Publisert 19. desember.2016 av

En tomannsbolig i funkisstil i Bærum har satt tidenes rekord for postnummeret 1365 Blommenholm.

 

Til visning kom 45 interessenter. Totalt syv budgivere endte i en budkrig hvor salgssummen endte på 10,9 millioner kroner – nesten 2 mill. over prisantydningen på 8,95.

 

Kvadratmeterprisen for funkisboligen i Halvorsens vei landet til slutt på over 71.000 kroner. Noe som er langt høyere enn snittet for Blommenholm som ligger på 47.000 kroner kvadratmeteren.

 

- Denne gangen syns jeg ikke det var et for lavt utgangspunkt. Basert på snittet så skulle boligen ha ligget på 7,2 mill. Det var flere av interessentene som reagerte på høy prising før budrunden startet, sier eiendomsmegler hos Krogsveen i Asker, Mats Lund.

 

- Den store etterspørselen var vanskelig for meg å forutse. Dette er jo en kvadratmeterpris som er høyere enn noe annet som er oppnådd i området. Det er et resultat av godt forarbeid ved at vi fikk lov til å gjøre de tingene som skulle til.

 

Få siste nytt fra boligmarkedet her

 

Tomannsboligen har blant annet en takterrasse på 24 kvm. FOTO: TEODOR TOMTER

Pusset opp for 200.000 før salget

Funkisboligen er tegnet av arkitekt Jan Lie og ble oppført i 2004. Den er en del av en tomannsbolig og har et totalt primærrom på 153 kvm. Både tomt, garasje og bod deles med den andre enheten i Halvorsens vei på Blommenholm.

 

Boligen har vært leid ut i mange år i forbindelse med at selger har jobbet i utlandet. Om lag 200.000 kroner ble lagt på bordet for å pusse opp overflatene før salget.

 

- Jeg fikk fritt spillerom med boligen, og de var villige til å gjøre tingene jeg ønsker, sier Mats Lund.

 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her

 

Alle gulv ble skiftet og en interiørarkitekt fra Intro Interiørdesign veiledet prosessen slik at alle overflater ble malt i tidsriktige farger.

 

- Det var ikke kjempeslitt, men fullstyling av boligen med tidsriktige detaljer er små ting som kjøpere setter pris på. Det er ikke alltid det lønner seg, men i dette tilfellet mente jeg det var riktig.

 

- Det er spennende arkitektur som det selges lite av i Bærum. Så om man presenterer objektet på riktig måte treffer man kjøpergruppen bedre, sier Krogsveen-megleren.

 

Les også: Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet

 

Eiendomsmegler og Fagansvarlig Mats Lund. FOTO: KROGSVEEN
200.000 kroner ble brukt til oppussing i anledning salget. FOTO: TEODOR TOMTER

Lav tilbudsside

Prisene har steget i Bærum kommune i hele år. De siste 12 månedene med hele 16,1 prosent, viser boligprisstatistikken til Eiendom Norge. Også i november – som normalt sett har fallende boligpriser – steg prisene i kommunen med 0,8 prosent.

 

- Når det er unormalt få boliger og lavt utbud, så gir det et ekstra press på de objektene som ligger ute. Kjøpekraften er der fremdeles, og dette er noe av årsaken til prisoppgangen i vårt distrikt, sa daglig leder ved Aktiv Eiendomsmegling på Bekkestua, Johan Orlin, til Botrend da boligprisstatistikken for november ble lagt frem nylig.

 

Les også: Dette meglerkontoret har nær doblet omsetningen i år

 

Det hadde også innvirkning på salget av tomannsboligen på Blommenholm, ifølge eiendomsmegleren.

 

- Med så lav tilbudsside, får de gode objektene stort sett veldig god respons når salgsprosessen blir gjort riktig. At det heller ikke er veldig mye som er gått på Blommenholm de siste månedene, påvirker det også etterspørselen, sier Mats Lund.

 

- Man kan ikke forvente å få 2 mill. over prisantydning når utgangspunktet er fornuftig, men det er vel liten tvil om at vi sitter igjen med en svært god pris her.

 

Les flere saker på Botrends forside.

 

Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no

 

 

Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk - jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.

Publisert 06. juni.2017 av

Nå skal den selges med en prisantydning på 29 millioner. Det er 2 millioner mer enn en toppleilighet på Fornebu.

 

Gården er viden kjent for de hesteinteresserte som ridesenter, men slik har det ikke alltid vært.

 

– Da far overtok, var det storfe og gris i fjøset, sier Gunnar Syverud.

 

Han kan knapt kalle seg bonde, siden både driftsbygningen og det meste av dyrket mark er forpaktet bort til hesteholdet. Men skogeier kan han trygt kalle seg, som driver av drøye 600 mål skog.

 

Her kan du lese om flere idylliske gårder

 

– De unge har andre planer

Syverud overtok gården etter faren i 1998 sammen med kona Dagne Nordli. Begge har full jobb utenom, men de har lagt ned mye arbeid i å vedlikeholde den store gården. Nå skal de selge den.

 

– Grunnen er at ingen av sønnene våre ønsker å ta over. De unge har gjerne andre planer, de skal ut i verden, og det må de naturligvis få velge selv, forteller ekteparet.

 

På jordene utenfor går hester og beiter. En kort spasertur unna ligger Semsvannet med turveier inn i Vestmarka.

 

Selger historiske Presterud gård

 

 

Kulturlandskap

 

– Gården ligger i Semsvannet landskapsvernområde, og bør ha husdyrhold for å sikre et levende kulturlandskap, forteller Gunnar.

 

Det var hans hesteinteresserte far, Knut, som startet med hest etter at han overtok gården etter sin tante i 1981. Ridesenteret leier i dag jordene og den store driftsbygningen.

 

Det staselige våningshuset er på 380 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Det er bygget i 1767, og er tilbakeført til gammel stil med moderne komfort. Her ligger stuene på rekke og rad, og en bred trapp slynger seg fra hallen opp til andre etasje. Det er tre andre bolighus på gården, som alle er utleid.

Mye arbeid er lagt ned for å vedlikeholde gården. Foto: Eva Groven
Store Berg har lange tradisjoner. Foto: Eva Groven
Selger håper noen med landbruksbakgrunn vil overta. Foto: Eva Groven

Mange interesserte

Gården ble lagt ut til salg for bare få dager siden. Dagne forteller om stor pågang fra interesserte.

 

Nylig satte  Obos prisrekord med en toppleilighet på Fornebu til 27 millioner kroner.  Legger du til 2 millioner, kan du altså få en hel gård med 886 mål eiendom og en hel haug med bygninger.

 

– Likevel er 29 millioner mye penger for et sted å bo?

 

– Jo, men det følger en del leie-inntekter med, svarer Gunnar.

 

– Hva slags folk ønsker dere skal overta?

 

– Det bør helst være noen med landbruksbakgrunn som ser hele konseptet med jord, skog og dyrehold, sier Gunnar.

 

– Og med interesse for hest, legger Dagne til.

 

Det siste er Linda Tårnes enig i. Hun jobber på ridesenteret og kommer akkurat inn fra beitet med en hest som skal gjøres klar til ridning.

 

– Dette er et nydelig sted med et veldig godt miljø. Så vi håper jo at det blir kjøpt av noen hesteinteresserte, sier hun.

 

Etter så mange år med så stor boltreplass, kan ikke Dagne og Gunnar tenkte seg en moderne leilighet.

 

– Nei, vi er helt klare på to ting; vi skal bo i Asker og vi skal bo i enebolig.

 

Her får du eiendomsnyheter på Botrend

 

Gunnar Syverud og Dagne Nordli selger Store Berg. Foto: Eva Groven

Les mer på Botrends forside 

 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.

 

Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

Idyll på Store Berg. Foto: Eva Groven
Linda Tårnes håper nye eiere fortsetter med hest. Foto: Eva Groven
Det staselige våningshuset er på 380 kvm. Foto: Eva Groven
Les mer

Helt nye leiligheter på Oksenøya på  Fornebu legges nå ut for salg. Det kan ende med den høyeste kvadratmeterprisen i området. Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend 

Les mer

- Det er litt dårlig vær, så jeg håper det vil lette, sier fotograf Andreas Spinnangr Wiig (41) i det han titter ut vinduene. - Ja, jeg tror ikke det vil regne, sier huseier Hilde Grimstad (42). På terrassen står palmene å vaier i vinden, mens sjampanjen og en skål jordbær er pent dandert på bordet. Den 251 kvadratmeter store funkisvillaen på Hvalstad i Asker ble bygd for tre år siden. I dag har stylist Anine von Krogh tatt turen innom for å utføre siste finish på huset som ska

Les mer
Annonse

Skal du kaste deg ut i kjøp eller salg av bolig? Det kan være mye nytt å tenke på. Denne huskelisten hjelper deg.Før du selger:Tenk gjennom hvor du vil bo og hvilken type bolig du ønsker deg. Vil du flytte inn i noe større eller mindre? Skal eiendommen ligge nærmere byen eller på landet?Velg riktig megler. Forskjellen mellom en god og en dårlig megler kan bety flere hundre tusen kroner. Vurder flere meglere for å finne den rette for deg. Tenk på lokalkunnskap, kjemi, erfaring og pris

Budstikka (c) 2016. Ansvarlig redaktor: Kjersti Sortland