriktene.

 

Her kan du lese mer om boligbygging på Botrend

Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Foto: Jonny Syversen/Boligprodusentene

Bygges mer

 

Selv om salget går ned, bygges det nå flere nye boliger i Norge. 

 

Igangsetting av nye boliger hittil i år ligger 11 prosent  over fjoråret, viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

 

- Igangsetting av småhus og leiligheter ligger henholdsvis 33 prosent  og 17  prosent  over fjoråret. Enebolig-igangsettingen ligger 10 % under, forklarer Jæger.

 

Derfor vil boligprisene fortsette å stige

 

 

De 12 siste månedene er det igangsatt 32.337 boliger, viser tallene. 

 

Kritiserer politikerne

Jæger ønsker en løsning for   førstegangskjøpere.

 

- Nå må Husbanken på banen for å komme med ordninger for unge med lav egenkapital, sier han.

 

Her får du nyheter om boligmarkedet

 

Til E24 uttrykker Jæger sin kritikk av byrådet i Oslo for situasjonen i hovedstaden. 

 

– Årsaken til boligprisveksten er at politikerne ikke la ut nok boliger. En prisvekst på 42 prosent på tre år er ikke sunt, sier Jæger til E24 og legger til:

 

– Byrådet må være oppmerksomme på at 50 prosent av husholdningene er enpersonhusholdninger, da må vi sørge for å bygge nok til de også, vi kan ikke forlange at alle finner seg noen å bo sammen med, sier han.

 

Les mer på Botrend.no

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

 

Les mer

Vinne en budrunde?  Smak på ordet vinne …  Du står i en situasjon hvor du er villig til å betale svært mye for en bolig, veldig ofte over prisantydning, og til en pris som er på grensen til hva du har råd til.  Men det ikke nok å ha pengene tilgjengelig.  Dersom det er “selgers marked”, hvor flere vil ha den samme boligen, må du også sørge for å ha det høyeste budet eller “vinne budrunden”, som vi sier.   Dersom markedet er litt roligere, og du er første eller en

Les mer

Formannskapet besluttet tirsdag at Bærum kommune skal kjøpe Presterud gård på Bekkestua, på initiativ fra ordfører. Gården ble lagt ut for salg for en drøy uke siden, og kommunen er nå i ferd med å gjennomføre kjøpet. - Presterud gård er en perle midt i sentrum av Bekkestua.  Med utbyggingen som skjer på Bekkestua har det vært svært viktig for oss å ta vare på dette kulturminnet. Vi ønsker å gjøre Presterud gård tilgjengelig for allmenheten, sier ordfører Lisbeth Hammer

Les mer
Annonse

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget. Her deler han bankenes tre viktige sjekkpunkter før de kan gi deg et boliglån.1: EgenkapitalDu bør ha minst 15 prosent egenkapital for å få lån. Skal du kjøpe en bolig til to millioner, betyr det at banken i utgangspunktet kun vil låne deg 1,7 millioner (85 %). Restsummen på 300 000 kroner, må du fikse selv. Et alternativ er at foreldre stiller sikkerhet i egen bolig og/eller er kausjonister. Det

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland